Reklama

Reklama

R.O.D: The TV

(seriál)
  • USA R.O.D: The TV
Japonsko, (2003–2004), 10 h 50 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hidejuki Kurata (komiks)

Scénář:

Hidejuki Kurata

Hudba:

Taku Iwasaki

Hrají:

Čiwa Saitó, Hiromi Hirata, Šóko Kikuči, Sacuki Jukino, Šin'ičiró Miki, Ai Nonaka, Iššin Čiba, Micuki Saiga, Masami Iwasaki, Hiroši Naka, Mai Kadowaki (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Uplynulo již celých pět let od momentu, kdy mladá agentka Yomiko Readman, známá jako The Paper, překazila velmi sofistikovaný plán na získání nadvlády nad světem, který vešel ve známost jako "Human Annihilation Mission". Yomiko Readman však náhle a bez vysvětlení zmizela, což překvapilo především její kamarádku, úspěšnou autorku knih Nenene Sumiregawu. Tato událost ji zasáhla natolik, že má od okamžiku, kdy Yomiko zmizela, problém cokoli napsat. Nenene se snaží ve svém volnu vypátrat, co se mohlo její kamarádce stát, a to je kromě její popularity dalším důvodem, proč na sebe poutá stále více pozornosti. Tím se ovšem také dostává do nebezpečí, a tak je jí při některých cestách jejím starostlivým editorem přidělena ochranka. Během autogramiády v Hong Kongu se tak Nenene setkává se sestrami Anitou, Michelle a Maggie, které jí zachrání život díky svým schopnostem ovládat papír. Nenene sestry upoutají, protože schopnosti, které mají, jsou velmi podobné těm, které měla i Yomiko Readmen. Díky sérii nečekaných událostí sestry nakonec doprovází Nenene zpět do Tokia, stávají se jejími ochránkyněmi i nepříliš ohleduplnými spolubydlícími.

R.O.D the TV je volným pokračováním krátké série R.O.D. z roku 2001 a sleduje boj nesourodé čtveřice mladých dívek proti temné organizaci v čele s tajemným panem Carpenterem, jehož cílem není nic menšího, než ovládnutí světa... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (9)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Zdařilé pokračování OVA Read or Die rozvíjí díky většímu prostoru komplikovanější příběh s podrobněji vykreslenými postavami. Chvílemi je to na můj vkus poněkud překombinované, některé scény jsou na můj vkus příliš plné patosu, ale... i tak jsem spokojen. Komu se OVA líbilo, nechť neváhá. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od OVA na měl byl seriál ze začátku příliš rozvleklý. Čekal jsem intenzivní a vtipnou akci hned od začátku, ale trvalo to na můj vkus až příliš dlouho, než mě to dokázalo pohltit. Postavy byly fajn a příběh byl propracovanější než u OVA, ale OVA jsem zhltnul jako výbornou akcí nabitou jednohubku, zatímco anime jsem sledoval s přestávkami déle jak týden. Navíc těch přehnaných emočně vypjatých momentů (které na mě bohužel ne vždy na 100% zabraly) je tam na můj vkus až příliš. V OVA to bylo asi jen finále, kdy jsem si říkal, že to autoři přehánějí, tady to bylo o dost častěji... Nechci tvrdit, že je anime horší než OVA, jenom mě to prostě tak nechytlo a proto je to u mě jen za 3*, což je ale přece pořád dobré! 6,2/10 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Seriál s pomalejším rozjezdem, kde hrdinka z OVA nemá až zase tolik prostoru, hlavní je trio sester z Hong Kongu, Anita, Maggie, Michelle, připomíná Vám to něco? (no jasně legendární akční hk dvoj film s hvězdami Anita Mui, Maggie Cheung, Michelle Yeoh). Tradičně je zde zlá organizace, a kdyby jenom jedna. Ano je tu patos, občas jsou epizody zejména ty první až moc líné, jenže od 9. dílu se vše rozbíhá do vyšších obrátek. Girl Power! Tak mě napadá , že tenhle seriál splňuje měřítka žánru girls with guns mnohem více, než jeho známější kolegové, ehm kolegyně. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Skvelé anime, ktoré sa môže pochváliť výbornými akčnými scénami, ešte lepšími emočnými, ale aj rozpačitým záverom. Tri sestry (Michelle, Maggie, Anita) prezývané Papierové vládkyne, dokážu vďaka svojim výnimočným schopnostiam vytvoriť z papiera v podstate čokoľvek a následne to ovládať. Za úlohu dostanú ochraňovať známu japonskú spisovateľku Nenene Sumiregawu počas jej návštevy v Hong Kongu. A že sa nebudú nudiť, zistia hneď pri príchode do hotela, keď do povetria vyletí práve izba ich prominetného hosťa. A tak sa napriek prvotným (veľmi silným) antipatiám Nenene voči trom sestrám začína ich veľkolepé spoločné dobrodružstvo a cesta za skutočným priateľsvom, ktoré nepozná prekážky.Na R.O.D. The TV ma hneď zozačiatku zaujali veľmi silné emočné scény, pri ktorých tvorcovia niekedy v dlhých a kľudných, inokedy zbesilo srdcervúcich scénach podajú zásadné informácie pre pochopenie charakteru postáv. Každá z nich si nesie svoje bremeno a je v okruhu ostatných jedinečná. Čo ma však sklamalo je dosť prekombinovaná a veľmi málo uveriteľná hlavná dejová zápletka, týkajúca sa plánu istého pána Jokera. Ku koncu série klesla pútavosť jednotlivých epizód, napriek tomu som však s výsledkom spokojný. ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

O něco lepší než OVA, které mě nijak neoslovilo. Postavy tu jsou o něco promakanější a celek je takový nějaký úplnější. Zápletka je ale velmi překombinovaná a na můj vkus až moc přitažená za vlasy. Lhal bych ale, kdybych tvrdil, že mě to nebavilo... Podle mě by bylo lepší, kdyby se seriál nesl v epizodickém stylu, jak tomu ostatně v prvních pár dílech bylo a působilo to líp než zbytek. 7/10 ()

seth82 

všechny recenze uživatele

Komentáre zvyčajne píšem iba vtedy, keď som z niečoho buď úplne nadšený, alebo sklamaný. Vzhľadom na päť hviezdičiek je to prvý prípad. Skvelé anime s originálnym príbehom (OVA som nevidel), s klasickým hudobným doprovodom, ktorý sa v anime len tak často nevidí, výborná zmes postáv, mix rôznych žánrov, jednoducho lahoda. Tá atmosféra, ktorá zo seriálu sálala, ma upútala hneď od prvej časti, aj napriek tomu, že poniektorí kritizujú rozbeh. Možno sa budem rúhať, ale spojitosť s noir (štýlom, nie seriálom) tu jednoducho vidím. ()

Herr_Karotte 

všechny recenze uživatele

Na zacatku dobry... ale pak nasranost a zklamani. A to hlavne kvuli tech umornych SENTINENTALNICH scen, ktere mi trhaly ne srdce, ale mozek! Taka skoda zajimaveho motivu a povedenych postav... na OVA R.O.D. to prilis nenavazuje a, dle meho nazoru, je to to o neco horsi. ()

Reklama

Reklama