Reklama

Reklama

Fullmetal Panic! - The Second Raid

(série)

Epizody(14)

Obsahy(1)

Po původním FMP a FMP Fumoffu je tu již třetí pokračování díl úspešného japonského anime. Ve FMP The Second Raid se děj vrací k soubojům s mechanickými roboty, kteří v The Second Raid hrají důležitou roli. Seržant Sousuke Sagara bojující s Arbalestem, společně se Seržantem Kurzem webrem, Seržantkou majorem Melisou Mao a celou organizací Mithril budou svádět tuhé boje proti novým nepřátelům, kteří jsou v The Second Raid hodně silní, třeba v podobě brutálních lesbických sester. Ale i Kaname Chidori si bude muset párkrát poradit bez svého strážce seržanta Sagary. Taky Sagara si projde charakterovým vývojem jenž překvapí nejednoho z vás. Ve 13-dílném pokračování FMP The Second Raid uvidíte více akce, dramatického děje i romantiky, ale taky dávku vtipních dialogů. (Roby)

(více)

Recenze (28)

kubka4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti první sérii je druhá trochu vážnější, ale jinak vše zůstává při starém. Je to stále ta výborná kombinace humoru, akce, romantiky a drama. Najdete tu staré známé postavy, které jste si oblíbili už v první sérii, a navíc také některé nové a velmi zajímavé postavy, jako např. čínská dvojčata, která jsem si i přes jejich zápornou roli z nějakého důvodu velice oblíbil. Hlavní záporák je ještě odpornější a ještě větší magor než Gauron, což je co říct. Dočkáte se i dalšího vývoje vztahů mezi Sagarou, Kaname a Tessou, který rozhodně stojí za to. Jednoduše řečeno, pokud se vám líbil původní Full Metal Panic! , tak si nenechte ujít ani jeho druhou sérii, která za ní v ničem nezaostává. - 100% ()

JimiH 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TSR mě trochu zklamalo. Jistě, hlavní záporák a jeho sličné asistentky jsou vynikající, ale vše mimo ně trochu hapruje. Chybí tu větší jiskření mezi Sousukem a Chidori a zajímavější práce s charaktery jako v první řadě. Popravdě mi ani moc nesedl závěr. Doufám, že ještě někdy vznikne lepší pokračování, který se vrátí k duchu originálu. 7/10 ()

Angelos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po skvělé první řadě a pak i Fumoffu, jež předčilo všechny mé očekávání jsem se vrhl na The Second Raid, na které jsem se opravdu těšil... První zklamání přišlo hned po prvním spuštění. Hudební doprovod k openingu o třídu slabší, než v předchozích zmiňovaných... Co se dá dělat, zvykl jsem si :-). Po stránce akční není co vytknout, tempo je zběsilé, až se mi občas zdálo, že 13 dílů je prostě sakra málo. Poslední díly byly tak nadupané, že jsem měl pocit, že není možné to do těch konečných 13ti dílu nacpat... Romantiku nahradilo drama, což nebylo vždy na škodu - vývoj Sousukeho byl zpracován dobře, ale něco mi tam prostě chybělo... Škoda, nevyužitého potenciálu, který TSR určitě měl... Význam některých postav je mi doteď záhadou, nemluvě o záporácích a jejich úmyslech, kterým mohlo být věnováno alespoň o pár minut více... 8+ ()

Forty- 

všechny recenze uživatele

Tak TSR dostava odomna plne hodnotenie. Po zhliadnuti prvej serie som mal pocit, ze nieco tomu proste chyba. Dvojka sovojou detinskostou a humorom zaujala, ale to prave orechove prislo az v Second Raide. Tvorcovia skvele vyvazili akciu s pribehom a humorom a tento koktejl jednoducho fanusik anime nemoze odmietnut :-) ()

pekas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší než jednička (Full Metal Panic!), horší, než dvojka (Full Metal Panic? Fumoffu). Je to jako jednička na vážnější notu, je tam ještě míň legrace, než v jedničce a víc psychologie postav. Ale má to větší spád. Hlavně mě naštvali posledním dílem, kdy si evidentně zase snažili nechat pootevřené dveře pro případné pokračování, které se ale nekoná. Takže jsme se zase nedozvěděli, která ze superkostí, Kaninka či Tessa, dostane přednost u Sagary. Nebo jestli zvítězilo studium? : ) 81%. ()

3KAVKY 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Živější a akčnější série bez pošlapání obsahu. Jestli jsem dal první řadě pět hvězdiček, tak této rozhodně ubírat nebudu. Vztahy postav se vyvíjejí, tak jak jim divák fandí. Objevují se i nové zajímavé postavy. Z těch namátko postava zcela šíleného záporáka Gatese a tak trochu lesbických a hodně vražedných dvojčat Fan a Lan. Akce je drnější a lépe animovaná. Co závěrem? Seriál jsem zkouknul v podatatě v jednom prázdninovém dni a byl to dobrý den. ()

 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bojové stroje a technika mne příliš nenadchly, ale pořád to mělo něco do sebe. Rapidně ubylo vtipnosti, přibylo úvah a objevil se nějaký smysl...pořád to mělo něco do sebe. ()

Andy.222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jsem více než uspokojený." tak nějak by se daly popsat moje pocity. Gradace, která mi chyběla v původním FMP je tady tak v nadměrné míře a obzvláště v epizodě: "jeho problém" jsem byl napnutý tak, že by se na mě dalo brnkat :-) Na druhou stranu, zase musím IMHO vytknout, že věci se tu děly až v příliš velkém spádu, zvlášť v posledních dvou epizodách. Sousukeho vývoj je docela povedený, líbí se mi jeho váhavost, jeho vztek při rozhovorech s ALem i jeho finální rozhovor s nadřízenými. Přesto však je tu ještě jedna věc, která mi leze dost na nervy SPOILER: "Sakra, kdy si ti dva konečně dají tu pusu?!?!?" KONEC SPOILERU díky těmto dvou chybám to nemůže dostat "čistý" plný počet, ale přesto věřím, že ve mně dojmy z tohoto dílka zůstanou ještě dlouho. Akorát je mi líto, že asi se po sedmi letech nedočkáme dalšího pokračování, co? Zadní dvířka by pro to měli! ()

Reklama

Reklama