Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptace románu jednoho z nejslavnějších spisovatelů generace beatniků Jacka Kerouaca. Hlavními hrdiny jsou Sal Paradise a Dean Moriarty, kteří odmítají žít spokojeným konvenčním životem a spolu s dalšími kamarády se vydávají na bláznivou cestu po Spojených státech. Sal je spisovatelem a žije v New Yorku. Dean je dítětem ulice, často pobýval v polepšovně a živí se hlavně krádežemi. Oba jsou svobodní a tak pro ně není problém sbalit si věci a vyrazit. Nakonec se dostávají až do Mexika. Během svých cest si užívají absolutní svobody a volnosti, navštěvují večírky, užívají si alkoholu, drog, sexu a jazzu. (Creony)

(více)

Diskuze

cortez

cortez (hodnocení, recenze)

tam je nějaký blby popis u obrazku, ... na fotkách je očividně kristen stewart, ale v popisu amy adams.

Moena

Moena (hodnocení, recenze)

chcz

Pokud jde o děj, tak se jí striktně drží (docela často se přímo cituje kniha). A jestli si četl knížku, tak by se ti to mohlo líbit. Alespoň já jsem to tak měl. Bez znalosti knížky by to pro mně byl asi průměrnej film.

chcz

chcz (hodnocení, recenze)

Chtel jsem se jen zeptat, jestli nekdo nevi, jak moc se to podoba knizni predloze? :)

na příspěvěk reagoval Moena

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

LokiZombie

LokiZombie (hodnocení, recenze)

Braveheart: chybí mi tam slovíčko ,,taky", tím jsem chtěl říct, že beatníci neměli nějak jednotnej styl. řekl bych že měli fakt společné jen to kamarádství.

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

No Burroughs se mi z téhle beat party líbí asi nejvíc. Vyjma Buka samozřejmě, toho tam vůbec nepočítám.

strougy

strougy (hodnocení, recenze)

Braveheart: Tak ono to zase tak jednoduché mezi Charliem a Beat Generation nebylo. Na jednu stranu je nesmysl ho mezi ně řadit, když se tak sám nechápal, na druhou tam vlastně patřil, pokud se to chápe spíš jako životní postoj než jako literární styl. Vždy jde o přístup. Ono taky nejde BG chápat pouze skrze Kerouaca, neb jeho styl a třeba Ginsberga, Burroughse (kterého mimochodem Buk obdivoval) či Corsa jsou dost odlišný...

LokiZombie

LokiZombie (hodnocení, recenze)

Braveheart: taky mě na střední štvalo, že Charlieho řadí mezi Beat generation... ale na druhou stranu Burroughs psal podle mě dost odlišným stylem. Dosti reportážním a trošilililinku nudným:-D

LokiZombie

LokiZombie (hodnocení, recenze)

Braveheart: taky mě na střední štvalo, že Charlieho řadí mezi Beat generation... ale na druhou stranu Burroughs psal podle mě dost odlišným stylem. Dosti reportážním a trošilililinku nudným:-D

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

Asi jste si nevšimly, ale do Hemingwaye se spíš navážel, v jedné povídce ho dokonce zmlátil. Ale bylo to spíš takový chlapácký navážení, uznával, že je Hem aspoň chlap, ale spíš se sral do jeho stylu psaní. Zatímco Kerouac a spol pro něj byli vyloženě floutci na ranu.

Moena

Moena (hodnocení, recenze)

Braveheart: To s tim Hemingwayem mě taky dost zajímá. Četl jsem sice jen Všechny řitě (zatím), ale tam na něj zrovna párkrát odkazoval a zdálo se mi, že v dobrém :))

Astu.

Astu. (hodnocení, recenze)

Braveheart: souhlas se vším až na jeho odpor k Hemingwayeovi - vždyť mu dost imponoval. v povídkách na něj odkazuje nejmíň milionkrát.

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

K Bukowskimu, kterýho mimochodem zbožňuju: ve školách ho řadí mezi beat generation, ale realita je někde jinde. Buk byl úplně jinej než tahle partička. Jeho styl psaní je mnohem syrovější, cyničtější, jeho historky drsnější, nenávistnější, zoufalejší .... Když jsem, četl Na cestě, cítil jsem z toho určité opojení životem, které Kerouac prožíval, touhu objevovat, cestovat, žít. Od Buka jsem četl hodně knih, ale tohle se neobjevilo v žádné z nich. Buk byl permanentně zpráskanej pes utopenej v chlastu a potácející se na hranici vraždy a sebevraždy, ale přitom pořád hrdej a pohrdající všemi a vším. Ke Kerouacovi a beatníkům měl výsměch a odpor, podobně nesnášel třeba Hemingwaye. Bukowski je prostě kapitola sama pro sebe a vsadím se, že kdyby někde na cestě potkal Cassadyho nebo Kerouaca, tak jim spíš rozdá pár direktů a háků, než že by spolu vedli diskusi o literatuře =)

shootThemUp

shootThemUp (hodnocení, recenze)

Gareth16: ale šlo. kniha je geniální a přečetl jsem jí několikrát, na tohle se brzo zapomene, naštěstí.

KooNY

KooNY (hodnocení, recenze)

F/Allenn: Into the Wild je úplně něco jiného, příběh jednoho člověka, který přemýšlí nad jinými věcmi než tahle beat generace, tohle to má být spontánní, divoké, drogy, jazz, volná láska, ty dva filmy/příběhy se podle mě nedají srovnávat. Sice se v obojím staví proti tradičnímu způsobu života, ale každý po svém.

AlennGK

AlennGK (hodnocení, recenze)

Fakt jsem od toho čekal něco ve stylu Into the Wild, ale zklamání, celej film na mě působí zmateně a neuceleně, jen ten začátek byl dobrej :/

LokiZombie

LokiZombie (hodnocení, recenze)

Oxy: já taky chápu beatníky jako partu kamarádů: cassadyho, borroughse, kerouaca, ginsberga:D

Oxy

Oxy (hodnocení, recenze)

Bukowskiho si klidně můžeme zařadit do bítníků, ale ne do "beat generation" ve smyslu jak se učí ve škole. To označení slouží hlavně pro skupinu spisovatelů ze San Franciska a z Kerouacova okolí. Oni se ti "bítníci" všichni znali a scházeli, jenže Bukowski bydlel jinde, nebavil se s nima, a taky je tak trošku neměl rád, jako všechny... Ono je to hlavně blbost nějak škatulkovat... každý ví kdo jak píše. A navíc... k čemu nám pomůže, když budeme vědět, jestli je to bítník, či ne?

Gareth16

Gareth16 (hodnocení, recenze)

Bukowski z nich byl "zbitý" snad nejvíc, ale já sám ho do společnosti beat genaration neřadím ani náhodou..má zajímavé knížky, ale narozdíl od ostatních mi to nic moc neříká a čtu to jen jako takovou oddychovku.

veronica 01

veronica 01 (hodnocení, recenze)

Moena: No právě, já nevim kam Bukowskiho pořádně zařadit. Mě ani mezi beat generation moc nezapadá. Teda, četla jsem od něj něco z knížky: Všechny řitě světa i ta má a stačilo mi to :D Když ho srovnám s Kerouacem nebo s něčím od Ginsberga, tak to k sobě nejde. Ale tak, od Bukowskiho čet něco málo snad každej, protože je to celkem zajímavá osobnost.

veronica 01

veronica 01 (hodnocení, recenze)

Astu.: Jej, Bukowski... tak ten se mi zrovna nelíbí :D Podle mě je otřesnej... Ale tak proč se na to nekoukout? Díky ;)

cocco

cocco (hodnocení, recenze)

RasputincZ: na titulky.com to zpracovává JolinarCZ a má tam uvedený předpokládaný odhad dokončení do 15. 11. .)

shootThemUp

shootThemUp (hodnocení, recenze)

Nový trailer k On the road! Princip je stejný, přibyly nové scény. 

Zdá se, že to bude krásně barevně vizuálný.

sanchez24

sanchez24 (hodnocení, recenze)

JuniorSrky: Hm, díky za odpoveď. Niečo podobné som tuším videl na imdb, no z toho múdrejší, pochopiteľne nie som. Ale uvidíme teda.

JuniorSrky

JuniorSrky (hodnocení, recenze)

sanchez24: Tady je nepřímá odpověď. Stránky OTR - The movie zveřejnily před zhruba dvěma hodinami premiéry filmu v jednotlivých státech.

As requested, here are some news about the release dates:

BRAZIL: July 13th
SWEDEN: July 20th
FINLAND: July 27th
DENMARK: September 6th
NORWAY: September 14th
UK: September 21th
AUSTRALIA: October 4th
GERMANY & AUSTRIA: October 4th
ITALY: October 5th
US: Late Fall

sanchez24

sanchez24 (hodnocení, recenze)

Nevie mi niekto povedať či sa film bude premietať aj v SR, prípadne kedy? Díky

Gareth16

Gareth16 (hodnocení, recenze)

No tak ona ta báseˇb celkově je dost drsná. Ve filmu byla zajímavá i ta scéna, kde Ginsberg vysvětluje proč v části "

kteří se nechali mrdat do prdele od svatouškovských motocyklistů a vřeštěli radostí", použil slovo "radostí" a ne "bolestí" :-))

LokiZombie

LokiZombie (hodnocení, recenze)

veronica 01: není zač :-D,Gareth16:  jednou jsem ho přinesl do školy. Myslim že bylo ubercool sledovat obličej učitelky když se na školním plátně objevily animace penisů... i když je fakt že film se jí prý líbil, podle jejích slov:-D

Související novinky

Viggo Mortensen opět na cestě

Viggo Mortensen opět na cestě

07.08.2010

Snad není potřeba vysvětlovat, že nepůjde o pokračování postapokalyptické Cesty. Viggo, přestože nedávno plánoval seknout s hereckou kariérou, se připojil k obsazení adaptace slavného románu Jacka… (více)

Reklama

Reklama