Reklama

Reklama

Iron Man

  • USA Iron Man
Trailer 3

Multimilionář a vynálezce Tony Stark je cynický bonviván a sukničkář, který po otci zdědil zbrojařské impérium Stark Industries a pokračuje v práci s jeho kolegou Obadiahem Staneem. Dodává americké armádě tzv. inteligentní zbraně a právě se chystá předvést zástupcům v Afghánistánu nový výrobek, extrémně ničivou raketu Jericho. Cestou z úspěšné prezentace, na níž se mu podaří uzavřít s vládou výhodnou smlouvu, je však armádní konvoj přepaden a zraněný Tony je zajat teroristickou organizací Deset kruhů. Je uvězněn v jeskyni v horách se vzdělaným afghánským lékařem Yinsenem, který mu zachránil život riskantní operací, když mu do hrudi voperoval elektromagnet, který brání střepinám, aby se dostaly k srdci. Teroristé Tonyho donutí, aby pro ně raketu Jericho vyrobil. Je zděšen, když zjistí, že jsou vybaveni jeho zbraněmi, a s Yinsenem se vrhne do práce. Nejprve vyrobí malý obloukový reaktor, kterým nahradí elektromagnet ve své hrudi, a poté se pustí do létajícího, vyzbrojeného brnění, které chce využít k útěku. Podaří se mu uprchnout, přestože Yinsen za jeho svobodu položí život. Tony okamžitě zastaví výrobu zbraní a začne tajně pracovat na vylepšené verzi bojového obleku. Netuší, že Obadiah je tím, kdo si objednal jeho únos, zmocnil se trosek prvního obleku a tajně se pustil do výroby vlastního modelu. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 794)

(fjw) 

všechny recenze uživatele

Typicky solidní akční film v rozměrech Hollywoodu. Rozjezd filmu je velmi dobrý, efekty už tradičně výborné, Robert Downey Jr. je též dobrý - vyvedené hlášky. Avšak finále filmu se moc nepovedlo a celkově kazí dojem z celku. Ale jestli přijde dvojka, tak se těším. ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

9/10... Pre mňa jasných 5*. Aj keď to má k dokonalosti ešte pomerne ďaleko, s tým švihom, štýlom, hláškami, humorom, dobrým vizuálom a geniálnym Downeym to ide jak dobre namazaná mašina. Čo viac chcieť od popcornového letného comixáku? Nič :) ... Možno len o trochu väčší rozpočet na veľkolepejšiu akciu... ()

Filipmachi 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení letošních prázdnin. Humorné hlášky střídá dobrý střih akčních scén, kterých tu je habaděj. Nejsem fanoušek Železnáka, ale film se mi moc líbil a už se těším na pokračování, snad stihnou stanovený termín rok 2010 :o) ()

Orhalmi 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem ten film nepochopil. Pro mně to byla totiž absolutní blbost od A do Z. Vůbec nechápu proč má ten film tak vysoké hodnocení. Fakt jsem nějak mimo asi. ()

Miloško 

všechny recenze uživatele

Skvelý Robert Downey Jr. vo svojej asi životnej úlohe.čo sa mi na Iron manovi moc nepáčilo,že skončil tak niako,obyčajne,ale tvorcovia vedia prečo....(DVD,11.10.2008) ()

djPeťál 

všechny recenze uživatele

Skvělý Robert Downey Jr., ale jinak mě to jako celek zrovna nějak nerozšlehalo, nemluvě o tom konci, kde si snad pan režisér půjčil Iron Manovy trysky, aby tím rychle proletěl a nemusel to nějak víc promýšlet.. V rámci superhrdinských comicsových adaptací pro mě třeba X-Men stojí o dost výš.. ()

šinta 

všechny recenze uživatele

Já jsem milovník akčních filmů a akce samotné, u Iron Mana mi právě akce chyběla ze všeho nejvíc, je to škoda, inak je to velmi dobrý film. ()

Sicky 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale aj napriek tomu že som to práve od tohto filmu neočakával podľa mňa si bez problémov zaslúži 4*. Už dlhšiu dobu som nevidel film pri ktorom môžete úplne vypnúť a v plnej miere sa venovať príbehu bez toho aby vás nevytrhávali zo sedačky nejaké rušivé elementy. Aj keď Favreau nemá v svojom portfóliu práve žiarivé kúsky myslím, že Iron man sa mu vcelku vydaril. Mnohí ho v komentároch kritizujú za nedotiahnutý scenár, za nedostatok akcie, ktorá nie je celkom podľa ich predstáv a naopak vyzdvihujú herecké dovednosti Downyeho a ostatných obsadených. To musím vyzdvihnúť aj ja, lebo Robert Downey Jr. je skvelý. Výborne sa naňho pozerá v akejkoľvek scéne a celý príbeh vskutku stojí a padá práve na ňom, avšak aj to je šikovnosťou režiséra aby zo sračky prostredníctvom obsadených vytvoril pozerateľnú záležitosť. Takých prípadov, kedy sme možno neboli až takí kritický, nájdeme určite viac. Tak či tak sa určite dočkáme pokračovanie, takže dúfam že jeho obhajoba z mojej strany nevíde navnivoč. ()

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Pozadí se mění od propagandu po kritiku americké politiky, zajímavé. Downey je opravdu charismatický, hrdina na první pohled. Pamatuji si ho třeba z Temného obrazu, kde hrál proradného Barrise. A také dobře. Jeff Bridgess mě opravdu překvapil, vypadá naprosto jinak, než jak si ho pamatuji ze starších filmů. Ale stále zvládá dosti dobře. Efekty jsou na úrovni, logických chyb není moc, člověk je v rytmu akce zapomíná. Příjemný akčňák. ()

Jebak8 

všechny recenze uživatele

Slabší komiksová adaptace... Dvě hvězdy jsou za AC/DC na začátku a Black Sabbath na konci, jedna je za film, který byl opravdu odlehčený a ani neměl nádech pořádného komiksového příběhu, kde jde o záchranu světa. Příliš lehkomyslně nahorený děj, ale jako pohádka na dobrou noc dobrý...:D ()

rawboy 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom jak si Tony Sparks uplácal v jeskyni svého Golema. Koukat se na to dá, džej ár je vtipný a nad věcí, Gwyneth zraje a moc jí to sluší a záporáky si každý herec užívá (není tomu jinak ani u Jeffa Bridgese). Zfilmované komiksy jsou již zavedeným zbožím a těžko od toho čekat něco víc než dvouhodinovou oddychovku s "drsným" soubojem na konci. ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Ještě než jsem vyrazil na dvojku, tak jsem si znovu pustil jedničku a musím říct, že se mi líbí čím dál tím více. Tony Stark se stal jednou z mých nejoblíbenějších postav vůbec, a to především proto, že jeho charakterové vlastnosti nejsou jen kladné, právě naopak. Jeho egoismus a narcismus je přímo brutální, přesto je nesmírně sympatický a snad každý chlap by chtěl alespoň na chvilku být Iron Manem. Líbí se mi kompaktnost filmu, jsou zde skvělé hlášky, dost akčních scén a triků, ale ne na úkor příběhu, vše je v perfektní rovnováze. Opravdu exkluzivní film a musím říct, že velmi mile mě překvapila Gwyneth Paltrow, jejíhož výkonu jsem se trošku bál. Jen jsem nějak marně hledal mého oblíbence S.L.Jacksona, toho jsem tam prostě nenašel a není ani v titulkách. 90% ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná, hezké efekty, trochu pohádka, ale tak to asi má být. Nicméně děj tam byl a herecky to nebylo vůbec špatné, čekal jsem horší. Musím ocenit celkem dobrý scénář. Hodnocení: 65 % ()

Weissik 

všechny recenze uživatele

Většinou komiksové filmy nevyhledávám. Sledovat chlapa se slipama na kalhotech odmítám, u Spidermana musím zívat, Hulka už znovu vidět nechci... Batman vstal z mrtvých a i X-meni dokáží potěšit mé srdce. Tony Starks alias R. Downey Jr. mě nadchl svou "opravdovostí". Právě věrší realističnost je možná klíčem k úspěchu. Batman setřásl břímě fantastična a boří rekordy. Iron man je film našlapaný akcí a nádhernými efekty. Je tu charismatický představitel hlavní role, jeho budoucí krásná dívka, teroristé z východů, kteří dostanou na frak, cestování napříč kontinenty, lety do vesmíru... nerad bych opomenul Jeffa Bridgese jako záporáka, jehož pleš září jako Starksovo umělé srdíčko. Těším se na druhý díl. ()

Toumyk 

všechny recenze uživatele

Akce - občas ano, nuda - občas ano, hlubší smysl - místy ano, zábava - občas ano. tento film má od každého něco. Ve výsledku celkem v pohodě, ale přijde mi stupidní dělat k tomuto filmu další díl(y). ()

Související novinky

Marvel řeší interní problémy

Marvel řeší interní problémy

21.03.2023

Nečekaný krok učinilo vedení studia Marvel, když de facto vyrazilo dlouholetou šéfku VFX oddělení Victorii Alonso. Ta ve studiu pracovala už od prvního Iron Mana a její zodpovědností v zásadě bylo… (více)

Nový Star Wars seriál má název

Nový Star Wars seriál má název

04.10.2018

Tento týden vyšla kupa nepotvrzených informací o chystaném disneyovském seriálu ze světa Star Wars, který má na starosti režisér prvního Iron Mana Jon Favreau. Nakonec – k velkému překvapení všech… (více)

Nový Star Wars seriál bude obří

Nový Star Wars seriál bude obří

09.08.2018

Disney to se svojí streamovací službou patrně myslí vážně. Konkurence Netflixu, Amazonu, nebo Hulu bude spuštěna někdy v příštím roce, a objeví se na ní např. nové verze pohádek Lady a tramp nebo Meč… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama