Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Sparrow, který pracuje pro město jako odchytávač zvěře, žije poklidně s milovanou Agathou a synem Robinem. Vše se změní, když dostane za úkol odchytit zatoulaného psa Neda. Zvíře ho kousne a uteče před ním na hřbitov, ke hrobu jakési Laury. Kvůli tomu Walter dorazí pozdě na schůzku s Agathou, která si krátí čekání v antikvariátu a koupí mu knihu 23 - Román o posedlosti. Walter se do knihy začte a je šokován podobností svého života s příběhem detektiva Rybky, jež se netýká jen minulosti, ale jakoby zrcadlila i současnost. Detektiv je posedlý číslem 23 a také Walter ho najednou nachází všude kolem. Na manželčinu radu zajde za psychiatrem Frenchem stejně jako v příběhu Rybka. Znovu narazí na psa Neda, jenž ho opět dovede k Lauřinu hrobu. Za vraždu byl odsouzen její učitel a milenec profesor Flinch. Walter ho navštíví ve vězení, přesvědčen, že právě on je autorem knihy. On však tvrdí, že Lauru nezabil a knihu nenapsal. Walter se dostává na stopu autora a dokonce odhalí místo, kde je zakopána kostra. Jeho žena mezitím objeví v opuštěném psychiatrickém ústavu krabici s nápisem Sparrow. Děj knihy, realita a Walterovy vzpomínky se děsivě prolínají a vedou ho k šokujícímu odhalení. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (727)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 5/10 Vyzuál 7/10/// +líbil se mi Jim Carrey v dramatické poloze, bavilo mě to očekávání jakým směrem se to dál vyvine, závěr byl celkem logický a tudíž i docela překvapivý -dlouhou dobu tušíte a čekáte co že nám to chtějí filmaři naservírovat, v některých momentech už jsem propadal beznaději a nevěřil, že z toho bude něco zajímavého/// Byl jsem zvědaví co to bude a čekal jsem co z toho bude. Nakonec zklamaný nejsem i když si říkám, že z toho mohlo být něco víc nebo něco jiného. Je určitě škoda, že Joel Schumacher nedokázal navázat na mistrnou Telefoní budku. Škoda že se posledních pár let potácí v podprůměrných filmech. Samotný film asi neurazí a nejspíš ani nenadchne. Není špatný, není nejlepší. Alespoň u Carreyho to byla příjemná změna./// Celkem 63%/// ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy jako je tenhle, kde vrcholí napětí a režisér nás nechá doufat, držet palce snažit se to vyřešit s ním. Mám ráda hlavně to, jak se postupně na něco přichází a nakonec to dává smysl a všechno to do sebe zapadá. Nejen, že je film skvěle natočen a to nemluvím jen o scénách z knihy, které mají zvláštní formu, trochu mi to připomínalo SIN CITY, stylem barev a tak... ale i skvěle zvládnuté civilní momenty, kdy se hlavní hrdina měnil a věděl, že to s ním celé nějak souvisí...Musím smeknout před výkonem Jimma Carreyho, protože ve vážné roli jsem ho zatím neviděla a příjemně mě překvapil, hlavního hrdinu ztvárnil obstojně, hrál velice přirozeně a uvěřitelně. Dopředu jsem se obávala, že pokud přijde více emočně založená situace - vyzní v Carreyho podání trapně, ale bála jsem se zbytečně, protože tady jasně předvedl, že hrát umí a sem ráda, že zrovna tenhle velice povedený film byl obsazen někým kdo dokázal zahrát tak silnou roli. Slet událostí, řešení případu a hledání odpovědi nás diváky dovedlo k nečekanému až šokujícímu odhalení a překvapivému konci. Mě to vtáhlo a moc se mi líbilo, jak je film ztvárněn, takže především potlesk režisérovi ! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $35,193,167Tržby Celosvetovo $77,566,815Tržby za predaj DVD v USA $27,483,008 //počet predaných kusov 1,481,586║ Thriller s dobrým námetom, keď čísla prenasledujú bytie človeka a odrazu všetko navôkol začína byť temné a užierajúce, režisér Joel Schumacher až moc prekombinoval príbeh, s ktorého sa postupom času stáva otravná záležitosť, je smutné že nevyužil potenciál témy, mohol to byť neobvyklí pohľad na čísla ktoré sprevádzajú svet z hustou atmosférou, nenapodobnil ani zďaleka svoje thrillerove skvosty ako 8MM a Telefónna búdka. Jim Carrey s dlhými vlasami sa do úlohy psychicky zdeptaného človeka hodí ale rozkúskovaní príbeh mu viac nedovolí predviesť svoje herecké umenie tak aby bola jeho úloha viac než prehrávajúca v mišmašovom deji. /videl v kine: 40%/ ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Vyčítat tomuhle filmu zhovadilosti kolem čísla 23 je stejné, jako vyčítat Rain Manovi, že umí ve vteřině spočítat sirky v krabičce. Film není o čísle 23, ale o vztahu Carreyho postavy k tomuhle číslu. A protože je Walter Sparrow v podstatě cvok, nebudu se vysmívat nápadům chorobného mozku, ale soustředím se na film natočený o něm … Carrey je skvělý, Schumacher to v rámci nepříliš kvalitního scénáře zvládnul, no … a já moc nechápu velmi nízká hodnocení ... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Atmosférická jednohubka, ktorá sa musela zhusta prepisovať za pochodu. Záver odhadne 80% publika, v prípade, že sa bude vyznať v dovtedajšom mišmaše. Asi bol film inšpirovaný Arronofskeho debutom Pí, lenže kvalitatívne je v jednotkovej sústave filmovej kvality číslo 23 oveľa nižšie ako 3,14....Keď už sme pri tých číslach, tak presne 50%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (22)

  • Byt, proti němuž bydlí postava, označovaná jako Suicide Blonde (Lynn Collins), má číslo 959 (9+5+9=23). (Matej.Krajci)
  • Postava Jima Carreyho Walter Sparrow hraje na saxofon s třiadvaceti klapkami. (imro)
  • Poznávací značka auta Waltera Sparrowa (Jim Carrey) má číslo 906 8TC (9+0+6+8=23. T je v abecedě 20. a C 3. písmeno – 20+3=23). (Okurka89)

Související novinky

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Wolverine: Spojenci a protivníci

Wolverine: Spojenci a protivníci

21.02.2008

Natáčení X-Men Origins: Wolverine je v plném proudu (štáb pod vedením Gavina Hooda se začátkem tohoto týdne přesunul z divočiny Nového Zélandu do civilizované Austrálie) a tak je načase shrnout si,… (více)

Reklama

Reklama