Reklama

Reklama

Iron Man

  • USA Iron Man
Trailer 2

Multimilionář a vynálezce Tony Stark je cynický bonviván a sukničkář, který po otci zdědil zbrojařské impérium Stark Industries a pokračuje v práci s jeho kolegou Obadiahem Staneem. Dodává americké armádě tzv. inteligentní zbraně a právě se chystá předvést zástupcům v Afghánistánu nový výrobek, extrémně ničivou raketu Jericho. Cestou z úspěšné prezentace, na níž se mu podaří uzavřít s vládou výhodnou smlouvu, je však armádní konvoj přepaden a zraněný Tony je zajat teroristickou organizací Deset kruhů. Je uvězněn v jeskyni v horách se vzdělaným afghánským lékařem Yinsenem, který mu zachránil život riskantní operací, když mu do hrudi voperoval elektromagnet, který brání střepinám, aby se dostaly k srdci. Teroristé Tonyho donutí, aby pro ně raketu Jericho vyrobil. Je zděšen, když zjistí, že jsou vybaveni jeho zbraněmi, a s Yinsenem se vrhne do práce. Nejprve vyrobí malý obloukový reaktor, kterým nahradí elektromagnet ve své hrudi, a poté se pustí do létajícího, vyzbrojeného brnění, které chce využít k útěku. Podaří se mu uprchnout, přestože Yinsen za jeho svobodu položí život. Tony okamžitě zastaví výrobu zbraní a začne tajně pracovat na vylepšené verzi bojového obleku. Netuší, že Obadiah je tím, kdo si objednal jeho únos, zmocnil se trosek prvního obleku a tajně se pustil do výroby vlastního modelu. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

Z filmových padouchů se mi běžně dělá blujno, ale Jeff Bridges mě donutil dát si pauzu ve sledování filmu. Vím, že jsem cíťa, ale fakt se mi až udělalo zle když paralizoval Tonyho a vytáhl mu ten rektor z hrudi, jen aby na tom vytřískal obrovské prachy. 

Čekala jsem, že když už se koukám podruhé, že to se mnou nehne, ale jsem úplně stejně znechucená jako poprvé.

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Standey

To je první věc a druhá na té střeše to schytal hlavně záporák a Tony skoro vůbec i když je to asi materiálem obou obleků

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

Ta věc, co má Iron Man v hrudníku, je vážně děsivá záležitost. Protože jsem ten film viděla poprvé, jsem vlastně zvědavá, jestli se mu podaří v následujících filmech se toho zbavit. Abych pravdu řekla, osobně tu svítící věc vnímám spíš jako jeho slabost, protože ho to drží při životě. 

Trumpitko

Trumpitko (hodnocení, recenze)

Mám rád tendle film. Až teď, když už sem ho viděl asi po třetí, mě napadlo jak to vyřešili s tim hrudníkem. Rozebrat hrudní koš (rozpojit žebra - bez možnosti je opět spojit), zmenšit plíce, vložit raktorek. Vim, že to je komiksák, ale řikám si jak se dá žít s polovičníma plícema a co udělá hrudník dyž se rozpojí vepředu?

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

I když X-Men i Batman jsou rozhodně lepší tak přesto Robert Downey Jr. dokázal jak je charismatický a jaká sranda s ním jako Tony Stark může být, on sám totiž táhne celý film dost nahoru, jinak scénář mi přišel normální nijak oslňující ovšem je pravda to že není hrozný a to je důležité. :-)

BrunoAnthony

BrunoAnthony (hodnocení, recenze)

když jsem přežil prvních 40 minut nechutné US propagandy, kdy jsem to už chtěl vypnout, tak zbytek to vylepšil

na příspěvěk reagoval senin

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

Neprehnali to v tomto filme s reklamou na Audi a na Hecker a Koch ?   Čo nemci ťahali rozpočet?

na příspěvěk reagoval Saraph

Standey

Standey (hodnocení, recenze)

Nin: To mě samozřejmě taky napadlo. A v podstatě mi to nevadí a pomalu si na to začínám zvykat. V Avengers mě Robert Downey Jr. natolik pobavil, že jsem se znovu vrátil k Iron Manům a postupně zvyšuju hodnocení ;)

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Standey: To už prostě k tý postavě patří - Iron Manovo brnění prostě umí (ať už to zní divně) zmírnit ten pád natolik, že ho Tony tolik necítí. Může ti to vadit, ale prostě to tak je.

Chci tím říct, že k něčemu takovýmu došlo v komiksu tisíckrát, takže nejde o nějakou filmovou chybu, jen to reflektuje komiksového Iron Mana.

Standey

Standey (hodnocení, recenze)

Ne že by byl Iron Man špatný a Tonyho jsem si dokonce oblíbil, ale přes to všechno, že se jedná o Sci-fi, Komix apod. si nemůžu odpustit otázku "proč filmaři aspoň trošku nepřemýšlí?" Tak třeba ta scéna kdy Tony v plechovce spadne ohromnou rychlostí a zaboří to přímo do pouště. Napadlo snad někoho, že by z té konzervy po takovém pádu vyškrábali maximálně 90kg lančmítu..;)) ???

na příspěvěk reagoval Kincl

Big Mae

Big Mae (hodnocení, recenze)

není to zas tak špatný, ale kdo četl komix ví o čem je skutečný iron man.........

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

ale kuš... třeba se trochu přiučím jak na holky...

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

To tady samozřejmě nikoho nezajímá/nemá zajímat, takže šup do pošty.

Alpha-17

Alpha-17 (hodnocení, recenze)

Jó to znám, divný nálady mám pořád... a to ani nejsem žena. A byla to špatně divná, nebo dobře divná nálada?

Dariuska

Dariuska (hodnocení, recenze)

no vidíš..
já jsem to psala v takové divné náladě :DD
ale fakt,byl to v celku dobrý film

Alpha-17

Alpha-17 (hodnocení, recenze)

Dariuska: Robertek se moc snažil... to zní jak kdybys hodnotila nějaké péčko.

Sartorius

Sartorius (hodnocení, recenze)

Souhlasím, dabing se moc nepovedl a ztratilo to část svého kouzla.Btw. Dildo, ten film není podle skutečných událostí, ale podle komiksu. A jen těžko najdeš charismatičtějšího a vtipnějšího "superhrdinu". Na odreagování je to super film...

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

Napodruhé v telce a s nicmoc dabingem - a stejně jsem se bavila. Mrknu kdykoli znova.

Scallywag

Scallywag (hodnocení, recenze)

tady to ma 79 procent a ja si rikal, ze si u toho krasne odpocinu, ale asi po pul hodine jsme to musel vypnout, protoze mi to prislo jako blbost nejvyssiho kalibru, kdyby mi bylo 9 let, tak tomu mozna dam i tri hvezdy, ale takhle....

guronka13

guronka13 (hodnocení, recenze)

skvelý film...zápletka síce slabá, ale všetko vynahradzujú úžasné hlášky a bezva herecké obsazení...robert downey je uplne úžasnej :D

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Triano

Triano (hodnocení, recenze)

Velmi povedeny film...Hlavni postava Robert Downey Jr. a jeho sekretarka Gwyneth Paltrow vytvorili uzasnou dvojici :) Kdo cekal od toho filmu akci urcite se dockal ...Dej se sice dost predvidatelny ale letajici Iron Man ktery v podstate nema zadneho protivnika a lita jak stihacka to urcite napravi :D

Angeler

Angeler (hodnocení, recenze)

Dá se říct, že tento film mě bavil každým okamžikem... Podle mého velmi povedené zpracování dalšího amerického hrdiny.

Charlinka

Charlinka (hodnocení, recenze)

Asi příliš miluju Roberta Downey Jr., abych mohla kritizovat ale film nebyl zas tak skvělý.

setina

setina (hodnocení, recenze)

Odborník se musí převalovat a neustále něco vytýkat ,když s dívá na tento snímek...Ale určítě to všichni věděly dříve než byl film hotov,,, Film je vduchu velmy nelogický a závěr je nedomyšlený a zbrklý... Chce to pokračování v dálším dílu a možná víc či méně nasilý... O tom ale nerozhoduji já ale někdo jiný... Film Iron Man má spíš za ůkol něco ničit než pomáhat lidem...no nevim... 4h Akční fim v komicsovém duchu

Související novinky

Marvel řeší interní problémy

Marvel řeší interní problémy

21.03.2023

Nečekaný krok učinilo vedení studia Marvel, když de facto vyrazilo dlouholetou šéfku VFX oddělení Victorii Alonso. Ta ve studiu pracovala už od prvního Iron Mana a její zodpovědností v zásadě bylo… (více)

Nový Star Wars seriál má název

Nový Star Wars seriál má název

04.10.2018

Tento týden vyšla kupa nepotvrzených informací o chystaném disneyovském seriálu ze světa Star Wars, který má na starosti režisér prvního Iron Mana Jon Favreau. Nakonec – k velkému překvapení všech… (více)

Nový Star Wars seriál bude obří

Nový Star Wars seriál bude obří

09.08.2018

Disney to se svojí streamovací službou patrně myslí vážně. Konkurence Netflixu, Amazonu, nebo Hulu bude spuštěna někdy v příštím roce, a objeví se na ní např. nové verze pohádek Lady a tramp nebo Meč… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama