Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pohřbu Johanna von Wolfhausena se jeho vnukové Jan a Todd dozvědí, že podle rodinné tradice musí odvézt urnu s popelem do jeho rodného Německa. Do Mnichova dorazí právě v době Oktoberfestu a pan Schniedelwichsen, který jim měl pomoci, je zavede na tajný mezinárodní turnaj v pití piva, organizovaný baronem Wolfgangem von Wolfhausenem. Tady bratři zjistí nejen to, že jejich dědeček byl baronovým příbuzným, ale že kdysi jako kluk ukradl recept na nejlepší pivo na světě a se svou matkou, prostitutkou Gam Gam, utekl do Ameriky. Německý tým bratry hravě porazí a společně s publikem zneuctí památku jejich dědy. Bratři přísahají pomstu a vrátí se do Colorada, kde sestaví americký tým pro příští ročník turnaje. Zjistí, že dědeček recept neukradl. Baron ho před smrtí ukryl do panenky a tu dal chlapci krátce předtím, než ho Gam Gam vzala do Ameriky. Právě on byl totiž jeho prvorozeným synem, a tedy dědicem rodinného pivovaru v Bavorsku. Mladíci podle receptu uvaří po více než padesáti letech legendární pivo a jednu lahev pošlou německým soupeřům. Ti se okamžitě vydají do Ameriky, aby se receptu zmocnili... (TV Nova)

(více)

Recenze (102)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zvláštní komedie z prostředí piva a pivařů. Dva bratři, jejichž rodina pochází původem z Německa, chtějí dostát rodinné tradici a odvezou dědův popel do Německa. Tady se ale dozví, že jejich vzdálení příbuzní je nenávidí kvůli tomu, že jejich děda ukradl svému bratrovi recept na jedinečné pivo. Navíc kluci dostanou na frak i v pití piva na čas, a tak se vrací do Ameriky zcela frustrováni. Rozhodnou se však jen tak se nevzdat a sestaví pětičlenný pivní tým, se kterým hodlají rok trénovat, aby to těm "náckům" nandali. Komedie je to docela vtipná a dost zajímavá. Tedy alespoň já jsem se bavil a některé scénky a vtípky tam byly perfektní. Prostě na odreagování je to super záležitost, která sice vyloženě nepřekvapí, ale ani nezklame. Postavy jsou zde perfektně propracované a herci se s nimi perfektně ztotožnili. Pokud u tohoto filmu něco zamrzí, tak je to absence České republiky v soutěžním klání na pivních hrách. Češi mají největší spotřebu piva na světě v přepočtu na počet obyvatel, a tento fakt by tvůrci neměli ignorovat. Bohužel ho ignorovali, a tak to trochu zamrzí. Ale to je jen detail. Celkově jsem byl tedy jako divák spokojený, dostal jsem od této komedie přesně to, co jsem očekával, totiž porci zábavy a humoru. Takže uděluji tři hvězdičky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že ten film musím hodnotit takhle, když vidím, kdo se za ním skrývá. Já tenhle jejich humor mám totiž i docela rád, jenže mě štve, že si pod flintu vzali zrovna pivo. Pivo, který ve filmu ani pořádně nevypadá jak pivo. Kolikrát to černý vypadá jak Coca-cola ale to je jedno. Druhá věc je, že bych rád chtěl vidět, jak by takový množství piva tvůrci dokázali vypít. Každou minutu se tam totiž vypije tak padesát litrů piva a všem to příjde naprosto v pohodě. Vrchol všeho je závěr, kde se těch padesát zvrtne na sto padesát a pořád to všem příjde naprosto v pořádku. Tady se zase ukázalo, jakou maj Američani představu o pivě. Sympatický teda bylo, že si znepřátelili Němce a udělali z nich hrozný úchyláky. Proti tomu nic nemám. Kdyby se tak pustili do nás, to by mě nasralo. Nicméně ten film byl uplně mimo. Nejvíc mě mrzelo, že jsem se ani nesmál, protože jsem nechtěl. No a samotní čeští distributoři tomu filmu taky docela slušně naložili. Název totiž vůbec neodpovídá příběhu a ten oficiální text distributora už vůbec ne. ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17,5miliónaTržby USA $19,185,184Tržby Celosvetovo $20,387,597Tržby za predaj DVD v USA $28,340,448 //počet predaných kusov 1,551,193 ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nehorázná debilita, americká představa o pití piva skutečně smrdí jak neodtočený kvasničák. Nicméně jako podklad pod nějakou hedonistickou pitku za účelem brutálního sladového resetu mozku je to jasný kandidát... Větší snůška análně-ochlastovských vtipů se jen tak nevidí. Beru :o) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Slabá a strašně dlouhá komedie, která sice neurazí, ale moc nepobaví. Teda pokud ji nebudete sledovat v partě a po pár dvanáctkách... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Broken Lizardi si mě získali už před několika lety skvělou komedií Superpoldové. A tohle byla snad ještě větší prdel. Jasně, že je to naprostá hovadina, ale když si v pátek večer přitáhnu domu igelitku plnou lahváčů, tak opravdu nemam náladu na sledování nějakýho intelektuálního veledíla. Prostě jsem se chtěl zasmát a to mi tenhle film splnil s přehledem. S lahváčem v ruce (a další zásobou v lednici) pod 5 hvězdiček jít nemůžu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

jo, tyhle zhusta debilní komedie mam abnormálně rád, ale Beerfest je bohužel přespříliš rozmělněnej v strašně přestřelný délce, která z toho učiní jen blbost a ne zábavnou blbost, ale abych zase nekecal, tak některý fórky jsou ultimátně dokonalý, jako třeba skoro všechno ze soutěže beerfest s němcema a nebo vysvětlení proč Jay Chandrasekhar nemůže hrát Pivo pong, občas mě to prostě dokázalo fakt výborně pobavit, ale z větší části to je spíš zdlouhavý ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pekná sprostosť. Pár sekúnd humoru túto zbytočne dlhú komédiu nezachránilo. Zaujímalo by ma však, či distribútori film vôbec videli, pretože tento (terajší) obsah je asi k úplne inému filmu, sedia akurát mená dvoch bratov. 40%. ()

LihO odpad!

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové zúfalstvo so scenárom tak stupídnym a úbohým, že môžem bez váhania povedať, že ide o najtrápnejšiu "komédiu" akú som kedy videl... nebola tam jediná vtipná scéna, fakt. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Tento film mal jednoveľké šťastie. Pozerala som ho v úžasnej náladičke so šampáňom v ruke ignorujúc humor latky IQ mentálna subnorma a len za týchto podmienok som sa aj zasmiala....Inak je to zbytočne dlhý prechlastaný shit:) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá sa mi po dlhej dobe páčila. Keď jeden piatkový večer neviete, čo si pustiť, tak "Beerfest" je to pravé. Príjemným pozitívom tohto snímku je originálny námet - pivné slávnosti, aj keď trochu inak. Beerfest pojednáva o tajných pivných súťažiach (neoficiálnych), na ktorých sa zúčastňuje plno národov a bojujú o prvenstvo. Za mnohých divných okolností sa pridáva aj americký tím a ich rok dlhá príprava je sama o sebe zaujímavá, humorná až úchylná. Beerfest je humorná porcia zábavy, ktorá z väčšej časti pobaví a vyvolá chuť na ďalšieho "bíra". Má veľa skvelých hlášok a myslím si, že práve to každý hľadá. ()

boshke odpad!

všechny recenze uživatele

Objektivně je Beerfest hoden odpadu, leč byl jsem rozhodnut ocenit ho alespoň jednou hvězdou, a to za obsah - pivo a Německo (ač ne v zrovna příznivém světle, že). Oba zmínění patří k mým oblíbeným. Pro odpad jsem se rozhodl po zjištění, že soutěže v pití piva se neúčastní Češi, velmistři v požívání tohoto moku, a místo nich tam jsou kupříkladu Švédové či Kanaďané. Nic osobního, ale co tam kurva dělají místo nás? Tím u mne Beerfest ztratil úplně a výš na pomyslném žebříčku se prostě dostat nemohl... 0% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nepovedená komedie, která nenaštve tím, že není vtipná ani nepovedeným obsazením jako tím, kolik se z takového nápadu dalo pro komediální žánr vydolovat. Jen to chtělo zkušenější tvůrce. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

S kolegou dobytkem se zase jednou shodneme. Tohle je někde mezi "gut" a "sehr gut". Kdybych u toho chlastal pivo, zvažoval bych i 5 kousků. Kupodivu má tenhle film kromě chastání a prasáren i pár docela dobrých odkazů úplně jinam (minimálně Bloodsport a Das Boot, ve které hrál taky Jürgen Prochnow - tady jako baron von Wulfhausen). Nejlepší scéna filmu - brutální neshoda reálného dění (opilec s papírovou čepicí s nápisem "asshole" zvrací, obtěžuje lidi, otřesně tančí a ojede tlustou černošku) s představou hlavního, našrot opilého aktéra (král parketu si odvádí domů nejkrásnější ženu večera...). PS:.... jo, a když jsem kdysi hrál Ping-Pong v Ding-Dang..... ()

Grran odpad!

všechny recenze uživatele

Tak todle mě jako dobrou komedii mohl doporučit opravdu jen američan. Je to DNO komedií, který nepobaví člověka ani když je na půl roku zavřenej v zahraničí, kde je jen práce. Nadruhou stranu krásná ukázka amerického nevkusu. Pokud se nepotřebujete akutně vyzvracet, nekoukejte na to.. a na to akutní zvracení je to vlastně příliš dlouhý, to se z toho ještě aji poserete a zkazíte si náladu na celej den. fuj. ()

Reklama

Reklama