Reklama

Reklama

Skutečná Záhada Blair Witch

  • Velká Británie The Real Blair Witch
všechny plakáty
Velká Británie, 2003, 48 min

Hudba:

Samuel Sim

Obsahy(1)

6. března 2002 devatenáctiletá servírka Danielle Taylorová vstoupila do studentského domu známého svými večírky, pitím alkoholu a užíváním drog. Krátce po příchodu byla sražena k zemi, svázána a dozvěděla se, že zemře. Útočníci ji s nožem v ruce posadili na zadní sedadlo auta, odvezli do odlehlé zalesněné oblasti a položili do mělkého hrobu. Pět přátel, kteří Danielle Taylorovou tímto způsobem ohrožovali, celou událost natočilo. Tvrdí, že se jednalo jen o žert a že oběť hrála tuto hru s nimi. Taylorová prohlašuje, že netušila, že má jít o vtip a že se bála o život. Prokurátor souhlasil a obvinil obžalované z únosu. Budou ­li shledáni vinnými, hrozí jim trest odnětí svobody na devět let až doživotí. Pomocí originálního filmového záznamu pořad vypráví příběh tohoto bizarního případu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Fakt "záhada", pričom ani Ja sám, nedokážem prejaviť názor, ktorý by sa 100 percentne priklonil na jednu či druhú stranu. A absolútne neprekvapuje, že že tento prípad, rozdelil ľudí na dva tábory .. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Díky krajně zavádějícímu názvu jsem sice čekal něco úplně jiného, ale ani tak nepovažuji shlédnutí tohoto dokumentu za ztracený čas. Podobné věci se kolem nás dějí častěji než si myslíme a tady (viz Avatharův komentář a jeho citace závěrečných dialogů) bylo jasně vidět a slyšet, jak tenká může být hranice, za níž se hra zvrhne ve výbuch skutečného násilí. Tresty udělené "vtipálkům" považuji v tomto případě za naprosto adekvátní. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No tak jsem se teda podíval na tu „skutečnou záhadu“ a můžu říct, že těm spratkům měli dát pořádně do držky a byl by klid. Ať mi nikdo nepovídá, že o tom ta borka nevěděla, nebo jí to během onoho večera nedošlo, že si s ní dělají jen prdel. Bez tak žárlila na toho svalovce, že o ní nemá zájem a ještě si z ní dělali prdel. Tak je prostě práskla. Během toho videa bylo několikrát vidět jak se „svázanýma rukama“ drbe na nose, směje se…Možná nebylo domluvené úplně všechno a je dost pravděpodobné, že asi dostala strach z těch jejich keců, nebo prostě jen vyprchával alkohol. Já se spíš dokázal vžít do role těch rodičů (přestože sám děcka zatím nemám), když se museli dívat na to video a v duchu si říkali, jaké jsou ty jejich děcka kokoti a jaký si našli druh „zábavy“. Nicméně kdyby vyfasovali 30 let, tak by byl za debila i ten soudce. Nakonec z toho vyšli všichni docela dobře – za blbost se pyká a oni dostali ponaučení do života… ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

-"Prečo ste mi to urobili?" -"Vieš, aký to bol pocit? Mali sme nad tebou úplnú moc a bolo to super!" Dokument spracovávajúci skutočne veľmi zaujímavý prípad. Spracovaný je vcelku klasicky, ale v tomto prípade ide hlavne o zobrazované informácie, než o nejaké efektné spracovanie. Slovo dostanú obe strany, obhajcovia aj páchatelia, a samozrejme aj nimi natočený video záznam. Zostáva však na divákovi, aby si utvoril záver____Čo sa mňa týka, ťažko mi je posudzovať, ako to v skutočnosti bolo. Po vzhliadnutí tohto dokumentu sa však prikláňam skôr k tomu, že Danielle nevedela, čo s ňou zamýšľajú. Ten jej strach a zúfalstvo na mňa pôsobili veľmi dôveryhodne. Áno, je síce pravda, že to celé bola "len" hra, ale napriek tomu ma podobné "zábavné praktiky" dokážu skôr znechutiť. Jedna vec je nakrúcať nejakú hororovú blbinu (ak by to aj Danielle hrala - čo si nemyslím - tak aj tak podľa mňa "účinkujúci" zašli príliš ďaleko) a vec druhá je pri tom niekoho takto terorizovať. Ufňukané vyhlásenia páchateľov typu "Veď sme si mysleli, že ona hrá s nami," mi pripadali solídne mimo (už len kvôli časti dialógu, ktorý som ocitoval v úvode komentáru, ktorý mala Danielle s jedným z únoscov a aj kvôli tomu, ako sa k nej na tom videu správali - veď posúďte sami: keď už "horor" skončil je tam scéna, kedy šťastná Danielle plače od úľavy hovorí: "Nemôžem tomu uveriť, som živá," jasne počuť, ako jej jeden z páchateľov hovorí: "Zavri hubu, lebo ťa podrežem naozaj." WTF? Takto sa správajú "zohratí" účinkujúci? Tak to pardón...). Aspoň na mňa, ako som už spomínal, pôsobili Danielline emócie verne a som rád, že súd rozhodol, ako rozhodol. P.S.: S Blair Witch nemá tento dokument ABSOLÚTNE nič spoločného a dosť dobre nechápem, prečo mu tvorcovia dali taký názov, aký dali. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarený pseudo-dokument, čo sa do reálnosti a skutočnosti týka. Inak, ale nevidím žiadnu spojku so Záhadou Blair Witch. ()

chelsea17 

všechny recenze uživatele

Dost těžký to hodnotit. Asi pro mě nejvíc pochopitelná verze je ta, že to Danielle věděla. Zpočátku to vypadalo asi opačně, ale přišlo, že očekávala lehčí průběh. Tím myslím styl zacházení, možná si to představovala hodně jednoduchý. Zarážející je i ten konec, kdy má být jakoby podříznuta a spadne ji hlava jakože by byla. Je to hodně diskutabilní, mohla to třeba i předstírat ze strachu z dalšího průběhu. Na druhou stranu, netrefit krk, když chci někoho zabít je takřka hovadina. Asi se jí to pak rozleželo v hlavě, najednou to pro ni byl šokující zážitek a chtěla je žalovat. Úplnou pravdu asi už nikdo nezjistí. ()

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

V pohodě dokumentík o Záhadě Blair Witch. Už jsem tento příběh slyšel dříve, ale na dokument jsem si musel chvíli počkat. Po jeho shlédnutí mám tento názor: Danielle nevěděla, co s ní chtějí udělat, na druhou stranu ta partička jí doopravdy ublížit nechtěla. Děti si chtěly trochu zablbnout, no... Ale flastr bych jim dal větší. Hlavně tomu Fatmanovi, co se tomu pořád smál. // Viděl jsem v anglicko-českém multidabingu. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ neviem zohnať žiaden obrázok z dokumentu, tak použijem plagát k prvému filmu. Dokument je o partií ľudí, ktorý uniesli ženu ale je otázka či to celé je celé len hra, keďže podľa únoscov išlo len o natočenie amatérskeho hororového filmu. Úprimne sa nečudujem, že tento prípad rozdelil ľudí na dve tábory. Jedny únoscov chcú odsúdiť a ďalší to berú ako hru. Môj názor je, že to bola hra ale na 100% nie som si istý. Jeden z najzvláštnejších prípadov aké som kedy videl. Dokument nám prehodí prípad, ukáže dôkazy pre a proti a nakoniec síce vidíme aj výsledok prípadu ale snaží sa položiť otázku. Je to myslené vážne alebo len ako hra? Podľa mňa každý si ma nájsť odpoveď sám. Dokument má 48 min. Jediná vec čo mi ušla je názov dokumentu ale čo už. Asi to nejako museli nazvať Dokument môžem odporučiť. Celkové hodnotenie za mňa je 70%. ()

Reklama

Reklama