Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Kate Armstrongová je kuchařka tělem i duší. Nemá rodinu, přítele ani koníčky, jen svou práci, která je pro ni vším. Na jednu stranu díky tomu získala místo respektované šéfkuchařky luxusní manhattanské restaurace, na druhou to však pro její poněkud výbušnou povahu znamená spoustu potíží. Její život se nečekaně změní, když její sestra Christine zahyne při autonehodě a ona se musí postarat o její desetiletou dceru Zoe. Majitelka restaurace Paula vnutí Kate týden volna, ona je však ve snaze postarat se o dítě zcela bezradná, tím spíš, že dívenka, otřesená ztrátou maminky, jí situaci příliš neusnadňuje. Další šok Kate čeká v restauraci. Paula totiž přijala nového kuchaře, sympatického, věčně veselého Nicka Palmera, který její strohou kuchyň plnou kmitajících kuchařů proměnil v uvolněné místo zářící úsměvy personálu, kteří stíhají i bez Katina velení. Zmatená šéfkuchařka se s Paulou kvůli tomu pohádá. Nedaří se jí skloubit práci s péčí o dítě, s nímž se přes veškerou snahu nedokáže sblížit. Naštěstí je tu Nick, kterému se podaří Zoe rozveselit. Na její přání musí Kate s Nickem strávit neděli a trojice prožije krásný a pohodový den. Kate se dokonce začne s Nickem i Zoe sbližovat. Těžce však nese jeho popularitu v podniku. A když mu Paula nabídne stálé místo, pohádá se s ním. Nick kvůli ní nabídku odmítne a z podniku odejde. Utíká také Zoe, když zjistí, že se s Nickem rozešla. Je možné v takové chvíli ještě všechno zachránit? (Nova Cinema)

(více)

Recenze (275)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle film neví co chce. Ze začátku na mě vybafne cílevědomou ženskou, která ví co chce, jenž během deseti minut se jí život totálně překope a z filmu se okamžitě stane šílená frustrace na xtou. Pak se k tomu přimotá ne nepříjemnej, ale spíš naprosto blbej Aaron Eckhart, kterej tam dělá pátý kolo u vozu a všecko by se mělo změnit. Ale mně to tak nepřijde. Spíš se to táhne na tý blbý snaze změnit smutnej příběh k lepšímu, jenže se to nedaří a Aaron to se svou blond patkou prohrává na celý čáře. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nuda. Totální. Originál jsem neviděl, takže porovnávat nemůžu, ale někdo by měl tvůrcům říct, že hlavní postava romantické komedie nesmí být nesympatická a otravná ženská a že romantická linie musí začít dřív, než po hodině děje. Sympaťák Eckhart zachraňuje, co může, ale bohužel to nestačí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $28miliónovTržby USA $43,107,979Tržby Celosvetovo $92,601,050Tržby za predaj DVD v USA $27,090,258 //počet predaných kusov 1,476,815║ Ono to ani nie je zlé ale škoda že tam bola natlačená klasická umelá limonáda(neznášanlivosť, spriatelenie, rozhnevanie, opäť spriatelenie), plus postavy vyšli ako dosť jednotvárne, malé iskrenie tam bolo ale nestačilo. /45%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro italskou kuchyni, romantiku nad talířem a Aarona Eckharta (překvapivě víc než pro Catherine, která tu vypadá dost unaveně), ale tomuhle filmu chybí... víc koření! Scott Hicks remakoval možná až příliš uvolněně a jeho otravně vyvážená režie ještě umocňuje dojem z vyžehlenosti a předvídatelnosti finálního produktu. Tak nějak mi to celé splývá s Ratatouille a už si pamatuji v zásadě jen tři věci - pravidelné zavírání se do mrazáku, rozkošnou Abigail Breslin (vážně jsem to napsal? ;) a Eckhartovy stoprocentně italské špagety od jeho babičky z Miami. Měl bych si nějaké udělat. Abych zajedl ten mírně hořký pocit ze spálené šance. (50%) ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Příjemný romantický film z restauračního prostředí, kde se jen vařilo a vařilo a já jsem během filmu dostal takový hlad, že jsem žral, žral a žral. :-) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Láska prochází žaludkem a hollywoodský romantický žánr zase krizí velkou jak schodek státního rozpočtu. Abigail Breslin zapomněla brýle (díkybohu), Catherine Zeta-Jones úsměv (bohužel) a já varování, abych se Koření života vyhnula. Dobře mi tak. Lákavá poklička oslnila, ale ten nudný klišoidní blevajz uvnitř Hicksova hrnce nevylepšil ani klukovsky nezbedný Aaron Eckhart. Když jsem byla malá, říkali rodiče, že o jídle se fuj neříká, ale protentokrát musím. A tu pachuť snad přebije nějaká romance z doby, kdy celuloidová láska nebyla totálně mrtvá. Zesnulé Cukora s Wilderem neoživím, ale pány Curtise a Linklatera snažně prosím: vraťte se. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Možná za to může moje zvýšená teplota, nebo ucpaný nos, ale Koření života bylo to jediné, co mi za celý štědrý den chutnalo. Sice celý děj lehce předvídatelný, ochucen kýčem a klišé a v poměru smutek vs. zábava, zábava zaostává, nemůžu si pomoc, celý film jsem zhltla jako malinu. Dostala jsem chuť k jídlu a díky pláči se mi uvolnil nos, takže vlastně děkuji :o) Bon Apetit! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nerozumiem, prečo vám za to platím.“ Hoci som si vždy vážil ľudí, ktorí vedia dobre variť a pokladal som za hviezdy skôr ich, než obyvateľov Hollywoodu, tejto snímke som sa zopár rokov vyhýbal. Myslel som, že pôjde o „klasickú“ nenáročnú americkú romantiku so štipkou (nefunkčného) humoru. Pravda bola troška inde. Hneď v úvode ma zaskočil drastický zvrat, ktorý som v nenáročnej romantickej komédii rozhodne nečakal. A hoci sa i naďalej hralo s predsa len náročnejšími kartami, kde záleží na tom, ktorá postava má akú životnú filozofiu, tvorcom to vyšlo. Jednak úplne nedomrvili scenár a jednak nám naservírovali silné herecké výkony. Určite tomu pomohla už „adekvátna“ (s tou postavou sa asi ani viac urobiť nedalo...) Catherine Zeta-Jones, chuťovkou sú ale až postavy psychológa Boba Balabana (MUTÁCIA, DÁMA VO VODE) a vtipne energického kecálka Aarona Eckharta, ktorý naučí jesť každé dieťa (a kolegyňu podrží v slabších momentoch). Ak máte radi „kuchárske filmy“, pozrite si to. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Život je nepředvídatelný. - Ne v mé kuchyni!" Můj život je taky zcela předvídatelný. Například vím úplně přesně, co budu dělat 4. 2. 2801 odpoledne. Nicméně si myslím, že osudy jedné workholičky, jednoho operního sympaťáka a jedné fikané siroty se nad talířem špaget mohly protnout rozhodně zábavněji. Navíc mám jisté výhrady k nafintěnému uspokojování chuťových buněk snobů, ale přesto tato návštěva profi kuchyně své kouzlo měla a probudila ve mně skoro až gurmánské choutky. Jdu si osmahnout smažák a hranolky. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jsem milovnice filmů, kde se vaří. Tady se vařilo až to doma vonělo a do toho ehm...ta lááááska. Vztah mezi Catherine a Aaronem byl víc než dostatečně hezký a malá Abigail samozřejmě zase nezklamala. Pro mě dobře koukatelné a milé, místo opravdu skvělé. Jdu proti nízkému hodnocení zde a dávám 5 hvězd, ikdyž nejsou úplně tak čisté. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Hicks tady docela solidně balancuje mezi romatickou a dramatickou linií a působí to na diváka docela věrně a taky se mu hodně daří plyně proměňovat depresivní atmosféru na pohodovou a naopak, ale přece jenom celýmu příběhu tak nějak schází trochu jiskra a nápad Co se týká dvou hlavní postav, tak Catherine Zeta-Jones je tady výborná, u Eckharta mi přišlo, že se tam moc nehodí, ale nakonec do příběhu sed skvěle a doplnil tam přesně to co film potřeboval. Pro mě docela osvěžení po romantických komediích s prvky dramatu, kdy je příběh většinou totožnej jako u ostatních podobných exemplářů ()

Psema 

všechny recenze uživatele

K čertu s tím, že je to jen další sladkobolná romance o ženě, která potřebovala okořenit život nepředvídatelným a štramáckým mužem a protrpět si pár životních kotrmelců, aby se v závěru všem dostalo zadostiučinění. Ačkoliv beru v potaz, že romantika nefunguje, jak by měla, a o komedii vesměs vůbec nejde, Hicksova režie se mi docela zamlouvá, především v jemných nuancích, kdy odkazuje na psychologii postav prostřednictvím jejich gurmánského založení. Eckhart opět okouzluje všechno v okolí, Abigail Breslin ještě pořád nepřipomíná Dakotu Fanning (to je velký klad) a Catherine hraje na neutrál. Výsledkem je místy příjemný a místy nahořklý polotovar, který by potřeboval více prohřát, ale i tak je na jeden oběd vcelku fajn. 50% ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Už z letmo omrknutého presskitu musí být každému jasné, že nové dílo Scotta Hickse nebude ničím sofistikovanějším, než slzopudnou romancí ze současného Manhattanu, kde se žánrová klišé objevují s minutovou přesností. Zkušení tvůrci, charismatické herecké trio, přesto komedie upjatá a sešněrovaná - přesně jako hlavní hrdinka. Další elegantní romantika, po které časem ani pes neštěkne... 50% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Čo týto herci robia v takýchto kusoch? To si neviem vysvetliť úplne podobne, ako to, kam zmyzol šmrnc prvých desiaich minút so scénamy varenia po dobu ostatnej metráže... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Myslím, že pokud by tento film obsahoval ještě větší a výraznější špetku směsi nějakého koření, neváhala bych udělit plné čtyři hvězdičky. Takto se jedná o velmi příjemný, jídlem a kuchařskými specialitami provoněný snímek, nicméně nikterak vybočující ze žánru. Jako vždy krásná a noblesní Catherine Zeta-Jones je jako zásadová, nepřístupná a své práci zcela oddaná "paní šéfkuchařka" skvělá. A Aarona Eckarta mám ráda od doby, kdy zachraňoval naši planetu v "Jádru." Já jsem tímto "kulinářským výtvorem" docela velmi dobře zasycena, ale chtělo by to ještě vytříbenější "nášup.":) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nenápadný nápad s nápaditým obsadením a veľmi vkusným, no občas až príliš sofistikovaným a nekonfliktným spracovaním. Film na rozhraní drámy a komédie s romantickou zápletkou určite nezaškodí a neurazí žiadneho diváka, mohol by sa však prikloniť aspoň k jednému žánru viac, než len nesmelým naklonením. Eckhart až hanlivo zatiaňoval Zetu-Jones prakticky počas celého filmy a on bol hlavným hereckým ťahúňom. Záver klišéovitý, no prijateľný. 70%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom mila romanticka komedia, alebo chvilkami aj drama. Je pravda, ze Catherine tu bola prilis dlho zatrpknuta, ale za to Aaron zachranil, co sa dalo. Mozno su styri hviezdicky nadhodnotene, ale tieto tipy filmov ma bavia, trailer splnil moje ocakavania a film mi sprijemnil dlhe cestovanie v autobuse... 25.02.2010 ______ Catherine Zeta-Jones - (Kate) +++ Aaron Eckhart - (Nick) +++ Abigail Breslin - (Zoe) +++ Patricia Clarkson - (Paula) +++ Jenny Wade - (Leah) +++ Bob Balaban - (Terapeut) +++ Brian F. O´Byrne - (Sean) +++ Lilly Rabe - (Bernadette) +++ Hudba: Philip Glass +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Co jsem čekal, to jsem dostal. Koření života je klasická romantická komedie bez přidané hodnoty. Hrdinka Kate se nám hlásí přímo od sporáku, nemá soukromý život a práce šéfkuchařky v luxusní restauraci se stala jejím posláním. Jenže osud a scénárista tomu chtěl, aby při autonehodě zařvala její sestra a Kate se tak namísto truchlení musí vypořádat s péčí o dospívající neteř Zoe. Zbytek znáte.. život nabízí i pestřejší barvy a důležitější věci než jen správně naaranžovaná rybí pochoutka. K tomu všemu jí vytáčí nová kuchařská posila Nick, který je nejen těžkou konkurencí, ale stál by i za hřích.. Jenže osud a scénárista tomu asi chtěl, abych hlavní hrdince (Catherine Zeta-Jones) nedržel palce, protože se chová odtažitě a diváka si nezíská. A stejný osud a scénárista tomu zřejmě chtěl, že scénu rozjasňuje až energický Aaron Eckhart a neotravná Abigail Breslin. Režisér Scott Hicks, který si udělal jméno na těžkých psychologických dramatech (Záře, Sníh padá na cedry), ale předkládá scény, v nichž se věci dějí zcela očekávaně.. vypulírovaná jednohubka, která na pár desítek minut zachutná.. ale zasytit nedokáže. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mohl být skvělý. Začátek měl slušný, herecky na tom taky nebyl špatně, ale když někdo neví, co chce vařit (točit), tak je to vždy pohroma. Hranice mezi dramatem a komedií zde není určena a jednotlivé linky do sebe nezapadají a tím film dost nudí. Přitom, jak jsem napsal už na začátku, herecky na tom film není vůbec špatně. Catherine Zeta-Jones je skvělá herečka, Aaron Eckhart je zase "mr. sympaťák" a Abigail Breslin je jedna z nejtalentovanějších mladých hereček, které znám. A i když ti tři spolu vytvořili skvělou (a uvěřitelnou) trojici, k čemu to je, když příběh je totálně nudný, respektive smrdí nalinkováním a strachem uhnout z dávno vyšlapaných cestiček? Koření života je film zcela bez chuti. Po jeho zhlédnutí mi zůstala akorát hořká příchuť na jazyku s tím, že tohle šlo uvařit (natočit) mnohem lépe, zvláště s takovými ingrediencemi (herci). 50 %. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Nezvyknem si do svojho výberu dať film so žánrom "romantická komédia" .... Ale keď som uvidel, že tam hrá Catherine Zeta-Jones, neodolal som a v kľude som si ten film vychutnal. Pristihol som sa však pri tom, ako závidím Michaelovi Douglasovi a pri tom, ako si nevšímam dej filmu, ale krásne ústa, nádherné oči a sexi postavu Zety ... ()

Reklama

Reklama