Reklama

Reklama

VOD (1)

Horský kmen lovců mamutů Jagalové se obává hladovění, protože zvířata, která jsou jejich zdrojem obživy, přicházejí stále později a je jich méně. Když najdou v horách mrtvou ženu a u ní modrooké děvčátko, prorokuje stará šamanka, že dívka, která dostane jméno Evolet, je znamením velkých změn. Současně však slibuje, že ze středu Jagalů vzejde válečník, který se ožení s Evolet a povede Jagaly k novému životu. Do dívky se zamiluje DeLeh. Když je přepadnou bojovníci na koních, mnohé zabijí a další včetně Evolet odvlečou, rozhodou se KaRen, DeLeh a TikTik vydat po stopách nájezdníků a zajatce osvobodit. Po vyčerpávající cestě dorazí k Hoře bohů, kde tisíce otroků stavějí pod dohledem kněží a válečníků pyramidu pro všemohoucího vládce. DeLeh a náčelník Nakuů proniknou na stavbu, aby se pokusili získat podporu otroků v boji proti jejich utiskovatelům, ti však váhají. Dosud se totiž neobjevilo znamení, které by zvěstovalo příchod bojovníka osvoboditele, kterého se i všemohoucí bojí. (TV Nova)

(více)

Recenze (998)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Čistých 5/10, presne uprostred medzi tým, čo to mohlo byť (v mnohých scénach tie možnosti vidno a vyrážajú dych) a čo to nakoniec je. Najväčšou slabinou filmu nie je ani tak scenár (napriek jeho bezkrvnosti, nelogickosti a frekvencii, s akou do nás tvorcovia ládujú osudové proroctvá, do mňa čosi z toho pocitu "veľkej legendy" predsa len preniklo), ale to, na čo trailery lákali predovšetkým: prehistorická fauna. Mamuty cválajú, pomáhajú stavať pyramídy, šikovne si vyťahujú nohy zo sietí (chytanie mamuta do siete je zrejme filmová kravina roka), čudesný pštrosoraptor dokáže vyliezť na strom a pri šabľozubcovi som sa akurát tak potešil, že Diego z Doby ľadovej konečne dostal úlohu v "dospelom" filme (nikto ma nepresvedčí, že to nie je on!). CGI je katastrofálne, technickým prevedením i tým, čo ukazuje. Vizuál našťastie zachraňujú nádherné exteriéry, vynikajúce masky a "kostýmy" (odlíšenie jednotlivých kmeňov je super), veľkolepé dekorácie a zopár naozaj veľkofilmových bojových scén. Príbeh je rovnaká schéma ako napr. Apocalypto, ale chýba mu jeho napätie a archetypálna osudovosť, a je rovnako odtrhnutý od historickej reality ako Kráľ Škorpión, ale nemá jeho béčkovú zábavnosť. Na druhej strane má sympatického hrdinu, peknú bacuľatú okaňu a strih sa s ničím nekašle, takže to všetko parádne odsýpa a nuda sa rozhodne nedostaví. Bavil som sa. Občas v súlade so zámermi tvorcov, občas v rozpore s nimi, ale nevidím dôvod tento film nenávidieť a na DVD si ho celkom rád pozriem ešte raz. P.S.: Omara Shariffa s tými jeho polopatistickými komentármi (často vysvetľujúcimi niečo, čo je zjavné už z vizuálneho podania) som už na konci mal chuť podhodiť do cesty cválajúcim mamutom. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Naivná CGI rozprávka, ktorá s výnimkou úvodného lovu na mamutov nemá absolútne čo ponúknuť a nie je zábavná dokonca ani predpokladanou emmerichovskou blbosťou. Dávno som nemal pocit tak zbytočne strávených dvoch hodín v kine. Prázdnota na tretiu – od uší až po členky – od scenáru až po hercov. Des. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Rychlá průplachová blbost pálící přesně mezi dvě a tři hvězdice. Emmerich je samozřejmě zosobněná sterilita, velké plátno mu ale pořád přidává dost bodů na to, abych neklel. Výlet za mamuty je veliký, burácí, občas jím proběhne nějaká hezky vyrobená potvora a právě včas jím proletí i závěrečné titulky. Navíc celá tahle pravěká výprava je bezelstnější než dvanáctiletá holka, která přijde v minisukni na sraz pedofilů. Když mi bylo devět, taky jsem takový byl (tak bezelstný, samozřejmě :-). Též jsem dojatě zíral na chlupáče v Antroposu a prohlížel si jeho kly. Emmerich to holt dělá o pár desítek let dýl. Nevyčítám mu to. 50% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

„Od věčného dítěte pro své fanoušky, s láskou Roland.“ Mezi Emmerichovy příznivce se já určitě nepočítám, ale tohle obrázkové leporelo mu vyčítat nebudu. Jediný problém totiž vidím pouze v názvu, který by měl aspoň zdánlivě upomínat na historické reálie. Ale o historii tady absolutně vůbec nejde a Emmerich to ví. Celé je to průhledné a předvídatelné jako…..jako POHÁDKA, nic víc tahle emmerichovština není. Pseudohistorické reálie tu slouží jako prostředek, nikoliv jako cíl a kdyby se v závěrečných titulcích objevilo u scenáře jméno bratři Grimmové, skoro bych se ani nedivil :o) Berte to jako sterilní, neškodný večerníček na uspávanou, s pobíhajícími odredovanými rastamany a supermodelkami v kožešinách, s moc hezkými obrázky, které vyniknou na velkém plátně a nemůžete být zhnuseni :o) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ty pralidi mě silně připomínali dnešní levicovou alternativní mládež, měli stejné vlasy, byli stejně špinavý, mluvili anglicky a chovali se jako hovada. Taky se mi líbilo, jak ráno vyšli z USA a večer došli do Egypta, připomnělo mi to moje každodenní večerní procházky do Sydney. Každému tyhle kratší procházky před spaním vřele doporučuji . ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

S postupujícími roky jde Emmerich evidentně až na dřeň toho, co si může u diváků dovolit a paradoxně s tím pak točí zábavnější filmy. Tohle je stomilionový gigant, který elegantně recykluje slavné „padesátková“ monster movies, jen s tím rozdílem, že tentokráte nahradili Raye Harryhausena machři přes CGI. Tohle je nekompromisně debilní (dialogy!) a nesmlouvavě efektní (akce!) nášup, u kterého není ani vteřina hluchého místa a pokud vedle vás sedí studentka archeologie, která si to evidentně užívá taky (jenom z trochu jiného pohledu), není co řešit. Za to všechno jsem v pokušení dát plné hodnocení. Možná taky trochu natruc všem ostatním, kteří v sobě musí zrovna u takových filmů objevovat skrytého ducha intošiny a filmového vědátorství. :) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Člověk furt čeká nějakou variaci na Stargate a ... co myslíte? Měl ho tam! :-) Film jako celek průměr všech průměrů, ale ten dabing... Ka'ren (divné jméno pro kluka, že?) má vousy, ale mluví hlasem dvanáctiletého hošíka, to vymyslel kdo, proboha? No nic... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Roland Emmerich je prostě zvláštní druh režiséra, který točí velkofilmy za jakoukoliv cenu, i za cenu nesmyslnosti. Takže se u tohoto filmu nesmí přemýšlet. Když se u něj totiž nepřemýšlí, tak potom se člověk u něj pobaví. Já jsem prostě vypnul a přestal vnímat to okolí, které každou chvíli bylo jiné a fakt, že procestovali celý svět za jediným cílem, /dost obyčejným cílem/ nedokázal film vytáhnout prakticky nikam. Jediné na čem on stojí jsou efekty a v tu ránu přichází Emmerichova chvíle, protože on efekty umí, ale rozhodně to není to jediné co umí. Po nějakou dobu vytváří sci-fi, o kterých každý ví, každý je zná a právě proto je tak známý. Není film, který by nebyl mediálně známý a právě proto můžu spokojeně říct, že jsem se u 10 000 př. n. l. relativně bavil. I když příběh byl vcelku obyčejný a hodně nesmyslný, já se bavil. Efekty za to stály a to byl nejdůležitější bod toho, proč jsem na to vůbec koukal. Jinak co mu rozhodně budu mít za zlé je to, že se v tomto filmu příšerně stotožňuje s Hvězdnou bránou. Prostě až okatě moc. Abych pravdu řekl, Emmerich prostě nezklamal. Natočil film, o kterém se mluví negativně, ale přesto se na něj kouká, takže svého cíle spokojeně docílil. --- He is not a god! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Nakoniec to bol ešte väčší dejový výplach, než by sa dalo od Emmericha čakať a po jeho posledných dvoch filmoch(Patriot, Deň po tom), ktoré som bral ako slušný nadpriemer klesol dosť dole akoby mal na poli blockbastrov premiéru. Neokukaný príbeh mohol posunúť spolu s Haroldom Kloserom po scenáristickej stránke úplne iným smerom, než ho zasadiť do nesúrodej báchorkovej rozprávky odohrávajúcej sa v akejsi čudnej pustatine a dokonca si požičal určitú dejovú líniu aj Gibsonovho Apocalypta, kdež to tu úplne akákoľvek stavba deju zlyháva ako už dávno nebola k mániu a to v poslednej dobe vznikajú fakt riadne výplachy. Jedine čo tento film drží na určitej stráviteľnej úrovni sú trikové efekty, aspoň na nich si dali tvorcovia záležať, okrem priemerne spracovaného šablozubého tigra, je na čo pozerať. Hlavne Mamuty boli ozdobou filmu a boli tak určitou kompenzáciou za to utrpenie sledovať čudne sa tvoriaceho deja. Pre tento snímok je taktiež dosť monumentálne pohľad na stavanie pyramíd, kde sa náležito vytvorila pri kamerových pohľadoch z vrchu určitá silná atmosféra. Make-up alebo lepšie povedané výzor starovekých lovcov mamutov bol ako z televíznej produkcie, kde nemajú pojem o tom ako by mohol vypadať, človek živiaci sa mamutmi, prípadne nalíčenie pre dievčatká, kde nie je núdza pre zvýraznenie mihalníc odtieňmi. ║Rozpočet $105miliónovTržby USA $94,784,201Tržby Celosvetovo $269,072,770Tržby za predaj DVD v USA $31,008,646 //počet predaných kusov 1,744,336║ tak vypadá to že horko ťažko ale film si niečo málo zarobí ale určite nebude patriť medzi tie moc ospevované, a nečudujem sa že nebol nasadení cez letnú sezónu lebo nemal by moc veľkú šancu na úspech /videl v kine: 45%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Primitivní film z primitivních časů. Emmerich definitivně neví coby a trpí chronickým nedostatkem tornád, explozí a hláškujících borců. To všechno bude chybět i vám, tedy pokud nejste učitel dějepisu. Pak se budete smát kolem dokola. Jen aby vás nakonec z toho sálu nevynesli nohama napřed. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Emmerich stárne a s ním i jeho kvality. Stejně přímočarý snímek jako jeho předešlé, který nechává nejen logiku a školní vědomosti daleko za sebou, ale také jakékoliv snahy o invenci. To nezmění ani krásné oči Camilly Belle(mimochodem ty čočky jí opravdu sluší:))), kterou bych se také snažil zachránit, ale asi bych nebyl tak statečný jako hlavní hrdina s hlavou plnou dredů. Ani sebehezčí klenoty v očích unesené hrdinky nedokážou zakrýt všechnu vatu okolo. Do nebe vynášející názory režiséra o jeho nejlepší akční podívané jsou jen poslední pokus o malé zasmání diváka. Přímočaré, hloupé, digitální a ne tak efektní jako předešlé Emmerichovy práce. Přesto je v několika okamžicích film zábavný a ne zbytečný jako se zdá na svém úplném konci. Pokud za nic dalšího, tak alespoň za odvahu autora jít do této "pochybné" látky plné mamutů a dostat z ní alespoň špetku koukatelné podívané. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Překvapivě málo směšných momentů, mamuti vypadají jako kdyby plavali a Camilla Belle se svým vysokým hot faktorem do filmu vůbec nesedí, přesto je snad největším pozitvem na plátně (push-upka rulez). Čekal jsem dementní zlo, ale ten film je jenom nudnou nezáživnou báchorkou, která mě urazila maximálně zrnitejma nočníma scénama. Jasně, chyby a nelogičnosti bych tu mohl vyjmenovávat do zítra a vidět už to nikdy nechci, i přesto jsem přežil docela ve zdraví. Asi x-krát jsem si vzpomněl na LOTRa, Třístovku nebo Mumii a nechápu, proč nebyl Edward Norton v titulcích, když očividně hrál záporáka :), ale necítím potřebu po 10k nějak šlapat. Za pár dní už si na ten film ani nevzpomenu. 5/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Režie kromaňonce, scénář neandrtálců a herci homo sapiens sap... Ne, pouze homo sapiens. Prostě kravina o rozměrech mamutího, pardon, lejna. Jsem si jist, že i ti šavlozubí tygři jsou schopní vést smysluplnější dialogy. A to jsou právě ty největší devizy. Těžko v poslední době hledat debilnější a hloupější film, který by však tak upřímně dětinsky a škodolibě bavil. Nejlepší je, že to evidentně všichni berou smrtelně vážně. V celém filmu není jediný úmyslný vtip či hláška. Osobně mě nejvíce rozesmíval "poetický" vypravěč Omara Sharifa a hraní si na promyšlenou mytologii. Od egyptské pasáže jsem už jen bál, že se z toho vyklube prolog ke Hvězdné bráně. Pokud čekáte druhý Boj o oheň jste na profilu špatného filmu, ale pokud chcete vidět jedno velké "cože?", tak to jste rozhodně správně. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Láska kvete v každém věku. I věku doby kamenné… Příběh, kterého směr určují znamení a všelijaká proroctví v sobě nemá náboj dramatičnosti. Provází jej jen zvědavost k vizuální stránce. Technicky slušné, jinak nuda. Zbytečné dialogy o ničem a love story, vystavěná na podivném základě. Napadá mě srovnání s Apocalyptem. To sice neuchvacuje pravěkými stvůrami, ale dějově je to někde jinde. Tohle je jen historická slátanina. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Taková pohádka pro děti. Jediná scéna, která mne zaujala, byla vzpoura mamutů při stavbě pyramidy. Už po pár minutách jsem se ale věnoval jiným činnostem, než jen sledováním filmu. Prostě další bajka ala Hallmark! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Harald Kloser a Thomas Wanker: 1. Opening [2:43] ,2. Mountain Of The Gods [1:56] ,3. Speech [3:01] ,4. Evolet [2:44] ,5. Mannak Hunt [2:08] ,6. Celebration [1:29] ,7. I Was Not Brave [1:48] ,8. Night Of The Tiger [1:37] ,9. Lead Them [2:28] ,10. Terror Birds [3:22] ,11. Wounded Hunter [1:51] ,12. Food [1:59] ,13. Goodbyes [1:13] ,14. Sea Of Sand [2:41] ,15. Wise Man [1:40] ,16. He Was My Father [1:05] ,17. Mark Of The Hunter [2:45] ,18. Free The Mannaks [1:47] ,19. Not A God [2:35] ,20. You Came For Me [2:06] ,21. The End [3:18] ,22. 10,000 BC/End Credits [2:55], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Další šance na zábavně-dobrodružný film zahozena. Ta Emmerichova přímočará dětinskost a upřímnost, se kterou svoje příběhy vypráví, mě chvílemi skoro fascinovala. V důsledku je ale film jen utahanou báchorkou, ve které pralidi mluví angličtinou s blízko-východním přízvukem, mamuti staví pyramidy a poslední zbytky dobrodružství zachraňuje pětiminutovka se šavlozubým tygrem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Niektorí ľudia si urobia kruh, dajú si doňho ženu a deti a o tých sa starajú. Iní si urobia väčší kruh, dajú si tam aj bratov a sestry. A niektorí... niektorí si urobia EŠTE väčší kruh.“ Strašná konina. Emmerich sa doteraz držal na uzde (oproti tomuto zverstvu je jeho Deň nezávislosti Občan Kane). Ale toto už vážne pôsobí dojmom, že začal fetovať a fetovali aj ľudia, ktorí mu na to dali peniaze. Fetovali aj trikári a herci. Fetovali ÚPLNE všetci, počas nakrúcania aj počas post-produkcie, prestali až po premiére a po prvej polhodine z kina utekali zadným východom a dva týždne sa ukrývali v bezpečnom podzemí, aby im svet nekládol otázky. Pyramídy, umelohmotné zbrane, mamuty, ponaučenia do života, oživenie mŕtvej postavy, nerealistické akčné scény, svojrázne počítačové triky, toto je proste jeden nehorázny bordel a väčšinu času, ak som práve nepozeral do zeme a nehanbil sa sám za seba, čo za hovadiny to zasa pozerám, som sa chechtal, lebo som mal pocit, že ak nebudem, zošaliem rovnako, ako Emmerich. Slová sú zbytočné. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No zas tak spatny, jak by se podle hodnoceni mohlo zdat, to neni, ale tentokrat to Emmerich skutecne moc nezvlad. Kdyz pominu spoustu nelogicnosti (oholeny fousy, perfektni rec atd.) a splacanej predvidatelnej pribeh, kterej chvily pripomina Apocalypto, chvily Barbara Conana a je tam nahazeny bez jakykoliv logiky to, co Emmerich zrovna pro tu kterou scenu potreboval a prislo mu cool, nevyraznyho hlavniho hrdinu a naprosto zbytecne super happyend, nemuzu pominout, ze film nedokaze strhnout. Co na tom, ze triky a hudba jsou hodne dobry, kdyz na naky poradny bitvy moc nedojde a ani zaverecna bitva neni kdovijak bombasticka, jen se sleduje bezici hromada lidi a najednou je konec, vetsinu casu se jen mluvi a pribeh proste plyne a kdyz uz to vypada, ze se konecne rozjede, tak za chvily zase zatuhne. Aspon, ze to ma rozumnou delku 95 minut, takze to nestihne vylozene otravit. ()

Související novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (více)

Kazisvět Emmerich opět v akci

Kazisvět Emmerich opět v akci

22.02.2008

Pokud jde o jeho novinku 10 000 př. n. l. (stručně shrnuto: pravěcí lovci prohánějí mamuty kolem pyramid), nejsou komerční ani umělecká očekávání nijak vysoká, ale to ještě neznamená, že by byl… (více)

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama