Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matthew Broderick a Danny DeVito září v rolích sousedů, kteří mezi sebou soupeří o nejhezčí vánoční výzdobu! Buddy Hall (DeVito) je pevně rozhodnut, že tenhle rok přebere Stevu Finchovi (Broderick) místo vánočního krále. Svůj dům chce ozdobit tolika žárovkami, že budou vidět až z vesmíru! Nikdo nedokáže odhadnout, jaký budou mít tyhle prázdniny konec. Vy si však tuhle divokou a sněhovou slavnost smíchu jistě užijete a zamilujete si ji společně s celou rodinou! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

URBAN 

všechny recenze uživatele

Prostě Vánoční oddychovka. Pobaví neurazí a na takovou vánoční komedii je to celkem nadprůměrné. ( 24.12.15/PC ) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Tak jak mají Američani rádi kýč, natáčí si i takové vánoční filmy. Mizerní herci, milionkrát ohraná písnička a minimum logiky. Občas mě něco pobavilo a dejme tomu, že je ten happyend poučný. Ten finiš byl ale natolik vražednej, že mi přišlo zábavnější jít položit kabel, takže jsem ho neviděl. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Ále takhle malý hodnocení si to nezaslouží. Je to i celkem prdel. Vánoční pohodovka. Dávaj to snad každý vánoce a pokaždý si to zapnu. Neni to nic extra ale je to jedna z lepších věcí, který na vánoce dávaj. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Uznávám že je to blbost a není to vtipné, ale na dívání to jde a nikdo mě tam neirituju v dnešní době tupých komedií docela zázrak. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Další vánoční taškařice na téma dva sousedi, kteří se nemají zrovna v lásce, jeden každoročně zdobí svůj dům světýlky, kvůli kterým nemůže ten druhý spát. Pak si začnou dělat navzájem naschvály, zničí všem svátky a manželky s dětmi je opustí na Štědrý den, aby si do večera uvědomili, že rodina je to nejdůležitější a Vánoce se prostě musí slavit a všichni musí být šťastní a veselí. Další americký film založený na materializmu Vánoc, sousedské lásce, vzájemné výpomoci a dalších sci-fi. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ve měste má na Vánoce na starosti vždycky Steve Finch (Matthew Broderick). Vánoční strom musí být správně ozdobený, koledy musí být zpívány v ten správný den a i doma striktně vyžaduje dodržování vánočních tradic. Jenže letos to bude jiné - do města se přistěhuje nová rodina, a nový soused, Buddy Hall (Danny DeVito) je rozhodnutý, že letos to bude právě jeho dům, který bude nejsvítivější v celém městě... Rok co rok mne žena přesvědčuje, ať už konečně ozdobím dům světelným řetězem, který jsme si před lety koupili. Zatím se mi tomu daří úspěšně čelit - i když letos už jsem musel použít ten největší kalibr, a to tento filmeček. Ale zatím se nezdá, že by to pomohlo :) Jinak špičkování mezi Danny DeVitem a Matthewem Broderickem je vcelku zábavné - sice se nebudete popadat za břicho, ale úsměv vám film na tváři vykouzlí. Před velmi naivním (= vánočním) koncem je sice nutno vypnout zbytek mozkových buněk, které po vánocích zůstaly, ale i tak mám z této komedie docela dobrý dojem.. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Nic svetoveho, ale takova prijemna vanocni komedie o tom jak spolu dva sousedi valci ohledne vanocni vydoby. Vanocni stromky, vsude kupy snehu, svetylka, dekorance i nejaky ten ohnostroj. Trochu ztrestena, ale nic za hranou. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Koľko podobných filmov o dvoch nevraživých susedoch, snažiacich sa prešťať jeden druhého, tu už vlastne bolo? Nespočetne. Väčšina pofidérnej kvality a ani tento kus nie je výnimkou. Danny DeVito je roztomilý, naopak Matthew Broderick je neznesiteľný (poväčšinou sa tvári ako debil a vôbec mu to nežerem :). S ubiehajúcou stopážou film značne pritvrdzuje a človek len neveriaco krúti hlavou, čo za "brutalita" bude nasledovať. Záverečná zhruba 15-minútovka je len pre otrlých a slabšie povahy by to vôbec nemuseli rozdýchať. O.K. je to vianočný a rodinný film, ale to ešte neznamená, že musí byť aj nechutne patetický a balancujúci na hranici dobrého vkusu (čo si budeme nahovárať, on vôbec nebalancuje, ale veselo si hovie za touto hranicou :) ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Tato vánoční komedie není žádná bomba. O zábavu se ale stará Danny DeVito s kvalitně sekundujícím M. Broderickem. A nutno uznat, že lepšího herce si na tento charakter role vybrat nemohli. Maličký pán, který chce, aby byl jeho vánoční dům vidět z vesmíru. A udělá pro to úplně všechno. Takže o komediální situace zde nouze není. Jak už jsem řekl - žádný zázrak, ale před Vánoci je toto určitě dobrá volba. PS: "Neodcházej, co budu jíst?" DODATEK (17. 12.2011): Upravuji hodnocení na čtyři hvězdy. Na tento film jsem se díval celkem třikrát a vždy se mi líbil víc a víc. Stane se z něj má vánoční tradice. A řekněte, jestli mé původní hodnocení bylo tři, proč bych je neměl zvýšit, když se mi tato vánoční komedie tolik a stále líbí? ()

sheldonka. 

všechny recenze uživatele

Jsem na sebe hrdá, že jsem to vydržela až do konce! Nemám ráda americké vánoční komedie. A Budiž světlo je hodně podprůměrný film. Vůbec mě to nebavilo a tu jednu hvězdu dávám jen za Kristin Davis. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Taková vánoční blbůstka o předhánění se v duchu vánoc a nejvyzdobenějším domě, který šel vidět i z vesmíru. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nuda, kterou zachraňuje krásné prostředí zasněženého městečka a Danny DeVito (jeho filmová dvojčata také nejsou k zahození, mají ale po hříchu málo prostoru). Kýčovitost vánočních ozdob na domech je šílená a v rámci pointy dotažená až ad absurdum, ale mluvím li o pointě, je samozřejmě naprosto odhadnutelná a v "nejlepší" tradici amerických rodinných filmů. Snímku by dost prospělo větší rozehrání vedlejších postav (třeba děcka obou rodin) a ne jen policisty, co rád růžová tanga. 40% ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Film, který se humorem zapoměl někde v osmdesátkách (jinak nic proti 80kám), něco ve stylu National lampoon s Chevy Chasem. Nevtipné, primitivní gagy, které už nemohli fungovat ani na papíře. Finální moudro, že rodina je přece to nejdůležitější už tradičně nezbytné. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Skvelý De Vito opäť v jeho dalšiej komedií pobavil. Už okukané americké komedie by človek zahodil do jedného vreca priemeru ale tento film je skvelý. Či už je to nápad, ktorý vyčnieva, ale hlavne aj Vianočná atmosféra. Tento film jednoducho patrí k sviatkom. A pobaví ozaj asi každého diváka 4* ()

Darth_AK 

všechny recenze uživatele

Danny DeVito se rozhodne, že jeho dům půjde vidět z vesmíru. I přes všechny snahy se mu nedaří dům rozsvítit světlem tak, aby vidět šel. Díkybohu, existují Vánoce a láska. A tak když dům rozsvítí po devadesáté úplně stejně jako 89x předtím, oslní jeho dům všechny teleskopy a NASA přestane hrůzou fungovat. Bohužel žánr filmu není kutilský, ale komedie, a v té film tragicky selhává. Ale tak asi na několik milisekund ve filmu zavoní vánoční nálada a je to tak blbý, že se od toho vlastně nedokážete odtrhnout, takže 2* za .. za to že to je, hádám - nebo, dá se to dodívat, když jste dost povzneseni na to sledovat jak jeden soused bombarduje dům druhého petardami, které odpaluje ze své střechy. ()

Reklama

Reklama