Reklama

Reklama

Bezcharakterní podnikatel William Bank při stavbě luxusního hotelu a herny využil a pak podrazil a okradl obchodního partnera Reubena Tishkoffa. Ten se zhroutil a po silném infarktu leží v nemocnici, kde ho s celou partou navštíví jeho přítel, podvodník Danny Ocean. Podle doktora potřebuje apatický pacient něco, pro co by žil, a podle Dannyho je tím pravým řešením pomsta. Rozhodnou se proto v den slavnostního otevření Bankovo kasino vyloupit a současně zabránit udělení prestižní "Ceny pěti diamantů". Ta má podobu náhrdelníku a získaly ji zatím všechny Bankovy podniky. Vypracují plán, podle nějž má skupina hráčů vyhrát pět set milionů dolarů ve hrách, které bude mít Danny se svými parťáky pod kontrolou. Livingston je přijat k blackjacku, bratři Malloyovi upraví sadu kostek a zajistí jejich doručení do kasina, o výsledky rulety se postarají dálkově ovládané kuličky a uplacení krupiéři. S pomocí velkého vrtáku se parta chystá vyvolat otřesy podobné zemětřesení, které by na chvíli vyřadily sledovací systém z provozu. Místo kontrolora zaujme Saul. Situaci nečekaně zkomplikuje porucha vrtáku, a tak se parta obrátí na Terryho Benedikta. Je to sice jejich nepřítel, ale současně je mu Bankův nový podnik trnem v oku. (TV Nova)

(více)

Recenze (617)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Oddechovka do pohody, kterou zase táhne stará zavedená parta. Al Pacino mi překvapivě moc nesedl (ale možná za to může špatná volba hlasu v dabované verzi, kterou jsem shlédl) a dokonce ztratil něco ze svého pověstného padoušství. Konec jsem si však zase náramně užíval. Prostě mám rád když plán klapne. :) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

První díl měl srdce. Druhý byl sice prázdný, avšak jeho formální stylizace byla výtečná a za pomoci stejného hereckého ansámblu, kvalitního hudebního podbarvení a vypiplaných detailů to stále byla relativně koukatelná záležitost. Trojka je bohužel nejhorší. Není to takový skok jako mezi prvním a druhým dílem, přesto však tým Dannyho Oceana na potřetí už pořádně skřípe. Nová tvář v podobě Al Pacina je samozřejmě plus. Ještě více překombinovaný a tentokráte i relativně nezáživný a sterilní děj je zase jedno velké mínus. Ani formální stránka není tak obohacující jako byla dřív. Pro fanoušky gentlemanů v oblecích od Armaniho, se zlatými prsteny na rukou a velkými bankovkami ve šrajtofli koukatelný horko-těžký průměr, pro všechny ostatní již notně omšelá a vyčpělá přechcávací jízda, které dochází dech už při budování nepřekonatelného lupičského plánu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Stará hvězdná parta se opět vrací a opět je to po nemastné dvojce zábavná podívaná. Aby to mělo nějaký šmrnc, musí se dotyční samozřejmě vypořádat s ještě větší výzvou než kdy jindy. Duo Clooney a Pitt jsou jako obvykle naprosto boží a tvoří perfektní vůdčí tým. Trefa do černého však bylo angažmá Al Pacina. Právě on zařídil, abychom neviděli potřetí ten samý film, ale okusili i něco z jeho nepřeberného charisma. Ostatní víceméně přehrávají, ale např bez takového Dona Cheadlea by to taky nebylo ono. A Andy Garcia už je jen takovou třešničkou na dortu... 100% ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Stále kvalitní, stále hravé, stále cool... potíž je ve slovíčku stále. I když je pravda, že je trojka příjemnější než poněkud zmatená dvojka, a celkově se vrací k chytré, dravě hravé idee jedničky, nemůžu v hodnocení opomenout fakt, že vidím potřetí stejný chod, jen s hodně obměněnou oblohou, v jiné restauraci... Ti z vás, kterým na tom nesejde a kteří hledáte tři výše zmíněné kvality - Ocean a spol. vás nezklamou, budete se skvěle bavit. Za sebe říkám, že rozhodně nelituju návštěvy kina, ale případné čtvrté pokračování už nijak nadšeně vyhlížet nebudu... 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pomsta je sladká a v podání Dannyho parťáků to platí dvojnásob. Nápadité, hravé, stylové a elegantní završení série. Soderbergh se oprošťuje od složitých plánů a překombinovaných motivů (i když přesto někdy nevíte, kde vám hlava stojí) a zaměřuje se čistě právě na onu škodolibou pomstu – a to na několika frontách zašlapat zbrusu novou chloubu narcistního obchodníka a ošklivě pošramotit jeho navýsost dobrou pověst (bravurní recenzent hotelů) mezi odbornou veřejností. Nechybí humorný nadhled, svižné tempo a vypointované dialogy mezi duem Brad a George, kteří zápasí s krizí středního věku, vykouzlí úsměv na tváři. Herecký ansábl v čele opět s Clooneym (s nevyzpytatelným Soderberghem šestá společná práce) je opět nakažlivě sympatický, přibyl ďábelský Al Pacino a celá tahle partička vyklízí pole se vztyčenou hlavou!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ti nejcharismatičtější zloději na filmovém plátně jsou opět v akci. A nic jim nechybí, právě naopak, od druhého dílu ušli kousek cesty a nyní jsme svědky ještě dokonalejšího plánu. Jako bonus zde máme posily v podobě Ellen Barkin a Al Pacina. Nečekal jsem od toho nic, dostal jsem maximum (pohled na Brada Pitta a George Clooneyho jak slzí nad dětmi v show Oprah Winfrey byl k nezaplacení). Navíc, před začátkem filmu jsem měl blbou náladu, protože mě bolela hlava. Ale jakmile jsem se začal dívat na film (a vzal si Panadol :-)) tak bolest přešla. Nevím, jestli to je díky léku nebo díky tomuto pohodovému snímku, kterému s radostí udělím plný počet. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Trochu se divím, že má trojka lepší hodnocení než předchozí díl, protože mně osobně připadala o něco slabší. Zápletka je vcelku jednoduchá a nejspíš právě proto na ni scenáristé navěsili tolik různých scén a scének, že je div, že to parťáci ustáli a nestal se z nich překombinovaný bolehlav. Vděčí za to hlavně Stevenu Soderberghovi, Davidu Holmesovi a tomu spolehlivému herckému ansámblu, v němž jsem tentokrát sice citelně postrádal Julii Roberts, ale zato jsem se dočkal Ala Pacina. Tři a půl zaokrouhluji nahoru za fajn pocit, který jsem z filmu měl. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak není to sice tak mega překombinovaný jako dvojka, ale jako zase jsem se u toho nebavil tak jako u jedničky. Herecké obsazení je jako vždy dokonalé a Pacino si to užívá. Tak nějak mi ale přišlo že nápady už došly a že už nakonec není čím překvapit. Danny a spol. si tedy napravili po dvojce reputaci, nic extra ale přesto nečekejte. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

"Dobře" odvedená Soderberghova prácička, která se snaží hrát na něco více, než čím ve skutečnosti je. I tak se jedná o mírně nadprůměrný snímek který je radost sledovat, jen ty ambice jsou tam příliš vidět, a moc se jich nenaplnilo. O malinko horší než dvojka. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Aj keby som všetko vyzradil,o nič neprídete.Všetko je od začiatku jasné,ako v predchádzajúcich dieloch.Všetko je do detailu premyslené,takže ostáva si tú lúpežnú pomstu iba vychutnať.Takmer vo všetkom podobný prvému dielu,ktorý bol takmer dokonalý.Druhý,aspoň mňa osobne veľmi sklamal.Hra na toho,kto je lepší zlodej ma nejako nechytila.Technicky veľmi kvalitne odvedená práca,výborní herci,hoci ich je priveľa,takže vlastne žiadny nedostáva večší priestor.Navyše pár vtipných scén,takže pre milovníkov prvého dielu povinnosť.Myslím,že bolo fajn,že Soderbergh upustil od účasti J.Roberts a C.Z.Jones,to by už bolo priveľa.Takže to odbyli vetou:"Áno,tie vzťahy nie sú jednoduché..."Uvidíme dokedy to Danny bude ťahať...Film 70%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tady je to poměrně snadné, lepší než Dvojka a slabší než Trojka. Dneska je pro mě s podivem, že tvůrci dokázali namrskat 3 filmy v rozpětí 6 let, zatímco své postavy nikam neposouvali. Je pro mě s podivem, že Clooney je ve Trojce téměř neviditelný. Zatímco výrazným způsobem roste role pro Damona. 70% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"SOFT OPENING, GRAND OPENING. WHEN THEY OPENED THE FLAMINGO, ONE DAY IT WAS CLOSED, THE NEXT DAY IT WAS OPEN. END OF STORY." -------- Ocean's Thirteen sa vrátilo naspäť ku koreňom. Jednoduchý dej, žiadne zbytočné scenáristické prekombinačky, lineárna akcia, priebeh zreteľne smerujúci z bodu A do bodu B, bez zbytočných odbočiek, presne po vzore prvého filmu. Herecké obsadenie je aj do tretice výborné, hudba takisto a réžia je presne taká, ako má byť. Ocean's 14 someday? ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

A jsou tady zase - banda kriminálníků různorodých povah, kterým je společná zlodějská čest a vzájemná soudržnost. A protože je Al Pacino nebetyčný hajzl, křivák a bezcharakterní zmetek, co jednoho z parťáků uvede do komatózního stavu, nezbývá, než mu stylově nakopat prdel, přesněji: maximálně zkomplikovat otevření Pačínova nového kasína. Útok je veden na mnoha frontách a od diváka je vyžadována velká dávka pozornosti, aby se ve všech těch plánech a intrikách neztratil. Potěšila mě minimální účast slabšího pohlaví - žádné rozmělňování zbytečnými cajdáky, hezky chlapská záležitost! S hodnocením je to ovšem složitější: bavila jsem se líp oproti druhému dílu a hůř v porovnání s prvním, tak nějak mnou cloumá dilema, kolik hvězdiček dát: tři je málo, čtyři moc... Aj caramba, 69%. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jako vzdycky je parta okolo Dannyho Oceana dokonala, plan jim vychazi naprosto presne podle ocekavani, prejdou bez problemu par prekazek a na konci si rozdeli penize a vyplati druhy. Ok Stevene, ale uz staci, ne? Ale je fakt, ze v Africe partaci jeste nebyli... 7/10 ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Celá série zakomplexovaného amerického lidu, který si své vady na kráse kompenzuje pompézními filmy jako tento....Leč skvělý Clooney vs.démonický Al Pacino. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

V súlade s predchádzajúcimi "Parťákmi", technická stránka je viac než vynikajúca - nápaditý strih, kamera - celkom dobre sa na to pozerá, hudba vhodne dokresľujúca image filmu. Herecké obsadenie sa však môže akokoľvek snažiť, keď Vás už 500 krát prepratý scenár absolutne nezaujime, teda....až na pár scén. Dannyho parťáci 3 sú úplne rovnaký ako Dannyho parťáci 2. V celku priemerný, s nadpriemerným vizuálom a podpriemerným scenárom. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Až bude chcieť Clooney zase Oscara a vyberie si nejakú ambicióznu drámu bez komerčného potenciálu, určite bude o pár mesiacov neskôr hľadať telefón na Soderbergha. Súhlasím s názorom mnohých. Film je príliš prekombinovaný, nie však nepozerateľný či predvídateľný. Čo všetko sa podarí partii Dannyho, v tak krátkom čase, to musí aj 007 len čumieť. Celkom by ma zaujímalo, ako sa im podarilo dostať vrták na razenie tunela doprostred Las Vegas. Proste pre mňa tretí diel už v kategórií: pozeraj sa a veľmi nepremýšľaj. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh sa vrátil na staré koľaje a to som presne chcel.Nieje to zas úplná parádička akú nám predviedol v prvej časti a nieje to zas menej vydarený diel, ktorý nám ukázal v druhej časti. Miestami to malo slabšie časti a miestami zase dobré. Na dobrú zábavu to stačí a záver sa tiež vydaril. 80% - 4* ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Návrat ke kvalitám jedničky. Svěží, chytrý film, který zkrátka baví. Plusem je také to, že tu tentokrát "nezaclání" žádná milostná linie, ženy z děje prakticky vymizely a zůstala sympatická parta chlapů, jimž to spolu skvěle šlape. ()

Související novinky

Soderbergh jde od parťáků ke špiónům

Soderbergh jde od parťáků ke špiónům

21.01.2024

Není to tak dávno, co jsme tu psali novinky ohledně světa Dannyho parťáků. George Clooney (Gravitace) se totiž nechal slyšet, že existuje hotový scénář, který by byl přímým pokračováním posledního… (více)

Sex, pravda a video

Sex, pravda a video

01.05.2008

Tak tahle zpráva přímo žadonila o bulvární titulek. Soderbergh ve světě luxusní prostituce, Soderbergh chce pornohvězdu, Soderberghovy zážitky s profesionální přítelkyní nebo něco takového. Steven… (více)

Bradova špionáž

Bradova špionáž

24.04.2007

Tahle zpráva se do 5 sekund sama zničí... Ne, nečeká vás senzační potvrzení starých drbů o tom, že Brad Pitt by měl nahradit Toma Cruise v dalších nemožných misích. Tahle představa zůstává v… (více)

Reklama

Reklama