Reklama

Reklama

Poslední polibek

  • USA The Last Kiss (více)
Trailer

Michael a Jenna spolu chodili tři roky a teď se chtějí vzít …až do okamžiku než Jenna zjistí, že je těhotná. Najednou si Michael uvědomí, že navždy přijde o svůj bezstarostný život a bude muset zabezpečit rodinu. Na svatbě svého přítele potká studentku Kim, která ho svede a díky ní svět kolem sebe začně vnímat jinýma očima. Tragikomedie o rozchodech, láskách a trápeních dnešních třicátníků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (325)

golfista 

všechny recenze uživatele

Film ze života, film o pocitech (tou "komedií" v názvu se nenechte zmást) .... Mám rád filmy, které jsou schopny zobrazit pocity, kterým jsem (nebo jsem byl) velmi blízko. Oslovují mě daleko intenzivněji, než kdejaká bezduchá "pastva pro oči" za 150 mil. dolarů. Té se sice také nevyhýbám, ale je jako zmrzlina v parném létě (krátké rychlé ochlazení o kterém za pár minut ani nevíte). Filmy jako Last Kiss (Garden State, Elizabethtown) jsou spíš jako mokrý ručník za krkem. Není tak sladký a efektní, ale jeho účinky jsou příjemnější a dlouhotrvající..... Paul Haggis (Crash,Million Dollar Baby) napsal výborný scénář s dialogy, kterým budete věřit nejen díky výborným hercům.... Zach Braff si umí vybírat a já doufám, že mu to vydrží. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Šlape to, herci hrají jak z partesu, éterem se line přítulná hudba a občas to má své silné momenty a dobře pojmenované "pravdy". Ale celkově to na mě působilo příliš povrchně, sešité z až moc okoralých schémat, které za sebou vláčí pár nesvéprávných postav. Pocitově mě to minulo ovšem hlavně kvůli postavě Zacha Braffa - sledovat odpouštění slabošskému zoufalci, který se nejen že není schopen postavit čelem vlastním problémům, ale ještě se chová jako absolut bastard (jedna věc je uletět, druhá uletět, pohádat se, s chladnou hlavou opustit zdrcenou zbouchnutou přítelkyni, zalupat si a pak se najednou omlouvat té prvé i té druhé ... ten chlap je nula!), to mě doopravdy nebaví. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Kdyby život mohl mluvit, řekl by přesně tohle. Díky za vymodelování abstraktního, řečení neuchopitelného. Braff je jediný ze současné generace mladých herců, v jehož tváři se životní pravdy odráží samy od sebe, aniž by se pohnul - a o to lehčí to má s jejich verbálním překladem pro širou masu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paul Haggis .. Bravíčko. Úžasná mozaika vztahů mladých lidí na životní křižovatce. Nebylo by se ani třeba rozepisovat - tento snímek se Vás svým intenzivním obsahem buď dotkne a následně strhne, nebo kolem prosviští bez emocionálního zachvění… K dokonalému souznění mi chybí jen trochu „obyčejnější“ prostředí - pravda, americká vyšší třída je nám na hony vzdálena, ale jinak postavy řeší a bude řešit stále ty stejné problémy jako asi každý z nás. A celek převyšuje vzpomínané Garden State o několik tříd (IMHO nesrovnatelné filmy). Především má lepší scénář - ruka zkušeného matadora jde zejména v dialozích poznat. Zážitek vydatně gradují taktéž herci (Zach bez debat válí a ta kočenka Rachel co mu zkomplikuje čekání na oné křižovatce je taktéž výtečná) a umocňuje výborný písničkový podklad. Pět jak vyšitých. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tuctovej zapletke je to prave ona, ktora v sebe nesie punc pritazlivosti prave v tom, ako je podana. Nemam daleko od veku hrdinov filmu a mozno prave preto mi ich tapanie a nerozhodnost na krizovatke zivota prisla miestami az prilis blizka a znama. Hlavne strach "zo zavazku na cely zivot, kde vsetko je zdanlivo dopredu nalinkovane bez dalsieho prekvapenia" byva faktorom, ktori dokaze spolahlivo stimulovat akekolvek pochabe a zive zachvaty sebapresvedcovania o existencii lepsich a vzrusujucejsich alternativ. Pricom ich existenciu rozhodne nepopieram ;-) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Poslední polibek je trochu rozporuplný, i když velmi slušný a povedený film - na jedné straně skutečně dobře odpozorované vztahy, výstižné modely lidských charakterů, chemie partnerských vztahů opravdu funguje a v hereckých kreacích ožívá, na straně druhé je ale film plný neskutečně kýčovité hudby, kterou si tvůrci patrně chtěli zajistit přízeň teenagerského publika (neboť žánru teenagerské komedie je dosti poplatná) a z romantických pasáží se místy stávají reklamní znělky. Škoda. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Film, který se snaří podchytit snad všechny možné situace co mohou ve vstazích nastat. Hlavní příběh ovládá Zach Braff a svádí ho nádherná Rachel Bilson. Celkově to bylo dost pravdivě natočené (asi, přece jenom třicátník ještě nejsem). Ale například linie starších manželů mě moc nebrala. Určitě ten film ale doporučuju. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Nevím, nevím. Ze začátku ten film vypadá velmi dobře, inteligentně a vtipně, ale ke konci ... nevím, jak to napsat .... prostě spadne do takového stereotypního módu nebo co. Ty vedlejší línie, příběhy těch kamarádu, mohli být lépe propracovány. Asi na ten film ještě nemám věk, počkám si až mi bude třicet a pustím si ho znovu. Jo, a musím pochválit Caseyho Afflecka, který je mimořádně talentovaný herec! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Penn: 1. Chocolate - Snow Patrol ,2. Star Mile - Joshua Radin ,3. Pain Killer - Turin Brakes ,4. Warning Sign - Coldplay ,5. Ride - Cary Brothers ,6. El Salvador - Athlete ,7. Hide And Seek - Imogen Heap ,8. Reason Why - Rachael Yamagata ,9. Hold You In My Arms - Ray LaMontagne ,10. Prophecy - Remy Zero ,11. Paper Bag - Fiona Apple ,12. Today's The Day - Aimee Mann ,13. Arms of a Woman - Amos Lee ,14. Cigarettes and Chocolate Milk - Rufus Wainwright ,15. Paperweight - Joshua Radin/Schuyler Fisk , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nevím, co se životem, udělám šílenou blbost a všechno se mi vyjasní. Přímému srovnání s Garden State se vzhledem k nerozhodnému Zachu Braffovi v hlavní roli ubránit nemůžu. Jsem rád, že se povedlo vystihnout patřičně "krizovou" náladu, kdy postavy bezradně postávají na místě a divák může jen přemítat o řešení s nimi. Trochu méně už se mi líbí, že závažná dilemata má naprostá většina širokého výběru postav. Byť jsou charaktery jakkoli antišablonovité, časté zoufalé pohledy se rychle přejí. Jelikož se Michael v jistých chvílích chová naprosto nesmyslně, nejoblíbenější postavou se pro mě stala Kim. Kdykoli se objeví, prozáří Rachel Bilson scénu až neskutečně a replikou "Nezajímá mě zítřek ani nic jiného. Hlavní je, že jsi tady" si získala moje srdce. I když nechápu, co vlastně na takovém nekňubovi viděla. Když při závěrečných titulcích poslouchám další střípek soundtracku, který přesně padne do nálady, přemýšlím, proč se vlastně ani při nejlepší vůli nedostanu přes třetí hvězdu a myslím, že za to může kromě argumentů výše právě Zach Braff. Co na tom, že jako JD nemá chybu. Jako Michael je nesympatický tak moc, že stahuje film o třídu dolů. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem drobet vetsi komedii, particka skoro flakacu okolo hlavniho hrdiny k tomu vybizela, ale nakonec to bylo spis takovy vztahovy drama. Ale musi se nechat, ze perfektni, akorat trosku prehnany s tim, ze se rozchazel uplne kazdej. Co se tyce hercu, Zach Braff je paradni, ze zacatku ma sice ten svuj drobet noumovitej vyraz, ale nastesti dostane prostor i pro dramatictejsi sceny, kdy je naprosto nasranej a nadava a predvadi, ze skutecne umi perfektne hrat. Ostatni jsou taky fajn, ale za zminku uz stoji jen roztomila Rachel Bilson. I kdyz by moh bejt film drobet kratsi, mohlo se tam dat vic forku na osvezeni a obcas se mohlo drobet pridat na tempu, stejne se jedna o paradni komediodrama. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý generační snímek o různých stadiích partnerských vztahů. Hlavní postava filmu, Michael si zrovna zařizuje život se svojí těhotnou přítelkyni Jenn a zároveň potkává mladou studentku, se kterou by si ještě mohl užít předtím než se dostane do chomoutu. Oproti tomu jeho kamarád z práce je už nějakou chvíli táta, ale dítě ho od jeho manželky spíš odděuje než naopak. A maminka Jenn si zase ve svých padesáti letech prochází typickou kryzí a přemýšlí, zdali její život a manželství nebyl jen promarněný čas ... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Paul Haggis nám naservíroval úžasnou mozaiku o vztazích mezi mladými lidmi. Takhle má podle mě vypadat správná romantická (i když víc se hodí dramatická) komedie, která má člověku co nabídnout a zamyslet se. Výborné obsazení spousty talentovaných herců v čele se Zachem Braffem a Caseym Affleckem. Skvělý scénář jen podtrhuje jistá režie Tonyho Goldwyna. Určitě můžu jen doporučit...... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Poměrně povedená vztahovka obsahující tolik mnou prožitých životních zkušeností, že bych musel být daleko větším duševním masochistou, abych se u toho uvolnil. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Přijemný, zábavný, ale nikoliv komediální film plně si zachovávající svou vážnost. Poslední polibek je příběh o lidech na pomezí mladého a středního věku, kterak se (ne)vyrovnávají s prvními velkými životními dilematy v oblasti vztahů. Přichází velké závazky, odpovědnosti, končí mladická nerozvážnost, postavy ví, že by měly udělat další krok, ale ještě se na něj necítí. Charaktery jsou jako ze života stoprocentně věrohodné, jsou nám blízcí a s jejich problémy sympatizujeme, prožíváme je. Neviníme z nich ani tak konkrétní lidi, jako samotný život, nad kterým se díky tomu zamýšlíme. Film výborně vystihnul polohu, kdy donutí diváka k zamyšlení, ale přitom v naprosto stravitelné a svěží podobě. Nespokojen jsem zůstal pouze s poněkud obyčejným a idealistickým závěrem. 8/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Drama o 4 vztazích pojatý mírně vtipně, ale opravdu hodně mírně, ale to ani nějak nevadí protože ono samo o sobě to je fakt docela chytlaví a i když tenhle typ filmů nějak nevyhledávám, tak se mi na to koukalo fakt výborně a to hlavně zásluhou vynikajícího Zacha Braffa. A musí se teda nechat, že konec se neuchýlil k žádným stereotypním situacím, ale všechno vyřešil originálně a tak trochu by se možná dalo říct i ze života ()

Reklama

Reklama