Reklama

Reklama

Hvězdné duo Jean-Claude Van Damme a Vivica A. Fox se společně poprvé představuje na filmovém plátně v napínavém akčním thrilleru Elita armády. Philip Sauvage (Van Damme) býval během operace Pouštní bouře vojákem speciální jednotky. Teď je najat k ochraně vysloužilého světového šampióna v těžké váze Waynea Barclayho. Barclay, ze kterého se zatím stal zámožný podnikatel, se i se svou rodinou ocitl v nebezpečí. Z vězení právě propustili bývalého rapového krále a gangstera a ten se chystá Barclaymu pomstít za to, že ho pomohl dostat za mříže. Riziko je vysoké, a proto Sauvage sestavuje tým mladých bojovníků a bývalých vojáků, kteří dohromady tvoří Elitu armády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zapamatujte si Van Dammův výraz v obličeji na plakátu k tomuto filmu. Přenesl ho totiž i do filmu a to doslova do každé scény. Po skončení filmu máte v obličeji stejný výraz. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když se to vezme jednoduchou frází je to nic moc akční, ničím náročná na mozek podívaná, která nezaujme ani svým příběhem, ani akčními scénami až na pár vyjímek a ani hudbou. Teda hudbou jak pro koho samozřejmě pokud si libujete pro Rap a podobně orientovanou muzikou, kterou já opovrhuji. Van Damme moc nebije spíš střílí což je škoda, jelikož příběh je na rvačky jako udělaný. Když to vemu z druhé strany dobře se na to kouká a rychle to utíká i když je to docela dlouhý. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónov║ Tak žiadna sláva sa nekonala, príbeh je len otrepanosť sama a ten záver je absolútne spackaní až nechcene smiešny. /15%/ ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme stále žije. Sice už není tak pohyblivý jako dřív, ale s pomocí schopného režiséra a zručného střihače dokáže divy a to i na poli herectví. Jeho filmy sice nesnesou srovnání s první ligou amerických akčních spektáklů, ale v kategorii béčkových filmů ve stylu naivních 80. let rozhodně patří mezi ty lepší. Díky správné dávce nadsázky a sebeironie dokáže spolu s režisérem Sheldonem Lettichem (Dvojtý zásah) obstát i ve spojení s drsňáckými černými rapery, které bývá zárukou kariérního úpadku, ale zde vyústilo v přijatelný oddechový film. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ujde to. Van Damme jako bodyguard boxerské hvězdy a černošského bosse v jedné osobě. Ten má totiž problém s druhým, nepřátelským, černošským bossem. Je to spíš o těch černoších než o Van Dammově postavě, je to docela odlehčené a není to velká hovadina, ale jen střední. Osobně mě to moc neoslovilo, ale jako průměrná zábava v pohodě. Český název je totálně mimo... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela koukatelnej akčňák, kde Van Damme hraje pro změnu bodyguarda jedné černošké rodiny, zejména šampiona v těžké váze v boxu. Ve filmu se hlavně střílí, což mi i vyhovovalo, protože na Van Dammovy imitace "karate" už moc zvědavej nejsem. Hraje docela dobře depresivního bývalého člena speciálních jednotek, mrtvol je zde dost, žádné výrazné technické kixy (až na klasické střihy během soubojů). Ale i tak tomu nemůžu dát nijak výrazné hodnocení, protože je film takový celkově nevýrazný a plochý, "pobíhání od čerta k ďáblu" a místo aby gradoval, furt se jaksi točí v kruhu ... ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Už ten název je děsně vtipný. Film ještě víc, pokud si z něj ustavičně děláte legraci. Pokud ho vezmete jen trochu vážně, umřete. Ještěže Van Damme natočil ten svůj JCVD nebo bych nevěděla, že se umí tvářit i jinak. ()

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Skoro dvě hodiny jsem trpěl jak pes. Hromada černochů se svými černými gesty, černými hemzy a černým oblečením. K tomu jako bonus Jean-Claude, který si před natáčením zašel na botoxovou lázeň ksichtu, aby jeho kamenný výraz byl co nejtvrdší. Ano, je jasné, že mě akční filmy nic neříkají a nikdy mě příliš nebavily, ale tohle je fakt průser. Doporučuji se tomu vyhnout velkým obloukem. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Na tenhle nigga másterpiss jsem čuměl jako žába z louže. Debilní výraz v ksichtě ve stylu Ice Cube-ho, v ruce posilovač prstů, abych mohl lépe komentovat na čéesefdé a bodíčko úplně pobryndané pomojemi. Brýle s okluzorem (kvůli mému silnému strabismu) jsem zapomněl v koupelně, takže jsem toho Klóda a jeho univerzální výrony viděl tak trošku dabl. A nepomohlo to. Všichni nigga ve filmu byli snad parodií na Milneho Tygříka nebo co. No vážně. Jeden debil vedle druhého a do toho ještě ten Klód se samopalem pod bundou. Dygskotéky, nigga a gansta, traumatizovaný vojáčik... Neskutečná srajda, která nudí i po vypnutí televize. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Připomínalo mi to Osobního strážce, jen s tím rozdílem, že Frank Farmer měl tady bouli na čele, černošská zpěvačka, kterou hlídal, byla ve skutečnosti bývalý boxer s chlupatým hrudníkem a technická stránka byla na úrovni laciného západoněmeckého krimiseriálu.. Jean-Claude by měl ve svém pokročilém věku zauvažovat o wire-fu, protože pokud nebude přivázaný jak loutka, může si v budoucnu ošklivě natáhnout tříslo. Mimochodem, její výraz už v obličeji má.. Hláška hlavního zloducha: „Chceš kálet s velkým psem? Neochcávej štěňata..“ bezesporu patří mezi nejlepší stovku citátů v historii kinematografie. Přiznávám se, že nad ní přemýšlím již několik dní a dosud jsem ji nepobral.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po dlhej, kur*vsky dlhej dobe som si konečne pri Van Dammeovi poriadne oddýchol. A som rád. Aj keď sa síce nevrátil v takom jasnom svetle ako Stallone. Nenáročný scenár, pekné strielačky, pár vychytených hlášok a scéniek, sexy babes a imho sa podľa mňa jedná o jeden z naj vandammeoviek vôbec. Neveril som, že sa mu to v novom tisícročí ešte vôbec podarí, ale svaly z Brusselu na to ešte rozhodne majú. Fightový súboj tiež vyzeral do budúcna nádejne. 80%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má dosť dobrý príbeh o vojnovom veteránovi, ktorý sa stále nevyrovnal so svojou minulosťou, ale prijme ponuku svojho priateľa skúsiť strážiť jedného boxera pred obávaným mafiánom, ktorý sa práve vrátil z väzenia. A keď pri prvej akcii zistí, že to mafián myslí vážne a navyše pri nej príde o priateľa, rozhodne sa zostať, aby vycvičil a viedol celý ochranársky tým. Spracovanie sa mi páči, síce tento príbeh je aj napriek tématike menej akčne podaný, čo je trochu škoda, ale filmu to aj tak moc neuberá, je správne svižný a dej je po väčšinu času dostatočne zaujímavý a navyše bez slabých miest, takže sa naň dobre pozerá aj mimo akcie. Akcie tu nie je moc, ale aspoň tá je celkom dobrá, aj keď ničím výnimočná. Ak nepočítam krátku prestrelku s gangstrami v aute, tak na prvú akčnú scénu si treba počkať prakticky až hodinu filmu, celú túto časť sa film venuje hlavne príbehu a postavám, ale už po tej hodine sa akčnosť filmu o dosť zvýši a už je akcia s menšími prestávkami až do konca. Súbojov je tu miminum, dlhší je iba jeden, zvyšok je už skôr o pár úderoch alebo nejakom tom solídnom kope, kde je síce viac strihov ako by som chcel, ale aj tak sa na to pozerá dobre, skôr sa strieľa v kratších, ale celkom dobre vyzerajúcich prestrelkách s menším počtom zabitých. Ani neviem vybrať tú najlepšiu akčnú scénu, všetka je na podobnej úrovni, ale mrzí ma súboj Van Damma s boxerom, ktorý mal slušný potenciál, ale pokazila ho mimo iného hlavne slabšia choreografia. Herecké obsadenie je na tom dobre, Van Damme mi v tomto type úloh, v ktorých sa nevyrovnal so svojou minulosťou a chýba mu sebavedomie sedí, nesklame ani Vivica A. Fox a Razaaq Adoti, ale ani celkovo tu s nikým nemám problém. Réžia je celkom dobrá a v dobrom ma potešilo, že film sa na rozdiel od väčšiny filmov s podobným obsadením nesaží mať až takú raperskú atmosféru, ktorá mi veľmi vadí, tu sa to drží na uzde a technická stránka až na ten väčších počet strihov v akcii tiež nesklame. Elita armády je príjemná akčná oddychovka s Van Dammom, v ktorej je síce menej akcie, ale zase to vynahradzuje dobre spracovaný príbeh a dobré postavy. s týmto filmom nemám problém ani po viacerých pozretiach. 71% ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

No, tento film mě radost neudělal, akční scény katastrofálně natočené, příběh nezajímavý a ani Van Dammova charisma tento film nedokáže zachránit. Sheldon Lettich šlápl ve všem vedle, jak ve výběhu hlavního záporáka, tak v celkovém zpracování. Místy film paroduje sám sebe a dialogy jsou většinou naprosto amatérské. Mírná uspávačka, kterou hodnotím 1 hvězdičkou... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Keď už mám pred kameou šikovného gymnastu, tak je dilentantstvo točiť 5 minútove dialógy typu: "Je v dome", "pôjdeme do domu", "ja nempôjdem do domu", "nemôžem isť sám do domu", "ty nemôžeš ísť do domu?", "to je ten dom", "už sme v dome", "dom je rúžový". Ono je to vlastne diletantstvo v každom prípade, ale keďže sa tu podobné perly trúsia celé pochabé dejstvo, tak to duplom nasere. Kopanec do gúl je potom samotná akcia, ktorá vyzerá, že ju strihal nadšenec z fóra amatérskeho filmu (aj to v lepších prípadoch) a hlavné ktorá Van Dammeho kĺby necháva pokojne odpočívať. Zbytočný film, zaujímavý maximálne pre shithunterov, alebo do Markizáckej ponuky. 15% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Belgický gymnasta trochu jinak, ale vesměs pořád stejně. Přelom osmdesátých a devadesátých bohužel odvál čas, zbylo jen velmi málo, takže i produkce musí v jeho případě shánět dubléry už na víc než polovinu akčních scén. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No docela kravina popravde ze spoluprace JCVD z Lettichem nikdy nic extra nevzeslo neni to az takovej pruser jako Poslani ale ty zasrany drsny cerny hiphoperi co jsou dneska s oblibou cpany do kdejakyho akcniho becka jsou vazne na pest dokoukal sem to bez ujmy na zdravi ale jinak jsem pro to aby se napriste Van Damme podobnym pochybnym projektum a predevsim tomuto tezce prumernemu reziserovi vyhybal natocily spolu jen jeden solidni film a to slusnej ale presto nehorazne precenovanej Dvojitej zasah a dost jinak nula od nuly posla Zane bacha na to ()

petero 

všechny recenze uživatele

Že nakoniec boxera nehrá Wesley Snipes ktorému robí ochranku JCVD je aj dobre vzhľadom na to aké filmy momentálne točí. THE HARD CORPS je v celkovom vyznení vydarenejší ako SHEPHERD BORDER PATROL. Hrá tu síce plno čiernych ale v celku to má odľahčený podtón kde sa v podstate z čiernych a ich gangsterských držaní zbraní vkusne robí prča takže sa to dá. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sice poměrně slabota, nicméně oproti Jeanově tvorbě té doby docela luxus. Příběh je prostinký a věřit partě amatérů že by mohli dělat ochranku byť jen na minutu, je docela legrační samo o sobě. Film obsahuje snad nejhůře natočený souboj všech dob. 40% ()

Reklama

Reklama