Reklama

Reklama

Strážci Dračí brány

  • Hongkong Long hu men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh vypráví o třech mladících, kteří bezmezně věří v pravdu a spravedlnost. Dostane se jim do rukou medaile, která v sobě skrývá neuvěřitelnou sílu. Je majetkem jedné z největších zločineckých organizací. Tři bojovníci proti bezpráví se tak nedobrovolně stanou součástí napínavého souboje mezi dobrem a zlem a aby uspěli, musí předvést to nejlepší ze svých bojových schopností. (ČSFD)

(více)

Recenze (104)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi nesadlo. Je to vizuálne úchvatné a Donnieho snahu zachrániť česť klasického HK ačného filmu nemožno neoceniť (veď čo mu už iné zostáva, tomuto Poslednému Mohykánovi kung-fu žánru), ale snaživé napodobňovanie thajského drvenia kostí, kolenových úderov a iných vychutnávok á la Tony Yaa zostalo bohužiaľ na polceste. A teraz nemyslím v akčných scénach, ktoré sú výborné, ale v celkovej dejovej koncepcii. Tonymu totiž na jeho exhibície stačí načisto priamočiary príbeh (ukradli ste mi sošku Budhu a ja vám teraz všetkým rozkopem ksichty)... a funguje to! Tu onen priamy ťah na (dračiu) bránu chýba a tak dejovo nefunguje nič. Kombinácia modernej gangsterky a medzidimenzionálnej fantasy je nešťastná a nedáva vôbec žiadny zmysel (predstavte si mix Volavky a Mortal Kombatu a ste v obraze). Navyše je tu tradičný hongkongský neduh - maximálne nadupané akčné scény sú prekladané otravne dlhými pasážami, ktoré sú plné melanchólie (rozumej nudy), flashbackov (rozumej zbytočností) a akože psychologických dialógov (rozumej nezaujímavých žvástov). A ja už som vo veku, keď mi stupídny príbeh a postavy, ku ktorým zostanem po celý čas absolútne ľahostajný, dokážu pokaziť divácky zážitok, nech už je vizuál akokoľvek vymaznaný. ;-) ()

imf 

všechny recenze uživatele

Comicsové omalovánky pro starší a pokročilé. Pokud se přenesete přes stupidní děj, šílené účesy a fakt, že Donnie Yen hraje ve svých čtyřiceti teenagera, čeká vás dokonale odlehčená "hovadinka", ve které jsou postavy permanentně na drátech a možná i na Red Bullu, protože je neskutečně baví létat vzduchem a mlátit všechny kolem. Hollywood by se od Wilsona Yipa mohl učit, když dojde na vizuální stylizaci. Ve finále to sice Donnie trochu přehnal s koleny, lokty a tříštěním všeho kolem, ale znovu dokázal, že míří správným směrem... přímo k trůnu akčních hrdinů. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

DTG je pro mě lehkým zklamáním. Od Donnieho Yena a celého jeho nového filmu jsem čekal větší nářez a víc něčeho navíc. Záporácká postava Black pagoda(snad to tak je:)) je pefektní maník, kterého bych nechtěl potkat bez supermanovských schopností a nebo chvatů, které už v HK umí jen Donnie Yen:). Všichni ostatní ve filmu jsou jen takový brigádníci, ale když se Donnie ukáže před kamerou je jasné kdo je tu pán a kdo každému rozbije ... ústa. Pán situace a celého filmu ho však nedokáže bez pomoci unést a tak se film potápí v nevyváženosti a akční prázdnotě. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

No....samotny dej je ehm, mierne povedane "riedky", rovnako mi nanestastie nesadla ani kombinacia fantasy zasadeneho do moderneho sveta. Ale kvoli tomu sa tento druh filmov nepozera, ze ;-)? To, co dokonale zavazi je samotne prevedenie martial arts scen. A tie su, aj napriek pouzivaniu u mna neoblubenych zrychlovaciek, imho vyborneeeeee! Donniemu (a nielen jemu) to "kope a udiera" s maximalnou razanciou nielen smerom k oponentovi na platne, ale aj k natesenemu divakovi (kazdy kop a uder do mna pumpoval adrenalin v konskych davkach). 7/10. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tři přitepleně vypadající metrosexuálové se řežou se zloduchama a chvílema i mezi sebou a hrozně jim to jde. Na konci zbijou megazloducha. Děj je opravdu takhle prostý, ale bitky se mi líbily. Šlo na to koukat. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úchvatný wire kung-fu nátěr, který bohužel kazí otravný a notně stupidní děj. Méně tlachat a více kopat, pánové... ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Na první pohled hloupoučká bojovka představuje jednu z nejvěrnějších adaptací komiksu za poslední roky. Každý, kdo četl asijské komiksy nebo viděl nějaké anime, bude ve spoustě záběrů poznávat typicky komiksovou stylizaci postav, scén a zobrazení pohybu. Tvůrci zachovali žánrem i předlohou předepisovanou patetičnost a naivitu. Nejvíce se však vyřádili při ztvárnění bombasticky nadsazených soubojů sehraných smetánkou současného bojového filmu. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Dějově prázdný film vyzdvihují perfektní kung-fu souboje, Donnie Yen svou razancí a dynamikou připomíná vystřelenou dělovou kouli, která v místě svého dopadu(působiště) nadělá opravdovou paseku...na jeho bojový styl je radost pohledět a i když si film občas vypomůže bezpečnostními lany, stále jsou akční scény plné nadprůměrné choreografie a skvělé fyzické připravenosti všech zúčastněných...na své si přijdou fanoušci netradičních bojových zbraní...uvidíte nejrychlejší nunchaky od dob Bruce Leeho, nože sai, tyče, meče a jiné...bohužel mezi jednotlivými akčními sekvencemi je to těžká upovídaná nuda, která se strašně vleče..možná si na hongkongští diváci potrpí, ale pro všechny ostatní je hrozné poslouchat tu japonskou(nebo čínskou) mluvu...takže opravdu doporučuju jenom kvůli výborným martial arts scénám... ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Milovníci bojových umění budou filmem zcela jistě potěšeni. Není se čemu divit. Po Saat po long další hongkongská pecka, jejíž bojové sekvence si budete chtít pouštět pořád dokola, neboť jsou, jak se obdivně říká, "kulervoucí". Možná to není vůči vůkolnímu ději fér, leč ten je, přiznejme si, jen většinou pouhým time outem, než se Donnie, Nicholas a peroxidový týpek s nunčaky opět rozhýbou a za doprovodu řízného soundtracku a hypercool vizuálních vychytávek rozmlátí co nejefektněji všem soupeřům huby napadrť. Komiksová stylizace, dotmava tónované filtry, zpomalovačky, zrychlovačky, dunění úderů a tříštěného zdiva... K čertu s prostinkou zápletkou - od mlátiček s Tonym Jaa a noirovém Saat po long tu konečně máme další film, po jehož konci si můžeme nadšeně zařvat: "Do háje!! To byl ale mazec!!!". 7/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Bohužel až moc roztříštěný film, než abych mohl jít výš. Bombastické a poctivě lanové souboje naráží na (možná až příliš) béčková CGI, která prostě ruší, ačkoliv ve scenéricíh (prozměnu ostře konstrastujících se skutečnými a rušivými prostředími) fungují výborně. Stejně tak prapodivně naivní vedení herců, inscenace kecací vaty a vlastně kecací vata obecně brání skutečnému prožitku a film neuvěřitelně brzí. Ne vždy se sice podaří potlačit skutečný potenciál a emoce na povrch vyplavou (hřiště, pagoda, lék), obecně ale platí, že takhle podívaná se tvůrcům pro přehršel motivů, postupů, nápadů a dialogů tak trošku rozsypala pod rukama. Kenji Kawai ovšem opět diktuje. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Bohužel se mi nepodařilo nevšimnout toho naprosto úděsnýho, zmatenýho a zbytečně přeplácanýho příběhu, i když sem se fakt snažil a dokonce občas koukal mimo, takže nikým nezvaná nuda se bohužel dostavila. Nicméně, když si člověk počká na perfektní bitky v podání akčního poloboha Donnieho Yena a Nicholase Tse, který jsou sice trochu moc upgradovaný a rozhodně nepůsobí realisticky, ale bojový schopnosti Donnieho ani Nicholase tim nejsou nijak degradovaný, tak je o zábavu postaráno ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno zklamání. Od Donnieho jsem čekal víc než hezky stylizovanou rubanici bez nějakého zapamatováníhodného momentu. Dragon Tiger Gate mnou sice proplul bez problémů, ale po pár dnech si vzpomenu jen na vcelku fajn tréninkovou montáž a závěrečnou ultimate řežbu, kterou jsem sice vůbec nepochytal, ale bavil jsem se u ní jako malý kluk při sledování Pokémonů. Tj. náramně. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak nie ste priaznivci bojových umení (a podľa hodnotenia je zrejmé, že ja ním som), tak vaše hodnotenie len ťažko pôjde nad dve hviezdičky, pretože dej je neskutočne príbehovo vyprahnutý a všetko vlastne zachraňujú len bezchybné akčné, bojové scény. A tvorcovia nimi naozaj nešetrili. 60%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý čiastočne fantasy ladený akčný film s Donnie Yenom. Má celkom dobrý príbeh o dvoch nevlastných bratoch, majstroch bojových umení, ktorých cesty sa už dávno rozišli, pričom jeden žije slušne a venuje sa tréningu v uznávanej škole bojových umení a druhý sa stal bodyguardom vplyvného mafiána. Po rokoch sa znovu stretávajú a kvôli nečakaným okolnostiam a zrade sú nútení spojiť svoje sily a spoločne s ich novým priateľom sa musia postaviť novému veľmi silnému nepriateľovi. Spracovanie sa mi páči, ale aj tak nie je úplne ideálne. Už na prvý pohľad je jasné, že v tomto prípade sa rozhodne nejedná o bežnú žánrovku, keďže aj napriek tomu, že dej je vo svojom úplnom základe videný už mnohokrát a navyše sa odohráva v súčasnosti to pôsobí tak netradične, pomerne originálne, je tu množstvo skvelých scén a síce sa občas nájde aj niečo, čo mi moc nesadlo, jedná sa ale len o nejaký detail a tak sa mi to väčšinu času veľmi páčilo. Ale škoda, že v poslednej tretine sa dej začne uberať úplne iným smerom, pričom to na mňa pôsobí dosť samoúčelne a síce aj táto fáza je stále dostatočne kvalitne zvládnutá, prišla mi ako z iného a menej zaujímavého filmu a tak to celkový dojem predsa len zhorší. Akcie je tu dosť a páči sa mi. Súboje sú zaujímavou kombináciou realistického bojového umenia, kde sa dajú užívať skutočné schopnosti zúčastnených s množstvom skvelých záberov a nejakých tých nereálnych, ale zaujímavých prvkov, čo mi väčšinu času sadlo, pričom súboje majú našťastie aj kvalitnú choreografiu a rovnako aj vizuálne sú veľmi dobre zvládnuté. Ale opäť to platí len o tej prvej hodine, finále síce stále dokáže zabaviť, ale predchádzajécej časti sa nevyrovná. A najviac sa mi páčia prvé dve akčné sekvencie, teda úvod v reštaurácii, no hlavne pri nasledujúcej akcii v hoteli musím okrem iného vyzdvihnúť zaujímavý štýl kamery, vďaka ktorej je skutočne okulahodiaca. Herecké obsadenie je skvelé, obzvlášť perfektné hlavné trio Donnie Yen, Nicholas Tse a Shawn Yue, poteší aj legenda Wah Yuen a bavili ma ženské postavy, len mohli mať viac priestoru. Len škoda, že záporáci za moc nestoja. Réžia a technická stránka sú výborné, Wilson Yip už viackrát dokázal, že je v akčnom žánri rôznych typov skutočný talent, pričom nesklamal ani tentokrát a predviedol opäť niečo trochu iné a získal si ma hlavne tou zaujímavou štylizáciou a skvelým vizuálom. Takže škoda tej poslednej tretiny, ktorá to kazí, ale aj tak sú Strážci dračej brány veľmi zaujímavý akčný film s množstvom kladov, ktorý ma baví aj po niekoľkých pozretiach. 76% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Co napsat? Občas vynikající souboje sráží k zemi většinou neskutečně pitomý a pitomě vyprávěný příběh, přestože technicky velmi slušně natočený. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Hong Kong is BACK, přátelé...tyhle mlátičky mi děsně chyběly, po Sha Po Lang, který byl ovšem více postaven na ději a noir atmošce, než na mlácení (ale když už se tam mlátili, tak ty bitky stály za to, to zas jo), tu máme pořádně náserovou záležitost v podobě jedné hodně povedené komixové adaptace (i když, jestli je povedená...to vlastně nevim, komix jsem ještě nečetl....ale určitě přečtu). A až budete hltat očima závěrečný (a opravdu destruktivní) fight, tak si každý určitě vybaví nějaké to anime (takže další plus, protože jsem do anime celkem zažranej)....no, ale zase jak pro koho, že jo. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

To že dej bol mlhavý, zmetený a prvoplánový mám na saláme. Hlavne, že to kope. Lung Fu Mun má úplne rovnaký problém ako predošlý Yipov Sho Po Lang, a to hluchý stred. A druhá výtka ide na fantasy nádych, ktorého dopad je vo výslednom efekte taký, že má človek pocit, že dopozeral úplne iný film ako začal. Ale preto opakujem, hlavne že to kope! 70% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Moderny hypercool kabatik zakriva kung-fu mlaticku zo starej skoly. Jednoduchucky, avsak dobre fungujuci pribeh dobra a zla, z mnohymi prvkami, ktore najdeme v starych kung-fu peckach. Ci uz je to suboj dvoch bojovych skol, rozne specialne techniky, ci mnoho tradicne pojatych bojovych scen odkazujucich na Bruca Leeho a klasicke snimky. A to je dobre. Tie stare pecky su proste bezchybne a rad nachadzam podobne odkazy v modernych filmoch. Mozno by som ale predsa len ubral pocitacovych trikov a pridal viac tej tvrdej, kontaktnej akcie. Ako teenager, by som sa bavil zrejme viac (mojim vzorom by sa zrejme stal Turbo Leopard:), ale aj tak som si to nalezite vychutnal. (7/10) ()

Reklama

Reklama