Reklama

Reklama

Černé ovce

  • Nový Zéland Black Sheep (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry (Nathan Meister) se po letech vrací domů s úmyslem odprodat svému bratrovi Angusovi (Peter Feeney) svůj podíl rodinného majetku. Po příjezdu se však v důsledku genetických pokusů prováděných na ovcích, které má na svědomí právě Angus ocitne nečekaně uprostřed pekla na zemi. Zmutované ovce prahnou po lidském mase, jsou velmi nebezpečné a je jich čím dál víc. (Tygrys)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (287)

tron 

všechny recenze uživatele

„Z ktorej jaskyne si vyliezol, ty debil?“ – „Zo Spolku ekologických aktivistov.“ Vraždiace ovce, toto sa asi ako „vážny“ horor nakrútiť nedalo a režisér Jonathan King to rozumne poňal ako odľahčený splatter á la raná tvorba Petra Jacksona (tiež rodáka zo Zélandu). Čierne ovce majú krásnu novozélandskú výpravu a dobré masky/triky, ale na to, že sa malo jednať o hororovú komédiu, som sa takmer vôbec nesmial (pobavil ma snáď len taxikár). Báť som sa samozrejme nebál vôbec. Takisto lepší herci by určite neboli na škodu a scenár je dobrý len po stránke námetu (čo by sa stalo, ak by na Zélande začali ovce žrať ľudí?), nie ako „celok“. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Nerad to přiznávám, ale tenhle film není moc dobrý. Pokud ho nevidíte o půlnoci v kině s několika sty dalších diváků, kteří jsou v různém stádiu opilosti (či s jinými psychiku ovlivňujícími látkami v krvi), jako se mi poštěstilo poprvé. Takže z původních euforických pěti hvězd padá moje hodnocení dolů na slušné tři. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když jsem Černé ovce viděl před lety poprvé ve Varech, atmosféra půlnoční projekce udělala své a film mě nadchnul. Na nové zhlédnutí po 11 letech kouzlo vyprchalo a už mi to přišlo jako nevtipná dementní sračka, která se skoro nedala dokoukat do konce. Příšerní herci, stupidní repliky, hromada žánrových klišé a vyloženě hrozný scénář; celkově to působí jako laciný a strašný béčko, který nestojí za vidění - minimálně ne za střízliva. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Subsubžánr hromadných zvířecích hororů (mimochodem je to můj žánr nejoblíbenější, ale nikomu to neříkejte) by se dal rozdělit minimálně ještě na dvě kategorie. Ty které se berou plně vážně ( zejména starší filmy jako Slimáci, Squirm, Mravenčí terror) a ty které rozhodně ne (spíše nové snímky jako Hadi v letadle nebo právě Black Sheep). Nedokážu úplně uspokojivě říci, jaký subsubsub žánr mám raději, možná přecijenom ten prvně jmenovaný, ovšem humor v obou dvou je trochu jiné kategorie a Black Sheep bezpochyby patří ke špičce svého žánru, jemuž nechybí snad žádné z povinných klišé. Jen se trochu obávám, že nového vážného animal horroru se už nikdy nedočkám, tedy alespoň v americké produkci, v takové Asii ta šance možná ještě je. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Čakal som viacej a nečakal som, že z toho bude až taká komédia. Humor aký bol použitý napr. v Slithery by stačil, ale nie... niekto tu zbytočne tlačil na pílu. A tlačil tam kde nebolo treba a naopak tam kde mal sa vykašľať. Áno za všetko môže King. Síce to je jeho debut, ale i tak nemôžem toľko nedostatkov ospravedlniť. Režisér tj. spomínaný King sa vyhýbal tým najhlavnejším scénam resp. záberom. Vždy keď na sa malo dačo stať napr. odseknutie hlavy jeden ovci sekerou hneď kamera zmenila záber na dotyčného sekajúceho. I ked sa to vo väčšine hororov tiež robí, čo je na veľkú škodu, netreba brzdiť až tak ako sme to mohli vidieť tu. Ďalší mínus je, že sa väčšina dôležitých záberov odohrávala v tme. Buď sme boli v tmavej stodole, tmavej jame, alebo v totálne tmavom lese. Proste King to ešte nevie a aj preto je Black Sheep iba ďalším priemerným b-éčkom. Možno sa vám zdá nepochopiteľné, že popri toľkej kritike som dal 3 *. Berte to tak, že som čakal niečo medzi 4 až 5*. Som ja ale optimista čo? :D [Videl v Kine / Noc v Kine] Celá recenzia: TU ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na Filmovém festivalu v Torontu 2006. (Terva)
  • Natáčelo se na Novém Zélandě v lokalitách Wairarapa a Wellington. (Terva)
  • Mnoho scén bylo převzato z písně Sheep od slavné britské skupiny Pink Floyd. Například scéně, kdy se ovce zakousne do krku příslušníkovi ochránců přírody, je natočená podle verše "Bleating and babbling I fell on his neck with a scream." (Beckett51)

Související novinky

Všechny cesty vedou do Varů

Všechny cesty vedou do Varů

29.04.2007

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary svůj 42. ročník odstartuje již 29. června a tedy by bylo na místě trochu poodhalit program nejprestižnější české filmové události. Předběžná filmová nabídka… (více)

Reklama

Reklama