Reklama

Reklama

Poslední polibek

  • USA The Last Kiss (více)
Trailer

Michael a Jenna spolu chodili tři roky a teď se chtějí vzít …až do okamžiku než Jenna zjistí, že je těhotná. Najednou si Michael uvědomí, že navždy přijde o svůj bezstarostný život a bude muset zabezpečit rodinu. Na svatbě svého přítele potká studentku Kim, která ho svede a díky ní svět kolem sebe začně vnímat jinýma očima. Tragikomedie o rozchodech, láskách a trápeních dnešních třicátníků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem dost příjemný film, který vypovídá o všech možných krizích ve vztahu docela dost. A většinou to opravdu funguje a ty emoce se dokonale přenesly na mě a s postavami jsem fakt soucítil. Za to samozřejmě můžu vděčit perfektnímu obsazení, kterému vévodí čím dál lepší Zach Braff. Možná akorát, že těch krizí tam bylo až moc a kdyby dali tvůrci víc prostoru třeba linii s Casey Affleckem, tak by to bylo možná ještě lepší. Ale i tak spokojenost. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

The Last Kiss pre mňa predstavuje dokonalý romantický film, ktorý sa obíde bez všetkých typicky amerických pátosových scén a ktorý je silný práve vo svojej jednoduchosti a uveriteľnosti. Žiadny z načrtnutých charakterov nie je úplne uzavretý a táto Haggisová sonda do vzťahov je plná scénaristických vychytávok a provtriednych hereckých výkonov. Vzťahy vo svojej komplexnosti a nevyčerpateľnosti ako témy, boli jedným z mála odvetví, ktoré sa vo filme používali odjakživa. Nechcem tvrdiť že tento Goldwynov počin, je milníkom, to rozhodnie nie, ale svojou prirozdenosťou a hlavne nenútenosťou pôsobí v zmezi druhostriednych romantických komédií ako pohladenie, alebo ako dážď po sparnom týždni. Film, ku ktorému sa vždy rád vrátim a v ktorom sa dá nájsť strašne veľa rád a postrehov, ktoré celý príbeh posúvajú na vyššiu úroveň. Fantastický majterštek Toma Wilkinsona. ()

Reklama

ladko 

všechny recenze uživatele

Film zo života, každý z nás predsa urobil nejakú blbosť, ktorú potom oľutoval. Nie je to inak ani z hlavným hrdinom tohto snímku. (Scéna s jeho "pokáním" ku koncu filmu je skvelá). Čo ma však zaujalo boli však uveriteľné a nestrojené dialógy, čo často človek vo filmoch nevidí. Len škoda, že príbeh by sa dal zhrnúť do jedného riadku... ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle chvílemi dost bolelo. Poslední polibek je film, který celkem úspěšně zničí (nebo alespoň hodně naruší) vaše vžité představy a sny o šťastných dlouhodobých vztazích a názorně předvede, že i když v životě dosáhnete všeho, o čem jste kdy snili, stejně vám to asi nebude stačit a ze strachu ze stereotypu a předčasného "konce života" se snadno dopustíte neuvážené, ale o to osudovější chyby. Rozhodně jeden z těch lepších a uvěřitelnějších vztahových filmů z těch, co jsem zatím viděl. 90 % ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Přijemný, zábavný, ale nikoliv komediální film plně si zachovávající svou vážnost. Poslední polibek je příběh o lidech na pomezí mladého a středního věku, kterak se (ne)vyrovnávají s prvními velkými životními dilematy v oblasti vztahů. Přichází velké závazky, odpovědnosti, končí mladická nerozvážnost, postavy ví, že by měly udělat další krok, ale ještě se na něj necítí. Charaktery jsou jako ze života stoprocentně věrohodné, jsou nám blízcí a s jejich problémy sympatizujeme, prožíváme je. Neviníme z nich ani tak konkrétní lidi, jako samotný život, nad kterým se díky tomu zamýšlíme. Film výborně vystihnul polohu, kdy donutí diváka k zamyšlení, ale přitom v naprosto stravitelné a svěží podobě. Nespokojen jsem zůstal pouze s poněkud obyčejným a idealistickým závěrem. 8/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Do kin doručeno pod názvem "French". (HappySmile)
  • Hlavní představitel Zach Braff se podle svých slov také trochu podílel na scénáři a "okořenil pár dialogů". Také napsal závěrečnou scénu odehrávající se na verandě. (HappySmile)
  • Do role Jenny byla původně obsazena Rachel McAdams, ale nakonec byla nucena film nenatočit kvůli jiným závazkům. (HappySmile)

Reklama

Reklama