Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Kate Armstrongová je kuchařka tělem i duší. Nemá rodinu, přítele ani koníčky, jen svou práci, která je pro ni vším. Na jednu stranu díky tomu získala místo respektované šéfkuchařky luxusní manhattanské restaurace, na druhou to však pro její poněkud výbušnou povahu znamená spoustu potíží. Její život se nečekaně změní, když její sestra Christine zahyne při autonehodě a ona se musí postarat o její desetiletou dceru Zoe. Majitelka restaurace Paula vnutí Kate týden volna, ona je však ve snaze postarat se o dítě zcela bezradná, tím spíš, že dívenka, otřesená ztrátou maminky, jí situaci příliš neusnadňuje. Další šok Kate čeká v restauraci. Paula totiž přijala nového kuchaře, sympatického, věčně veselého Nicka Palmera, který její strohou kuchyň plnou kmitajících kuchařů proměnil v uvolněné místo zářící úsměvy personálu, kteří stíhají i bez Katina velení. Zmatená šéfkuchařka se s Paulou kvůli tomu pohádá. Nedaří se jí skloubit práci s péčí o dítě, s nímž se přes veškerou snahu nedokáže sblížit. Naštěstí je tu Nick, kterému se podaří Zoe rozveselit. Na její přání musí Kate s Nickem strávit neděli a trojice prožije krásný a pohodový den. Kate se dokonce začne s Nickem i Zoe sbližovat. Těžce však nese jeho popularitu v podniku. A když mu Paula nabídne stálé místo, pohádá se s ním. Nick kvůli ní nabídku odmítne a z podniku odejde. Utíká také Zoe, když zjistí, že se s Nickem rozešla. Je možné v takové chvíli ještě všechno zachránit? (Nova Cinema)

(více)

Recenze (275)

Alojs 

všechny recenze uživatele

Podobný případ jako Španglicky snadno a rychle. Čekal jsem komedii plnou jiskření, naschválů a ostrých hlášek, nakonec se dostavila poměrně uslzená záležitost a příkladný žánrový zástupce, který ničím nevybočuje. Kuchyňské prostředí zde sehrává podružnou roli a je tak v podstatě snadno nahraditelné. Děj je výrazně poznamenán tragickou událostí na začátku filmu a následnými důsledky a příznaky. Humor dostává hned ze startu červenou. Koření života je navíc postiženo i absencí scénáristické vynalézavosti. Když už by se mohli hrdinové škádlit, podsouvají nám filmaři hudbou podbarvené koláže. Nerad bych, aby můj příspěvek vyzněl ryze kriticky. Koření života je příjemný film, leč... vzhledem ke střelivu v zásobníku mohl vyšplhat výše. O tom žádná. ()

carott 

všechny recenze uživatele

Jak by řekl Ralfík Wygum ze Simpsnů - "Tohle už sme všichni dávno viděli"..., film je stejně jako tento komentář vcelku o ničem..... ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Asi takhle by to mělo vypadat. I když tento žánr není zrovna podle mého gusta, vyklubala se s toho skvělá romantická komedie. Najivní příběh šéfkuchařky Kate Armstrong (Catherine Zeta-Jones), obohacený tragédií s konečným Happyendem. Celý příběh se ubíral v pohodovém a úsměvném tempu, kde bylo k vidění i trochu toho gastronomického umění. Sice konec byl trochu slabší,ale čtyři hvězdy ode mě, tomuto filmu neuniknou. Celkově 80% ()

LukH 

všechny recenze uživatele

Vidím, že patřím k menšině, které se to líbilo :-) Pominu-li sympatické obsazení a sympatické prostředí (kuchyně, jídlo), které mě mohlo ovlivnit, objektivně bych na csfd našel horší "romkomy", které mají nad 60! ()

sWONDER 

všechny recenze uživatele

Umelá umelina. Začiatok ma celkom chytil, ale postupne môj záujem opadol. Bavili ma scény z kuchyne a reštaurácie, ako rom-kom shit, dramatická časť sa celkom dala, no musela by mať väčší priestor. Vzťahy mi tiež príliš nefungovali. Úplne obyčajný, dokonca podpriemerný film ktorý, ale nevadí... a neobetujeme sa kvôli tým ženám? ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele

Zeta krásně odešla ze zaměstnání, které ji sralo. Během vteřiny to doslova zapíchla, jako vidličku do steaku. A za tuhle část filmu dávám třetí hvězdičku. ()

jojoping 

všechny recenze uživatele

Dráma - možno trochu na začiatku. Romantický film - možno trochu na konci. Komédia – možno v inom filme, v tomto som nič humorné nezaznamenal. Jediný, kto v tomto filme nesklamal bol Aaron Eckhart. ()

HarveyDent 

všechny recenze uživatele

Scény, kdy jsou hlavní hrdinocvé sami jen pro sebe je málo jako šafránu pro tu její omáčku. A když už jsou nějaké tak rozhodně mají s romantikou společné jen pramálo. Romantická komedie, která třeba začala dobře, ale po celý zbytek filmu se mezi ní a jím prakticky nic neděje. Prostě a jen nuda:( ()

Marrianna 

všechny recenze uživatele

Tak jsem stála v dvd půjčovně a říkala si horror nebo romantika, na co pak by měla má skromná dušička dneska chuť? Tak jsem nakonec neodolala a chuť spojila s romantikou a domů si odnesla Koření žovita. Jaké bylo mé překvapení, když se z toho vyklubal po mé pocitové stránce horor? Celou dobu jsem hledala tu jejich vzájemnou přitažlivost - po tom, co si pamatuji Catherine - Zeta Jones v Zorrovi, čekala jsem stejnou vášeň a energičnost i tady. A zatím jsem měla pocit, že koukám na průměrnou ženu, která je na svůj věk až moc brzy "stará panna". Jediné její city jsem ji věřila ve vztahu Teta-neteř. A nejhezší záběry celého filmu? Je hrozné přiznat, že těmi nejhezčími, které si budu pamatovat aspoň chvíli se týkaly kuchařského umění. A tohle, že má být romantický film? Kdeže - to jsme opravnu hodně daleko od pravé chuti hořkosladkých scén chytajících za srdce. ()

alpeew 

všechny recenze uživatele

Že v kuchyni touží trávit veškerý volný čas jen zanedbatelné množství žen by Kate Armstrong, geniální šéfkuchařka luxusní newyorské restaurace, chápala jen stěží. Citově chladná perfekcionalistka nemá skorožádné přátele (kromě pánve a vařečky), bojí se připoustit si kohokoli blíž k tělu,a nebýt vaření a kulinářských objevů v kuchařkách byl by její život naprosto pustý a nudný. Přesný režim jejího života naruší dvě okolnosti – smrt sestry a péče o její nezletilou dceru Zoe a především nový, živoucí a živelný kolega v práci.´Tuctová romantika tvářící se spíš jako rodinné melodrama je nudným remakem úspěšnějšího německého Receptu na lásku (Bella Martha, r. 2001), přesto i tak má několik nesporných kladů. Kromě zručné režie Scotta Hickse (Záře, Srdce v Atlantídě), je o jídle – a to ne ledasjakém, a ani herecké obsazení není zcela bez chuti, třebaže Aaron Eckhart (Děkujeme, že kouříte) delikatesní Catherine Zetě-Jones (Legenda o Zorrovi) pouze sekunduje, Abigail Breslinová (Malá miss Sunshine) jako malá Zoe je zato naprosto k sežrání. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Božská Catherine, ale jinak nic zvláštního. Romantika na sobotní večer? Spíš odpoledne. Taková typická tříhvězdičková záležitost na jedno kouknutí a zapomenutí. 58% ()

Hollister 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie s naprosto fádním a milionkrát otřepaným dějem. Když už se tvůrci snažili film oživit nahlédnutím do zákulisí kuchyně luxusní restaurace, mohli to vzít víc do hloubky a ukázat i něco z kulinářského umění. Celé je to jakési zbytečně dlouhé a roztahané a připadalo mi, že ani Zeta-Jones nebyla zrovna ve formě ()

Reklama

Reklama