Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (2 140)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bravúrne komponovaný film. Ten spôsob podania príbehu ma naozaj nadchol. Bohužiaľ, samotný príbeh už taký úžasný nie je. Minimálne v závere - s tými rozuzleniami mám fakt problém a prinútili ma nakoniec strhnúť jednu hviezdičku. To sci-fi mi vadí, nechcel som, aby v tom bolo sci-fi. Táto výhrada je čisto subjektívna, druhá bude objektívna: druhé rozuzlenie (týkajúce sa Baleovej postavy) som tušil už niekde v polovici filmu a do konca som dúfal, že nedostanem tú najklasickejšiu, najotrepanejšiu formu "deus ex machina". Bohužiaľ, presne to som dostal. Škoda. Možno keby som toto klišé nevytušil už asi tak hodinku pred "prekvapivým rozuzlením", tak by som si to bol vychutnal, ale toho musel prekuknúť aj priemerne bystrý divák. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nolan tentokrát natočil film, který se obvykle označuje jako "poctivé řemeslo". Nenapadá mě lepší výraz pro to, že velké zvraty se sice konají a není jich málo, ale žádný vám nevyrazí dech. Jistě, Nolan vás tahá za nohu tak, abyste si mysleli, že je vám to celé jasné a ono je to zatím celé takové jakési onaké. Tleskám práci s postavami, přesněji řečeno tomu jak se nevyhnutelně s vývojem příběhu mění vztah diváka k hlavním hrdinům. Tleskám i skutečně brilantní sci-fi vložce, která otvírá rozměr vztahu iluzionistické "magie" a "skutečné" magie, jakož i Davidu Bowiemu, jehož pan Tesla jako by si na chvíli odskočil z nějaké extrémně seriózní Verneovské variace. Myšlenka "když dva dělají totéž, není to vždy totéž", teorie kouzelnické práce mistrně podaná Michaelem Cainem, skvěle scénáristicky skloubená témata a pár dalších věcí, které se bez nežádoucího vyzrazování děje nedají ani nazvat - a přece jen to někde drhne. Přes všechny vyjmenované (i nevyjmenované) klady není výsledný efekt tak působivý jako u jiných Nolanových filmů a Scarlett Johanssonová tu taky tak nějak hraje jen proto, aby hrála. Poslední dějový veletoč už byl podle mě trochu přes čáru, no zkrátka tentokrát to na plný počet není. Je to "jen" na velmi solidních osmdesát procent a poznámku, že stále je co objevovat a obdivovat. Nakonec mě Prestige o své dokonalosti třeba přesvědčí. Update 2013: Anebo taky nepřesvědčí. Viděl jsem to šestkrát, s dabingem i bez, opravdu mě to baví, ale je to pořád "jen" ta osmdesátka. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Tohle zrovna nebyl můj šálek čaje. Scénář byl překombinovaný, že jsem se ztrácel a chvílemi i nudil. Dost dlouho mi trvalo, než jsem odlišil, kdo je kdo. Pak se - najednou - objeví Nikola Tesla a trik, který není trikem, ale dosud nepoznaným zázrakem fyziky popírajícím známé přírodní zákony. Na tom je postavena pointa, a druhá pointa přijde nakonec - abraka dabra - jako od Hercula Poirota. Film má ovšem i mnohé klady, například výprava je dobrá. Za mne však mohu dát jen průměrné hodnocení. Trailer: http://www.csfd.cz/film/223160-dokonaly-trik-prestige-the/videa/ ()

movie 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny celkové pointy velice lehce odhalíte už v průběhu první poloviny snímku, ale přesto si THE PRESTIGE ponechá dokonalou atmosféru, výtečné herecké výkony, zpracování a několik nezapomenutelných momentů. David Bowie je navíc jako vynálezce Tesla přímo dokonalý. Kdyby pointa byla víc skrytá, rozhodně by si snímek zasloužil plné hodnocení. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

"Není důležité kdo zmizí v bedně, ale kdo se objeví." Posedlost čímkoli dokáže každého přivést až ke zkáze, ale co když nevyhnutelným a temným výsledkem vašeho snažení není ani smrt, ale ani vysvobození? Nemám rád samoúčelné zvraty, nemám rád pointy vycucané z prstu a už vůbec nemám rád ten pocit, když se mě tvůrci pokouší lacině přechytračit. Ale co když někdo předloží několik vyčerpávajících point, které vás neunaví a naopak jich budete chtít ještě víc? Už chápu, co trvalo bratrům Nolanovým na tomhle scénáři tak dlouho, protože promyslet příběh (byť na základě románu) do všech důsledků muselo stát spoustu sil. A pozorovat věčné klání Bordena s Angierem, to je vrchol diváckého blaha. Děkuji tvůrcům, že dokonalá hláška "Díváte se pozorně?" naštěstí nemá opodstatnění audiovizuálního, ale přemýšlivého druhu. Kdyby jen záleželo na objevení několika obrázků, trik už by napodruhé fungovat nemohl, takhle opravdu vše záleží jen na vypravěčích. Divák pak zůstává bezmocný jako pod zámkem ve vodní nádrži. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (55)

  • V rámci přípravy na film navštívil scenárista Jonathan Nolan město Colorado Springs, aby mohl některé scény, které se zde měly odehrávat, vypilovat do co největší dokonalosti. (Terva)
  • Ricky Jay ve filmu ztvárnil kouzelníka Miltona a na place byl kouzelnickým poradcem hlavních představitelů. (imro)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama