Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Kate Armstrongová je kuchařka tělem i duší. Nemá rodinu, přítele ani koníčky, jen svou práci, která je pro ni vším. Na jednu stranu díky tomu získala místo respektované šéfkuchařky luxusní manhattanské restaurace, na druhou to však pro její poněkud výbušnou povahu znamená spoustu potíží. Její život se nečekaně změní, když její sestra Christine zahyne při autonehodě a ona se musí postarat o její desetiletou dceru Zoe. Majitelka restaurace Paula vnutí Kate týden volna, ona je však ve snaze postarat se o dítě zcela bezradná, tím spíš, že dívenka, otřesená ztrátou maminky, jí situaci příliš neusnadňuje. Další šok Kate čeká v restauraci. Paula totiž přijala nového kuchaře, sympatického, věčně veselého Nicka Palmera, který její strohou kuchyň plnou kmitajících kuchařů proměnil v uvolněné místo zářící úsměvy personálu, kteří stíhají i bez Katina velení. Zmatená šéfkuchařka se s Paulou kvůli tomu pohádá. Nedaří se jí skloubit práci s péčí o dítě, s nímž se přes veškerou snahu nedokáže sblížit. Naštěstí je tu Nick, kterému se podaří Zoe rozveselit. Na její přání musí Kate s Nickem strávit neděli a trojice prožije krásný a pohodový den. Kate se dokonce začne s Nickem i Zoe sbližovat. Těžce však nese jeho popularitu v podniku. A když mu Paula nabídne stálé místo, pohádá se s ním. Nick kvůli ní nabídku odmítne a z podniku odejde. Utíká také Zoe, když zjistí, že se s Nickem rozešla. Je možné v takové chvíli ještě všechno zachránit? (Nova Cinema)

(více)

Recenze (275)

jajinka 

všechny recenze uživatele

Příjemná, nic nového nepřinášející romantika.. Plná zajímavých a krásných jídel, mňam.. nedívejte se na to hladoví, nebo si ještě před koncem půjdete něco uklohnit :-) ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

55 % - Originál režisérky Sandry Nettelbeck jsem viděl poprvé asi před dvěma lety a byl jsem zvědav, jak dopadne americký remake. A dopadl víceméně tak, jak jsem očekával. Velmi civilní a přesvědčivou dvojici Martina Gedeck - Sergio Castellito nahradili "krásnější a více sexy" CZJ a Aaron Eckhart, s nimi ovšem kouzlo přirozenosti vyprchalo. Přibyly některé "nezbytné" romantické hollywoodské ingredience, které příběh vyhladily do naleštěné šablony, která už tou civilností a okouzlující uvěřitelností vůbec nezavání. Prostě klasická americká slaďárnička, která sice není špatná, já ale zůstávám u originálu. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

3 hviezdičky / za Catherine, peknú hudbu, a dobrý príbeh / :) i keď sa dalo čakať ako to skončí aj tak potešilo :) ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Celkem pohoda romantická komedie s prvky dramatu, které někoho přinutí i k nějaké té slze. Není to žádná perla žánru, ale pro zcela jednoduché a odpočinkové juknutí to bohatě postačí. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to. Sice Catherine, jakkoli ji mám vcelku ráda, se k Aaronovi vůbec nehodila, a komedie to rozhodně nebyla. Popravdě si myslím, že jsem se zasmála jenom jednou a to Nickově babičce, co žije v Miami. Stejně ale to byl příjemně strávený večer, což jsem tak úplně nečekala. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Ráda vařím, jsem romantická, Aaron se mi hodně líbí a Abigail považuju za nejlepší dětskou herečku, ale pořád je Koření života neuvěřitelně předvídatelná nuda (nuda nuda nuda!), ničím novým nepřekvapí a dopředu víte, jak se bude příběh ubírat a jak to všechno dopadne. Ach jo... ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

já jsem byl příjemně překvapen .. pro mě další film, kde catherine ukazuje, že krom nádherné tváře a moc pěkné postavy umí opravdu i velmi dobře hrát .. zamysleme se nad tím, co ji předepsal scénář : po profesní stránce velmi úspěšná energická žena .. v osobním životě naopak jen tápající, nejistá a ne zrovna dobře komunikující kráska .. do toho přijde tragická událost a ona ke všem svým osobním problémům dostává i starost a péči o svou malou nešťastnou neteř .. ta, která si neví rady sama se sebou dostává povinnost starat se o malého trpícího andílka .. zvládla to bravurně .. její projev je takový civilní, nenápadný, ale naprosto přesvědčující (lze snadno poznat, že je ve skutečném životě také máma) …aaron mě tentokrát moc nepřesvědčil – ale jemu scénář, na rozdíl od catherine, nedal žádnou šanci se nějak nezapomenutelně projevit … ()

Meridius 

všechny recenze uživatele

Neslaný nemastný pokrm z dílny Scotta Hickse, kterou táhne sympatický Aaron "Two-Face" Eckhart a krásná melodie z jiného filmu (Life as a House od Marka Ishama), nevím, proč je vlastně jako skladatel zapsán jen Philip Glass, když je jeho hudba zastíněna Ishamovými smyčci. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Koření života je další "rádobyskvělá" americká komedie, která má jednu výhodu oproti ostatním. A to je malá Abigail Breslin, která celý tento snímek pozvedla někam k průměru. Bohužel Eckhart ani Jones se mi tu nelíbili. Příběh je celkem zajímavý, tedy z prostředí kuchyně a dobrého jídla, po kterém sem dostal docela hlad. Ale bylo to moc klišoidní a naivní, tedy vůbec ne originální. A to me hodně mrzí, protože tahle slaďárna měla navíc. Takže to ani není na ten průměr. 45% ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Je ťažko k tomuto dielku čosi vyjadriť,hádam niet ani čo,no napriek tomu.Príbeh o mladom dievčatku,ktoré má veľkú moc spojiť dvoch ľudí vdaka smrti svojej matky.Príbehovo to v samotnej podstate a v spodnom pláne ujde,ak by som však potrebovala dostať do tela riadnu dávku romantiky viem,čo si pustiť nemám.Toto!Vlažné veľmi vlažné bez akýchkoľvek zaujímavých scénok.Jediným plus alebo spestrením bolo ako tak to prostredie gastronomie.Snímka na jedno vzhliadnutie a u mňa navyše na dve etapy s neoriginálnou zápletkou plávajúcou do zdarného konca.A žili šťastne,až kým... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film se mi moc líbil. Byla to komedie, romantika a drama v jenom. Moc mě to potěšilo a naplnilo má očekávání. Dost jsem si pobrečela, skvěle vypadající jídlo a skvělá hudba. ()

ifa 

všechny recenze uživatele

Komedie plná omylů a to doslova. Ano, ráda jím esteticky vypadající jídlo. Ano, na Aarona je opravdu pěkný pohled. Ano, má slabost pro romatické komedie, ale toto je jeden velký omyl, jediné co stojí za zmínku je kouzelná miniatmosféra New Yorku. 40% ()

bukowski83 

všechny recenze uživatele

Příjemná nedělní časopolykačka, není zde nic co by už nebylo jinde, ale prostředí kuchyně přidává jednu hvězdičku. Pro nenáročného diváka výborná podívaná, pro mě jen lehce nadprůměrná romantická komedie. 70% ()

carly 

všechny recenze uživatele

človek z toho filmu takmer dosstal hlad. pekne sa na to pozeralo, ale prišlo mi to trochu zmätené. ja nemám rada škatuľkovanie, ale tento film chcel byť buď veľa vecí alebo sa nevedel rozhodnúť, čím chce byť. bola to oddychovka, no čo ma dostalo boli herecké výkony. tie boli skvelé. Abigail Breslin je herečka par excellence. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Aaron Eckhart je maximálny sympaťák, Catherine Zeta-Jones je maximálne krásna, Abigail Breslin je maximálne dobrá herečka, Philip Glass je maximálne dobrý skladateľ a No Reservations ma maximálne milo prekvapili. Nechápem však prečo sa musí miestami romantická a miestami vtipná dráma vydávať za romantickú komédiu... [82%] ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Viděno s anglickými titulky v autobuse. Čistě průměrný film s dobrými výkony a příběhem, který neurazí. Hodí se na předvánoční atmosféru a na zabití nějakého večera či odpoledne ve dvou. Měl by se líbit, tolik patosu tam zas není. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Hollywoodská neschopnost natočit něco originálního je až fascinující.Byla bych překvapena, kdyby to bylo alespoň nepředvídatelné, ale tady asi po deseti minutách dokonce i tušíte, co budou postavy říkat, kdy a proč budou brečet a samozřejmě, jak to celé dopadne. A Eckhart je oživlé dřevo s mimořádně trapáckym účesem. Nekoukejte na to, život se dá prožít užitečněji i na záchodě. ()

Reklama

Reklama