Reklama

Reklama

Koncert pro jednoho

Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný / Hudební
USA, 2005, 4 min

Obsahy(1)

Jeden z krátkých filmů studia Pixar. Vesnická holčička se chystá vhodit penízek do kašny na náměstí, aby se jí splnilo její přání. Dva hudebníci by ovšem zlaťák raději viděli ve svých kasičkách, a tak se Tippy ocitá uprostřed souboje jednočlenných orchestrů, který nakonec dopadne zcela jinak, než by kdokoli očekával. (Nogard)

Recenze (158)

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Pre mňa dokonalý krátky Pixar. Jednak kvôli náramne atmosférickej animácii starodávneho mestečka s pouličnými muzikantmi a chudobnými deťmi, jednak kvôli nápaditému a výborne vypointovanému príbehu "one man bandov" a na prvý pohľad úbohej dievčinky a hlavne vďaka vynikajúcej hudbe Michaela Giacchina, plnej klasických nástrojov a ich bizarných kombinácii. Lahôdka. (100%) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pomineme-li poměrně nelogický a vlastně dost špatný český název, skrývá se pod tímto krátkým filmem další poklad od Pixaru. Nejdřív to vypadá jen jako souboj dvou bojovníků, vlastně pardon, hudebníkům, ale tvůrci opět dokázali překvapit pointou, která je zábavná, ale také mile krutá. Tohle je něco, co se do animáku dokonale hodí a v tomhle případě funguje. Navíc to prostředí je opět vybráno dokonale. Mám raději pixarovské kraťasy, které nevycházejí z jejich celovečerních kusů. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Nádherný Pixarovský kraťas plný fajn hudby a překrásné animace s jednoduchým, ale lidským příběhem. Skoro si troufám říci, že je to jeden z vizuálně nejkrásnějších kraťasů od Pixaru vůbec. Každopádně viděl jsem po myšlenkové stránce i lepší. Tak či onak jednoznačně maximální hodnocení a vřelé doporučení. Ty 4 minutky nikoho z vás nezabijou :-))) ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Opravdu jedna z nej nej krátkých Pixarovek. A za pouhých 4 minut se v ní vystřídá spousty emocemi. Malá holčička má minci a chce ji dát do fontány. V tom ji zastaví muzikant se spoustou fanfárových trubek, bubnem a harmonikou a snaží se ji zaujmout a získat od ní ten zlaťák. Holčíčka je omámena a jde mu dát zlaťák. Toho si ale všimne druhý muzikant se spoustou housliček a houslemi. Tak se svede velký soubou o zlaťák, který holčičce nešťastně spadne do kanálu. Holčička je smutná a žádá malé housličky od jednoho z muzikantů a zahraje nám smutnou symfonii... a vydělá si za to měšec plný zlaťáků. A to už je šance opět pro muzikanty.... ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Druhý film z letošních Oscarů je oproti prvnímu tak odlišný, že více kontrastní už to snad být ani nemohlo. Na jedné straně Badgered se svojí jednoduchou, ručně kreslenou animací vytvořený jednou animátorkou, a proti tomu pixarovský snímek, na kterém musely pracovat desítky lidí různých profesí. Člověk pak neskrývaně přeje úspěch tomu človíčkovi, který si cestu k oscarové nominaci vydřel po večerech během zaměstnání, ale souboj je to vpravdě nerovný. Koncert pro jednoho (což je mimochodem dost nepřesný název a špatný překlad) je však dobrý a vtipný film a matně si jej vybavuji z nějakého pixarovského celovečeráku, ke kterému byl šoupnutý na přilepšenou v bonusech na DVD. V těch několika minutách sledujeme hlavně vizuální orgie, snímek vypadá i po letech stále dobře (holt, Pixar…) a navíc je vtipný. Malá dívenka se rozhoduje, kterému ze dvou potulných umělců hodí svůj krejcar, ti se ji snaží zaujmout všemožnými kreacemi. Dva kohouti na jednom smetišti ale vždycky znamenají problém, takže transfer neproběhne zcela dle představ ani jednoho ze zúčastněných. [Oscary 2005] ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Tento krátký filmeček byl v některých kinech uveden před filmem Auta. (HappySmile)

Reklama

Reklama