Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chudé švadleně Kamile zemře matka a dívka musí opustit domek, v němž žily. Syn školního inspektora Jírek touží po průmyslníkově dceři Jarče, ta však miluje učitele Egona Filipa. Na synovu žádost inspektor Filipa přeloží. Jírek nakonec Jarču svede. Kamila najde šťastnou náhodou nové uplatnění jako chůva, ale otec rodiny, kde pracuje, ji svádí a paní domu Kamilu vyžene. Zoufalou dívku pronásleduje tulák, zachrání ji učitel Filip. Kamila se stane hospodyní na jeho statku. Jírek zrádně opustí Jarču, která s ním čeká dítě. Otec těhotnou Jarču vyžene z domu a nešťastná žena hledá smrt na kolejích. V poslední chvíli ji zachrání Kamila a vezme ji s sebou na Filipův statek. Jarča porodí dítě, ale sama po porodu zemře. Filip netušil, komu vlastně poskytl přístřeší - Jarču uvidí až mrtvou. Po čase se Filip s Kamilou vezmou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Véča 

všechny recenze uživatele

Byť jde nepochybně, o ryze provinční amatérskou záležitost, tak je film i přes nezaostřené záběry svými vypravěčskými postupy mnohem víc osvěžující a zábavný než rutinní slátaniny některých pražských "profesionálů". ()

Humphrey 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl asi před patnácti lety na speciální projekci v místě natáčení, kam byl zapůjčen z NFA pro potřeby Klubu přátel města České Budějovice. Děj je stejně naivní, jako herecké výkony, ale je to snad jediný celovečerní film z té doby, který byl natočen v Českých Budějovicích. Z toho důvodu tři hvězdičky. ()

Reklama

Reklama