Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Malá holčička Binchou-tan žije sama ve svém zchátralém domku v horách. Chodí do blízkého města, kde si vždy najde práci, aby se uživila. Postupně poznává dívky stejného věku a získává tak přátele, kteří vnášejí radost do jejího jinak všedního života. (Fabienne)

Recenze (4)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

"Děj" už nám celý v synopsi prozradila Fabienne. To se dělá takhle spoilovat?! Teď vážně, celé je to naprosto o ničem, což tentokrát nemyslím ve zlém. Binchou-tan může nabídnout snad jen nevinnost, naivitu, dětskost. Tím ovšem netvrdím, že se tohle anime bude líbit dětem. Pokud jde o výtvarnou stránku, může působit až neuvěřitelně kýčovitě. Malba pozadí je vyvedena velice pečlivě. Postavy jsou totální moe, oči přes půl obličeje, veliké hlavy, jemné hlásky. Přes to všechno na mě Binchou-tan působila mile uklidňujícím dojmem, kvůli kterému ji nemohu zatratit. Navíc Binchou-tan dokáže i zahrát na melancholickou notu a trošku dojmout. Dávám tedy lepší tři. Na druhou stranu podobně dějově nijaká je třebas i Yokohama Kaidaishi Kikou a v porovnání s ní u mě Binchou-tan prohrává. Ač hodnotím vcelku pozitivně, většině otaku doporučím pečlivě zvážit, jestli je tohle pro ně to pravé. Zvláště těm, které rozzuří přeslazenost a k absolutnosti dovedená roztomilost. Milí drsní chlapáci, tohle vás srazí na kolena a budete žebrat:"Dost!" ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Zo zvedavosti som si pozrel prvé dve časti... Je to naozaj veľmi zlaté - ak máte dieťa predškolského veku a chcete ho naučiť na anime - toto je môj tip... Problém by nebol ani v titulkoch, pretože sa tu takmer nerozpráva a keď už, tak iba opisovanie toho, čo vidíte, či zdvorilostná komunikácia, ktorú dieťaťu môžete prípadne prerozprávať - no, a hneď mu dávate aj základy cudzieho jazyka ^_^ ... Takýto bol aspoň ten úvod,ďalej som to nepozeral, ale zrejme sa tam nič zásadné nezmenilo... ()

Reklama

Reklama