Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Robert Duvall a Thomas Haden Church v hlavní roli dojímavého a vysoce hodnoceného westernu. Příběh se odehrává v roce 1889, kdy se Print Ritter a jeho synovec stanou nechtěnými ochránci pěti zneužívaných a opuštěných čínských dívek. Ritterovy a Harterovy pokusy postarat se o dívky jsou komplikovány jejich úkolem - musejí dohnat stádo koní na místo určení a přitom se vyhnout bandě urputných protivníků, kteří chtějí dívky unést a naložit s nimi po svém. Ústřední roli v tomto filmu hraje westernová akce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Diamant 

všechny recenze uživatele

NÁČRT OBSAHU: Mladé čínske dievčatá sú predané bezcitnému obchodníkovi. Pri prevoze natrafia na mužov - gentlemanov, ktorí ich nevnímajú ako tovar, ale ako osoby. Stávajú sa ich ochrancami napriek tomu, že majú starosť aj o veľké stádo koní. KOMENTÁR: Film má vysokú umeleckú, aj výchovnú úroveň. Na jednej strane môžeme vidieť nechutný egoizmus a sebectvo, na druhej strane krásu priateľstva a skutočnej lásky medzi mužom a ženou. Tento western pozostáva z dvoch častí, pričom je tak zaujímavý a napínavý, že je naozaj ťažké odolať tomu, aby ste si po prvej časti nepozreli hneď aj druhú. Dej je pestrý, ale aj prehľadný. Rozhovory nenudia, nie sú zdĺhavé, sú prirodzené, spontánne a aj obohacujúce. Bojové scény pôsobia tiež reálne, bez umelého naťahovania. Ponižovanie dievčat cez prostitúciu je tu zobrazené veľmi citlivo, bez zbytočných provokácií, chúlostivé scény sú len krátko naznačené - zobrazené, čo bohate stačí. Na záver ešte jedna dobrá rada z filmu: Bohatstvo nikdy nemeraj peniazmi... ODPORÚČANÁ PRÍSTUPNOSŤ: Od 15 rokov. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Pro příznivce westernů, kterým nevadí pomalejší tempo vyprávění. Poctivé režijní řemeslo, nádherná kamera, výborné herecké výkony netradiční dvojky kovbojů (strýc a synovec v podání R.Duvalla a T.H.Churche), to vše dává dohromady sice předvídatelný, ale podmanivý příběh, kdy na tři hodiny opravdu uvěříte, že se na sklonku 19.století po prériích amerického Západu mohli prohánět se stádem koní měkkosrdcatí (a jak se ukáže taky v dějepise zběhlí) chlapi, jimž bylo možno bez obav svěřit životy a čest několika čínských panen. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu neskoro ale predsa. Skvelý western. Walter Hill už nejaké natočil, ale toto namiešal parádne. Zvlášť keď si uvedomím, že má poriadne ďaleko od typu filmov "kolty proklatě nízko". Zaznie tu iba niekoľko výstrelov a popravde ani nechýbajú. Nádherná príroda, skvelí herci a zaujímavý príbeh, ktorý sa točí okolo záchrany budúcich čínskych prostitútok a veľkého kšeftu s koňmi. "Niekedy musíš riešiť to, do čoho spadneš..."Asi ťažko by sa aj podpriemerne inteligentný človek zachoval v ich situácii inak. Čo bude nasledovať, to sa predvídať nedá. Dvojici, neskôr trojici hlavných hrdinov som fandil a očami ich tlačil do cieľa. Napriek dlhšej stopáži mi neprišla žiadna scéna zbytočná, čo sa nestáva často. Záver s čítaním dopisu ma dojal a po skončení mi ešte niekoľko dní vŕtalo v hlave, kde dnes urobiť taký kšeft, aby už človek nemusel celý život pracovať? A koňa nikto nekúpi?...100%. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Je to asi trochu delší, než to mohlo být, ale já mám rád tento způsob vyprávění, pěkně se mi koukalo na stádo koní hnané nádhernou přírodou, vůbec mi nevadila absence nějaké větší akce. Robertu Duvalovi se zřejmě líbilo, jak se proháněl na koni s Costnerem v Krajině střelců a chtěl si to zopakovat. A já jsem tomu upřímně rád. Na takový film se vždycky rád podívám. Je moc dobře, že se tohle ještě pořád točí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle je jako z dob Johna Waynea. Na jedné straně poctiví honáci, kteří sice působí nabručeně, ale srdce mají ze zlata a dámu v nesnázích nikdy nenechají na holičkách a na té druhé padouši až do morku kosti, kteří se přiživují na lidském neštěstí. Duvall tu pokračuje ve své roli z Krajiny střelců a v sedle mu to svědčí, stejně jako Churchovi role toho drsnějšího z obou kovbojů. Přestřelky mají celkem solidní úroveň, ačkoliv by jich mohlo být víc, exteriéry, jimiž se žene stádo koní, jsou nádherné a mile i úsměvně působí naprosto nevinná romantika. Takhle mě to baví. 80% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • V jednom z prvních supercelků je vidět televizní vysílač na horizontu, v prvních záběrech honáků se stádem zase elektrifikace. (Monte_404)
  • Skladba, kterou hraje Gilpin na housle a Ritter na ni tancuje, se jmenuje „Beautiful Dreamer“. (cheyene)

Související novinky

Drsný svatý Rourke

Drsný svatý Rourke

05.01.2010

Jednou už si svatého zahrál, konkrétně Sv. Františka ve filmu z roku 1989. Role ve filmu St. Vincent bude „trochu“ jiná. Mickey Rourke si v kriminálním thrilleru zahraje nájemného vraha, který se v… (více)

Reklama

Reklama