Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Kate Armstrongová je kuchařka tělem i duší. Nemá rodinu, přítele ani koníčky, jen svou práci, která je pro ni vším. Na jednu stranu díky tomu získala místo respektované šéfkuchařky luxusní manhattanské restaurace, na druhou to však pro její poněkud výbušnou povahu znamená spoustu potíží. Její život se nečekaně změní, když její sestra Christine zahyne při autonehodě a ona se musí postarat o její desetiletou dceru Zoe. Majitelka restaurace Paula vnutí Kate týden volna, ona je však ve snaze postarat se o dítě zcela bezradná, tím spíš, že dívenka, otřesená ztrátou maminky, jí situaci příliš neusnadňuje. Další šok Kate čeká v restauraci. Paula totiž přijala nového kuchaře, sympatického, věčně veselého Nicka Palmera, který její strohou kuchyň plnou kmitajících kuchařů proměnil v uvolněné místo zářící úsměvy personálu, kteří stíhají i bez Katina velení. Zmatená šéfkuchařka se s Paulou kvůli tomu pohádá. Nedaří se jí skloubit práci s péčí o dítě, s nímž se přes veškerou snahu nedokáže sblížit. Naštěstí je tu Nick, kterému se podaří Zoe rozveselit. Na její přání musí Kate s Nickem strávit neděli a trojice prožije krásný a pohodový den. Kate se dokonce začne s Nickem i Zoe sbližovat. Těžce však nese jeho popularitu v podniku. A když mu Paula nabídne stálé místo, pohádá se s ním. Nick kvůli ní nabídku odmítne a z podniku odejde. Utíká také Zoe, když zjistí, že se s Nickem rozešla. Je možné v takové chvíli ještě všechno zachránit? (Nova Cinema)

(více)

Recenze (275)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Všehovšudy standardní romatnika s prvky dramatu a komedie. Některé aspekty fugují (hudba, pár dramatických scén), jiné ne (špatná chemie mezi herci, některé výjevy Abigail Breslin, komediální scény) ale dokáže to zabavit. Ona ho nesnáší, on je megasympaťák, ona se musí starat o neteř, kvůli práci jí zanedbává a jak to nakonec vše dopadne je přeci jasné. Standard, ve kterém vyčnívá jen velice příjemná hudba. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Docela snesitelný snímek o vaření, ale ve srovnání s úžasnou Julii Child v podání Meryl Streep hluboce daleko. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct,že by se mi film nelíbil,jen mě zklamalo,jak rychle tvůrci vzdali úvodní snahu o něco lepšího a nechali děj sklouznout do typické předvídatelné linie.Potřetí jsem byl překvapen tím,že mi nevadí dítě ve filmu a i teď za to může Abigail Breslin stejně jako ve filmech Určitě,možná a Malá Miss Sunshine,bude to tím,že tady z ústřední trojice hrála nejlépe,ale zároveň v sobě musí mít nějakou dávku neotravnosti,jinak to nevidím.Snímek jako takový vidím jako průměr,nenaštval mě,neoslnil,je prostě takový neutrální,dá se využít jako poklidná kulisa k žehlení nebo utírání prachu. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Jídlem provoněná romantika, říznutá poctivým dramatem i lehkým humorem. Chemie mezi Kate a Nickem skvěle funguje i mimo kuchyň a malá Zoe tomu všemu navíc dodává punc neskutečné roztomilosti. Režisérská kuchyně Scotta Hickse mi tak nečekaně připravila velmi příjemné filmové překvapení. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Ke zpříjemnění večera u tv obrazovky, bude tahle RK naprosto ideální... Z herců potěší zejména výkon Aarona Eckharta... hodnocení 2,5* ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Někdy patos nemusí být negativní hodnocení. Koření života je takový hezký, nenáročný film se sympatickými herci, navíc provoněný atmosférou italské kuchyně. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Bez presného castingu by to bol snáď prepadák, ale vďaka hlavnej trojke to pekne drží pokope. A prekvapujúco funguje aj to citové vydieranie na začiatku. Ale postupne film akosi strácal šťavu a bolo tam akosi veľa tých scén typu – hraje hudba a ukazujú sa zábery šťastnej “rodinky”. Naviac je tam dosť málo humoru(väčšina vtipných scén už v traileri). Takže nakoniec len priemer. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Když se řekne americká romantická jednohubka, tak tím se myslí film právě tohoto ražení. Po všech mírách akorát. Vážnější zápletka se šťastným koncem. Nesmí chybět malé děcko, vážná nehoda, psychická zdůrazněnost hlavní postavy a na to nasadit nějakou tu ohranou kostřičku. A hle, tady to úspěšně vyšlo, proč by ne, ale za pár hodin vám film poněkud zmizí z paměti a už se nikdy nevrátí. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Splňuje veškeré předpoklady nenáročné, oddychové romanťárny na vánoční svátky. Příjemná Catherine a trošku dementní Eckhart, ale v rámci rozmezí daného žánru pohoda... ()

numi 

všechny recenze uživatele

Lacině rozehraná romance. Ale ne tím běžným laciným způsobem, ale jinak. Scott Hicks se snažil příběh zkomplikovat těžkou životní situací, to se mu povedlo, ale způsob, jakým celou věc překládá divákovi, je hodně arogantní. Aniž byste si stihli udělat názor na Kate, je vám vrženo do tváře, že ji prostě musíte litovat a že jí prostě musíte držet palce. A to je špatně. V romantickém filmu musí vzniknout chemie a k chemii potřebujete divácké sympatie, bez nich to prostě nejde. Catherine Zeta-Jones je nakonec pro Kate (překvapivě, protože jsem ji nikdy nemusel...) sice získá, ale on i zbytek filmu je neslaný-nemastný, a to je u snímku z gurmány vyhledávané restaurace lehce napováženou. Potěšila mě ale výborná hudba, která naopak pro gurmány, alespoň ty hudební, byla. [březen 2008] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled celkem obyčejná romance, na druhý pohled pak tak, co si budeme povídat, ale nemůžu si pomoct, jak je něco z kuchyňského, kuchařského nebo gurmánského prostředí, docela mě to zajímá a má to pro mě něco navíc. Navíc ta ústřední dvojice (Zeta-Jones a Eckhart) jsou na první pohled tak nevhodným párem, že mezi nimi ta chemie nakonec funguje a vlastně i celkem dobře. Že má film jasnou strukturu, to je prostě dané. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch milejších filmů, který neurazí, ani nenadchne. Ale příjemně uteče. A Catherine je opravdu skvělá herečka. Věřil jsem jí každou emoci. ()

Reklama

Reklama