Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Kate Armstrongová je kuchařka tělem i duší. Nemá rodinu, přítele ani koníčky, jen svou práci, která je pro ni vším. Na jednu stranu díky tomu získala místo respektované šéfkuchařky luxusní manhattanské restaurace, na druhou to však pro její poněkud výbušnou povahu znamená spoustu potíží. Její život se nečekaně změní, když její sestra Christine zahyne při autonehodě a ona se musí postarat o její desetiletou dceru Zoe. Majitelka restaurace Paula vnutí Kate týden volna, ona je však ve snaze postarat se o dítě zcela bezradná, tím spíš, že dívenka, otřesená ztrátou maminky, jí situaci příliš neusnadňuje. Další šok Kate čeká v restauraci. Paula totiž přijala nového kuchaře, sympatického, věčně veselého Nicka Palmera, který její strohou kuchyň plnou kmitajících kuchařů proměnil v uvolněné místo zářící úsměvy personálu, kteří stíhají i bez Katina velení. Zmatená šéfkuchařka se s Paulou kvůli tomu pohádá. Nedaří se jí skloubit práci s péčí o dítě, s nímž se přes veškerou snahu nedokáže sblížit. Naštěstí je tu Nick, kterému se podaří Zoe rozveselit. Na její přání musí Kate s Nickem strávit neděli a trojice prožije krásný a pohodový den. Kate se dokonce začne s Nickem i Zoe sbližovat. Těžce však nese jeho popularitu v podniku. A když mu Paula nabídne stálé místo, pohádá se s ním. Nick kvůli ní nabídku odmítne a z podniku odejde. Utíká také Zoe, když zjistí, že se s Nickem rozešla. Je možné v takové chvíli ještě všechno zachránit? (Nova Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (275)

genetique 

všechny recenze uživatele

Nenápadný nápad s nápaditým obsadením a veľmi vkusným, no občas až príliš sofistikovaným a nekonfliktným spracovaním. Film na rozhraní drámy a komédie s romantickou zápletkou určite nezaškodí a neurazí žiadneho diváka, mohol by sa však prikloniť aspoň k jednému žánru viac, než len nesmelým naklonením. Eckhart až hanlivo zatiaňoval Zetu-Jones prakticky počas celého filmy a on bol hlavným hereckým ťahúňom. Záver klišéovitý, no prijateľný. 70%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Všehovšudy standardní romatnika s prvky dramatu a komedie. Některé aspekty fugují (hudba, pár dramatických scén), jiné ne (špatná chemie mezi herci, některé výjevy Abigail Breslin, komediální scény) ale dokáže to zabavit. Ona ho nesnáší, on je megasympaťák, ona se musí starat o neteř, kvůli práci jí zanedbává a jak to nakonec vše dopadne je přeci jasné. Standard, ve kterém vyčnívá jen velice příjemná hudba. ()

Reklama

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Marnost nad marnost. Filmaři se rozhodli vytáhnout ze šuplíku prototyp hollywoodského romantického 18f04 (no to je přece ten jak nějakému dítěti (popř. dětem) umře matka a musí se o něho (o ně) nějaký příbuzný, který v tom není dobrý a ještě ke všemu se tam připlete jiná osoba, která to s dětmi umí a ke všemu se ti dva dají kupodivu docela rychle dohromady) Scott Hicks odvedl normální řemeslnou práci, která se od něho očekávala, ale mohl to trochu okořenit, nebylo by to na škodu. Takhle je to mdlé a nijaké. Nebýt Eckharta a Breslin tak pouze 1*. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě super film! Ať si říká kdo chce co chce, mne se to totálně líbilo a ze sálu kina jsem odcházel spokojen. Tomuto filmu nic nechybí, scénář je naprosto skvělý, herecké výkony bravurní. Nevím, co mne na tomto filmu tak uhranulo, možná příběh, možná herecké výkony, možná kombinace obého. Každopádně tohle je film, který by se měl určitě vidět. Nádherné scenérie, úžasně ukázané prostředí velkoměsta, perfektní charaktery postav a nepřekonatelní Catherine-Zeta Jones a Aaron Eckhart, to je to, co film dělá tak úžasným a milým snímkem. Jsem rád, že v době, kdy k nám z Ameriky přichází do kin velké blockbustery s megalomanskými rozpočty a samými počítačovými speciálními efekty dokáže přijít snímek, který nemá žádné speciální efekty a který chce zaujmout jen svým příběhem. Je to pro mne vítaná změna v programech kin a jsem rád, že jsem si vybral ke zhlédnutí právě tento snímek a už se těším na jeho uvedení na DVD... Bez jakéhokoliv váhání dávám maximální hvězdičkové hodnocení, protože tenhle film si to zaslouží... ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Když se v romantické komedii více brečí než padá ze židlí smíchy, je asi opravdu něco v nepořádku. Koření života byl film na který jsem se docela dost těšil. Je z prostředí, které mám rád a hrají tam schopní herci. Dopadlo to ale pod moje očekávání. 90% filmu se řeší problémy Kate feat. Zoe, takže Aaron Eckhart může stát v pozadí a maximálně nám mávat. Je to škoda, protože když chce dokáže být jako tornádo a režisér ho obsadí do role tak nevírazné, že jen kroutíte hlavou. Jak jsem zmínil v úvodu otázka " Tak jo to bylo docela smutný, teď ale něco vtipnýho.." stále běhá sledujícímu divákovi v hlavě a odpověď nedostane ani v závěrčných titulcích. Alespoň, že ta jídla stála za to. Ale řekněme si na rovinu, existuje nějaká kuchyně ve které je 24 hodin čisto jako na operačním sále? Ale ano! V Koření života jedna taková je...:) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Píseň, která hraje ve chvíli, kdy Kate mluví se Zoe u hrobu její matky, je ze soundtracku k filmu Okrsek 49 (2004). (becki_tu)
  • Během natáčení scény, ve které se krájí cibule, si Aaron Eckhart nešťastně uřízl nehet, aniž by si toho všiml. První si toho všimla Abigail Breslin, která začala ječet, jakmile uviděla krev. (Cheeker)

Reklama

Reklama