Reklama

Reklama

VOD (1)

V Sierra Leone zuří občanská válka o nadvládu nad diamantovými poli. Její obětí se stane i rodina rybáře Solomona. Při přepadení vesnice rebely z revoluční armády se jeho ženě a dětem podaří uprchnout, on je však zajat a skončí jako otrok v diamantovém nalezišti. Když objeví velký růžový diamant, pokusí se ho ukrýt, je však přistižen brutálním kapitánem Poisonem. Dřív než ho stihne Poison zabít, je naleziště napadeno vládními vojáky a oba muži skončí ve vězení. Je tu vězněn i protřelý pašerák Danny Archer, který zaslechne Poisona, jak Solomonovi vyhrožuje. Po propuštění se pokusí od Solomona diamant získat. Ten však všechny nabídky odmítá. Snaží se najít rodinu. Netuší, že jeho dvanáctiletý syn Dio byl rebely odvlečen a po tvrdém vymývání mozku vycvičen na dětského vojáka. Archer se seznámí s americkou novinářkou Maddy Bowenovou, která chce psát o obchodu s nelegálními diamanty. Dostanou se spolu do sporu kvůli jeho cynickým názorům, potom do města vtrhnou rebelové. Danny se dohodne s Maddy, že jí poskytne informace o pašování diamantů, když ona pomůže Solomonovi najít rodinu. Během cesty za diamantem se Danny pod vlivem Maddy i Solomona mění a nakonec slíbí, že nejen pomůže novinářce odhalit pozadí krvavého obchodu s diamanty, ale také najít a zachránit uneseného chlapce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 083)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Charles Leavitt .. Zajímavý a do jisté míry šablonovitý velkofilm, který bohužel dané velké sousto nezpracoval do dokonale vstřebatelné podívané. Příběh pracuje s tématem ve dvou rovinách. Jednak je to dobrodružná jízda, kde stojí za zmínku akční stránka, která je díky skvělé kameře přehledně podána a také jako humanitární sonda do znesvářeného Afrického kontinentu, plného genocidiích bojů a dětských vojáků. Společným jmenovatelem všeho krutého dění jsou diamanty. A o takzvané krvavé diamanty jde všem třem postavám, byť každé z jiného důvodu. Edward Zwick opět postavil hlavního hrdinu do cizího prostředí a konfrontuje ho s tamními problémy. DiCaprio roli zvládl obstojně, cynismus a prohnanost z něj přímo číší, přesto v několika momentech nepřesvědčí stoprocentně. Zato Djimon Hounsou válí v každém záběru a bez ženské postavy, nevýrazné Jennifer Connelly, by se příběh snadno obešel. Tvůrčí snaha zavděčit se všem je tak spíše ke škodě - ještě větší škoda by však byla snímek přehlížet. 85%. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Je vážně alarmující, že působivější obraz Afriky přinesl na plátna kin právě tahle blockbusterová podívaná, než ambiciózní Poslední skotský král. To však nemění nic na faktu, že s odstupem času Krvavý diamant už působí jako brilantně natočená selanka s hodně silným tématem, který je však někdy až příliš v pozadí. Na druhou stranu je dobré, že aspoň nějak se MTV generace dotknou palčivé problémy Afriky. Díkybohu aspoň za toto. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nic naplat. Edward Zwick prostě umí. A Ať je motiv hledání rodiny jakkoliv provařený, ať je konec jakkoliv klišé... Celek je emotivně velmi vypjatý, bravůrně natočený, s krásnou hudbou, a celkově, byť rozohodně slabší, než zcela mistrovský Poslední Samuraj, naprosto fascinující a strhující. Djimon Hounsou se definitivně řadí mezí hereckou elitu, Jennifer má poměně málo prostoru, Leonardo DiCaprio však ukazuje, že opravdu umí hrát (jeho špulení tlamičky ve Skryté Identitě mi přeci jen příliš nesedlo, tady mi sice občas lezlo nanervy jeho "Hhh?" , ale celkově je to přesně to, co nám ukázal už v Gangách New Yorku a v geniálním Letci) a když se k tomu přidá nádherná kamera....Jsou to vemi dobré 4 hvězdičky ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást dlouhou expozicí do důležitého a nebezpečného tématu. To, co bude následovat, totiž stojí za to. Edward Zwick dokazuje, že Poslední samuraj nebyla jenom shoda náhod. Drsné scény toho, jak nelítostná byla skupina R.U.F., dech beroucí odhodlanost Djimona Hounsou a do toho nerušící něžná love story symbolizující naději, která neumírá. Navíc DiCaprio je jako Danny Archer řádně naštvaným Rambem a scéna, kdy se v táboře brodí blátivou vodou mezi výbuchy a salvami kulek, je nečekaným akčním nářezem. Dejte Krvavému diamantu šanci, ať už si o tématu a žánru myslíte cokoli. A bude vás bolet za Afriku. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Krvavý diamant je ultimátní hollywoodský opus, v čemž tkví jak jeho největší výhoda, tak slabina. Slabina protože se příliš drží mainstreamových měřítek, nezaujímá nezaujatý postoj, fabuluje skrz dvě líbivé postavy a soustřeďuje se spíš na divácký zážitek než nějaké sdělení - Město Bohů vypovídá více o dětských ganzích, Hotel Rwanda o lidové armádě. Na druhou stranu pro mě představuje vynikající a bez slabších míst ucelený velkofilm s ohromnou, dobrodružnou výpravou - skvělé záběry Africké přirody i efektní akce. Tempo je svižné, ale ani když zpomalí do intimnějších dramatických momentů, prvotřídní divácká zábava neupadá a o tom tento film prostě je... Pátou hvězdu však přidává až úžasný DiCaprio, jeho kukuč a charisma mě vždy dostane. 9/10 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (23)

  • Syn Solomona (Djimon Hounsou) se jmenuje Dia, což v jazyku Krio, který se používá v Sierra Leone, znamená "drahý". (don corleone)
  • Jedna ze závěrečných scén byla natočena v populárním přístavišti v Kapském Městě. Jedná se o Waterfront. Dále se natáčelo např. v Londýně. (Ynhoj)
  • Zbraň, kterou Danny Archer (Leonardo DiCaprio) používá na konci filmu, je Heckler & Koch USP. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Tři nejlepší hrané filmy o Africe

Tři nejlepší hrané filmy o Africe

01.12.2019

Afrika byla dlouho poměrně málo využívaným místem pro děj hraných filmů. Až v posledních přibližně 15 letech vzrostl zájem filmařů o témata spojená především s turbulentními politickými změnami a… (více)

Zwick, bílá velryba a kanibalismus

Zwick, bílá velryba a kanibalismus

04.03.2009

Edward Zwick je prostě smolař. Točí kvalitní filmy, které mají zároveň i značný divácký potenciál, ale přesto z různých důvodů (většinou mizerná propagace) nakonec propadnou. Krvavý diamant… (více)

Bond účastníkem Zwickova odboje

Bond účastníkem Zwickova odboje

18.05.2007

Když Daniel Craig podepisoval smlouvu na chlastání martini s vodkou a projíždění se v Aston Martinu, možná se obával, aby mu (stejně jako jeho předchůdcům) role agenta 007 nepřischla navěky. Zdá se… (více)

Všichni chtějí Lea

Všichni chtějí Lea

08.05.2007

Doby, kdy každá dospívající dívka měla nad postelí plakát Jacka a Rose na přídi Titanicu, už jsou pryč, ale zájem o Leonarda DiCapria neopadá. Právě naopak. Každý producent a režisér, který v… (více)

Reklama

Reklama