Reklama

Reklama

Dívka z Pekla

(seriál)
  • Japonsko Džigoku šódžo (více)
Trailer 1
Animovaný / Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Psychologický
Japonsko, (2005–2017), 37 h 30 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

Hiroši Watanabe

Hrají:

Mamiko Noto, Júdži Ueda, Nana Mizuki, Ajako Kawasumi, Akeno Watanabe, Fumiko Orikasa, Juki Macuoka, Kei Kobajaši, Megu Aširo, Mijuki Sawaširo, Miki Itó (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(90)

Obsahy(1)

V širokém moři internetu se vždy o půlnoci vynoří tajemná stránka. Pokud tam napíšete jméno člověka, kterému se chcete pomstít, objeví se malá dívka a odnese ho do pekla. Nic ale není zadarmo... (Fabienne)

Recenze uživatele Prometheus69 k tomuto seriálu (3)

Dívka z Pekla (2005) 

Není to DÍVKA Z PEKLA... nýbrž DÍVKA Z PŘEDPEKLÍ. Dle její oblíbené věty" Tato kletba tě nese do pekla.. tudíž v pekle ještě není... Aii tam též nikdy nebyla. Víz právě opening druhé řady. ¨Takže pokud je nutnost něco překládat tak aspoň aby to dávalo smysl. :) ============ Nuže Začneme své hodnocení třeba takto: Na počátku byla jen tma, smutek a myšlenka na pomstu. Vzpomínky na minulí život si sebou však vzala náruč milosrdné smrti. Ai Uzavřela dohodu a stala se tak vykonavatelkou samotného rozsudku pekla, jako věčný převozník převážející duše propadlé peklu do hlubin věčného zatracení. Čas plynul, neživot šel dál. Ale Minulost se opět ozvala. Ve stínu nadcházejících událostí, vzpomínky utopené na samém dně zatracení opět vyplují na povrch a spolu nimi i všechna krutost a zloba která byla kdysi pohřbena v popelu minulosti. Nastal čas vrátit se tedy na začátek a dokončit co započato bylo. Dokončit svou cestu pomsty a splatit tak peklu svůj dluh svou vlastní duší. Nebo navždy nechat tyto vzpomínky v minulosti plynout... zvolit si cestu jinou. Abych řekl pravdu, musel jsem si to pustit aspoň 2x abych zkutečně pochopil tu formu na které je to celé postavené. A že jsem to ze začátku hodně zatracoval, že se to vlastně jen pořád opakuje... Nakonec ale, Samotná tématika mě ve finále tak za ujmula že jsem prostě musel přehodnotit své neotřesitelní hodnocení. zejména pak za hlavní dějovou linii která se konečně pořádně rozjede už od 13 dílu. Má to hodně velkou hloubku jako třeba neméně kvalitní Schiki... člověka to donutí i přemýšlet a to že zrovna psychologickému anime neholduji. Jako že třeba Legendární a tolik opěvované DN jsem zatratil už po pár dílech. Takže proto tak vysoké hodnocení a samozřejmě za soundtrack. Zkutečná mystická záležitost. :) ()

Futakomori (2006) (S02) 

a právě zde nastala ta fáze které jsem se obával.... zneužívání. Kdy prakticky každý ať z hecu může poslat i nevinného člověka do pekla.... Což přivedli tvůrci do absurdních extrémů v následující řadě... kdy už jsem děj sledoval jen proto že to bylo pokračování. SPOILER Myšlenka nového života a obětované mučednické smrti... byla zajímavá a kde koho chytla za srdce, ale na první sérii to prostě nemá. :) Na druhou stranu jsou jsou únosy případy, zločiny a následky mnohem více propracované a už né tak klonovité. To že Aii ztratila trochu ze své krutosti a své nedobrovolné cestující už tak netrápí, (ostatně v pekle si krutosti užijí víc než dost) ani neřeším. Ale pořád v tom nedělá moc velké rozdíly měří všechny jedním metrem. Ostatně, peklo nezná slitování. Ale Aii by občas měla být ve svém schvalování v určitých situacích mnohem víc zdílnějiši. V podstatě mi bylo i některých těch hříšníků i docela líto... Jako že z takovou by jsme se nejspíš dočkali pekla všichni. Nebo alespoň polovina, zatímco ta druhá by vyfásla to cool tetování. Jako že do něj možná půjdu taky... :D ()

Micuganae (2008) (S03) 

Aneb druhá u vesla... Zde už jsem měl dost pocit že tvůrci vaří tak trochu z vody... Navíc mi začala celkem na nervy líst ta neustále opakující scéna metamorfózy... Kdy z krásné ulity vylétl slušně otrávený motýl. Tu pasáž z druhou dívkou jsem taky moc nepochopil... Byla to halucinace, kterou jí chtěli donutit přehodnotit její rozhodování... nebo byla opravdu .....á? Bez tak to ve finále celkem slušně pohnojila, tak jaký to mělo pak sysel? Aby Aii už na věky brázdila řeky Styx? To měl bejt jako ten finální strhují konec celé trilogie? Hapyiend? Možná by bylo lepší kdyby ta třetí série už vůbec nevznikla.. Bohatě bych se spokojil (i když ze slzou u oka) z představou Aii smrti a její následovné vykoupení. Dojití věčného a zaslouženého klidu. Ale když už to tedy vzniklo, bylo by pokrytecké to zatracovat jen kuly té nešťastné hlavní příběhové linii. Za zmínku třeba stojí Skoumání Aiiny počínání z hlediska vědeckého pohledu, který ale netrvá moc dlouhou. protože opět děj přechází v klišé již zmíněné v minulém dílu" času dluhů" Takže aspoň za tu okrajovou polevu hvízdnu 3 hvězdy, jako že tento dort byl i tak docela poživatelný, ale klidně bych se o něj bez násilí rozdělil. Ale nechlubil bych se z tím zrovna. . :) ()

Reklama

Reklama