Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gabriel (R. Williams) moderuje oblíbený noční rozhlasový pořad. Jednou jej kontaktuje těžce nemocný chlapec Pete (R. Culkin) . Po mnoha rozhovorech se Gabriel rozhodne zjistit pravou Peteovu identitu. Jeho telefonní číslo ani adresa však nejsou pravé a obklopují ho samá znepokojivá tajemství.. (oficiální text distributora)

Recenze (61)

POMO 

všechny recenze uživatele

Z nie moc nápaditých prvkov zlepený thriller, ktorý chce byť odlišný a hlbší, a zároveň chce aj zaujať mainstreamového diváka skrze osvedčené žánrové klišé. V oboch prípadoch však nedôjde ani do polcesty a ani Robin Williams ani Toni Collette mu z jeho rozorvanosti a režijnej neistoty ich majstrovským herectvom nepomôžu. Mdlý zážitok. ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónyTržby USA $7,836,393Tržby Celosvetovo $10,639,686Tržby za predaj DVD v USA $8,906,499 //počet predaných kusov 448,583 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Robin Williams nikdy nepatril medzi mojich obľúbených hercov. Jeho herecký prejav mi vždy pripadal mierne afektovaný a dosť nepresvedčivý. Mám ho zaškatuľkovaného ako mizerného, preplateného, amerického komika. Trocha ma prekvapilo, keď sa v roku 2006 objavil v thrilleri "Nočné volanie" (The Night Listener). Celkom som bol zvedavý ako sa popasoval s hlavnou úlohou v pre neho nie zrovna tradičnom filmovom žánri. No poviem vám, že to bola i napriek krátkej minutáži neskutočná nuda. Trápny, otravný, homošský shit thriller. Mal som čo robiť, aby som to vydržal dopozerať až do konca. * ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Takovej napůl thriller, stále to nebylo ono.... dalo se z toho vyšťourat mnohem více (( :: taková akce neakce ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Film hrající si na temný thriller se zajímavým nápadem, ale přeutahajícím dějem postavený jen na Robinovi a Toni. Být neznámé herecké obsazení jsem přesvědčen o tom, že by měl tento snímek tak třetinovou sledovanost a poloviční hodnocení... - 4. 3. 2012 - 50% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Další ukázkový příklad filmu, ve kterém se sešli výborní herci, ale kvůli slabému scénáři a možná i kvůli režii z toho nakonec vylezl takový nemastný a neslaný minithriller, který diváka během děje napíná objevováním se slibných peripetií a v závěru, když už prostě čekáme šokující vyvrcholení a rozuzlení, tak přijde jen taková slabá náhražka, která sotva zasytí. Zkrátka nápadité, herecky lákavé, ale bohužel příliš málo úderné. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Filmařsky to není žádný průlom, ale dává to podnět k velmi zajímavým zamyšlením. Tak nejprve k výhradám, že to není žádný thriller. Je, moji drazí, opravdu je. Podle mě nemusí být thriller jen napětí, když někdo na někoho číhá se střelnou zbraní potmě, nebo, když si někdo schovává usušenou maminku ve sklepě (byť to byl dobrý film). ___ Tohle je prostě vztahový thriller. A ruku na srdce: kolikrát potkáme geniálního vraždícího maniaka, který si ve sklepě...a teď dle svých nočních můr doplňte cokoliv, ve srovnání s tím, kolikrát se cítíme opuštění a sami? A o tom tenhle film je. O samotě a touze být viděn i za cenu překročení určitých hranic. O zoufalém vyšťourávání pozornosti z mezizubních prostor obecného nezájmu. Všchni zpozorníme při dobrém tklivém příběhu (to dítě pohodili na sněhu, ta dívka si musela vydělávat vlasním tělem...), ale, kdo si všímá té obyčejné pustoty (singl člověk bez přátel, senior ve svém bytě bez rodiny)? Není to tak sexy, aby to bylo zajímavé, takže kromě několika sociálních organiací: NIKDO.___ A taky tento snímek solidně a přitom nenápadně zpodobňuje novodobý hon na čarodějnice. Když se někdo prohřeší proti obecně přijímaným pravdám, ať už mají či nemají hodnotu a ten hříšník se ohrazuje doopravdy nebo jenom v představách ostatních, tak mu sice nejde o holý život , ale o vyobcování. Nemůžeš se obrátit proti všeobecně adorovaným a kladným hodnotám (které jsou za takové určené), jinak dostaneš ty nejhnusnější nálepky, aniž by někdo zkoumal pravou podstatu těch jakože nedotknutelných hodnot, které jsi svou skepsí pošpinil. /27. 2- 2011/ ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Říkáte, že je to nuda? Nebo dokonce odpad? Jo, jo, ... když dnešní průměrný mladý divák vyžaduje zcela výhradně jen krev, násilí a ohnivé plameny a hororové výjevy (a přitom vysoce hodnotí animované dětské pohádky). Když se mu toho nedostane v dostatečné míře, prohlásí o filmu, že je to nuda a DOKONCE ODPAD! Pak mi zbývá vysvětlení, že takový divák je ještě nevyzrálá lidská osobnost, která není ani dítětem a ani vyzrálým dospělým člověkem a nemá tudíž právo hodnotit. Noční volání jistě není filmovou špičkou, ale slušné hodnocení si dle mého jistě zaslouží. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to pripomina komorne One Hour Photo, akurat Williams presiel na druhu stranu barikady a tentokrat hra obet nejakeho magora. Najviac sa mi pacila prva tretina v ktorej sledujeme rozhovory starsieho rozhlasoveho moderatora s mladym spisovatelom. Chemia medzi nimi je fantasticka a kazdy jeden ich dialog ma poriadnu stavu. V druhej tretine sa film prepne do detektivneho modu v ktorom moderator zacne patrat po urcitych nezrovnalostiach. To uz mi sice vyhovovalo menej, ale stale je to perfektne natocene a dostatocne napinave. Posledna tretina filmu mi pripadala dost vlazna. Nedockame sa nejakej sokujucej pointy (jedno male finalne odhalenie je nepodstatne), ale postupneho zmysluplneho vyustenia ku ktoremu film jasne smeroval tak od polovicky. Bud mali dokonca pracovat s nejednoznacnostou pribehu alebo po vyjasneni kariet sa viac sustredit na postavu Toni Collette a jej zaujimavu minulost. Na tak malom priestore pôsobi jej postava len divne. Zvlastne pôsobi aj epizodka v policajnom aute. Pochvalu si zasluzia herci a to hlavne Williams ako moderator, ktory si prechadza urcitou krizou, tak aj mlady Rory Culkin, ktory dokazuje, ze klan Culkinovcov ma urcity talent. Napriek slabsej poslednej tretine je to zaujimavy a dostatocne kvalitny maly komorny film, ktory stoji za to. 7/10. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Celkem prijemný thriller. Plyne sice pomalu a zvratů tam neni tolik. Robin Williams hraje opravdu slusne a v konfrontaci s Toni Collette je celý film pak nenudící. Snad jediná věc : byt se asi Dona snazila , tak stale neverim (zpusobeno dabingem) , ze hlas Petera delala ona. Originál by to asi utvrdil. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Paranoidné snímky, kedy do konca poriadne neviete na čom ste, ma vždy bavili. A tento film si vďaka tomu udržal zaujímavé napätie až do konca. A rozuzlenie bolo zaujímavé. Toni Collette hraje skvele, takisto Robinov "gay" bol pekne zahraný. Poctivé štyri hviezdy. ()

CBD 

všechny recenze uživatele

Film je sice představen jako mysteriózní triler, ale jedná se spíše o psychologické drama. Nutně nedotažené, podotýkám. Je to škoda, protože Robin Williams je opravdu vynikající a při délší stopáži a lépe vystavěném scénáři by se jednalo o velmi zajímavý snímek. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

akoze dost sa cudujem takym prehnanym hodnoteniam. hoci sa williams do takychto rol naprosto hodi musi mat na druhej strane aj film nieco do seba, ale zial je to len podpriemer zalozeny na skutocnosti, kt. bola obohrata ovela lepsie v siestom zmysle. aspon tu dlzku musim pochvalit, lebo este 10-20 min. naviac a bola by to uz totalna katastrofa. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Noční volání" je rozhodně zajímavý film, který vás dokáže svou zápletkou strhnout k tomu, že jen čekáte na to, jaká vlastně bude pointa. Ač je Robin Williams naprosto skvělý herec, jeho postava se chová divně. Nikoli proto, že by hrál špatně, ale ten scénář je v tomhle směru celkem zvláštní. Celou dobu jsem pak čekal, jestli to bude mít nějakou souvislost s pointou a nakonec se ukázalo, že ne. Ono je sice hezké, že je to podle skutečné události, jenže tohle je případ, z kterého se dalo vytřískat mnohem víc. Škoda, nevyužitý potenciál. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Atmosferické! Len akosi vycucané z prsta. V každom prípade je to od začiatku do konca zaujímavé, a aj keď sa jedná o banálnu dejovú líniu, má to celkom slušné grády. Až sa zdá neuveriteľné, že sa dalo na základe tejto historky, ktorú by mnohí odignorovali aj na titulkoch bulvárnych plátkov, nakrútiť taký sugestívny filmík. A celkovo priaznivému výsledku pomáhajú herecké výkony Robina Williamsa a hlavne, Toni Collette. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Když jsem si uvědo,il, že by Robin měl hrát v hororu a ještě k tomu homosexuála, vyděsil jsem se víc, než u leckterého fakt hororu. No, nakonec to nedopadlo až zas tak hrozně, ale hlavně proto, že to NENÍ horor. Mystika a překvapení nejsou prostě tak děsivá, aby se to dalo zaškatulkovat do hororu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Od rezisera Patricka Stettnera som nevidel este nic, a tento film Night Listener je moj prvy od neho. No a myslim, ze film je to podpriemerny, mdly a poriadne nudny. Dejova linia je umela az strach, nic nesuvisi s nicim a Robin Williams {Good Will Hunting} nepredviedol dohromady nic. 5 % ()

Reklama

Reklama