Reklama

Reklama

Gekidžóban Hagane no renkindžucuši: Šambala o juku mono

  • Japonsko 劇場版 鋼の錬金術師 シャンバラを征く者 (více)

Obsahy(1)

"Shambala, tajemný svět propojený s tím naším. Svět ve kterém platí rozdílné zákony než v našem, přesto svět, kde se lidé rodí a umírají." Edward Elric žije v Mnichově a píše se rok 1923. Nemá žádnou možnost použít své schopnosti, neboť ty v tomto světě nefungují, přesto však stále doufá, že se znovu setká se svým bratrem Alfonsem. Brzy potkává tajemnou romskou dívku Nou a velice rychle se zaplétá s organizací Thule, jejíž úmysly na pozadí vzrůstající nacistické moci v Německu rozhodně nevypadají mírumilovně. Thule touží otevřít bránu mezi oběma světy - tímto i Amestris, kterou nazývají Shambala. Film popisuje události dva roky po posledním díle seriálu a tentokrát se dočkáme lepší animace i všech starých známých. Příběh na pozadí ekonomického kolapsu po první světové válce, plný témat jako odpovědnost, přátelství, nenávist a pýcha. (kaspar)

(více)

Recenze (59)

Dever 

všechny recenze uživatele

Precízne nadviazanie na Fullmetal Alchemist seriál, ktorý aspoň podla mňa, bol o málo lepší ako práve Conqueror of Shamballa. Aj napriek slušnej animácií mi tu trochu vadil nemecký svet a pomenej rozvité fantasy prvky. Čo však môžem na druhú stranu pozdvihnúť, bolo posledných 40 minút, ktoré naplnili presne to, čo som od tohto pokračovania očakával. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Původní Alchymista si zasloužil velkolepé zakončení a tvůrci přišli raději rovnou s filmem. S filmem netypickým, občas k seriálu zdánlivě nepasujícím, ale důstojně zatahujícím oponu nad celým dobrodružstvím bratří Elricových i jejich přátel. Naše realita jako alternativa ke známému světu funguje dokonale a oblíbené, byť již mrtvé postavy můžeme vidět v nečekaném světle a charakterově silně proměněném prostředí. Sice se nedočkáme ultimátního uzavření, ze kterého by nešlo rozumně pokračovat (na to jsme si někteří počkali do posledního dílu "pravé adaptace" FMA: Brotherhood), ale pocit, že něco velkého odchází na svém vrcholu, mě přesto neopustil po celou stopáž. Goodbye (for now). ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je poněkud zvláštní, že v seriálu, který byl původně alegorií na fašistický stát, se najednou začal řešit Hitler a nacisti - je to podivná kombinace lacinosti, kýče, odvahy to vyzkoušet a důvěry v sebe sama, jakou má fakt jedině anime. Čistě objektivisticky bych musel říct, že se to pokouší udělat moc věcí najednou, ale emocionálně to asi spíš funguje. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tento film dějově navazuje na skvělý anime seriál Fullmetal Alchemist a jeho příběh dál rozvíjí. Bohužel přestože některá témata v něm nastolená jsou velmi zajímavá, tak film nedosahuje skvělé atmosféry originálu. Pokud jste seriál neviděli tak na film zapomeňte, nepochopili by jste absolutně nic. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Krásné pokračování příběhu, opět vynikající ost, prostředí Německa 20.tých let minulého století, sakra ti Japonci umí vytřískat z obyčejných ingrediencí vždy tak úžasné věci, nemluvě o skvělé animaci. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Povedený film následující ihned po událostech seriálového Fullmetal Alchemist a rozvíjející paralelní vesmír roku 1923 v "našem" světě, kde nejde používat alchymii. I tak je však co sledovat, potkáme mnoho známých postav a zahlédneme události, které se otírají kolem nacistů a Hiterova vzestupu. Kdo by to byl čekal :). ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Chybí mi tu atmosféra seriálu, je to překombinované, plné nelogičností... a proč tam vlastně jsou ti cikáni? Bez nich by film fungoval naprosto stejně. Mám pocit, že po uzavření původního seriálu zůstalo otevřených mnohem míň věcí než teď. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Chjo. To prostě nejde. Nemůžu si ani představit, že nic dalšího momentálně není a chci další pokračování a nebo raději úplné ukončení tohohle skvostu. ANO, ale ne kvůli tomu že bych toho měl dost, ale protože jsem na tom závislý a strašně chci vědět jak jejich dobrodružství skončí ... Pro fanoušky seriálu jednoznačně povinnost, i přesto, že je o trošku horší než původní seriál a pro ty co ho neznají, ať se raději vyhnou nebo vůbec nich nepochopí. Přestože film má 105 minut tak jsem se ani chvíli nenudil a hltal ho plnými doušky a přál si aby děj pokračoval dál. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Výtečné zakončení FMA z roku 2003, a přestože mě konec Bratrství oslovil daleko více, i zde hodnocení (jako u FMA 2003) zůstává. Nápad s propojením "jejich" a našeho světa je realizován parádně, včetně doby, ve které se děj filmu odehrává, k tomu jsme dostali ještě zajímavou verzi Hughse (seriálovou mám stejně radši). A vůbec, co bych aspoň za takový bonusový film dala u animovaného Avatara nebo Trona, jehož seriál vlastně neskončil? 9/10 ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Tohle vůbec nebylo dobrý. Trhá mi srdce dávat FMA tak málo, ale mě se to fakt nelíbilo. Viděl jsem komplet FMA seriál (na brotherhood se teď chystám) a uznávám že navazuje opravdu dobře, ale nemyslim si že by na konci seriálu zůstaly nějaký nejasnosti, nebo nezodpovězený otázky, kvůli kterým by bylo potřeba takhle se v tom příběhu rýpat, to jich spíš zůstalo víc na konci tohodle. Proč tam byli ti cikáni? Nejenom že se tam vůbec nehodili, ale navíc tam jsou úplně, ale úplně zbyteční. Proč, když se ta blondýna dostane do "Shambalu", dokáže naprosto perfektně ovládat alchymii když v životě nic podobnýho neviděla. Do poslední chvíle to vypadalo že ten konec bude tak blbej, že bych musel ještě minimálně 10% ubrat, ale naštěstí se to alespoň trošku zachránilo. Opravdu povedený způsob jak zničit závěr seriálu. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Ultimátní pokračování nejlepšího anime všech dob?! Ale jistě. Pokud jste se prokousali seriálem - a že to není zase takový problém, neb seriál je vskutku skvost, film jste museli vidět. A pokud ne, tak to honem napravte. Tady nejde co vytýkat. Spousta drobností řečených v seriálu najednou dá smysl, ačkoliv jsem tedy takovéhle pokračování, téměř ukončení, nečekal. A mrzí mě, že se zase nedozvím, jak oba bratři dopadnou, jak bude jejich příběh pokračovat...protože je utnut. Tak. 5/5, i když se kloním na stranu názoru, že dokonalejší animace nesedí tak dobře, jako ta seriálová. 97% ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Film je jednoznačně určen jen pro ty, kteří již za sebou mají i celý seriál, protože na vysvětlování všech zákonitostí a vztahů není vůbec čas. Přestože má film 105 minut, tak si celou dobu udržuje rychlý spád a nedává prostor k nudění se. Oproti seriálu nepůsobí film již tak barevně a fantaskně, protože se větší část odehrává v alespoň pro mě špinavé a depresivní realitě. Po vizuální stránce udělal film velký krok kupředu a většina jiných filmů mu může jen tiše závidět. Možná, že kdyby autoři na grafice trochu ubrali a film roztáhli na 200 minut, či dva filmy, tak bych byl spokojenější, protože během 105 minut není možné zpracovat tak komplikovanou zápletku s ohromným množstvím postav. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Zakončení originální FMA série, která klidně mohla zůstat otevřená aneb návrat všech starých dobrých postav v novém kabátě/světě. Tento film jsem velmi dlouho odkládala, protože jsem se bála, že se budu nudit, ale překvapivě jsem ho zvládla bez nějakých větších záseků nebo rozkouskovávání. Po audiovizuální stránce skvělé, po té příběhové - nenadchne, neurazí. Každopádně už samotný nápad s paralelním světem je zajímavý. Nejsem fanatický fanoušek tohoto anime, takže dávám pěkných "pouhých" 6/10 ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

V mém případě tu je problém, že jsem viděl verzi seriálu z r. 2009 jež je od toho z r. 2003 odlišný, tudíž jsem byl lehce dezorientován nejen těmi dvěma světy a nedokázalo mne to upoutat jako seriál samotný. ()

Losik 

všechny recenze uživatele

Závěrečný film, který zakončuje skvělý seriál. Odhaluje pár tajemství, např. jak se dostat skrze bránu. Vše co bylo dobré v seriálu platí i pro film, ale pár věcí se mi tu nelíbilo. Hlavně absence všudypřítoné alchimie za branou ubrala na filmu to zajímavé. Příběh byl super a konec vypadal zase na pokračuvání.... horších 5* ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

Důstojené pokračování série, rozvíjející konečnou myšlenku. Bez seriálu by tento film neměl logiku a i když bylo jeho samotné zakončení skvělé, tímto snímkem celé vyprávění o bratrech Elricových autoři ještě vylepšili a hlavně povýšili. ()

Reklama

Reklama