Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kanji Sasahara nastupuje do nové školy a rozhoduje se pro členství v některém z mnoha zájmových klubů. Nakonec vstoupí do Genshikenu – Společnosti pro studium moderní vizuální kultury. Za tímto názvem se skrývají otaku – zarytí fanoušci anime, mangy a videoher. Pravidelně se setkávají ve své klubovně, kde vášnivě diskutují o posledních epizodách oblíbených seriálů. (Fabienne)

(více)

Recenze (18)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Školní kluby se mohou týkat různých aktivit. Klub Genshiken je však jen pro význačné lidi. Ti si říkají Otaku. Blázni do anime, mangy a videoher. Toto anime doporučuji lidem, kteří toho už mají něco nakoukáno. Bez znalosti jiných anime nebo mangy zde budete straceni. Nebo aspoň nepochopíte spoustu náznaků a hlášek. Anime zaměřené na rozhovory víc než na příběh. Ten je vcelku jednoduchý. Neuvidíte zde žádné scény typu "Někdo něco udělá. Smějte se". Ve vzduchu se vznáší inteligentní humor a těm, co nepotřebují v anime akci, krev a násilí se bude Genshiken určitě líbit ;-) Možná se však najdou tací, patřím mezi ně, kteří si několikrát řeknou, že to běží "až moc" pomalu. Pravda. Některé scény jsou zbytečně dlouhé. Ale... I to má své kouzlo ^_^ Dávám tedy 4.5/5 hvězdiček. Ceny: Nejlepší anime komedie (2004) ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Ečči ani hentai nečtu / nesleduju; modely [čti hračky] z GUNDAMu nestavím; na PC a PlayStation hry nehraju (nikdy); na cony nechodím (NIKDY), plakáty s dvanáctiletými holkami v pokoji nemám (visí mi tam Dolomity :) a na anime seriály se dívám jen proto, že všechny dobré anime filmy jsem už viděl. Ale ano, podle objektivních měřítek jsem otaku (ač anime není můj život, sleduju ho teprve dva měsíce). A po první sérii (ač měla jen 12 dílů) nevidím důvod, proč v tom pokračovat se třemi OVAčkama a druhou (a údajně horší) sérií, neoslovilo mě to a ani mě to neurazilo. Prostě jen další anime. Možná se na tom podepsal i fakt, že jsem to viděl se španělským dabingem (což je zážitek sám o sobě). - 60 % ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Vlastně nevím, jak se k tomuto mému vkradení mezi otaku vyjádřit. Hardcore otaku znám pouze jediného (má všechny typy nintenda co kdy byly vyrobeny, chodí do klubu Pokemonu a hovoří japonsky o dost líp než já) a cosplay girl taky jen jednu (chodí v kostýmech i normálně, možná jste ji v praze už potkali, občas vypadá zatraceně dobře). S touto komunitou se příliš nepronikám, mé sympatie má i nemá. Genshiken ukazuje nejen to, že otaku jsou taky lidi :) ... ale docela pěkně vystihuje je a jejich interakci s okolím. Atmosféra uvěřitelnosti přes všechnu nadsázku velmi zajímavá, zdá se, že leccos jsou převyprávěné scénky, které se opravdu staly (např. zlomenina nebo svědectví pro policii). Nicméně, abych jejich způsob života začal považovat za nějak hodnotnější nebo něco na ten způsob, to se nepovedlo. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Tohle anime je opravdový extrém! Nejen, že vám ukáže jak vlastně vypadá správný japonský otaku, ale ještě se tomu hrdě vysmívá. Navíc mě po celou dobu drtili všichni hlavní aktéři, kteří vypadají a dokonce i mluví jako naprostý retardi! Fakt sranda tohle sledovat a dokonce přitom pak i zapomenete na to, že to vlastně ani nemá žádný pořádný děj. 8/10 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Když jsem se tak dívala na zdejší hodnocení, získala jsem dojem, že Genshiken musí být úžasné anime, které by si nikdo neměl nechat ujít. Ovšem nakonec jsem popravdě trochu zklamaná. Genshiken je "geniální" v tom, že na skupině vysokoškoláků ukazuje svět otaku tak, jak skutečně je, a nabízí vhled do jednotlivých zákoutí i problematik tohoto světa... Což je rozhodně dobrý nápad. Jenže jednotlivé epizody stojí samy o sobě a člověk má pocit, jako by sledoval jen epizody nějakého dokumentu o otaku. Není zde žádný skutečný příběh, který by to spojoval (snad až trochu v druhé sérii, kterou jsem později taky zkoukla). To byl pro mě ten hlavní problém, protože myslím, že anime příběh vyžaduje. Takhle jsem se ani netěšila na následnou epizodu jako pokračování, protože zkrátka nebylo na co se přesně těšit. Společně s OVA a druhou sérií jsem to dokoukala spíš z nutnosti, protože nerada něco vzdávám uprostřed. Bez příběhu se bohužel v průběhu dívání často objevovala nuda. ~(3,0)~ ()

Zajímavosti (1)

  • Postavy seriálu sú veľkými fanúšikmi fiktívneho anime Kujibiki Unbalance (2006). Zábery z neho, plagáty, figúrky, cosplay kostýmy sa na scéne mnohokrát objavia. Kujibiki Unbalance vyšlo ako bonus k seriálu vo forme trojdielneho OVA a až v roku 2006 bolo spracované ako 12-dielny seriál.
    (Palisander)

Reklama

Reklama