Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Kate Armstrongová je kuchařka tělem i duší. Nemá rodinu, přítele ani koníčky, jen svou práci, která je pro ni vším. Na jednu stranu díky tomu získala místo respektované šéfkuchařky luxusní manhattanské restaurace, na druhou to však pro její poněkud výbušnou povahu znamená spoustu potíží. Její život se nečekaně změní, když její sestra Christine zahyne při autonehodě a ona se musí postarat o její desetiletou dceru Zoe. Majitelka restaurace Paula vnutí Kate týden volna, ona je však ve snaze postarat se o dítě zcela bezradná, tím spíš, že dívenka, otřesená ztrátou maminky, jí situaci příliš neusnadňuje. Další šok Kate čeká v restauraci. Paula totiž přijala nového kuchaře, sympatického, věčně veselého Nicka Palmera, který její strohou kuchyň plnou kmitajících kuchařů proměnil v uvolněné místo zářící úsměvy personálu, kteří stíhají i bez Katina velení. Zmatená šéfkuchařka se s Paulou kvůli tomu pohádá. Nedaří se jí skloubit práci s péčí o dítě, s nímž se přes veškerou snahu nedokáže sblížit. Naštěstí je tu Nick, kterému se podaří Zoe rozveselit. Na její přání musí Kate s Nickem strávit neděli a trojice prožije krásný a pohodový den. Kate se dokonce začne s Nickem i Zoe sbližovat. Těžce však nese jeho popularitu v podniku. A když mu Paula nabídne stálé místo, pohádá se s ním. Nick kvůli ní nabídku odmítne a z podniku odejde. Utíká také Zoe, když zjistí, že se s Nickem rozešla. Je možné v takové chvíli ještě všechno zachránit? (Nova Cinema)

(více)

Recenze (275)

Quendi 

všechny recenze uživatele

Příšerně rozvleklé na to, že to postrádá jakýkoliv výraznější děj. Ani romantická, ani dramatická linie nejsou dostatečně rozpracovány, aby to nějak zaujalo. Kde nic tu nic a dětská postava je zase na pár facek. Zajímavá premisa se tak postupně mění v nudné čekání na cokoliv záživného. ()

Grondal 

všechny recenze uživatele

Veľmi ľahká romantika, celý čas plynúca k očakávanému koncu. Film kladie na diváka nulové nároky a je takpovediac určený pre všetkých. Pravdepodobne žiadnu divácku kategóriu nemá šancu nadchnúť(ani tých, ktorý pravidelne hltajú takéto jednohubkové romance), ale myslím, že na druhej strane ani nesklame. Proste film na nejaké to škaredé sobotné popoludnie, keď chce človek len na chvíľu vypnúť. Inak herci v hlavných úlohách veľmi uvoľnený, bez ich sympatického výkonu, by film stratil minimálne polovicu svojho (zašlého)čara. ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Věci se tu dějí zcela očekávaně, překvapí vás máloco a závěr je předem dán. 60 % (Iva Hejlíčková, Ci 09/2007, str. 44) ___ Poměrně zdařila romantická komedie. 60 % (Ci 02/2008) ()

Miloško 

všechny recenze uživatele

Neurazí,neohúri.Je to klasický americký romant.film z nervóznou šéfkucharkou,a jej sympatickym zástupcom. Film, na ktorý zabudnete veľmi rýchlo. Od začiatku do konca veľmi predvídateľný dej. ()

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Tento film a animovaný Ratatouille mě přivádí do extáze. Tak živá prezentace dobrého jídla si zaslouží maximum. Sladkokyselá Zeta a supersladký Aaron předvádějí kuchyňský taneček přes 7 pekel a já pod vlivem tohoto filmu vykuchtil nadívaná kuřecí prsíčka balkánským sýrem a sušenými rajčaty zapečené s paprikami a rajčaty na slanině s oreganem a rozmarýnem plus tzatziky a hranolky. No - papáníčko o hvězdičku lepší než Koření života... ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie z prostředí kuchyně, kde se setkají zpočátku dvě naprosto odlišné osoby. K tomuto ději se přidá malá holčička Zoe, kterou krásná Kate (Catherine Zeta-Jones) vychovává, protože její matka zemřela a tak jako její sestra přebírá její výchovu. Příjemná romantika s až moc klidným průběhem mě chvíli bavila, chvíli nudila. Upřímně, kdyby postavu Kate nehrála Catherine Zeta-Jones, tak mě to baví ještě méně :-), je to opravdu krásná herečka. Tomuto dílo bych udělil dvě hvězdičky, ale třetí dávám za skvělou hudbu. Opery od těch nejlepších italských či jiných operních zpěváků jsou opravdu úžasné a spolu s ostatními písničky tvoří i výborný soundtrack. ()

Dextwer 

všechny recenze uživatele

Nenáročný film, který kdyby se nenatočil o nic bychom nepřišli. Zajímavé je nahlednutí do fungování kuchyní u dobrých restaurací. Zajímavosti: * Podle časopisu USA Weekend pracovala Catherine Zeta-Jones jeden večer jako servírka ve Fiamma Osteria v New Yorku v rámci příprav na svou filmovou roli. Pokaždé, když jí hosté restaurace tvrdili, že jim připomíná Catherine Zetu-Jones, říkala: „Tohle slýchávám pořád..“ * Nick říká Kate, že tiramisu znamená v italštině „jídlo pro bohy“. Ve skutečnosti však slovo tiramisu znamená „životabudič“ . Moje hodnocení: 50 % ()

natalie15 

všechny recenze uživatele

Netuším prečo sa mi film No Reservations tak páčil. Nie som blázon do romantických filmov, a komédie mám rada skôr bláznivé, ako "dramatické". Nemám zvlášť v láske Catherine Zeta-Jones, a už vôbec nie Aarona Echarta. Tak prečo ma toto tak oslovilo? Prišlo mi to úprimné, svieže, citlivé, primerane vtipné a pozitívne. Prostredie kuchyne a reštaurácie je mi príjemné (komu by nie, najmä keď tam varia také úžasné jedlá), a hlavná postava mi svojím perfekcionizmom zvláštne blízka. Abigail Breslin je roztomilá, Patricia Clarkson ako vždy úžasná, ale čo je najhlavnejšie - Korenie života/lásky ma skutočne príjemne pohladilo po duši - ako už dávno žiadny film. Hodnotené čisto subjektívne: 80%. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý nie je ani komédiou, ani drámou, ani romantickým príbehom. Má však z každého niečo dobré. Humoru má v rozumnej miere, romantika nie je presladená a dramatická linka netlačí na pílu. K tomu je príjemne obsadená. Catherine je krásna žena, Eckhart v takejto polohe veľký sympaťák a Abigail roztomilé dievčatko. K tomu pre nás, ktorí považujeme varenie za umenie, sa odohráva príbeh aj v príťažlivom prostredí... 70% ()

Mick3y 

všechny recenze uživatele

Na tendle film jsem se opravdu těšil. Catherine Zeta-Jones patří mezi mé oblíbenkyně, ale tady podala suchý a nezáživný výkon (zajímavost: Catherine neumí vařit a to vůbec ! :) Nic tu nezachraňuje ani sympaťák Aaron Eckhart, ale s jeho hereckýmý schopnosti jsem byl docela spokojen. Abigail Breslin je dokonalá jako vždy, ale zde už to nepůmůže. Jsem gurmán, a taky proto jsem si myslel, že aspon pohled na chutně vyhlížejcí jídla mě bude bavit, ale omyl. Film jsem dokoukal jen z povinnosti a neuvěřitelně jsem se nudil. Kdo chce film o vaření tak ať radši sáhne po Ratatouille. Extra hvězdička za babičku z Maiami. ()

Reklama

Reklama