Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Sparrow, který pracuje pro město jako odchytávač zvěře, žije poklidně s milovanou Agathou a synem Robinem. Vše se změní, když dostane za úkol odchytit zatoulaného psa Neda. Zvíře ho kousne a uteče před ním na hřbitov, ke hrobu jakési Laury. Kvůli tomu Walter dorazí pozdě na schůzku s Agathou, která si krátí čekání v antikvariátu a koupí mu knihu 23 - Román o posedlosti. Walter se do knihy začte a je šokován podobností svého života s příběhem detektiva Rybky, jež se netýká jen minulosti, ale jakoby zrcadlila i současnost. Detektiv je posedlý číslem 23 a také Walter ho najednou nachází všude kolem. Na manželčinu radu zajde za psychiatrem Frenchem stejně jako v příběhu Rybka. Znovu narazí na psa Neda, jenž ho opět dovede k Lauřinu hrobu. Za vraždu byl odsouzen její učitel a milenec profesor Flinch. Walter ho navštíví ve vězení, přesvědčen, že právě on je autorem knihy. On však tvrdí, že Lauru nezabil a knihu nenapsal. Walter se dostává na stopu autora a dokonce odhalí místo, kde je zakopána kostra. Jeho žena mezitím objeví v opuštěném psychiatrickém ústavu krabici s nápisem Sparrow. Děj knihy, realita a Walterovy vzpomínky se děsivě prolínají a vedou ho k šokujícímu odhalení. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (726)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Moment, loknu si kofoly a jdem na to. Ok. Takže: Twenty fucking Three! Hned v úvodu na nás autoři pálí seznam událostí, z jejichž datumů vzejde přesmyčkami číslo 23. Možná je to působivé, ale jen chvíli, než si uvědomíte, že podobným způsobem lze v podstatě dostat jakoukoliv cifru. Kdybychom si toto odbyli na úvod, bylo by to možná v pořádku, jenže finty jako: "Krvi trvá 23 vteřin než oběhne tělem", do nás scénář hustí každých pět minut, takže číslici 2 a 3 budete po filmu dlouho nenávidět. Snímek u mě obstál, tzn. udržel si moji pozornost po celou dobu stopáže. Knihové sekvence mají svůj půvab, pěkné vizuální pojetí a atmosféru. Scény z normálního Walterova života nikoliv. Jim Carrey hraje detektiva Fingerlinga mnohem lépe než Waltera Sparrowa, to samé lze říci o Virginii Madsen. V polovině se film zvrtne do ukázkového guláše, aby se z něj v samém závěru vcelku slušně vyhrabal. Režisér Schumacher odvedl svoji práci dobře, scénárista Phillips obstál pouze z části. Tak mě teď napadlo, že Walter tu knihu neměl nikdy číst, jelikož jméno jejího autora mu to jednoznačně zakazovalo. Podívejte se: knihu The Number 23 napsal Topsy Kretts. Nic?? Jen si to jméno vyslovte, nezní takhle náhodou jako "Top Secret" = "Přísně tajné"?? Jenomže co je zakázané, tak lidi přitahuje ještě více, že?? A koukám, že tento komentář jsem napsal ve 12:57... 1+2+5+7 = ... 15! To ale není 23, namítnete. No a co??:) 30 miliónů dolarů(rozpočet)/75 miliónů dolarů(rozpočet) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na to jak slabý hodnocení to má, to je celkem kvalitní thriller. Jim Carrey hraje jak o život a už po několikátý za svojí kariéru dokazuje, že neni jen tim úchylákem z Ace ventury nebo z Masky, ale že je taky kvalitní charakterní herec. Příběh je tak akorát složitej a s pěkně zakrytou pointou celýho filmu, žádný vážnější kiksy ve scénáři, teda až na ten přiblblej konec, se taky nekonaly a o předvídatelných nebo naivních scénách aspoň z mý strany se taky mluvit nedá. Dokonce sem většinu času byl i napnutej a záhadu kolem čísla 23 si užil a rád sem jí věřil, já nevim co se tady řeší, pro mě to je dobrej thriller s vynikajícím Carreym ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Fernley Philips | Hudba: Harry Gregson-Williams | Produkcia: Beau Flynn, Tripp Vinson | Distribúcia: New Line Cinema | Štúdio: Contrafilm, Firm Films | Rozpočet: 30 miliónov $ | Tržby: 77,566,815 $ || Herecky šťavnaté psycho-drama, ktoré zlyháva jedine kôli prázdnej ústrednej myšlienke. Schumacher a jeho vizuálne hrátky na jedničku, niektoré scény sú formálne na prahu dokonalosti. Carreymu svedčia aj vážne role, ale čo sa týka scenára, z hovna sa hrad nepostaví. 45% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Viděno na kanále 23 ve 23 hodin. Po každých 23 minutách přerušilo film pásmo reklam čítající 23 reklam. Při sledování snímku jsem snědl balíček česnekových brambůrků vážící 23 gramů a obsahujících 23 bramborových lupínků. Po konci snímku jsem se šel vysrat - na trůně jsem strávil rekordních 23 minut.... Což vede k 23 možným alternativám, z nichž je jen jedna pravdivá: tenhle film je překombinovanej jaxviňa. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

úplná blbosť, hovadina . . . jima carreyho mám veľmi rád a chápem, že sa snaží čoraz viac vzdialiť od povesti, ktorú v začiatkoch svojej kariéry nadobudol - resp. nie vzdialiť (pretože to nie je žiadna zlá povesť a podľa mňa je to naozaj skvelý komik) ale ukázať aj vážny a seriózny rozmer svojho herectva a mnohé filmy predošlých rokov dokazujú, že naozaj má čo ponúknuť . . . lenže v tomto prípade by urobil ooooveľa lepšie, keby mieto tejto nemastnej, neslanej a nesmierne trápnej zlátaniny natočil hocakú bláznivú srandičku s farrelyovcami alebo niekym iným . . . vizuál je asi jediná celkom dobrá vec, ktorá si tú horkoťažko zarobenú hviezdičku zaslúži, kameramansko výtvarná stránka má istú úroveň, jej pôsobivosť však vyznieva naprázdno v prirovnaní k tak tupému a diletantskému obsahu - pretože The Number 23 je scenáristicky jeden z najhorších hollywoodskych počinov poslednej doby. Nezmyselný motív čisiel, stokrát obohratá neprekvapivá pointa, pre lacný efekt robené "zvraty", no skrátka hrôza . . . keď film režírovaný joelom schumacherom s jimom carreym v hlavnej úlohe je "nechcene smiešny" a nápadne trápny, treba sa zamyslieť, kde je chyba. V tomto filme je to v SCENÁRI!!! Bohužiaľ . . . ()

Galerie (38)

Zajímavosti (22)

  • Keď sa vysloví meno autora knihy Číslo 23 "Topsy Kretts" rýchlo, znie ako "Top Secrets". (misterz)
  • Elisabeth Shue měla původně hrát hlavní ženskou roli, ale musela odmítnout, protože byla těhotná. (Siriuss)

Související novinky

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Wolverine: Spojenci a protivníci

Wolverine: Spojenci a protivníci

21.02.2008

Natáčení X-Men Origins: Wolverine je v plném proudu (štáb pod vedením Gavina Hooda se začátkem tohoto týdne přesunul z divočiny Nového Zélandu do civilizované Austrálie) a tak je načase shrnout si,… (více)

Reklama

Reklama