Reklama

Reklama

Tajemství loňského léta 3

  • USA I'll Always Know What You Did Last Summer (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Další léto, další tajemství, další jatka! Přichází další pokračování filmu Tajemství loňského léta, ve kterém se tentokrát stává obětí teroru skupinka teenagerů z malého městečka v Coloradu. Vše začalo 4. července, kdy kamarádi nevinným žertem založeným na strašidelné legendě způsobili smrt jednoho ze svých přátel. Všichni si navzájem slibují, že nic z toho, co se stalo, nikomu neprozradí. Jejich cesty se však postupně rozcházejí a přátelství čeká velmi těžká zkouška. Blíží se totiž další oslava Dne nezávislosti a všichni dostávají výhružné zprávy. Zdá se, že ještě někdo další ví, co se skutečně odehrálo ten osudný letní večer. Dokáží zabránit tomu, aby děsivá legenda ožila, nebo je jednoho po druhém zabije tajemný přízrak s hákem? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (107)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem se těšil, že se zase jednou podívám na nějakou tu stupidní teenagerskou vyvražďovačku, ve stylu těch na kterých jsem vyrůstal. Jenže tahle se opravdu moc nepovedla, nezávisle na faktu že dny slasher boomu jsou už pár let sečteny (což se všude píše ale ve skutečnosti to není pravda). Naprosto nenápadité vraždy, nuda, nesympatičtí hrdinové, snaha o moderně vypadající prostřihy, stupidní závěr. Výsledný dojem není až tak hrozný, ale stejně nic moc. Ve skutečnosti se mi nikdy moc nezamlouvala celá tahle série, a může za to nejspíš nepříliš povedený vrah. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dvojka bola dosť hrozná (na strane druhej, po nej prišli ešte oveľa horšie slashery, čiže v konečnom efekte nie je najhoršia), no jednotku mám strašne rád. No trojka je ozaj dosť mimo. Zlá dvojka oproti nej pôsobí ako oscarové áčko. Réžia ako od 17-ročného (externého) zamestnanca MTV, herci takí strašní, že aj Jennifer Love Hewitt a Freddie Prinze Jr. sú oproti nim charizmatické supertalenty, vraždiace scény o ničom a psychológia na skutočne, skutočne, skutočne nízkej úrovni. Trojka ponúkne maximálne tak pár pekných záberov sychravej prírody. A trpí chaosom. Prečo sa dej neodohráva v prímorskom, ale horskom mestečku? Veď to je absolútne v rozpore s predchádzajúcimi časťami, kde bolo morské prostredie pre dej relatívne kľúčové. Prečo Rybár vraždí tínedžerov, ktorý s jeho „usmrtením“ v prvej časti nemajú nič spoločné? Temná silueta všadeprítomného muža s hákom je otravná a logické diery ma štvali od samotného úvodu až po koniec (vražda medzi DESIATKAMI svedkov - wtf??). V roku 1996 odštartoval Kevin Williamson Vreskotom Novú éru slasheru. V roku 2007 ju Sylvain White symbolicky upálil. ()

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Když si po celou dobu filmu říkáte, jestli to máte vůbec zapotřebí, tak je něco špatně. Já jsem si navíc uvědomil, že časy, kdy jsem s radostí hltal vyvražďovačky, dávno pominuly. Kromě dvou pěkných holek se mi na tom nelíbilo vůbec nic a závěr tomu nasadil korunu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přísahám na kočičí pracku, že vím, co jsi dělal loňské léto 2. července mezi devátou a desátou hodinou večer.. A koho to proboha zajímá, pane režisére? Chutnal vám ten vajgl, co už před vámi jednou dojel bezdomovec v roce 1998..? Šedozelené rádoby cool filtry, zběsilý střih, tragičtí ochotníci a pocit strachu, který ve mně naposledy vyvolalo strašidýlko Fanfulínek. I know what you did in 2006, pane White! Rybářský hák už mám nabroušený a pište si, že vás to bude bolet víc, než Jánošíka.. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

"Celkem" seriozní pokračování série (teda na to, že se jedná o D2V pokračování)...ale ten konec. No nic, pokud se vám líbily předchozí díly, tak se budete bavit a konec vás celkem překvapí...a úplný konec vás ale vůbec nepřekvapí a budete si klepat na čelo.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Věřte nebo ne, po osmi letech si producenti usmysleli, že vykřesají nějaké dolary na třetím pokračování, toho času, relativně populární hororové série. Ta vychovala několik veskrze průměrných herců (Ryan Phillippe, Jennifer Love Hewitt nebo Sarah Michelle Gellar), třetí díl se nejprve může pochlubit partičkou (jako z módního magazínu) přátel z městečka v Coloradu, kteří se (jak jinak než na 4. července) jen něčemu tupě smějí, vzápětí se ale z idiotského vtípku stane tragická nehoda a onen slib o naprostém mlčení. Posléze už jen tvůrci věrně kopírují předešlé díly, dělají to ale naprosto bez invence a to třeba tím, že chlapík v rybářské pláštěnce o tom, že tajemství zná, dá najevo tak, že vystrašené dívce pošle padesát SMS. Přičemž všechno se odehrává na odlehlých místech (oheň si rozdělají přímo v močálišti, hudební skupina zkouší v opuštěné chajdě někde v poušti a naši hrdinové si v inkriminovaných chvílích to světlo prostě nerozsvítí). Když už ale rezignujete na příběh (ano, dialogy opět vznikaly zřejmě na koleně a před spaním), logicky očekáváte, že vám nabídne alespoň něco jiného. Řada těchto rutinních režisérů tenhle handicap zvládá vyvážit audiovizuální stránkou, která mnohdy umně zakrývá fakt, že vlastně o nic moc nejde. A té se daří. Tedy částečně. Kamera totiž s ohledem na žánr není rozhodně nezajímavá. První polovinu si vede překvapivě dobře, v druhé je to o poznání horší nejen s ní, ale i se střihem, napětím a zjevnými logickými lapsy (vražedné scény nevyjímaje), které dělají svým tvůrcům nelichotivé vizitky. A k tomu všemu samotný vzhled fishermana?!? No, alespoň tu máme povinná bílá trička s velkým výstřihem a místy nepřehlédnutelnou Torrey DeVitto. I'll Always Know What You Did Last Summer stojí celou dobu na nebezpečně úzké římse – není na ní místo, kde by se mohl uvolnit a nabídnout divákovi něčeho víc. Asi nějakých 30%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Celú dobu čo som sledoval tento film, som mal pocit ako keby sa jednalo o bonusovú lacnú karikatúru prvého dielu, ktorý v roku 1997 natočil režisér Jim Gillespie. Mimochodom toto jeho dielo považujem dodnes za veľmi podarený kúsok (****). Tretie pokračovanie je však doslova úbohosťou. Zrejme je to nedostatkom financií, a talentu, najmä čo sa hercov týka. I keď sa tvorcovia snažili využiť všetky postupy, ktoré dávali prvej časti silu, zmohli sa len na ich pokrivený groteskný odraz. Bohužiaľ oni to však myslia celkom vážne. Jednu hviezdičku dávam len preto, že sa jedná o nespochybniteľný horror. (Spoiler!) Pretože mužom s hákom je už pre tentokrát vraždiaci prízrak mŕtveho vraha. * ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Hloupá recyklace Gillespieho idylického léta, ve které nefunguje vůbec nic. Přijemná atmosféra a laciné klišé z prvního filmu ´sou ty tam, z přímořského městečka se stala pohorská vesnice a Jennifer Love Hewitt vystřídala banda tupých teenagerů, kteří jenom nelogicky pobíhají v téhle nudné břečce plné trapných lekaček a rádoby cool scén. A to nemluvím o samotném finále, kdy ´sem se už opravdu musel chytat za hlavu. ()

Phobia

všechny recenze uživatele

K filmu jsem přistupovala s očekáváním 00; prostě jsem chtěla usínat u něčeho dostatečně tupého, aby mě nemrzelo, že s nejvyšší pravděpodobností budu u druhé poloviny spokojeně funět a slintat do polštáře. Tohle "Tajemství loňského léta 3" splnilo na jedničku: seznámila jsem se s bandou nesympatických pubescentů, kterým jeden zvláště debilní vtípek zkomplikuje až znemožní život. Uběhne rok, následují partnerské problémy, stalking, pak bubák gumák kapitán Hook... v závěru jsem se probrala a pootevřela oko na právě tak dlouhou dobu, abych se ujistila, že v gumě se paří právě ten, koho jsem od počátku předpokládala. Těch zdejších 34% víceméně odpovídá pochybným "kvalitám" filmu. Jo, a Danny De Vitto má nepravděpodobně pohlednou dceru - adoptovaná, nebo máš parohy jak prehistorický los, Danny? ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Všechno je hrozné, .... ale zvládl jsem se na to dodívat, jediný mě pobavil ten skákající z té střechy na tom kole.... teda alespoň jeho smrt, jinak nuda, nuda, nuda ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skutočne vydarený sequel a bez toho, aby som spoileroval, musím povedať, že je to niečo, na čo sme už dlho čakali, aby to prišlo. Len aby to neskončilo iba s jednou časťou (škoda, že film vyšiel iba na videu). Réžia je skvelá - hlavne filtre, strih a krásna kamera. Tuctové, ale veľmi pekné. Vrážd nie je veľa a čo do originality nie je to bohviečo, avšak dej je dobre stupňovaný a film nenudí. No a koniec je geniálny a rodí sa nám veľmi pekná séria. Konečne veľký zvrat z post-Vreskotovských hororov späť ku klasike. Akurát to nebude mať asi veľký efekt, kvôli prakticky nulovému ohlasu filmu. Inak je to ale pekná chuťovka pre fanúšikov slasherov. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Třetí díl laciné teen vyvraždovačky coby psychologický horror postavený na strachu další děsivým tajemstvím stižené party, strachu živeném výčitkami, historkou o mstiteli s hákem a znepokojivými drobnostmi a vzkazy "Já vím.." by mohl být nečekaně dobrý a opravdu děsivý. Chtělo by to však lépe zpracovaný scénář, lepší hereckou partu, promyšlenější režii, která by dokázala přitlačit na pilu pokud jde o atmosféru a odvahu přesunout všechny krvavé momenty jen do nočních můr. Nic z výše jmenovaného však k dispozici nebylo a tak to nakonec všechno zase naskočilo na pohodlnou, ale nudnou skluzavku nenápadité žánrové rutiny se zmateně běhající mládeží, panákem v pláštěnce, který seká dokud je někdo naživu a samozřejmě tou nejotřepanější závěrečnou "návratovou" tečkou. Škoda. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už byl skutečně průser zvýrazněný přímo příšernou kamerou zejména v okamžicích rybářových útoků. Třaslavost vyvedenou ad absurdum a psychedelické detaily tváří alá děsuplná televizní inscenace opravdu nemusím, a to co dělá slasher slasherem se tímhle zmršeným pokusem o "coolovitost" stalo nejnepříjemnější částí celého filmu. A zbytek to opravdu nevytrhl, dá se totiž charakterizovat jen dvěma slovy - tupost a nuda. Jediným světlejším okamžikem se tentokrát stává překvapivá rybářova identita a jen za ni hodně odřenou hvězdu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

TLL2+PREKLIATY OSTROV Ó Bože môj! Dvojka bola trapas, ale aspoň tam bola JLH, teraz tam chýba. Áno, dopadlo to nehorázne zle. Režisér si určite niečo šľahol, scenár je (podľa predpokladov) tupý, vraždy trápne... Tvorcovia sa snažia o akési novátorstvo a nechápu, že úspech prvého filmu bol v priamočiarosti, vygradovanom napätí a skvelých killsoch. Snaha o oživenie "Muža s hákom" na večné časy je síce chválihodná, ale takto zhovadiť jedného z najnabušenejších killerov, to sa fakt nerobí... Nenechajte sa pomýliť percentami, tento film je fakt horší ako dvojka... ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Na nízkorozpočtových hororech je mimo jiné skvělé to, že se v něm objevují neznámé, ale o to hezčí mladé herečky (a když má divák štěstí, poměrně hodně toho ukážou). Je to případ i Tajemství loňského léta 3, kde máme okouzlující Brooke Nevinovou, jež se musela hodně líbit i režisérovi, jak soudím z dlouhých záběrů, které jí věnoval, a sexy Torrey DeVittovou (co si může gratulovat, že navzdory jménu jejím otcem Danny DeVitto není). Pohříchu to je ale vše, co v tomto filmu stojí za zmínku. Celou dobu mě naopak iritovala kamera, u níž jsem měl pocit, že ji drží pětiletý děcko opilý vodkou, i střih, co musel provádět opilejší kameramanův vrstevník. "Režisér" Sylvain White to absolutně nezvládl, i studentské a amatérské filmy ve finále vypadají líp, takže scenáristickou katastrofu určitě nezachránil. Takže duch, jo? Vážně? Vážně?? ()

Reklama

Reklama