Reklama

Reklama

VOD (1)

Už jako malý chlapec musel Augusten sledovat, jak si rodiče vůbec nerozumí, jak se hádají a jeden druhého napadají. Matka je ctižádostivá básnířka, která trpí duševní poruchou. Její manželství s Augustenovým otcem je v troskách. Časem se tedy začne scházet s velmi potřeštěným psychiatrem Dr. Finchem a syna odkládá do péče Finchovy podivínské rodiny v čele s neurotickou dcerou. S novou situací se chlapec vyrovnává po svém a své zážitky si zapisuje do deníčku. Postupně se začíná vyhýbat škole, do tajů lásky ho zasvěcuje starší muž. (TV Nova)

(více)

Recenze (83)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Koukám, nějak lidi nemaj pochopení pro odchylky nebo co, přitom je to jenom film, nemusí se s tim člověk přece nutně identifikovat a nebo si na tom chladit žáhu. V skrytu duše jsem čekala, že to bude když nic tak zajímavý a ono to bylo navrch ještě dobrý. Kromě toho tam byla moc pěkná hudba a mít někde poblíž knihkupectví a nebejt hafo hodin, tak skočim hned pro předložku. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Může být touha po bizarním intelektualismu, provozovaná jedním hvězdně obsazeným filmem, nějakým způsobem ještě otravnější? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu byl snad každej magor. To, že jsem si pak všimnul, že je podle pravdy, mě ještě víc vyděsilo. Možná ne ale tolik, dokud jsem si neuvědomil, že i taková může být realita. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty seš tak hloupej, že nerozeznáš tvůrčí záměr od hysterie." Já tyto věci od sebe obvykle rozeznávám, ale v tomto snímku si nejsem až tak moc jistý. Ono totiž není snadné strávit snímek, ve kterém není výjimečná každodenní pětihodinová návštěva psychiatra, ve kterém má každý slušný doktor své masturbatorium a ve kterém Bůh promlouvá skrze trus. Tady prostě byla jediná normální postava - já jako divák. Nebo ne? ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmi bizarní příhody jedné totálně šílené rodiny by nepůsobily tak zajímavě, kdyby člověk nevěděl, že je to natočeno podle pamětí hlavního hrdiny - Augustena Burroughse. Knížka (u nás vyšla pod názvem Hlava nehlava) sice působí přesvědčivěji - přece jen když člověk vidí známé hollywoodské tváře, čeká fikci - a film má hodně pomalé tempo, ale zároveň je tu spousta dobrých herců, na které je (většinou) radost pohledět. Vévodí jim Annette Bening jako hrdinova pořádně šílená a sobecká matka. Neříkám, že to nešlo natočit lépe, ale mohlo být taky mnohem hůř. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snaha bavit se Murphyho filmu upřít nedá. Problém je v tom, že se míjí účinkem. Je to dokonalý případ nefunkčního snímku, který neobstojí ani v dramatické, ani v komediální rovině. Škoda silného obsazení, protože s přibývajícími minutami vám ta parta podivínů pravděpodobně bude čím dál tím víc lézt na nervy. Woody Allen ve svých slabších filmech z pozdního období stále dokázal podobné typy intelektuálů z New Yorku modelovat zábavněji a důvěryhodněji. Celkový dojem: 30 %. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

jméno augustena burroughse mi sice nic neříká (googlovat a dělat chytrou mě taky nebaví), ale jeho dětstvím a dospíváním v panoptiku vlastních i nevlastních příbuzných jsem prostě nadšena! a vzhledem k tomu, že krom odchylek mám slabost i pro úchylky (:-)), hodnotím velmi kladně a mlaskám.. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

V tomto filme nikto nie je normálny, každého lízla dáka odchylka či úchylka. Augusten Burrough mi osobne nič nevraví, no ak sa zmietal v takomto životnom príbehu, rada by som si o ňom niečo zistila ako sa z toho všetkého vylízal..Nech už je knižná predloha akákoľvek, Ryan Murphy prostredníctvom Running with Scissors podáva zaujímavú osobnú anamnézu, no ide na to trochu manipulatívne...miestami až do sileného extrému...napr. v prípade Annette Bening...nebyť zbytočne hysterického pátosu, tento originálny snímok si u mňa získa aj vyššie sympatie... ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Jako sorry pratele, ale budu za hnupa......JSEM NADSEN !Skvely film, herecke vykony i pojeti sceny, klobouk dolu. Annette Bening je vinikajici herecka.Tenhle film mi proste udelal radost. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Explozivní výtrysk nenormálnosti, ujetosti a psychotismu, napasovaný na životopisný příběh. A ... nebo je to opačně? Hlavní hrdina této psycho-freak show útrpně trpí nejen literární jménem Augusten, ale rovněž s věčně-valiem-zfetovanou a syndromem zvaným "chorobná touha po slávě" matinkou, která se ho rozhodne dát ho k osvojení rodině svého psychiatra, ve zralém věku -více než- 13 let. Zní to zvláště? Není to zvláštní, je to nenormálně originální. A nebýt občasných odelhčeně-hudebních scének, bylo by to hutné psycho-drama. Takhle je to možná samoúčelně vtipný kult, nebo třeba geniální propojení bolestné reality s fikcí, s patřičnou dávkou nadhledu. Vyberte si. 80%. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Všetky postavy boli slušne povedané - kompletne uletené. A to moc komické neni. Ak je toto autobiografia Augustena Burroughsa, tak mi ho je trošku ľúto. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Příběh totálně vypatlané rodiny, který jsem asi dost možná nepobral. Nejspíš to bude tím, že sledování vyšinutých postav, nebude mým koníčkem. :-) Navíc, matka lesba, synáček gay? Co to asi může být za trhák? :-) Nene, toto není pro mě... Zajímavosti: Snímek je sice autobiografickým dílem, ale co nebylo řečeno je, že peníze, které dostal Augusten na konci filmu, prochlastal a zbytek použil na natáčení. Taky to podle toho vypadá... :-) Malá ochutnávka: "Potřebuješ vymýtače!" "A ty ho potřebuješ nacpat do prdele!" :-) 15% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film, pre "otvoreného diváka", podľa tunajšieho hodnotenia si dovolím tvrdiť, že nedocenený, možno nepochopený (?). Ono to samozrejme nie je ani bohvieaké dielo, ale svoju umeleckú hodnotu nesporne má. Najviac ma bavilo pohrávanie sa s freudizmom a jeho symbolikou, niekedy mi to pripomínalo absurditu Johna Watersa (hoci umierneného). Samého by ma zaujímalo, do akej miery je príbeh reálny a čo si Burroughs trošku prikrášlil v zmysle väčšej pútavosti. Snímku neprospieva ani dĺžka (ja som pozeral 126 minútovú extended verziu), to už je fakt na pováženie. Čo mi vyslovene vadilo bol predstaviteľ hlavného (anti)hrdinu, btw totálne nepodobný skutočnému Burroughsovi..Inak zaujímavé dielko (neviem povedať či zaujímavé dobré alebo zaujímavé nič moc), preto volím alibistické hodnotenie :) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zajímavá přehlídka bláznů, která by měla být zavřená na psychině (tudíž nejde o film ze života, proboha!, tak blázniví lidé při svých zvláštnostech zas nejsou), podaná nudně, nezajímavě, a navíc vyděračským způsobem. ()

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

Tvorca kontroverznej (a to je ešte slabý výraz) série NIP/TUCK vo mne vzbudzoval nádeje, že nudiť sa nebudem, nanajvýš sa opäť morálne znechutím. Nuž a podľa tunajšieho "výcucu" bizarností v jednotlivých komentároch by človek nadobudol dojem, že sa objavil nový GREGG ARAKI. Lenže chyba lávky ! RUNNING WITH SCISSORS je čosi ako GARDEN STATE 2. Bohapustá nuda, ktorá ma skoro odrovnala a neveriacky som sa sám seba pýtal čo tým autor vlastne chcel povedať. Ak by som teda mal jedným slovom zhrnúť podstatu tohto veľdiela, napadá ma jediný výraz: "BLÁBOL". (14.5.2007) ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Mezi herci není slabého článku, natočeno je to dobře, hudba je na svém místě, ale něco je zkrátka špatně. Je to taková WesAndersonovská látka - ten by nejspíše tu úchylnost vs drama ukočíroval. Film funguje po jednotlivých částech - ale jako celek prohrává. Ze začátku je to vtipné a správně ujeté, bohužel s přibývající délkou snímek evoluje v ubrečené drama, které se tváří až moc vážně. Jde sice o autobiografii skutečného Burroughse, ale ke konci se prostě příliš tlačí na pilu a film zapomněl čím vlastně ze začátku chtěl být a tak nějak se to všechno rozpadne. Nicméně určitě sympatie k filmu mám - na herce je radost pohledět a první třetina filmu je opravdu dobrá. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

S tunajším hodnotením nesúhlasím, ale rozumiem. Až na herecké výkony (vrátane Baldwinovho takmer len šteku) je to krajne nedivácke, nepríjemné, chvíľami vyslovene odpudzujúce. Je ťažké vytvoriť si k niektorej z postáv čo i len trochu pozitívnejší vzťah, napriek absurdnosti mnohých scén je takmer nemožné sa pri sledovaní zabávať, uvoľniť. Ešte aj rozhodnutia a postoje, s ktorými by sa samými o sebe dalo stotožniť, sú v kontexte vývoja postáv a ich prostredia prinajmenšom kontroverzné. Ale zároveň to nie je hlúpe ani do seba prepadnuté a určite originálne... vlastne až bizarné a bez vyslovene pozitívnej čo i len sekundy. Nebolo by zlé dať si to znova a pre tentokrát sústrediť pozornosť už len na hlavného hrdinu, na tú JEHO cestu, pretože v tejto rovine by snáď šlo zo seba vydolovať aspoň záchvevy empatie. ()

Reklama

Reklama