Reklama

Reklama

Gutayubaljadeul

Obsahy(1)

Univerzitní profesor veze svým zánovním Mercedesem jednu svou studentku z konkurzu zpět do Soulu. Cestou zastaví v horách a pokusí se dívku znásilnit. Té se sice podaří utéct, ale náhodný kolemjedoucí, kterého stopne, ji odveze shodou okolností zpět k Mercedesu, kde se už shromáždila skupinka místních pobudů a začíná brutální hra s vyřizováním jejich účtů... (Jelly)

(více)

Recenze (34)

Adrian 

všechny recenze uživatele

90%. Bloody Aria je korejskym prirastkom k typu filmov ako napr. Boormanov Deliverance, t.j. snimkam, kde v centre pribehu stoja ludia z velkomesta konfrontovani na odlahlom vidieku s buranskymi praktikami krutych vidiecanov. Film je nezastavitelnym strojom vyborne pointovanych sekvencii, viackrat presnym timingom odlahcenymi o riadne cierny humor, tak typickym pre korejske "zle" filmy - t.j. filmy, v ktorom sa postavam deju iba same skarede veci a sladky happy-end je tu cudzim pojmom. Najsilnejsou strankou filmu je praca s divackym ocakavanim - resp. jeho nenaplnenim, ci uz v smere predpokladaneho vyvinu deja ako i hlavne postupneho preskupovania dolezitosti pozicii jednotlivych postav v deji. Aj napriek imho mierne prekombinovanemu zaveru a mozno az okato posobiacej frckovacej kritike do socialnej diferencie korejskeho obyvatelstva ide o snimku, ktora vas drzi v permanentnom napati (nezamienat za strach) nie davkou brutalnych scen (je ich tu viac ako dost), ale samotnym vyvinom pribehu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Syrové, brutální a pocitově nepříjemné. Adrianovo přirovnání k Boormanovu Vysvobození naprosto sedí. Jen s tím černým humorem bych to neviděl tak světle - ne že by nebyl přítomen, ale přijde mi, že v oněch brutálních scénách není nikterak výrazně zastoupen a je to dobře, jelikož právě proto jsou tak působivé... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fílm s Názvem, Gutayubaljadeul, který mi Česky zní jako Týden neumyté Koule. .Se povedl!! První hodinka byla jen taková příprava na to co příjde, ale zábavná a usměvná samozřejmě.. Pak příjde Psychický Teror a Šíkana středoškoláka. který ukáže, že ovládá bojové umění a natrhne tam vše Prdel! Banda grázlů Působila komicky.. Indian byl nejspíš i Laponec.. červenovlasý Papagáj.. Hlavní Boss se celou dobu Civil a nešli mu vidět Oči.. Zkratka Povedená Banda.. Ale mohlo to být Brutálnější, Mohlo tam býrt více násilí, gore všeho.. Určitě šlo vytřískat z toho Více.. a se Srovnáním Filmu the Bedevilled.. Je tohle o dvě třídy Výše! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hodně zdařenej korejskej hixploitation, kterej mi nějak málem proklouzl mezi prsty. Což by byla škoda. První necelá hodina je docela rozvláčná a kromě jednoho pokusu o znásilnění se zde moc neděje, stopáž filmu by mohla být klidně o 20 až 30 min kratší, pak už by to byl fakt nářez. Celá druhá hodina je ale jeden pořádnej kopec násilí, kdy i tak jednoduchý děj se stává naprosto nepředvídatelným a v jednotlivých okamžicích má navrch vždycky někdo jiný. Jedna obrovská rubárna, ponižování, šikana toho nejhrubšího zrna, rozbité držky, rozbité hlavy, rozbité auto ... Nikdo zde není šetřen, úplně každá postava dostane fyzicky zejména (některé i psychicky) strašně do těla ... Celé je to ale úsměvné a spíš bych to přiřadil k černočerné komedii než k hororu. Hodně dobré, naprosto nepředvídatelné a řádně drsné ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Moderní korejská kinematografie obsahuje mimořádně kvalitní snímky, o tom není sporu. Jenom mě zaráží fakt, jak i ten sebejednodušší příběh musí být pokaždé natáhnut na dvě hodiny. V takových případech filmy zákonitě ztrácí na údernosti. Pokud se s tím však divák smíří, odměnou mu je nevšední zážitek. A to se týká i tohoto kousku, který na první pohled vypadá jako x-tá variace buranského hixploiteru (a do jisté míry jím i je), ale zároveň dokáže obsahově překvapit. Dlouho to připomíná časovanou bombu: pořád se nic neděje, ale tušíte, že každou chvíli má to napětí bouchnout. Pak už je to krvavá árie pro několik málo postav, které se na jednom odlehlém místě začnou vzájemně ponižovat, šikanovat a mlátit. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý thriller s komediálnymi prvkami. Má dosť dobrý príbeh o profesorovi, ktorý vezie svoju študentku z konkurzu domov, ale cestou odbočí na vedľajšiu cestu, kde ju chce znásilniť, ale to sa mu nepodarí. No v tejto oblasti žije skupina priateľov s nie práve najcivilizovanejším správaním a tak dvojica mestských ľudí musí čeliť správaniu a zmenám nálady vidiečanov. Spracovanie nie je zlé, ale sklamalo ma, dalo sa to podať aj lepšie. Síce neviem, čo mali tvorcovia v pláne, ale osobne som čakal niečo úplne iné. Myslel som, že to má byť nejaký drsný thriller plný psychického, ale aj fyzického teroru, no to sa tu prakticky ani nenachádza. Po zaujímavom a zábavnom úvode s policajtom sa už dej presunie mimo hlavnej cesty k jazeru, kde na moje prekvapenie zostane až do konca, čo je škoda, pri podobných príbehoch mám rád presun z jedného miesta na druhé, ale ani takto to nie je najhoršie. Celá prvá hodina sa nesie v takom humornom duchu, až na spomínaný pokus o znásilnenie a chvíľkové šikanovanie chlapca, ale oba na pomerne kľudnej úrovni síce cítiť mierne napätie medzi oboma stranami, ale nič zvláštne. Potom sa už dej o trochu rozbehne, humor výrazne ubudne a čiastočne narastie drsnosť, ale neprišlo mi to vôbec v ničom výrazné. Takže na celý film sa pomerne dobre pozerá, ale na nič výnimočné som nenarazil. A aj záver mi až tak moc nesadol. Samotných drsných scén je tu minimum, prakticky tu nikomu ani nejde o život, ale oceňujem aspoň tých pár zaujímavých súbojov, v ktorých šikanovaný ukazuje svoje schopnosti. Herecké obsadenie nie je zlé, sklamaním je jedine hlavné duo, sú to kladné postavy, ale ani jedna z nich v ničom nezaujme a tak z kladnej strany za niečo stojí iba Kim Shi-Hoo v úlohe šikanovaného. Skôr potešia vidiečania, alebo aj Han Suk-Kyu ako policajt, ale ten má málo priestoru. Réžia a technická stránka na mňa pôsobia priemerne, ale za to môže hlavne to, že ani neviem, o čo sa tvorcovia vlastne pokúšali. Po všetkých tých komentároch som čakal niečo úplne iné, nejaký drsný thriller, kde sa budem báť o hlavné postavy a neznášať záporné, ale to sa tu vôbec nedá, hlavným hrdinom tu prakticky nejde o život a záporáci sa zase až moc držia na uzde, buď to malo byť akčnejšie alebo humornejšie, takto je to film, na ktorý sa dobre pozerá, ale znovu ma už neláka. 62% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Celý film se ve mě střídal pocit napětí a zároveň zhnusení. Celá sitace je neuvěřitelně, opakuji NEUVĚŘITELNĚ přitažená za vlasy, vesničani jsou ta největší lidská zvěř, která je vykreslena tak strašně brutálním způsobem, že něco takového se nevidí ani v komixu. Následuje jedna nepříjemná scéna za druhou, všechen ten hnus a brutalita se jenom stupňuje až do závěru, který je tak překombinovaný a odporný, ale vzhledem k předchozímu dění vás už v podstatě ani nepřekvapí. Pro mě je strašně těžké tenhle film nějak zhodnotit, v podstatě se rozmýšlím mezi pětkou a odpadem, protože dělat nějaký srabácký kompromis v hodnocení u takhle nekopromisního díla mi přijde jako urážka. Co se týká komediálním prvků, tak za celou dobu sem si nevšiml jediného a ani jednikrát jsem se ani náznakem neusmál. A to třeba Barking dogs never bite mi přišlo celkem vtipný. Smát se ale tady, to bych si připadal homosexuální pedofil, co zrovna udělal něco fakt hnusnýho. Ale už jenom z toho, co jsem zatím ze sebe vysoukal, plyne, že film na mě hodně silně zapůsobil a obávám se, že ho zatraceně dlouho nedostanu z hlavy. Nejlíp uděláte, když se na něho sami podíváte, protože tady žádný koment nepomůže a nepřipraví vás na to, co uvidíte. A to moje pětihvězdičkový hodnocení si můžete libovolně zaměňovat za odpad, záleží, jakou máte zrovna náladu. Já jsem u tohoto film fakt schyzofrenní a možná to zítra změním na odpad. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladá operná študentka cestuje so svojim profesorom do Soulu. Po prejdení určitej vzdialenosti, profesor zastaví auto pri rieke aby si odpočinuli. Skutočné dôvody sú však úplne iné. Snaží sa ju zneužiť. Tá mu však z auta ujde. Profesor v domnení, že sa predsa len vráti a odvezie ju domov, čaká na mieste. Už čoskoro sa však on, a aj mladá slečna presvedčia o tom, že toto nebolo ideálne miesto a ani čas na relax. "Gutayubaljadeul" v žiadnom prípade nie je hororom. Je to v prvom rade výbornou psychologickou drámou zobrazujúcou rôznorodé črty osobnosti. Rôzne pohľady osôb na šikanu či tyraniu obohatená o niekoľko komických scén či dialógov, ktoré Vám určite vyčaria úsmev na tvári. Záver z môjho pohľadu ponúka spravodlivosť v náhode. Všetci v tomto filme sú totiž obeťami spoločnosti, kedy mocní, bohatí, či chorí na hlavu, neustále disponujú pocitom neobmedzenej sily, všetko a všetkých ovládať - 75%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Perfektné. Práve kvôli takýmto filmom mám rád kórejskú fimografiu. Usmievavé tváre na plagáte a očakávanie buranskej vyvražďovačky ma prikovávalo k snímku s pribúdajúcimi minutami stále viac a viac. Nič sa nedialo tak ako by som očakával, dej bol skrátka nepredvídateľný no ku koncu všetko do seba zapadalo. Super začiatok obyčajného dňa profesora na meďáčiku vezúceho mladú študentku s myšlienkou pohrať si s ňou, s menšou konfrontáciou s policajtom pri priestupku na červenú skvele zaujme aby sa dej zasekol na samote pri jazierku kde sa pán proferor odviaže, no nečakaná návšteva dedinských šrákov riešiacich v okolí to svoje rázne zmení profesorove smelé plány... Absurdné a smiešne no smiať sa nebudete, možno len na pár momentoch (napr. napuchnutá pera). ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Po přečtení obsahu a žánru komedie+thriller jsem očekával ze začátku napětí kvůli znásilnění (to přišlo), a pak jsem měl představu o nějaké vtipné shodě okolností plné omylů, gagů a zábavy. Chyba lávky. Komedie se nekonala, zato přišlo něco nechutnýho a krutýho, v čem místy pokulhávala logika. Sice měl konec jakous takous tendenci vše vysvětlit, ale to už téhle úchylnosti moc nepomohlo. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Gutayubaljadeul aneb kontroverznost v podání Korejců. Prvních deset minut vytváří detaily nástin šíleného hororu. Po půlce si stále ale říkáte, tak co se to sakra děje, stane se něco nebo ne? Proto bych před zhlédnutím doporučil nečekat nic šokujícího či odpuzujícího, jen si hezky vychutnávejte náznaky hrůzy a psychlogicky výborně rozebrané postavy, jejichž osudy a vzájemné role se mění z okamžiku na okamžik. A nejezte jed na krysy. 65% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Korejsky úchylný a neskutečně natahovaný "komorní" thriller o jednom autě, pláži a partě silně úchylných podivínů. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemné prekvapenie z ázijských filmových dielní. Konfrontácia uhladeného profesora hudby zo Soulu a jeho jemnocitnej študentky s neotesanými kórejskými vidlákmi ma bavila a kupodivu občas aj rozveselila. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Zajímavý hixploitation z korejské produkce. Pěkně zamotané, nečekané zvraty, dobré herecké výkony, slušné prostředí,...přesto je to místy docela nuda, některé pasáže se zbytečně vlečou a celkové rozuzlení je pro mě zklamáním, kdy film graduje k ,,šokujícímu" konci, který je ale nakonec až moc slátaný a prostě o ničem. Některé násilné scény by zasloužili přitlačit na pilu, jak je u tohoto subžánru zvykem. Na asiaty zkrátka trochu ,,měkké". ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je pěkná zvrácenost :) A všechno začíná tak nevinně... Každopádně film si s námi celou dobu hraje a nic moc nám neprozradí- dokonce se nám může zdát, že postrádá smysl, nicméně ve finále se všechno dozvíme. A moc pěkný bílý mercedes :) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Na začiatku vidíme študentku v aute aj z profesorom.Zastaví ich policajt lebo on spravil pár priestupkov,len jeho hrdosť je vatšia ako rozum,tak tomu policajtovy niečo n ie moc prívetivé povie a ešte prejde na červenú.Policajt ide za nimi ale oni sa mu stratia a dostanú sa na nejake opustene miesto a profesor sa tu študentku pokusi znasilnit.Ale ona sa dostane z auta a ujde mu.Zhodou okolnosti stopne motorkára a ten ju zavezie naspat,kde nie je profesor sám ale je tam partia miestnych buranov.Nechápem prečo ma tento film hodinu 50min ked je tu vela nudných a hlavne zbytoných scen.A tých debilne chovajuce postavy nektore boli až trápne a srali ma.Nechápem prečo skoro pri každom ázijskom filme film dopláca na debilno chovajuce sa postavy aj so sprostými dialogmi a s celkovými stupidnými scenami.Velmi nudný film plný divných a totálne vadných dialogov.Žiadne gore,žiadna akcia,vobec žiadna logika,nesympaticke postavy a hlavne číro číra nuda.Ale nechutnost tu bola,to je doležite.Ale par krát som sa zasmial,tak aspon to.Ked čitam tieto komentáre,niektorí uživatelia napisala,že to bola buránska vyvraždovačka a ja sa pytam : Videli sme ten samí film??? Ked buransku vyvraždovačku,tak napr. The break, ale tento nie,lebo tu niekto zomrel až v samom zavere,tak takto si vyvraždovačku vobec nepredstavujem.Áno bolo to miestami krute,miestami surove,ale ako celok neskutočne nudna korejska sračka. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Od začátku perfektní příběh, který se stále mění do jiné roviny. Parádní herci, výborné prostředí, perfektní hudba, hrubé násilí, vše zabaleno do černokomediálního hávu! Já jsem se bavil luxusně a necelé dvě hodiny utekly jak voda! Přece jen jsem čekal film krvavější, ale jinak jsem bez výtky. ()

hunty 

všechny recenze uživatele

Komedie docela upadala a přenášelo se to do psycho thrilleru plného nevypočitatelných korejských rednecků. Nepřišlo mi to ale až tak brutální a otřesné, ne že bych byl na něco takového zrovna zvyklý, jen jsem se do toho nedokázal ponořit. ()

Reklama

Reklama