Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptace románu jednoho z nejslavnějších spisovatelů generace beatniků Jacka Kerouaca. Hlavními hrdiny jsou Sal Paradise a Dean Moriarty, kteří odmítají žít spokojeným konvenčním životem a spolu s dalšími kamarády se vydávají na bláznivou cestu po Spojených státech. Sal je spisovatelem a žije v New Yorku. Dean je dítětem ulice, často pobýval v polepšovně a živí se hlavně krádežemi. Oba jsou svobodní a tak pro ně není problém sbalit si věci a vyrazit. Nakonec se dostávají až do Mexika. Během svých cest si užívají absolutní svobody a volnosti, navštěvují večírky, užívají si alkoholu, drog, sexu a jazzu. (Creony)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (212)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Z mnohých dôvodov, ktoré teraz nebudem a ani nie je potrebné preberať, môžeme prijať ako primárne východisko tvrdenie, že Kerouacovo Na ceste, nech už dnes pôsobí akokoľvek, je absolútne kultovým dielom. Sallesovo NA CESTE je jeho veľmi presnou/dôkladnou/detailnou/pietnou/únavnou obrazovou reprodukciou/ilustráciou/vystihnutím, čo je dôvodom, prečo sa kultom stať nemôže. Podobne ako jeho MOTOCYKLOVÉ DENNÍKY nemá pridanú hodnotu,iba ukazuje, neurazí, nenadchne, raz a stačí, proste iba adaptácia... ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Znáte to, když se na něco hodně těšíte a potom jste o to více zklamaní. Má vina, nečetl jsem knižní předlohu. Pravděpodobně ta největší chyba. Čekal jsem něco ve stylu videoklipu Seek Bromance od Tima Berga. Základní myšlenka stejná, já doufal v něco více uvolněnějšího. Komorní atmosféra a doba přispívala na realističnosti. Záběry z cestování v autě a krajiny nebyly špatné, ten zbytek vzhledem k délce spíše nudil. V porovnání s Mexickou jízdou to u mě prohrává. Na jednu stranu to také mělo své momenty. Přimhouřím oči a hodnotím průměrem. Ve filmu bych moc nemhouřil, myslím, že první film, kde Kristen Stewart ukázala své tělo :-) ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem nečetla, ale na tenhle film mě nalákalo hlavně herecké obsazení. Garrett Hedlund a Kristen Stewart. Něco podobného jsem čekala, takže mě to ani moc nepřekvapilo, ale zároveň ani něják zásadně neohromilo. Co mě ale na celém filmu iritovalo snad ze všeho nejvíc byla ta délka. Nevadilo by mi to zkrátit třeba i o hodinu, některé scény mi tam přišli zbytečné, nebo zdlouhavé. Tohle určitě není film pro každého. 3* ()

applause 

všechny recenze uživatele

Nevím, co jsem od tohoto filmu čekala, zřejmě něco víc. Tuhle generaci (beatníků) a ještě prokletých básníků mám ráda, obzvláště proto, že odbočují z řady a nedrží se pevně stanovených norem. Už dříve jsem viděla velmi podobné zfillmované dílo s beatnickou tématikou "Kvílení" od Allena Ginsberga. Čekala jsem že tohle bude něco podobného, ale tyhle filmy netřeba srovnávat. Film měl pomalý rozjezd, nic se tam dlouho nedělo, pak mi přišlo, že to všechno zůstalo v jedné linii a nemělo skoro žádný děj. Přišlo mi, že byl celý film hlavně o sexu, chlastu, a marihuaně a drogách, což mu neberu, protože se snažil zpodobnit beatnický způsob života, ale postupně mě tyhle scény přestávali bavit a ke konci jsem byla dokonce až znechucená...To vysvětlení před koncem se mi líbilo snad nejvíce z celého filmu a bylo v něm obsaženo více děje, než v celém filmu. Samotný konec mě, ale zklamal. Film byl na můj vkus až moc dlouhý a roztahaný. Kdyby začátek nechali, prostředek přeskočili a pokračovali by rovnou tak hodinu před koncem, udělali by nejlépe. Má to ale plus, že jsem si všimla pro mě dosud neznámých herců, Garretta Hedlunda a Sama Rileyho, jejichž herecké výkony se mi líbily. Musím uznat, že i dokonce herečka Kristen Stewart byla dobrá a to ji moc v lásce nemám... ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych si nedokázal představit On the Road na plátně. Walter Salles ale zřejmě ano a nakonec vznikl film, očividně jakási plánovaná pocta Kerouacovi a beatnikům, který se po více než dvě hodiny táhne, lidově řečeno, jak těsto na štrúdl. Z castingu potěšil snad jen přesně ztvárněný Burroughs, naopak o rozjíveném frajírkovi, který měl představovat Ginsberga, by se toho dalo říci jen málo dobrého. Nu, dle mého je to takové převedení šedesát let staré látky do verze pro novodobé hipstery, kde prostředí a míra "coolness" výrazně převažuje nad takovými pojmy, jakými jsou srozumitelný příběh či dobře prezentované postavy. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (14)

  • Keď sa v 90. rokoch začalo hovoriť o natočení tohto filmu, Johnny Depp ako prvá voľba režiséra úlohu Sala Paradisa odmietol. (Saraswati)

Související novinky

Viggo Mortensen opět na cestě

Viggo Mortensen opět na cestě

07.08.2010

Snad není potřeba vysvětlovat, že nepůjde o pokračování postapokalyptické Cesty. Viggo, přestože nedávno plánoval seknout s hereckou kariérou, se připojil k obsazení adaptace slavného románu Jacka… (více)

Reklama

Reklama