Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z největších příběhů lidstva. Biblické vyprávění o strastiplné cestě Marie a Josefa do Betléma, která předcházela narození Ježíše Krista a navždy změnila chod dějin... Působivý biblický snímek Příběh zrození vychází z evangelií sv. Matouše a sv. Lukáše, která věnují značnou pozornost narození Ježíše Krista. Děj se odehrává před více než dvěma tisíciletími za krutovlády judského krále Heroda, jehož trápí slova dávného proroctví o příchodu nového krále. Sužovaný lid dle proroctví očekává zrození Mesiáše, který spasí celé království a nastolí spravedlnost. Boží přízně se dostává dospívající dívce Marii, jíž se zjeví archanděl Gabriel a oznámí jí, že právě ona se stane matkou Mesiáše, ačkoli zůstane dál pannou. Marie se podrobí Boží vůli, ačkoliv jí hrozí veřejné odsouzení k smrti. Její snoubenec Josef dokáže projevit hluboký soucit a nevznese proti Marii obvinění. Ve snu k němu promluví anděl, který ho uklidní, že se nemusí bát přijmout svou manželku, neboť co v ní bylo počato, je z Ducha svatého. Mezitím výnos římského císaře o sčítání lidu stanoví, že se každý muž musí kvůli zápisu dostavit do svého rodného města. Josef s těhotnou Marií proto musí podstoupit dalekou pouť z Nazaretu do Betléma, čeká je společná cesta za poznáním a nadějí. (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $37,629,831Tržby Celosvetovo $46,432,264Tržby za predaj DVD v USA $25,988,003 //počet predaných kusov 1,610,510║ Je to podané strašne do všednej prázdnoty. Vizuálne by sa to aj dalo ale ten dej nemá kúska čara. /25%/ ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu, proč se režisérka, která se proslavila filmem o skejťácích, rozhodla natočit nudnou křesťanskou agitku.. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Není nad to udělat si vánoční pohodu uprostřed léta. Jen toho sněhu tam bylo nějak pomálu. Marie je sice štramanda, ale moc legrace si s ní člověk neužije (to leda ten duch svatý) a Josef je takovým předobrazem Brandona Walshe z Beverly Hills (směrovačku už si nepamatuju : ) Tak aspoň že jim to dobře dopadlo a narodil se jim v Betlémě v tom smradu ve chlévě ten vánoční panáček. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tak už to bývá...křesťanství dnes není oblíbené náboženství (lidem asi vadí, že křesťani je v současné době ohrožují na životě teroristickými útoky:-D), a jakmile se objeví nějaký film s touto tématikou, ejhle je z něj hned agitka (Dadel asi nechápe, že film např. o klonování nemusí být nutně agitka). Masa omezených mozků tak bude kritizovat nejen film, ale jeho pomocí i samotné náboženství a plácat nesmysly, jako že jsou rádi ateisty a podobné bláboly. Tak tohle už vůbec nechápu a odsuzuju jako projev mozkové obrny. Když už si chcete ukájet své antikřesťanské tužby, táhněte na Novinky.cz, tam se některé vaše věty hodí. Zpět k filmu - nemám větších výhrad. Lokace, herci i příběh se mi líbí, ale přesto nemám pocit, že bych viděl dokonalý film. Parádní je hudba od Mychaela Danny včetně upravené skladby O come, o come, Emmanuel. Vyšší hodnocení nedám, protože styl F. Zeffirelliho je mi zkrátka bližší. Shusika - silnější příběh?? Tak proč ses na to proboha díval?????? ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pěkná ilustrace Bible pro věřící. Ostatní asi roztažení tohoto příběhu na 95 minut neocení. I já jsem mnohé scény vždycky chápal obrazně, takže mi teď ten vesmírný reflektor namířený na rodící Marii přišel dost přehnaný. Pokud čekáte něco navíc, tenhle film nic takového v plánu neměl. Je to legitimní rozhodnutí a výsledek není nutné odsuzovat. Keisha Castle-Hughes v hlavní roli je výborná. ()

marhoul

všechny recenze uživatele

Tu se také rozepíšu. Protože jen člověk z prudérní katolické rodiny ví, jaké je to, poslat je někam. Záleží, jak k filmu přistupujeme. Pokud máme křesťanství v paži, jako já, tedy především ty pokrytecké katolíky, kteří dělají přes týden bordel, aby to pak mohli povykládat o víkendu nevyskákanému rádoby psychologovi za prachy ve zpovědnici, který ví o životě úplné kulové, on si na tom s chutí pohoní a dá jim za trest zopakovat básničky, které oni pořádně ani nechápou, aby pak zase mohli dělat bordel, mít předsudky vůči jinakosti, nenávidět cokoli se jim zlíbí, razit klerofašismus atd., atd., a koukáme na to jako na pohádku, můžeme shledat, že je to film natočený hezky. Hodnocení od člověka s mým postojem k řkc a jejich bigotním stoupencům by nebylo férové, protože z této strany bohatá nepěkná osobní zkušenost, čili hodnocení filmu neudělím. Mně totiž vadí i neustálé pokusy o prosazování interrupčních zákonů v okolních zemích a celková rigidnost prastaré firmy hrabošů, která je neustále na scéně, protože pyramida pořád funguje. Ale rozumím, že diváky věřící snímek potěšit může. Je jim určený, čili v pohodě. Já si ho pustila pro zajímavost a nijak mě nepohoršil, natočeno je to fakt hezky. Závěrem fór, kterému 4 z 5 praktikujících katolíků, tzn. herbelujou každý týden svého života části biblického příběhu v kostele, víra je gró jejich života, neporozuměli. Ne že by je vtip pohoršil, nikoli. Nechápali pointu. Dospělí lidé 25-50 let, chápeš to?  Jdeme na to:  Marie říká tesajícímu Josefovi: „Malý potřebuje boty.“ „Tak ať mu je koupí Duch svatý.“ „Tebe to ještě nepustilo?“ Čili závěrem: spíš věřím, že se panenka Maria zjevila negramotným pasáčkům ve Fatimě, než že by řadový katolík chápal význam svého učení, byl slušný k bližnímu svému, tolerantní a děti ke své víře přivede postupně, jen protože ony samy chtějí a mají na to dost rozumu, nikoli násilím, povinně, rutinně, protože tak se to musí. Výsledkem je pak zjištění u jednoduchého fóru, že tihle bohabojní pěstěnci neznají přeslavný příběh zrození, který dává levou zadní každý ateista, který byl schopen dokončit pátou třídu ZŠ. A pak se divme, že hrabošům stále rostou pupky, že se jim stále sype a dokud se bude rodit, sypat se bude i nadále. A prachy znamenají moc a pal čert, kam se v takovém systému ztratil slavný Ježíš a jeho výzva, "Modlete se, klidně pod širým nebem". ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Klasický biblický príbeh, ktorý rešpektuje to, čo je v nej presne napísané a podľa toho je aj natočený. Film je jasne určený kresťanom a pre ateistov to bude len strata času. Filmová kvalita tak pol na pol. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Jako křesťan budu mít asi jiný názor než většina komentářů...Kdo nikdy nečetl Bibli, asi nikdy tento příběh nepochopí...Bude to pro něho zase jenom ta "křesťanská agitka"...Pro mne hezky ztrávených 90 minut, které mne ujistily, jaký se stal vlastně zázrak v tom Betlému a v mém životě...Narozeni Krista... ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

dalsie dobre utvrdenie preco som ortodoxnym ateistom....vidiac tie nezmysly prevedene na platno sa mi zacina tocit zlc a je mi blbo...ale spat k filmu...je to nuda nad nudu, herci nudia, dej nudi, akurat musim pochvalit peknu vypravu, napriek tym okatym mestam ako jeruzalem a betlehem...tak vsetko asi :) ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Sice nevěřím, že to bylo zrovna takhle, přesto je to nádherný film s úžasnou Keishou Castle-Hughes v hlavní roli. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

O vianočných udalostiach sa v Biblii píše málo, preto je scenáristický vklad do filmu nutný. Ten tu bol, ale nesnažil sa ísť naproti divákom a chýbali tu emócie. Aj keď fakty si tvorcovia naštudovali podrobne. Možno by nebolo od veci použiť aj udalosti z apokryfov a z "evanjelií Ježišovho detstva". Malo by to väčší spád. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nic zásadního pro věřící, pro nevěřící ani nemluvě. Lépe si přečíst nějakou knížku. A s takovým vizuálem to šlo do kin? Bída. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Předem podotýkám, že jsem ateista a takovéto příběhy mě nijak příliš neoslovují. Ale nebráním se žádnému žánru, tak jsem se podíval i na tento film. Ten zachycuje období od seznámení Marie a Josefa, až po narození Ježíše. A musím uznat, že to není špatně natočené. Krásně je tu zachycena dobová atmosféra a pro mě neznámí herci také zahráli slušně. Avšak nebyl jsem zase tak ohromen, abych dal víc jak ***. Zároveň ale chápu, že pro věřící má takový typ filmu zcela jiný význam. ()

Aslan 

všechny recenze uživatele

Pokúsiť sa s filmovať tak náročnú tému, ako je narodenie Krista neskončí vždy z úspechom, čoho sme svedkami v tomto prípade. Príbeh je postavený dobre, lenže dialógy medzi postavami, a Máriine monológy sú napísané strašne . Dal by som scenáristovi po rukách, za to všetko čo pokazil. Mária my občas pripadá ako narušená schizofrenička, pýtajúca sa hlúpymi otázkami a čakajúca kým si dá na ne hlúpe odpovede. Joachim a Anna, ako jej rodičia mi pripomínajú skôr rodičov z nejakého Amerického seriálu. Autor nezvládal postavy ako Mária, Anna, Joachim, Herodes a spol. , za to celkom podarené postavy sú Zachariáš, Traja Králi a Jozef. Dielo nie je dotiahnuté ani v kultúrnom pozadí, je slabo vykreslená ortodoxná Židovská spoločnosť, Rimania sú vykreslený ako Sicílsky Mafiáni , Herodes ako narušený Architekt a mnohému chýba biblická vierohodnosť. Dávam 3 hviezdičky. ()

Související novinky

Rachel Weisz se vrací do Egypta

Rachel Weisz se vrací do Egypta

15.02.2008

Ten Alejandro Amenábar je ale tajnůstkář! Tvůrce Těch druhých a oscarového Hlasu moře o sobě dlouho nedal slyšet a teď se najednou vytasí s historickou podívanou, která se s rozpočtem 73 milionů… (více)

Reklama

Reklama