Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Je tam někde, daleko nad hlavami všech, létá po modré obloze dotýkajíc se mraků, vidí celý svět. Dívka s bílými křídly, svobodná, přesto trpí a nemůže s tím sama nic udělat. Trpí již po celá století a nikdo o její bolesti nemá ani tušení. A pokud existují tací, kteří o ní vědí, netuší, jak ji nalézt a pomoci. Ona stále na nebi čeká, až ji někdo přijde zachránit z jejího prokletí.
Do malého městečka přichází Kunisaki Yukito, který se živí loutkařením. Místo provázků však používá magii. Je to tulák hledající dívku s křídly. Yukito v městečku potkává několik mladých děvčat, se kterými se sblíží. Spolu by snad mohli vyslechnout legendu a dát jí spravedlivý konec. (Zíza)

(více)

Recenze (27)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tak nějak po svém to chápu, anebo aspoň věřím, že jsem pochopila, o co šlo, tak nějak okrajově. Stejně to pro mě má nádech tajemství. Možná to chce shlédnout ještě jednou. Každopádně nemůžu dát méně *, ačkoliv je to takové loudavé a ze začátku mě to vůbec nebralo - naopak docela nudilo. Jenomže ta hluboká myšlenka - pokud jsem si ji nevybájila - mi prostě něco říká. Tahá mě za rukáv a táhne pryč. Nebe už není takové jako dřív. :-) ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Air mi veľmi pripomína Clannad a Kannon, no spomedzi týchto troch anime je asi najslabší. To však neznamená, že sa naň neoplatí pozrieť. Páčilo sa mi celé to záhadné pozadie a príbeh ktorý je opäť tak trochu citová vydieračka, ale na to som si už celkom zvykol. Tieto romantické fantasy majú vždy niečo do seba, väčšinou síce chýba happyend, no pre kvalitu sa občas musí niečo obetovať. ()

Reklama

Honza135 

všechny recenze uživatele

„NĚKDE ZA TÍMHLE NEBEM JE DÍVKA S KŘÍDLY. ROZPÍNÁ SVOJE KŘÍDLA A VÍTR JI ODNÁŠÍ DÁL DO MINULOSTI.“ „A TY TU DÍVKU TAKY HLEDÁŠ, JAKO JI HLEDALA TVOJE MATKA, YUKITO?“ „NO, KAŽDOPÁDNĚ TY TO URČITĚ NEJSEŠ. HODNĚ LIDÍ SNÍ O TOM, ŽE LÍTAJÍ...“ Série byla vytvořena podle stejnojmenné vizuální novely, ve které přijede potulný loutkař Kunisaki Yukito do pobřežního města. Má neobyčejnou schopnost; dokáže ovládat loutku bez provázků. Představení mu ale moc nevynáší, protože neumí skoro žádné triky, které by mladé obecenstvo zaujalo. A tak hladový Yukito usíná na pobřežní zdi, kde ho zahlédne Kamio Misuzu... » Co se mi líbilo: 1) Děj seriálu. Je fakt, že teprve od sedmého dílu začíná být příběh zajímavý. Ale i předcházející díly jsou povedené, jen je škoda, že jejich hrdinky nijak neovlivňují následující epizody. 2) Historické vsuvky. Podle mého právě spojitost s historií bylo to nejzajímavější, co jsem v sérii viděl. Jak u Kano, tak i u Misuzu a Yukita byly tyto vsuvky opravdu skvělé. 3) Hudba. Tak jako v Kanonu, tak i tady nesmím opomenout upravenou openingovou písničku, která nese jméno Hane. Díky ní drama získává tu správnou procítěnost. Také opening a ending byl úžasný. 4) Žánry. Něco málo romantiky tu je, ale především mě dostalo drama. Také fantasy se mi v tomto anime ukázalo jako solidní žánr. 5) Propojenost s Kanonem. Možná jsem jeden z mála, kdo si všiml tří už někde viděných děvčat v první polovině druhé epizody. Tsukimiya Ayu, Minase Nayuki a Sawatari Makoto odpovídaly jak vzhledem, tak i dabingem. Otázka zní, co tu dělají? Jak moc to propojuje jinak odlišné příběhy? Kdo mi nevěří, ať nahlédne do galerie. » Co jsem nemusel: 1) Vysoká brada. Sice je to jen drobná chybka v animaci, které si lze nevšímat, ale mě to prostě nesedlo. Kresba je ale jinak povedená. » Shrnutí: Je pravdou, že tato série není pro každého. Všechny postavy tu mají velice zvýrazněné emoce, které můžou někomu vadit. Ale těm, co to nevadí a mají chuť na pořádnou dávku fantasy a dramatu, můžu jen doporučit. Je ale škoda, že je seriál příliš krátký. Shlédnuto v japonském znění s českými titulky v TV verzi ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Hrozně sentimentální anime, úplně to z něj kape. Sny a nesplněná přání, andělé (resp. okřídlení), smrtelné nemoci či kletby trvající staletí. Upřímně, docela jsem se v něm ztratil, protože nesleduje jeden osud, ale několik (plus různá převtělení a personifikace). Přitom ve výsledku není nic než vykonstruovaně banální. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Ďalšie emotívne anime zo štúdia Key (Clannad, Kanon), ktoré v sebe skrýva množstvo emócií. Zo všetkých ústredných postáv si nenájdete takú, ktorej budete priať všetko zlé, každý charakter je rozvitý a má v sebe niečo dobré, takže svojho obľúbenca len ťažko nenájdete (v mojom prípade to bol Yukito). Tak ako Clannad, aj Air obsahuje niekoľko momentov (najmä od šiestej epizódy), ktoré vás nenechajú v pokoji sedieť a v posledných dvoch častiach nám je len dokázané, aká dôležitá je materská starostlivosť a prečo treba ísť za svojím cieľom. V anime hrajú všetky žánre dôležitú rolu a tvorcovia sa postarali o to, aby fungovali dobre a správne - nechýba láska, choroba, mágia, vojna či dokonca aj história. Dobrý dojem robí aj hudba, bez ktorej by anime nebolo tam, kde teraz je a nevravím len o music box hudbe, ktorá nás po celú dobu doprevádza. A v konečnom dôsledku nám tvorcovia z štúdia Key ukázali, ako by malo správne slice of life anime vyzerať. Priemer prezretých epizód: 97% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • V epizodě, kde Yukito nese Kano oběd do školy, vyptává se Yukito trojice děvčat, kde by mohla být. Všechny tři (Tsukimia Ayu, Minase Nayuki a Sawatari Makoto) jsou hrdinkami seriálu Kanon (od r. 2006). (Honza135)

Reklama

Reklama