Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Kate Armstrongová je kuchařka tělem i duší. Nemá rodinu, přítele ani koníčky, jen svou práci, která je pro ni vším. Na jednu stranu díky tomu získala místo respektované šéfkuchařky luxusní manhattanské restaurace, na druhou to však pro její poněkud výbušnou povahu znamená spoustu potíží. Její život se nečekaně změní, když její sestra Christine zahyne při autonehodě a ona se musí postarat o její desetiletou dceru Zoe. Majitelka restaurace Paula vnutí Kate týden volna, ona je však ve snaze postarat se o dítě zcela bezradná, tím spíš, že dívenka, otřesená ztrátou maminky, jí situaci příliš neusnadňuje. Další šok Kate čeká v restauraci. Paula totiž přijala nového kuchaře, sympatického, věčně veselého Nicka Palmera, který její strohou kuchyň plnou kmitajících kuchařů proměnil v uvolněné místo zářící úsměvy personálu, kteří stíhají i bez Katina velení. Zmatená šéfkuchařka se s Paulou kvůli tomu pohádá. Nedaří se jí skloubit práci s péčí o dítě, s nímž se přes veškerou snahu nedokáže sblížit. Naštěstí je tu Nick, kterému se podaří Zoe rozveselit. Na její přání musí Kate s Nickem strávit neděli a trojice prožije krásný a pohodový den. Kate se dokonce začne s Nickem i Zoe sbližovat. Těžce však nese jeho popularitu v podniku. A když mu Paula nabídne stálé místo, pohádá se s ním. Nick kvůli ní nabídku odmítne a z podniku odejde. Utíká také Zoe, když zjistí, že se s Nickem rozešla. Je možné v takové chvíli ještě všechno zachránit? (Nova Cinema)

(více)

Recenze (275)

Hektor.Troy 

všechny recenze uživatele

pekny romanticky film bez tych nelogickych nasilu vytvorenych scen len aby dojali divaka,ako hadam v kazdom inom filme tohto druhu-a to veeelmi ocenujem.nedal som 5 hviezdiciek,lebo cely film sa nesie v jednej urovni,nie je tam nic prekvapujuce a podobne ()

veronikajel 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se mi líbila scéna jak ke konci filmu Catherine zapíchne syrový steak přímo před hosta na stůl - to fakt pobavilo. Jinak celkem nudný a utahaný. Když ale nevíte večer po práci co si pustit a nechcete moc přemejšlet, tak je to možná to pravý. ()

xx66xx 

všechny recenze uživatele

Docela vydařený americký film, který se odehrává okolo jídla. Půvabná Zeta-Jones a sympatický Eckhart lákavá romantika ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

I když mne filmy o vaření zrovna dvakrát netáhnou, tak jsem se na Koření života docela těšil. Bylo to hlavně kvůli tomu, že v tomto snímku z roku 2007 hraje moje oblíbená Catherine Zeta-Jones. Mělo se jednat o drama a romantický film, což určitě mohu potvrdit. Ale že by Koření života byla komedie, o tom silně pochybuji, protože jsme se doma ani jednou nezasmáli. Ani role Catherine Zeta-Jones mi vůbec neseděla, protože nemám rád lidi, kteří jsou svou prací posedl, je pro ně vším a svoje soukromí vůbec nemají, protože se s nimi nikdo nepřátelí mimo jejich zaměstnání. Dále se mi nelíbil příliš jednoduchý děj a chyběly mi záběry z exteriérů, jelikož se herci pohybovali buď doma nebo v kuchyni. Bohužel mně tento film velmi zklamal, i když zde byly k vidění dobré herecké výkony a pěkné jídlo - ale byly tedy porce pro vrabca. Koření života si u mne vyvařilo pouhé dvě hvězdy **. ()

peproch 

všechny recenze uživatele

To je tak sympatikcá příjemná happyendová úsměvací romantika, že je za odměnu se na to koukat a dokoukat. Lidé jsou povětšinou krásní tak akorát, dobří tak akorát a milí tak akorát, svědomití a sebekritičtí. Jen majitelka restaurace je stárnoucí ježkobaba. Ostatní jsou hodní a nakonec jejich dobrota přivede všechny ke štěstí a přiměřené radosti v životě a jestli nezemřeli, tak tam na rohu někde na Manhatanu provozují svůj bisto život nadále. Ámen ()

Reklama

Reklama