Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Clayton je "vyjednavačem" jedné z největších právnických firem v New Yorku. Tento bývalý státní zástupce má na starosti tu nejšpinavější práci ve firmě Kenner, Bach & Ledeen. Ačkoliv se již několikrát spálil a se svojí prací není spokojen, rozvod, špatná obchodní spekulace a narůstající dluh ho pevně drží připoutaného k firmě. Mezitím ve společnosti U/North závisí kariéra advokátky Karen Crowderové na urovnání multimilionového návrhu žaloby, kterou Claytonova firma vede proti nim do zdánlivě úspěšného konce. Když však prvotřídní advokát firmy Kenner Bach, Arthur Edens, sabotuje případ U/North, čelí Clayton největší výzvě své kariéry i svého života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (556)

Boj@n_05 

všechny recenze uživatele

Drama, které zaujme především dějovou linkou a realisticky vytvořenou atmosférou. Film jehož podstatu odhalíte až po druhém zhlédnutí. Fantastické spojení realističnosti s mysteriozností. Clooney hraje skvěle, stejně tak Pollack. ()

stromx 

všechny recenze uživatele

prijemne vystaveny pravnicky thriller, ktery z vas nezdime emoce lacinymi vypovedmi svedku, postizenych atd, se skvelymi hereckymi vykony ()

hito 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som si hovoril, že čo je to za kravinu. Až v polovici filmu mi došlo o čo sa vlastne jedná (Claytonovi až na konci filmu). Myšlienka filmu veľmi dobrá. Atmosféra je skvelá. Ale vyvrcholenie toho ako Clayton "zničí" U-north je strašne amatérske. Čakal som viac, možno aby Clayton potom obhajoval tú farmu. Takže Clayton bol "upratovačkou" a ňou aj ostal. ()

Nepl 

všechny recenze uživatele

Povedený začátek, slušný konec.....a mezi tím do nebe volající nuda a zmatek. Film mě nechal chladným a musel jsem se hodně přemáhat, abych vydržel až do konce. Vlastně ani nevim jestli ty dvě hvězdičky nejsou moc.... ()

RonnieR 

všechny recenze uživatele

George Clooney v úlohe pravnika v Gilroyovom debute. Viac ako Clooney ma však zaujala Tilda Swinton, ale hlavne Tom Wilkinson. On by si skôr zaslúžil sošku za VR ako Tilda. Právnické drama nemám príliš v láske, príliš veľa žvástov a žiadna poriadna akcia, a stýmto filmom je to to samé, kecy, kecy a ešte raz kecy.Toľko kecou ma samozrejme uspalo a filmík som dopozeral na druhý deň, ale moje hodnotenie to nezvýšilo. 60%. ()

Mirrabel 

všechny recenze uživatele

Charismatický George Clooney, největší mrcha Tilda Swinton a mocná firma, která dělá nepravosti. Dobrý námět i dobré obsazení, ale nekonečně dlouhý film u kterého je opravdu náročné vydržet do konce. ()

m-Jan 

všechny recenze uživatele

Zacinam tenhle film doopravdy trochu obdivovat. Od pocatecni gradace [ prvni 2 minuty ] pres vynikajici Tildu Swinton a opet lehce nadprumerneho Toma Wilkinsona, spolu s odhalujicim zaverem, ktery vyvolava v cloveku nutnost podivat se na retrospektivu pribehu tim, ze si ho pusti jeste jednou. To vse tvori celek jednoho z tech lepsich filmu 83% [ 85 proste nedam :] ()

Spapanek 

všechny recenze uživatele

Dobrý scénář, skvělé herecké výkony, skoro každý záběr je umělecké dílo, opravdu znepokojující anatomie vraždy = jeden z mých oblíbených filmů, ()

Podhorsky 

všechny recenze uživatele

Pro mě nudné. Podivným způsobem vyprávěné, nesedlo mi to. Skvělý TW. GC mě nepřesvědčil, tomu jsem to neuvěřil. ()

Honey007 

všechny recenze uživatele

Docela netradiční pohled na téma velké korporace, kterou žalují občané kvůli "vedleším" účinkům jejich zázračného postřiku, který má vyřešit hladomor na celém světě. Bezohledný odtažitý svět "velkých" právníků, které nezajímá vina, ale peníze, naruší jeden z nich. Jeden z těch nejlepších. A postaví se na stranu obětí. Do toho vstupuje postava životního ztroskotance Michaela Claytona, který se stal ze státního zástupce "uklízečem" problémů v této právnické monstrfirmě a chytá se jedné z posledních příležitostí, jak svůj život změnit. Skvělý scénář i herecké výkony, ale cleková atmosféra filmu a místy ne úplně jasná dějová linka mi občas dělaly trochu problém. 70% ()

Nezbednice 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuju kriminálku! Pohltila mě od začátku až do konce a to je u mě, co říct. Tleskám a nemohu jinak, než ohodnotit plným počtem. Určitě doporučuji. ()

Elanornegra 

všechny recenze uživatele

Uvodny monolog hodne filozoficky, prve 2 tretiny filmu lahky nadpriemer, ale ten zaver ma jemne dostal, fakt som netusil z jeho prejavu ako to skonci, nadpriemerny filmik z daneho zanru, Clooney vyborny, Tilda konecne v "normalnej" ulohe... 85% ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc. Finální scéna je dobrá, jenže trvá jen pár minutek. Ten zbytek nebyl nijak oslňující. Takové obyčejné drama z prostředí mega firem. ()

Dhanill 

všechny recenze uživatele

...němůžu si pomoci, ale musím dát 5. Sice ne uplně poctivých a od srdce, ale přesto. Vynikající Tilda a George a atmosféra, která Vás nepustí. Super:) ()

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

08.10.2010

„Nic nového pod sluncem,“ řeknou si ti z vás, kteří vědí, že scenárista Tony Gilroy (foto) spolupracoval na všech třech předchozích filmech o Jasonu Bourneovi a už od června píše čtyřku nazvanou The… (více)

Návrat Dr. Ryana a Dr. Jonese

Návrat Dr. Ryana a Dr. Jonese

08.07.2009

Dvě postavy, které proslavil Harrison Ford (pravda, Jacka Ryana si ještě před ním zahrál Alec Baldwin, ale svou pravou tvář získal agent až s Fordem), se pravděpodobně vrátí na plátna kin. Klepy o… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama