Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Kate Armstrongová je kuchařka tělem i duší. Nemá rodinu, přítele ani koníčky, jen svou práci, která je pro ni vším. Na jednu stranu díky tomu získala místo respektované šéfkuchařky luxusní manhattanské restaurace, na druhou to však pro její poněkud výbušnou povahu znamená spoustu potíží. Její život se nečekaně změní, když její sestra Christine zahyne při autonehodě a ona se musí postarat o její desetiletou dceru Zoe. Majitelka restaurace Paula vnutí Kate týden volna, ona je však ve snaze postarat se o dítě zcela bezradná, tím spíš, že dívenka, otřesená ztrátou maminky, jí situaci příliš neusnadňuje. Další šok Kate čeká v restauraci. Paula totiž přijala nového kuchaře, sympatického, věčně veselého Nicka Palmera, který její strohou kuchyň plnou kmitajících kuchařů proměnil v uvolněné místo zářící úsměvy personálu, kteří stíhají i bez Katina velení. Zmatená šéfkuchařka se s Paulou kvůli tomu pohádá. Nedaří se jí skloubit práci s péčí o dítě, s nímž se přes veškerou snahu nedokáže sblížit. Naštěstí je tu Nick, kterému se podaří Zoe rozveselit. Na její přání musí Kate s Nickem strávit neděli a trojice prožije krásný a pohodový den. Kate se dokonce začne s Nickem i Zoe sbližovat. Těžce však nese jeho popularitu v podniku. A když mu Paula nabídne stálé místo, pohádá se s ním. Nick kvůli ní nabídku odmítne a z podniku odejde. Utíká také Zoe, když zjistí, že se s Nickem rozešla. Je možné v takové chvíli ještě všechno zachránit? (Nova Cinema)

(více)

Recenze (275)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě super film! Ať si říká kdo chce co chce, mne se to totálně líbilo a ze sálu kina jsem odcházel spokojen. Tomuto filmu nic nechybí, scénář je naprosto skvělý, herecké výkony bravurní. Nevím, co mne na tomto filmu tak uhranulo, možná příběh, možná herecké výkony, možná kombinace obého. Každopádně tohle je film, který by se měl určitě vidět. Nádherné scenérie, úžasně ukázané prostředí velkoměsta, perfektní charaktery postav a nepřekonatelní Catherine-Zeta Jones a Aaron Eckhart, to je to, co film dělá tak úžasným a milým snímkem. Jsem rád, že v době, kdy k nám z Ameriky přichází do kin velké blockbustery s megalomanskými rozpočty a samými počítačovými speciálními efekty dokáže přijít snímek, který nemá žádné speciální efekty a který chce zaujmout jen svým příběhem. Je to pro mne vítaná změna v programech kin a jsem rád, že jsem si vybral ke zhlédnutí právě tento snímek a už se těším na jeho uvedení na DVD... Bez jakéhokoliv váhání dávám maximální hvězdičkové hodnocení, protože tenhle film si to zaslouží... ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Když se v romantické komedii více brečí než padá ze židlí smíchy, je asi opravdu něco v nepořádku. Koření života byl film na který jsem se docela dost těšil. Je z prostředí, které mám rád a hrají tam schopní herci. Dopadlo to ale pod moje očekávání. 90% filmu se řeší problémy Kate feat. Zoe, takže Aaron Eckhart může stát v pozadí a maximálně nám mávat. Je to škoda, protože když chce dokáže být jako tornádo a režisér ho obsadí do role tak nevírazné, že jen kroutíte hlavou. Jak jsem zmínil v úvodu otázka " Tak jo to bylo docela smutný, teď ale něco vtipnýho.." stále běhá sledujícímu divákovi v hlavě a odpověď nedostane ani v závěrčných titulcích. Alespoň, že ta jídla stála za to. Ale řekněme si na rovinu, existuje nějaká kuchyně ve které je 24 hodin čisto jako na operačním sále? Ale ano! V Koření života jedna taková je...:) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pochutnal jsem si! Děj je sice snadno předvídatelný, ale to vše je kompenzováno (stále šmrncovní) Catherine Zeta-Jones, frajerským Aaronem Eckhartem a přesvědčivou Abigail Breslin. Z kuchyně Kate a Nicka můžeme okusit porci humoru, romantiky a vážných scén. K tomu všemu nám zahraje úžasná hudba a o zážitek je postaráno. Dle mého názoru podhodnocený snímek, rozhodně bych jej zařadil mezi "červené", takže 71% je moje hodnocení, dávám 4*. Hudba: Philip Glass (USA, minimal music) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nuda. Nuda. Pak sympatická Catherine Zeta-Jones a talentovaná Abigail Breslin. Zase nuda. Trocha jídla. Pitomé dialogy a děj. A na konci se už jen nudím. 35% ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Moc moc sterilná romantika. Ak čakáte komédiu a miesto toho vás úvod prevalí dramatickými momentmi, musí prísť niečo veľmi pôsobivé, aby sa dalo preladiť. Lobster na tanieri, megadávka znamenitého argentínskeho steaku, lahodný čokoládový dezert, chladná Katka-Zeta, ľady sa lámu až po blysnutí Aarona Eckharta, ktorý film potiahol a komediálne okorenil. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Takový typický produkt romantického žánru - neurazí, nenadchne. Konvenční elegantně umírněný příběh si poklidně a bez nečekaných zvratů plyne nad talíři s lákavým jídlem a vy to prostě bez problémů strávíte, ale žádný výraznější dojem to na vás rozhodně neudělá. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, příjemná romantika nejen pro fanoušky vaření. Film, který má v sobě radost a život. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

velmi chutná kombinace šarmantního aarona eckharta a svůdné catherine zeta-jones, osolená slzičkami abigail breslin a brilantně zamíchaná šefkuchařem scottem hicksem, voila! k dokonalosti emotivního guláše chyběla opravdu jen špetka šalotky... no já vim, no, ale snad mi dal někdo do jídla nějaký estrogeny nebo co, tohle mi prostě fakt moc chutnalo! 90% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Njn, tak to bylo naprosto průhledné a nebylo tam nic co by nebylo v jiných filmech. Ale mě to prostě nevadí.. Mám tyhle filmy ráda, pořád mě to baví a doufám, že ani bavit nepřestane. Vytkla bych tomu jen toho týpka co hrál Nika.. Ke Catherin se naprosto nehodil (myslim, že by se nehodil vůbec k nikomu).. Jinak ale, průměr. 3* ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Kvůli stále pěkné Catherine (byť její dřívejší "sexbombovitost" už je zřejmě nenávratně pryč), šarmantnímu Aaronovi, roztomilé Abigail a mé lásce k dobrému jídlu a stále se zvětšujícímu zájmu o gastronomii (ano, může za to především Zdeněk Pohlreich) tomu odpustím i tu spoustu sentimentu a ubrečenosti... Jinak typický film na jedno zhlédnutí - ničím výjimečný, lehce zapomenutelný, ale aspoň neurážející, relativně milý (na tom má největší zásluhu Eckhart, jehož je pro tuhle esenciální průměrnost skoro škoda) a ne k smrti nudný. 60 % ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Je skvělá kuchařka, které připadne do péče devítiletá neteř, musí se jí věnovat, nemá tolik času na práci, takže po návratu se setkává se svým mužským záskokem. Následuje obvyklý scénář romantických filmů. Sice se jená příjemný snímek, ale ničím nepřekvapí a o komedii nemůže být řeč, 50% ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Zajímavý mix modelové romantické komedie a modelové tragédie vystavěné přesně dle Aristotelových zásad. Vhodné pro gurmány (nějaké to jídlo tam je), učitelky na gymnáziu (pro jednoduchý a srozumitelný výklad teorie dramatických druhů) a vlastně pro všechny (když má člověk vhodnou náladu). ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Povedala by som, že predvídateľný film ale zas videla som aj horšie veci resp. boli tak hrozné, že som to ani nedopozerala a toto sa rozhodne dopozerať dalo.... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hodnota tohto filmu je porovnateľná so 100 minútovým preklikávaním fotiek Catherine na nete. Takže sa nedá hodnotiť nižšie ako pod tri hviezdy, aj keď nestojí absolútne za nič. Distribútor film asi nevidel, pretože dávať do jeho názvu niečo, čo film postráda, je nezmysel. Je to ťažké alibi, ale dávam vyššie hodnotenie iba za krásu herečky. Predstavujem tak prototyp povrchného mladého muža bez túžby po uspokojení vyšším umením? Námet na art film. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Dokonale obyčejná, tuctová, šablonovitá romantická komedie zajímavá snad pouze zasazením do relativně atraktivního a neokoukaného prostředí kuchyně luxusní restaurace. Zeta-Jones je jako šéfkuchařka sympatická, ale můj jinak oblíbený Eckhart a Breslin mi přijdou zcela nehodící se... Děj jsme v malých obměnách viděli snad už stokrát - dva lidé, kteří si z počátku nemohou přijít na jméno, jsou čímsi/kýmsi svedeni dohromady a zahoří láskou. Poté se samozřejmě musí něco pokazit; stačí docela malé nedorozumění a už je oheň na střeše. Potom už jen jeden či druhý udělá láskyplné gesto a partner mu padne do náruče. Opona. Víc průměrné a nevýrazné to už snad ani být nemůže... Kdo si v tomto žánru libuje, zklamán nebude; film nabízí to samé, co všechny ostatní. Kdo by však očekával něco víc... 50% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Spousta lákavého jídla, atraktivní Catherine Zeta-Jones, věčně rozjuchaný Aaron Eckhart, motivy smutné i veselé, legrácky, dojetí, romantika.. všeho je tu plno, přesto to jaksi nemělo šťávu.. ony správné přísady nestačí, když kuchaři za kamerou zapomenou podlévat. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Příjemná kulinářská romance s příměsí melodramatu. Catherine Zeta-Jones a Aaron Eckhart hrají dobře, ale spíš tak nějak vedle sebe než spolu, rozhodně to mezi nimi mohlo jiskřit víc. Nejlepší částí hereckého obsazení se tak s přehledem stala Abigail Breslin, která je opět přesvědčivá v jakékoli situaci. Scénář je slušný, ale rozhodně nečekejte, že vás bude chtít něčím překvapit. Nedoporučuji na prázdný žaludek. ()

Reklama

Reklama