Reklama

Reklama

Eoneunnal kabjagi cheotbeonjjae iyagi - D-day

  • Jižní Korea 어느날 갑자기 세번째 이야기 - D-day (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Hrůzy, které zažívaly dívky na středních školách vlivem sadistických praktik učitelů či vzájemné rivality mezi sebou, se zdaleka nevyrovnají otevřenému teroru, jemuž jsou podrobeni odpadlíci přijímacích zkoušek na vysoké školy. Uvnitř vězeňsky koncipovaného internátu, který má neúspěšné školačky připravit na nový pokus o složení vstupního testu na prestižní univerzity, propuká otevřený konflikt mezi dívkami a nelítostnými vychovatelkami. Film je v první řadě pojatý jako klaustrofobické drama a prvky převzaté z výrazové palety hororu zde stejně jako motivy vězeňských snímků pouze znásobují působivost a vypjatost ústředního konfliktu. Příběh byl inspirován reálným internátem, do něhož ambiciózní rodiče posílali své syny a dcery, kteří neuspěli u přijímaček. [Filmasia 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

molotov 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po dlouhé době zase jednou střihl horor a dle mojí vlastní jednoduché definice funkčnosti hororu (tj. jestli jsem se bál:) musím dát dobré hodnocení. Přestože je hlavně konec je zmatený a vůbec nevysvětluje, co se ve škole dřív stalo, tak jsem se většinu bál a byl napnutý jak šňůra na prádlo ve vojenské akademii. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Spíše než horor bych tohle zařadil do psychologického filmu. Navíc filmu kde je téma stále aktuální a stále bude. Šikana. Popravdě mě film bavil ale čekal jsem teda samozřejmě horor navíc jsem o filmu nic nečetl, tak proto film přes to že překvapil tak potěšil. Překvapil proto jak byl natočen a že byl poměrně příjemnej a zklamal proto že jsem prostě čekal horor. Šikana tu nejde tak do velkých extrémů jako jinde, ale jde tu cítit právě ta realističnost, nic přehnané ale ani žádný čajíček. Herci jsou příjemně civilní a celý film poměrně slušně utekl. Za mě slušné 3*. ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Další ze skvělých korejských příkladů, kterak velice nepodařeným závěrem zbourat všechno, co se během celého filmu dařilo víc než dobře stavět. Skvělá paranoidně-vězeňská atmosféra tvrdé práce, neustálého dozoru a tajemné události v minulosti ústavu, vystresované a ponižované dívky postupně propadající šílenství (nebo pravému vidění..?), tajnosnubné vedení školy, vize plné krve a podivných hlasů...ano, tohle je takřka na výbornou. Dny se odpočítávají, nervozita stoupá, krvavých vidění přibývá..a ve chvíli, kdyby mělo dojít k vyústění, pokud možno alespoň srovnatelnému s předchozí částí filmu, nestane se nic. Lépe řečeno, stane se něco jen proto, aby se to stalo. Konec není záhadný, překombinovaný nebo zmatený, není žádné vysvětlení v mlhách se ukrývající, není nic. Nevadí mi nedořečenost, jenže tohle není nedořečenost, posledních asi patnáct minut působí, jako by někdo nevěděl, čím má předcházející události zdůvodnit, tak je zbaběle nevysvětlí nijak. Prosím, rozšiřte někdo v Koreji nauku o zdařilém finále, dík. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Pořádně chladná atmosféra a věrohodné prostředí, ale tím to všechno končí. Ani bych tento film nenazval hororem, jelikož zde není příliš momentů, u kterých zaboříte svou hlavu strachem do polštáře. Divák se zpočátku nechává unášet zajímavým příběhem, kde se ději podivné věci, ale náhle po zhruba 80ti minutách filmu - střih a vše je jinak. Zdálo se mi, že filmaři přišli s hodně drastickým sestřižením filmu. Hodnocení se tak pohybuje okolo 3,5*, ale tak abych neošidil japončííky tam dám 4. ()

DeLaMorte 

všechny recenze uživatele

Sem trochu zklamaný,možná je to záplavou Asijských hororů,ale očekával jsem víc..a nestalo se.Celkem nudný film z prostědí holčičího internátu kde mají celkem hustou disciplínu a některé z děvčat to jaksi nezvládají.Trpí halucinacemi zřejmně katastrofou,která se zde stala v historii..ovšem o té se ani nějak moc nedozvíme a film končí. Za 3 body ovšem stojí to,že sem se do toho ponořil a vcítil se do uzavřené školy s pěkně naštvanýma učitelkama..škoda jen že tvůrci filmu do toho nedali víc hororové atmosféry pak by to jistě bylo zajímavější ()

Galerie (10)

Související novinky

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama