Reklama

Reklama

Hadžime no Ippo: The Fighting

(seriál)
  • Japonsko はじめの一歩 THE FIGHTING! (více)
Akční / Animovaný / Drama / Komedie / Sportovní
Japonsko, (2000–2002), 29 h 8 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

George Morikawa (komiks)

Hudba:

Cuneo Imahori

Hrají:

Kóhei Kijasu, Tomokazu Seki, Wataru Takagi, Ičiró Nagai, Kazuko Sugijama, Masaja Onosaka, Unšó Išizuka, Masahiro Kobajaši, Daisuke Sakaguči, Juka Komacu (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(76)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto anime je chlapec jménem Ippo Makunouchi. Pochází z chudé rodiny, po škole spěchá domů, aby matce pomáhal s prací na lodi při vození turistů a zákazníků na rybolov. Výsledkem toho je, že nemá žádné kamarády a práce na moři mu "propůjčuje" velice originální odér, což způsobuje posměch a šikanu starších žáků. Jednoho dne ho při takovém napadení spolužáky zachrání profesionální boxer Takamura Mamoru, odvede ho do tělocvičny a ošetří mu zranění. Ippo, kterého Takamura nadchnul tím, jak ho zachránil před staršími žáky, se rozhodne stát se profesionálním boxerem. Ippův "první krok" na cestě za poznáním opravdové síly a odhodlání začíná. (ČSFD)

(více)

Recenze (14)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Po Fullmetal Alchemistovi pro mě druhé nejlepší anime, kde se to jen točí akcí a napětím (přesto očekávaným koncům se nevyhnete), ale hrdinové se nešermují a nevládnou prapodivnými schopnostmi - je to prostě jen obrázek reálného života (ne)obyčejného kluka, kterého zdobí neskutečná síla vůle - a to, myslím, je hlavní myšlenkou celého seriálu - vítězství vůle nad čímkoliv a vším. Není tu tak hluboká myšlenka jako v FMA a najdete zde i spoustu drobných i větších chybek (za největší považuji natahované myšlenky během zápasů a za vlasy přitažené a přehnané údery Ippových protivníků), ale s dospívajícím klukem určitě srostete a jeho příběh budete prožívat na plné kule. Velice solidních 90% a zařazení mezi nejlepší seriály, co jsem zatím viděl.. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Šikanovaný chlapec bez špetky sebevědomí přičichne k boxu, stává se šampionem Japonska a vyspělejší osobností. Už z tohoto popisu je zřejmě, že kdyby se Hadžime no Ippo pokoušel u diváků zabodovat skrze zápletku, příliš kladných bodů nesesbírá. Nicméně není tomu tak, vyčpělý příběh je zde jen prostředkem k budování vlastního světa plného svérázných boxerských soubojů, nacvičování nových taktik a spousty postav, přičemž to vše slouží k posouvání charakteru ušlápnuté hlavní postavy. První řada obsahuje něco málo přes sedmdesát dílů, které by se daly rozdělit do několika podskupin definovanými určitým cílem (stát se boxerem, vyhrát turnaj atp.). Tyto části jsou však kvalitativně nevyvážené, a potýkají se s očekávatelným problémem – sledujeme pořád dokola tytéž situace. Díky tomu celá série startuje famózní rychlostí, ale několikrát jí dochází dech, aby se ke svému závěru sotva doplazila. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Je to tak trochu paradox, že seriál, kde se 10 vteřin na vzpamatování v ringu může protáhnout na několik minut, vám může znehodnotit všechny budoucí akční scény, které kdy kde uvidíte. Po dokoukání jsem zahlédl v televizi superakční bojový film, ale souboje tam byly těžce zdlouhavé. A kde je rozdíl? V obvyklých akčňácích neuvidíte, na co který ze soupeřů myslí, nebo v jakém je rozpoložení. Ale abych nemluvil jen o soubojích, ještě radši jsem měl tréninky a osobní životy hrdinů, ale bez bojů by to nebylo ono. Box jsem nikdy neměl rád. Vždy jsem ho považoval jen za násilný sport, který je o bití ostatních a ve kterém rozhoduje hlavně rozpoložení rozhodčích. Hajime no ippo mi ukázalo, že tam jde o něco víc, ale obávám se, že žádný z reálných soubojů se průběhem a napětím ani zdaleka nepřiblíží jedinému zápasu zde. Možná jen kdyby to byly moje vlastní zápasy :-) O tom bych před tímto seriálem ani nezauvažoval. Teď už jsem i celkem nadupaný reálnou i nereálnou teorií. Nejprve jsem nechtěl hodnotit tak skvěle, ale díl s medvědem byl jeden z nejlepších dílů všech seriálů, co jsem kdy viděl, tak nemůžu hodnotit hůř. Doporučuju seriál nedávat najednou, ale pěkně si ho rozložit do etap, protože všeho moc škodí. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Hajime no Ippo je celkem schematický sportovní shonen. Animace, zvuk, děj, postavy... všechno je to precizně vymyšlené i udělané. Taky se dá ocenit to, že na akční anime hrdinové nemají prakticky žádné nadpozemské schopnosti a všechno se snaží být co nejpodobnější skutečnosti. Ale... imho příběh moc originality nebo zajímavosti nepobral a i když fungujou vtipy a občas i vážné momenty, jako celek to je kvůli 76 dílům dost zdlouhavé. Obecně nejlíp hodnocená anime holt nebývají ta nejlepší - spíš jsou to ty seriály, které jsou pro většinu lidí alespoň ucházející. A to Hajime no Ippo rozhodně je. Edit: Asi sem hodně zatíženej na grafickou stránku věci, ale druhá série je zatim na 5*. Ještě jeden edit: Tak jak našláple druhá série začala, tak se po pár dílech vrátila ke standardu první řady, takže ty 4* jsou tak akorát. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Hadžime no Ippo je přesně ten typ seriálu, ve kterém není důležitý cíl, ale cesta. Vypráví o klukovi jménem Ippo, kterého ve škole šikanují, a po jedné takové nakládačce od svých spolužáků se rozhodne, že se stane šampionem v boxu (konkrétně pak šampionem pérové váhy). A hádejte, jak to asi dopadne (tohle není spoiler, pokud nemáte rádi tenhle druh příběhů, pak se na Ippa radši ani nedívejte). Osobně nejsem fanouškem boxu (a vlastně sportu obecně), ale zdejší souboje jsou pozoruhodné. Nevím, jak to chodí ve světě boxu, jelikož jsem nikdy neviděl jedinou vteřinu skutečného zápasu (a vzhledem k tomu, že jsem za celý rok sledování neměl potřebu to napravit, hádám, že mě to ani nezajímá), ale jeho průběh rozhodně nebude tak zajímavý. Schválně jsem si po zhlédnutí pustil několik nejslavnějších scén z Rockyho a vedle Hadžime no Ippo teď vypadá jako chudý příbuzný. Ippo má totiž oproti němu i opravdovému zápolení v ringu hned několik výhod - předně využívá všechny prostředky, které mu animované prostředí nabízí. Souboje tak často trvají i několik desítek minut a i jediná rána občas hledá svůj cíl několik vteřin. Během tohoto času většinou slyšíme, co se oběma soupeřům honí hlavou, známe jejich myšlenkové pochody, tudíž si o nich dokážeme v krátkém časovém intervalu udělat obrázek. Ale charaktery nabírají na hloubce i díky tomu, že se velmi často vydáváme mimo prostředí ringu, abychom se s jednotlivými postavami a jejich životy blíže seznámili. Náplní seriálu jsou totiž, jak bývá dobrým zvykem, i fillery. Kupodivu jsou většinou zábavné, poněvadž zejména v nich si užijeme potřebnou dávku specifického humoru, který umí být jak roztomilý, tak i patřičně úchylný. A bez toho by to podle mě fungovalo podstatně hůř. Za mě tedy spokojenost a už se těším na New Challengera. ()

Angelos 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem hledal něco, k čemu nebudu mít žádnou výtku, něco, co mě pohltí a nepustí. Zdá se, že jsem našel. Hajime no Ippo je pro mě naprostou jedničkou. Každodenní nekompromisní dávka adrenalinu. Něco, co se jen tak nevidí. Dokonalá kombinace napětí, adrenalinu, vtipu, skvělých postav a hlavně perfektního soundtracku, který bych si troufl zařadit mezi nejlepší, které jsem kdy slyšel. Opravdu doporučuju, a to i těm, kteří boxu neholdují. 5/5* Dokonalost ()

0nimusha 

všechny recenze uživatele

Hajime no Ippo mě velice překvapilo ,šel jsem do toho a neočekával sem od toho nic. Ale k mému překvapení je to úžasný anime , dějové linie postav jsou velice promyšlené a hlavně se směji v každým druhým díle a to se u mě vidí zřídkakdy. Akorát je škoda ,že na zápasy nekoukám moc s velkým napětím ,jelikož vím že stejně hlavní hrdina vyhraje nějakým "ultra" nečekaným trikem ,ale až na toto je to velice povedený oddechový a zábavný anime. ()

Petus 

všechny recenze uživatele

V životě by mě nenapadlo, že budu zbožňovat seriál o boxu a vydržím u něj 75 dílů, ale stalo se, byť box nemám ráda. V ringu je totiž Ippo skvělý a mimo něj absolutně zlatý. Shodou okolností jsem krátce po Ippovi viděla mého oblíbeného Rockyho 4 a v ringu mi přišel téměř nezáživný, málo šťavnatý, neporovnatelný s tím, jak jsem si pětasedmdesát epizod buď okousávala palce až k ramenům, nebo se válela smíchy. Po famózním souboji se Sandem, kdy jsem vypotila snad totéž, co ti dva v ringu, se Rocky tiše stydí v koutě a Ippo pyšně trůní před mýma očima. Nechápu to, ale chci víc a už se těším na další pokračování. ()

Phex 

všechny recenze uživatele

Seriál z boxerské tělocvičny kde je úplně všechno co vás k danému tématu napadne. Je zvláštní pocit si uvědomit, že jste právě koukali na hodinový zápas v boxu, ještě k tomu pouze animovaný, a nespustili jste oči z obrazovky. Kdo na sobě neměl nikdy rukavice pochopí asi hůř. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Buch buch, hrdina má strašné odhodlání, buch buch, nikdy se nevzdá, buch buch, díky tomu vždy uspěje, buch buch, ostatní jen zírají, buch buch, jeho síla je to nejvíc, protože má odhodlání, buch buch, hned začne vítězit, buch buch, pořád se boxuje a strašně se to táhne, buch buch, končím po sedmém díle protože už v tu chvíli to bylo pořád to samé. ()

Dajtin 

všechny recenze uživatele

Tak plus boli pre mňa určíte totálne epické súboje (už som ani nedúfal, že ten pocit zažijem a bál som sa, keďže ma box veľmi neberie a podľa mňa nemá veľmi čo ponúknuť), nejaké taktiky, dobrá gradácia, vnútorný monológ, protivník ma tiež svoje vlastné motívy, ktoré ho ťahajú a nie sú o nič horšie, pekne uletené vtipky (medveď je nezabudnuteľný), a pekné pestrofarebné podanie sveta (kvôli nacionalizmu prehra). Zápory ani nie sú, až na par hluchých miest. ()

Flatron 

všechny recenze uživatele

Po pozretí asi polovice seriálu, musím uznať, že sa jedná o jedno z tých lepších, možno aj najlepších športových anime, ale oproti nedávno dopozeranému Haikyuu som bol z Ippa ohromený menej. Prakticky akciou je nabitý takmer každý diel, navyše neustále sa tam niečo deje, Ippo trénuje stále tvrdšie, získava skilly v nových technikách atd., ale zatiaľ vždy otočí každý jeho zápas, aj keď je už riadne dobitý. Taký animovaný Rocky, ktorý je podobne ako Rocky trocha pritiahnutý za vlasy, čo seriálu občas škodí. Slabšie 4*. ()

Reklama

Reklama