Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Kate Armstrongová je kuchařka tělem i duší. Nemá rodinu, přítele ani koníčky, jen svou práci, která je pro ni vším. Na jednu stranu díky tomu získala místo respektované šéfkuchařky luxusní manhattanské restaurace, na druhou to však pro její poněkud výbušnou povahu znamená spoustu potíží. Její život se nečekaně změní, když její sestra Christine zahyne při autonehodě a ona se musí postarat o její desetiletou dceru Zoe. Majitelka restaurace Paula vnutí Kate týden volna, ona je však ve snaze postarat se o dítě zcela bezradná, tím spíš, že dívenka, otřesená ztrátou maminky, jí situaci příliš neusnadňuje. Další šok Kate čeká v restauraci. Paula totiž přijala nového kuchaře, sympatického, věčně veselého Nicka Palmera, který její strohou kuchyň plnou kmitajících kuchařů proměnil v uvolněné místo zářící úsměvy personálu, kteří stíhají i bez Katina velení. Zmatená šéfkuchařka se s Paulou kvůli tomu pohádá. Nedaří se jí skloubit práci s péčí o dítě, s nímž se přes veškerou snahu nedokáže sblížit. Naštěstí je tu Nick, kterému se podaří Zoe rozveselit. Na její přání musí Kate s Nickem strávit neděli a trojice prožije krásný a pohodový den. Kate se dokonce začne s Nickem i Zoe sbližovat. Těžce však nese jeho popularitu v podniku. A když mu Paula nabídne stálé místo, pohádá se s ním. Nick kvůli ní nabídku odmítne a z podniku odejde. Utíká také Zoe, když zjistí, že se s Nickem rozešla. Je možné v takové chvíli ještě všechno zachránit? (Nova Cinema)

(více)

Recenze (275)

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Marnost nad marnost. Filmaři se rozhodli vytáhnout ze šuplíku prototyp hollywoodského romantického 18f04 (no to je přece ten jak nějakému dítěti (popř. dětem) umře matka a musí se o něho (o ně) nějaký příbuzný, který v tom není dobrý a ještě ke všemu se tam připlete jiná osoba, která to s dětmi umí a ke všemu se ti dva dají kupodivu docela rychle dohromady) Scott Hicks odvedl normální řemeslnou práci, která se od něho očekávala, ale mohl to trochu okořenit, nebylo by to na škodu. Takhle je to mdlé a nijaké. Nebýt Eckharta a Breslin tak pouze 1*. ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Tak teda v první řadě netuším, co na tomto filmu stálo 28 milionů...pardon, chvilková indispozice mysli - no samozřejmě, že se musely zaplatit zvučná jména a propagace. Měl jsem sto chutí při první reklamě odejít, zakotvit to u lednice, řádně ji vyžrat a kdybych tam náhodou ztvrdnul a prošvihl zbytek filmu, nic by se nestalo, jelikož ten film měl tak nehorázně plytký a klišém prošpikovaný scénář, který někdo spíchnul za jedno odpoledne při listování kuchařky pro gurmány. Sympatie k hlavní herecké dvojici mi ovšem velely setrvat až do konce a z větší části právě za ně toto UHO ode mě dostává pěkných 50%. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Film neměl v podstatě žádnou zápletku, což dost uškodilo a ubralo na kvalitě, ale nevadí mi to natolik abych srazila ještě více počet hvězdiček. Byla to příjemná odpočinková romantika u které jsem se občas pousmála a v některých chvilkách mě až zamrazilo..Catherine Zeta-Jones zvládla roli kuchařky perfektně. 3* , pěkný film, který stojí za shlédnutí i když třeba jen jednou. PS: Mám chuť si něco uvařit.. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Mohl z toho být hraný Ratatouille s lidskými postavičkami, takto z toho vznikl nedopečený dort plný různých ingrediencí, které však jaksi nejdou dohromady. Už jen ten nápad stavět romantickou komedie na základech toho, že se hlavní hrdinka musí starat o neteř osiřelou po tragické smrti své maminky mi přijde přeci jen trochu utržený za vlasy. Jinak Zeta-Jones i Eckhart jsou sympaťáci, jen vůbec není mezi nimi chemie a oněm pár polibkům divák prostě nevěří. Přesto je to občas vtipné, občas dojemné, chvílemi poučné. Jen škoda, že film je sterilní až běda. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak jo, tohle už jsme několikrát viděli v podobnejch barvách. Akorát že tentokrát jsou ti dva nějací séfkuchaři pro snobáky, což je pro mě opovrženíhodné, páč nesnáším snoby. Není to ani vtipné, ani jinak zajímavé a očividně to hraje na notu "trochu smutna a trochu štěstí". Zeta se tam sem tam mihne i nenamalovaná a to je všechno. Skončí to podle regulí - s tím určitě souhlasí i dozorčí sazky, pan Šíma. Když hraje hudba, je to většinou hroznej komerční šit. Nevim, proč jsem na to vubec čumákoval, ale na druhou stranu to nebylo nepříjemné, nakonec jsem si řek, že je to takovej normální obyčejnej sympatickej film. PS: o koření tam není skoro ani zmínka, spíš se to mělo jmenovat Vaření života... Ne, spíš se to mělo jmenovat i v překladu No Reservations, protože ty český názvy už mě serou. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy, zabývající se vařením a tento bych zařadila mezi ty lehce nadprůměrné. Námět ze života vorkoholičky posedlé kuchařským uměním není nikterak originální, herecké výkony jsou nevýrazné, vlažné, prostě mi tam chybělo to avizované koření života. Zaujaly mne moderní kuchařské kreace zážitkové gastronomie a sehranost kuchařského týmu v restauraci. Ráda bych si tam zašla na večeři. Na svém pracovišti v hotelové škole jsem nic takového nezažila, celý tým se vždy pohyboval tempem spíše hlemýždím. ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Vetsi slataninu uz jsem dlouho nevidel. Jakykoliv z prizvisek drama/komedie nebo romanticky neni moc pravda u tohoto snimku a k tomu se jeste pridava jedno klise za druhym. 1* za jeden(!) vtip, kteremu jsem se zasmal a za hlavni zenskou roli. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Ta ženská je krásná, a nemá co hrát, ten chlap je najatej cowboy, co pamatuje nezvislejší roky... tak to na mě působilo. Klišovitej melodram namísto sexy-foody komedie. Začátek sliboval víc. Pak už jen rozpaky... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kate Armostfon (Catherine Zeta-Jones) je jedna s nejúznávanějších šéfkuchařek, a na její speciality se čekají dlouhé fronty. Takřka nemá osobní život, a její přátele nahrazuje pouze sůl, pepř a sójová omáčka. To všechno se ale změní, když se její sestře stane autonehoda, a po její smrti zde zůstane malá osamělá Zoe, které zbývá jedině teta Kate. Než se Kate plně vzpamatuje z nového přírůstku do rodiny, v restauraci ji zastupuje nový šéfkuchař Nick (Aaron Eckhart), což Kate docela nelibě nese, zvlášť když si ostatní kuchtíci Nicka okamžitě zamilují. A je to právě malá Zoe, která dokáže Nicka s Kate usmířit, a možná i něco víc .. ? ... Když jsem byl před dvěma lety v Paříži, reklama na tento film plnila veškeré volné plakátovací plochy, metra, autobusy - prostě všude. U nás se do kin dostal s více jak půl ročním zpožděním, a reakce na něj byly docela vlažné, takže jsem si v klidu počkal, až dorazí i do televize. A řekl bych že jsem udělal dobře - při těch všech pochoutkách, které se ve filmu vyskytují (a to nemyslím Catherine Zeta Jones - ta je naopak trochu "vyžilá"), se hodí mít po ruce ledničku a v ní něco k zakousnutí. Docela se mi líbila malá Abigail Breslin (kterou známe třeba z Malé miss Sunshine) a i Aaron Eckhart nebyl marný (jeho operně-kuchařská arie byla docela cool) ... ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Lehce podprůměrná, hodně nenáročná americká "komedie" s utrápenou hlavní představitelkou, které všechno dopadne tak, jak by v životě nečekala, ale bude neskutečně moc šťastná až do konce života :D :D Film je takový podle mě "rozdělaný". Na začátku si utrhne podle mě dost silné téma ohledně rapidní změny života, ale až moc snadno a jednoduše tím projde.. Žádné hlubší probrání se její minulostí či současnosti, kterou by řekla komukoliv. I z jejího pohledu - kdyby to řekla, by to bylo zajímavější Nejlepším na celém tom filmu byl ten pohled na ta jídla, jelikož bych několikrát lžičkou hrábla do talíře :) ()

skretik 

všechny recenze uživatele

No, normálne že 4+... Ešte síce nie som na konci, ale tak super oddychovka, síce pomalšie plynutie, dej nie je nijako prudkospádový, ale je to fakt taká super oddychovka :). Občas sa síce pritrafí nejaký pošmyk - neter nepozná otca, žiadneho chlapa a povie "Mužský" (v zmysle typický chlap... ako to môže vedieť?)... Super hudba... ... po dopozeraní - sweet, lovely, fakt príjemná rýdzo ODDYCHOVKA, nič vážneho nečakajte, len si sadnite (s plným bruchom) a vychutnajte si :) ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Zeta-Jones prestoze je krasna a neni ani spatna herecka jednoduse nedokaze utahnout ani polovinu filmu sama. Nikdy se ji to nedarilo a s vyjimkou filmu Traffic mne nikde do kolen rozhodne nedostala a ve filmu No reservations jede jeste navic na pul plynu (pripadala mi tak nejak podivne unavena a asi se na ni zacina podepisovat stari, prestoze je to porad kus). Nebyt prichodu Aarona Eckharta hodnoceni by bylo tak polovicni. Takhle film hodnotim tak na 65 procent, za jednoduchou prijemnou rekreacni komedii o vynikajici sefkucharce, ktera nema prakticky zadny jiny nez pracovni zivot a najednou se ocitne v situaci, ze se musi postarat o mladounkou dceru sve sestry, kterou hraje Abigail Breslin a ta je dalsim kladem tohoto filmu. ()

Reklama

Reklama