Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (2 140)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jonathan Nolan, Christopher Nolan / Based on The Prestige by Christopher Priest | Hudba: David Julyan | Produkcia: Christopher Nolan, Aaron Ryder, Emma Thomas | Distribúcia: Touchstone Pictures (USA), Warner Bros. Pictures (International) | Štúdio: Touchstone Pictures, Warner Bros. Pictures, Syncopy Films | Rozpočet: 40 miliónov $ | Tržby: 109,676,311 $ || ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Absolutní slast pro každého naratologa (to jest ten, kdo hledá potěšení v samotném vyprávění) avšak mě nechal tento "dokonalý" film spíše chladným. Potěšení ze sledování tohoto komplikovaného vyprávění, které je doopravdy božské, v polovině již omrzí, takže zbytek filmu táhne ono soupeření dvou mágů, na které se opravdu dobře dívá. Vzhledem k tak promyšlenému příběhu zamrzí tolik doslovný závěr. Nolanovi přeji víc takových filmů, u Batmana zahazuje jenom svůj talent. Avšak dokonalý film nezaručí vždy dokonalý zážitek. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Cenou za dobrý trik je obetovanie.“ Ak sa niečo volá DOKONALÝ TRIK a vystupuje v ňom niekoľko kúzelníkov, excentrických vedcov a titulná postava zomrie hneď na začiatku, treba čakať prekvapenia. A hoci som niektoré vytušil, nakoniec nielenže prišli na scénu mnohé, ktoré som rozhodne nevytušil, ale predovšetkým sa stalo to, čo dokazuje, o aký dobrý film sa jedná: nemal som záujem naplno pochopiť ono ústredné "tajomstvo", čo sa vlastne stalo, komu, kto bol s kým (a prečo), čo od samého začiatku nefungovalo a čo fungovalo, len sa to tvárilo, že to nefunguje. Čím viac nad tým totiž rozmýšľam, tým viac sa mi zdá, že boli odhalené iba nepodstatné detaily, kým skutočné záhady zostali divákovi utajené. Môžete nad záhadami rozmýšľať... pátrať po nich... zapisovať si body do zošita (chcel som, vážne som chcel, ale keď som mal po prvých piatich minútach zapísané tri strany, zúfalo som to hodil do koša!)... ale prečo by ste to robili? Chceme byť klamaní. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Opravdu bravůrně vykonstruovaný děj, kde nic se nezdá takové jaké ve skutečnosti je. Nejmenší detail dokáže ušpinit celkový dojem z právě provedeného fígle, který na mně zanechal nepatrný záchvěv třesosti a dokázal přikovat do židle o to víc, tak jak to režisér dokázal a nejen díky dokonalým hercům nebo výbornému příběhu, ale především díky temné atmosféře, která chvílema dokázala pocuchat úsměv na rtech a na konci o to víc dokázala potěšit. Dokonalý trik je film, který jsem dlouho neviděl. Ze začátku mi přišel sice zmatenější, ale to proto, aby dokázal diváka udržet v napětí po celé dvě hodiny, což se mu neskutečně daří. Upřeně jsem na obrazovku hleděl celé dvě hodiny, abych si snažil utřídit fakta, která jsem nastřádal po celou dobu, aby mi nakonec tvůrci ukázali fikci, která zastřela fakta a podtrhla je na celé čáře. --- Obětování se...to je cena za dobrý trik ! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po Insomnii moje druhé setkání s Christopherem Nolanem. Tak předně, je to výborný film, o tom nemůže být pochyb. Perfektní režie, herecké obsazení a výkony, kamera, kostýmy, zápletka, pro mě docela překvapivý konec (ale dost se dalo vytušit při pozorném sledování, což se mě osobně moc nedařilo, protože děj byl na můj vkus trochu složitější na pochopení a hlavně zorientování v něm) a pár nabízených otázek (ohledně detailů), které mi film ochotně zodpoví, avšak jen když se na něj podívám znovu...Všechny předpoklady pro film, který si zaslouží plný počet * v hodnocení (mohl by říct někdo). Jenže já hodnotím pouze 4*. OPRAVDU mi zde vadila ta sci-fi složka, na kterou jsem si s nechutí celý film zvykal (a bohužel nezvykl), prostě jsem asi moc racionální (chcete-li, tak přízemní) člověk a toužil jsem po opravdovosti, realičnosti a ta tu prostě nebyla. Ale nemyslím si, že bych svým hodnocením ani komentářem nějak filmu ublížil, komu to nadpřirozeno nebude vadit, bude se královsky bavit a nakonec třeba ohodnotí plným počtem. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (55)

  • Prvé zábery vo filme na množstvo cylindrov a na klietky s kanárikmi sú predzvesťou, ako obaja kúzelníci neskôr predvádzajú svoje kúzla – využitím bezchybných kópií. (Biopler)
  • Nolan sa rozhodol určité pasáže príbehu zasadiť v narácii skrz čítanie denníkov. Denníky sú do seba navzájom zasadené a vedú diváka z prítomnosti do minulosti a zase späť. Nolan zvolil spôsob rozprávania príbehu, kde pri čítaní denníku nepočuť hlas čitajúceho, ako to je vo väčšine filmov, ale hlas autora denníka. Takýto spôsob napomáha, keď sa v rámci jedného flashbacku ponárame do ďalšieho doň zasadeného. (Biopler)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama