Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sú zelené a dostali sa do kontaktu s rádioaktívnym odpadom, ale je s nimi sranda, ako s máloktorými živočíchmi. O kom je reč? No predsa o Ninja Korytnačkách. Máloktorý animák Vás sprevádzal detstvom, ako tento. Už prvé zábery z teaseru hovoria, že pôjde naozaj o veľký projekt, ktorý má pod palcom trikový mág Kevin Munroe. Film je vyrábaný CGI technológiou, ktorá zaručuje naozajstnú kvalitu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (369)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Pořád to tam je. Želvy hláškují, perou se, Tříska má šmrnc, že by Yoda mohl závidět a audiovizuál je vzhledem k rozpočtu neuvěřitelný. Solidní návrat, u kterého marně vyhlížím dvojku. P.S. Co se týče distributora, propálená šance roku. Možná jsem naivní idealista, ale kdybych se měl postarat o dabing, sehnal bych si legendární sestavu z kresleného seriálu. Kdo tam tom vyrostl, tomu bude z DVD dabingu na zvracení... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Prostorová animace želvám docela sluší, byť nostalgie stále někde v koutku volá po klasickém vizuálním kabátku. Problém je dle mě spíše v dějové peripetii ohledně bratrského zápolení, které staví do křížku dva nejstarší, aby benjamínky opominulo natolik, že se z nich staly pouze přicmrndávači bez opodstatnění. Druhá lajna se záchranou N.Y. a celé světa s ním je mnohem přímočařejší, svižnější a hlavně skýtá prostor pro naprosto strhující akci, která se na poli animace jen tak nevidí a zvláště bratrská přesdršťkovka v dešti či závěrečná řež proti Foot clanu zahřejí srdce každého milovníka akce. Ve výsledku sympatická jednohubka, která rozhodně neurazí a pro ideální oddych je více než jasnou volbou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Želvy Ninja mě v mládí dost zasáhly, ale jenom na určitou dobu, pak jsem na ně tak trošku zanevřel, a později zase trošičku rozpomněl no a pak se mé želvoninžovské mládí uzavřelo uplně a já občas v zájmu debaty zavzpomínal jak se vlastně ty čtyři želvy z kanálu jmenovali. A ejhle, Američani si natočili další kus do paškálu a kdybych to měl zhodnotit, tak bych dneska řekl, že průměr je to rozhodně zasloužený a na zdejším hodnocení evidentní. Jediné co mi na celém filimu vadilo, a to docela dost, je zásadní a nevyzpitatelná animace, bez které se tento film neobejde, ale těžko jsem si na ní musel zvykat. Je jiná, snaží se být zajímavá, je správná ninžovská, ale stále je to jenom animace, která rozhodně nepatří mezi nejlepší, ale zase také ne mezi nejhorší. Myslím si, že být malý kluk, tak se bavím, dneska už přecijenom na takovéto filmy jen tak nenarazím tak často. Nostalgie mi ale nedá neříct, že originální želvy ninžové, a možná ještě ty hrané jsou pro mě jako pro kluka něco, na co se prostě nezapomíná. Tohle je kus filmového umění, které dle mého uvážení vůbec vzniknout nemuselo a přišlo mi to všecko tak trošku na nic, jako plno takovýchto filmů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $34miliónovTržby USA $54,149,098Tržby Celosvetovo $96,096,018Tržby za predaj DVD v USA $31,014,346 //počet predaných kusov 1,604,645/videl v kine: 65%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Návrat želv ninja není nijak úchvatný ani dech beroucí, ale rozhodně příjemný. Tyhle zelené potvory s krunýři neodmyslitelně patří k mému dětství a ještě bych jistě našel na VHSce jejich kreslené nebo hrané příběhy. Pro dnešní generaci je to pravděpodobně krok úplně jiným směrem než jsou všechny možné dnešní ikony pro mládež. Želvičkám prospěl přechod do krásné animace, která mě velmi potěšila hlavně v dešti, který vypadá skutečně. Příběh se snaží být velmi poučitelný, i když to z počátku nevypadá. Při pár scénách hlavně na začátku jsem si vzpomněl na Pána prstenů, ale ničemu to nepřekáželo. Animace dovoluje tvůrcům opravdu hodně a jen škoda, že jí více nevyužili při soubojích, které hlavně na konci jsou trochu těžkopádné. Celkově i příběh je maličko odfláknutý (ale s pár hezkými detaily, co potěší) a jeho záchranou je délka. Krásných 87 minut stačí, aby se člověk příjemně pobavil, zavzpomínal a odešel s dobrým pocitem. Tvůrci udělali slušný krok v charakterech želv, hlavně u Leonarda a Raphaela a doufám, že třeba v příštích dílech se to bude jen a jen prohlubovat. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kevin Munroe .. Hned v úvodu na mne mocně dýchla nostalgie. Ani ne tak na animovaný seriál nebo hrané filmy (které jsem svého času v kině také absolvoval), ale spíše na samotné comics časopisy, které jsem léta kupoval a mocně hltal. Po pár minutách se ovšem plně ukázala největší slabina nynějšího snímku a to je scénář, který preparuje a následně integruje do provařeného příběhu množství střípku známých z kdejaké fantasy počítačové hry či filmu. Vizuálně naštěstí povedené, zápletka uvnitř želvího bratrstva slušná, prostředí nočního NY impozantní a občasné humorné momentky také nechybí a vůbec, děj svižně běží k jasnému konci, který nepřímo mluví i o dalším pokračování. Když se příště tvůrce zaměří více na humor, vyváží se to temnotou příběhu s pořádným záporákem a ubere se ve vykrádání, mohl by to být víc než jen slušný průměr. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Počítačové želvy mají dynamiku, neotravují na plátně dlouho a nehrnou se ze své škatulky jednoduchých báchorek pro kluky nižšího věku. To všechno je dobře, a proto je lze označit za neškodnou klukovinu, která ve vás probudí trochu nostaligie a zase odkráčí do zapomnění. Buďme za tenhle výsledek rádi. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dobrá zpráva (pro někoho) je, že želváci jsou zpět. Ta špatná pak, že se zůstali tak na půli cesty k vrcholu. Příběh neexistuje, neutáhl by ani stopáž běžné epizody původního seriálu, natož pak celovečerní snímek. Celé to působí jako prolog k televiznímu seriálu spíše než jako regulérní samostatný film. Škoda je, že ústřední prim hrají Rafaelo s Leonardem a Donatello s Michalengelem jsou výrazně upozaděni. Na jednu stranu jde o pokus o restart želv, ale zároveň je to cílené na "znalce". Střídá to vážné chvilky s dětinskými. Přes všechny zápory to i díky krátké stopáži rychle uteče a rozhodně zabaví. Snad se tvůrci pro případný druhý díl poučí, pak by mohlo jít o solidní akční poprcorn a nikoli o intro k počítačové hře. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Fikční svět je ustanoven, hrdinové vsazeni pevně do žánru, kdy že bude pokračování (nejlépe s Trhačem, či aspoň Krangem)? Ale příště bych prosil více ironie, která byla tak vlastní pro animovaný seriál, na němž jsem vyrůstal, nebo pořádné dospělácké potemnění ala současný animovaný seriál ve stylu anime, který je dokonce od 12 let nevhodný, protože to lavírování mezi infantilním humorem a dospěláckou odpovědností moc nefunguje. Je hezké, že Želvy ninja 2007 navazují na tři filmová dobrodružství a porůznu na ně odkazují, ale nemusela by na ně navazovat i žánrově, protože fantasy Želvám moc nesedne, když příběh není dostatečně nosný ani na tlustší paper-back. O sporném pojetí Třísky, nevyvedených meditativních sekvencích a upozaděním dvou ze čtyř želváků a nadbytečném klanu Foot by se dalo polemizovat, ale nostalgie je mrcha, takže se jí dám ovládnout a s přimhouřenýma očima za 4 (ve skutečnosti 70%). ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Klaus Badelt: 1. Shell Shock - Gym Class Heroes ,2. Rip It Up - Jet ,3. There's A Class For This - Cute Is What We Aim For ,4. Awww Dip - Cobra Starship ,5. Roses - Meg & Dia ,6. Bring Me Along - Pepper ,7. Fall Back Into My Life - Amber Pacific ,8. Red Flag - Billy Talent ,9. Walking On Water - This Providence ,10. Youth Like Tigers - Ever We Fall ,11. Lights Out - P.O.D. ,12. Black Betty - Big City Rock ,13. I Love Being a Turtle - Klaus Badelt ,14. Nightwatcher - Klaus Badelt , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejdřív mi nápad na oživení želváků přišel jako zbytečné tahání peněz z mrtvé série, ale jakmile se objevily první obrázky, začal jsem se neodvratně těšit, protože vše vypadalo naprosto stylově a hlavně s láskou k předloze. A tak nakonec k mojí velké radosti dopadl i film. Možná chybí víc akce, protože opravdové nakládačky se dočkáme až na konci, a chtělo by to záporáky ve stylu Trhače s Krangem místo kamenných borců, ale atmosféru to má přesně tak lehce rodinnou jako milovaný seriál. Velká pochvala a povzdech nad tím, že v animované formě se na Želváky do kina prostě nechodí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Som fanúšik čudného fenoménu nindža korytnačiek (ako školák som kupoval komiksy, mal som dva samolepkové albumy, chodil som do kina na príšerné hrané filmy a v TV som pravidelne pozeral kreslený seriál) – a asi najmä preto dávam tomuto filmu až 60%. Animácia je pekná, bojím sa, že len počítačové efekty dokážu „dôveryhodne“ previesť rozprávajúce dvojmetrové korytnačky na strieborné plátno. Bohužiaľ, scenár sa nepríliš vydaril, je prehnane komplikovaný, pričom mne osobne nesadla ani absencia najslávnejšieho korytnačieho súpera, zlovestného Schraedera; je chvályhodné, že režisér Munroe sa na to snažil ísť "z trocha opačného konca"... ale vo výsledku je to skôr kontraproduktívne. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/158713/Ninja-korytnacky-2007-60.html ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Stylově perfektní oživení legendy a ve své kategorii (tedy celovečerní počítačové animáky pro mládež) bezkonkurenční počin. Skvělá komiksová podívaná s tunovým nánosem předpubertální coolness. Želváci se nikdy nevyznačovali subtilností či komplexností. I v subkulturní (úplné začátky komiksu) či rádoby dospělácké (Bodycount) fázi své existence to vždy byl potencionální mainstream, který fungoval právě proto, že má silný koncept a tomu odpovídající široce přístupnou realizaci. Film TMNT zachovává věkovou skupinu předchozích filmových a seriálových zpracování, ale v souladu s nároky odlišné generace vytváří dynamické dílo nesené v prvé řadě efektními "wow" sekvencemi a neustálým přívalem atrakcí - příznačně pro dobu definovanou civilizační chorobou poruchy pozornosti převládají velké záběry, překypující pohybem postav, objektů i kamery, aby i zrak musel po obraze těkat. Animace sice není na úrovni hlavních hráčů na poli počítačových animáků, ale právě, že o to ani neusiluje. Naopak se drží komiksového stylu a nesnaží se do umnělého a tedy svobodného média tahat prvky fotorealismu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle bylo celkem v pohode. Rozhodne prijemna zmena oproti tradicni animovany tvorbe. Co se tyce animace, ta byla celkem v klidu, ale postavy vypadaly krapet zvlastne. Co se tyce samotnejch zelv, prekvapilo me, jakej je Raphael drsnak a zaroven me potesilo, ze se nekona zadna infantilita. Celej film je takovej krapet drsnejsi, ale samozrejme v mezich a jsou tu i nejaky komicky sceny. Skoda, ze se tu neobjevili tradicni zaporaci, ale ani tyhle nebyli spatny a i kdyz je pribeh krapet preplacanej, porad je to jeste v poho. Je tady prakticky jen jeden jedinej problem. Strasne douho trva, nez je z zelv opet tym a nez vyrazi do akce. Samozrejme, ze je tu akce i predtim a je ji tu dost, ale neni to proste ono, podle me se dohadovali zbytecne moc dlouho. Celkem slusna zabava s pohodovou hudbou, ale ze bych film musel videt znova, to asi ne. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Želváci Ninjové!! Po Batmanovi a Spider-Manovi další jasná modla mého dětství. A už bylo pořádně na čase je trochu oprášit.... Želvy ve 3D vypadají super, hrané filmy stály úplně za hovno, klasickým animákům bohužel odzvonilo, ale současná animace jim sedne dokonale. Ať už se želvy prohání na skateu, skákají ze střechy na střechu, nebo dělají co jim jde nejlépe - bojují, vypadá to prostě tak jak má. Tenhle film ale není bezchybný, bohužel se moc nepovedla zápletka a je to trošku slátanina, s tím že zde není ani jeden v komiksovém významu pořádný záporák. Hlavní ale je, že jsou Leonardo a spol. zpátky v akci, osobně mě tenhle film potěšil víc než jakýkoli 3D megahit poslední doby a hodně moc doufám v pokračování, nebo aspoň kvalitní navazující seriál. No a myslím, že by se to s tržbama kolem sta milionů dolarů docela mohlo povést. Prosim prosim:) Ninjas! Four turtles. Four brothers. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká, že se bude půlku filmu smát připitomělcům, kterými v komiksu bezesporu byli Rocksteady a Beebob, nebo kdo se těší, až spatří v akci Trhače a jeho kovové ostny, ten ať si lístek do kina nekupuje. Tvůrci totiž přišli s jiným a prachobyčejným příběhem o jiné dimenzi. Ale... Myslím si, že to byl tak trochu jejich záměr. Animace je prvotřídní, souboj (ve filmu upřednostňovaných) Leonarda a Rafaela mezi kapkami deště je špičkový. Navíc TMNT se ukázaly být úspěšní i co se financí týče, či-li pokračování na sebe nenechá dlouho čekat. A právě ono pokračování by mohlo být jakýmsi prequelem, kde bychom se mohli dočkat toho, jak vůbec vznikly Želvy Ninja a kde by úřadoval Trhač a slizký Krank. To by totiž mohlo zajistit další ohromné výdělky. Takových příběhů, jako je tento, si lze vymyslet tuny. Souboje jsou strašně rychlé, často ani nelze postřehnout, jaké pohyby zmutované želvy dělají. Plusovým bodem je dynamický soundtrack a kamera. O hlášky, kterými je kreslený komiks doslova nahuštěn, se tady stará Michelangelo, ale opravdu těch dobrých jsem napočítal tak tři, čtyři. Pro začátek 60% a jsem zvědavý, zda se moje prognóza vyplní a přijdou další díly...34 miliónů dolarů(rozpočet)/72,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Solidní oživení vzpomínek na oblíbený seriál mého dětství. Grafika se mi moc líbí, trapas s živými herci v kostýmech se už snad nikdy opakovat nebude. Doufejme, že se příště povede lepší a nápaditější scénář, aby želvy konečně dostaly důstojný filmový pomník. Takhle je to příjemné, ale mohlo by být i líp! ()

Související novinky

Die Teenage Mutant Ninja Smith

Die Teenage Mutant Ninja Smith

19.01.2007

Dovolím si navázat na svou vůbec první novinku a doplnit informace z ní. Opětovně půjde o nějakou tu drobnou informaci o novém projektu Tarantina a Rodrigueze s názvem Grind House a o Kevina Smithe,… (více)

Reklama

Reklama