Reklama

Reklama

School Rumble

(seriál)
  • Japonsko スクールランブル (více)
Japonsko, (2004–2006), 21 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

School Rumble je japonský anime seriál, který vznikl na motivy stejnojmenné 17-svazkové mangy mangaky Jina Kobayashiho. V seriálu nechybí romantické chvilky ani vtipné situace. Hlavní ženskou postavou je potrhlá středoškolačka Temna Tsukamoto, která není ničím výjimečná, ale má mnoho přátel. Zamiluje se do záhadného a podivného Oji Karakumy a snaží se mu všemožně dát najevo, co k němu cítí. Kenji Harima, obávaný školní delikvent, expert na boj zblízka, se zblázní do Tenmy, ačkoliv ona je zamilovaná do někoho jiného. Nechápavost a zabedněnost Tenmy a Kenjiho tak vede k nespočtu humorných nedorozumění. (Džejkop)

(více)

Recenze (21)

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 100% - Největší a nejvtipnější vztahový zmatek, co si dokážete představit. Snad každý je členem nějakého toužícího x-úhelníku, každou chvíli doplácí na své slabosti a co nejčastěji perfektní slovní odpovědí stírá vedle stojícího spolužáka. Navíc takovou salvu dokonalých scenáristických absurdit typu "polovina dílu vyprávěna z pohledu žirafy" už asi jinde nenajdu. Snad v další sérii. Mými nejmilovanějšími se stali zaláskovaný bojovný delikvent Harima Kenji, sarkasmem sršící Akira a tuze roztomilá a něžná Yakumo. 2. série - 90% - Jsme zpátky a jsme ve formě! Harima, Tenma a Yakumo, Sawachika nebo třeba Miko. Všichni jsou připraveni na další várku bláznivých dobrodružství, ze kterých jde hlava kolem. Epizody, které nemají na naše postavy téměř žádnou návaznost jsou na pořadu dne stejně tak jako alternativní svět v Mexiku nebo žirafa pod postelí. V některých chvílích už je sice všeho trochu moc a z toho nekontrolovatelného zmatku kolem mi začne tuhnout úsměv, ale vždy se v pravý okamžik vrátí cit pro příběh a postavy. Nejvíc to dokazuje dojemné finále. Poselství o sourozenecké lásce je nádhernou tečkou. ()

Marius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné žánrové anime, skutočne, School Rumble bude raz považované za prototyp Gakkó no Seikatsu komédie, a to právom. Hoci ja mám radšej k tejto téme i nejakú pridanú hodnotu (Haruhi či Ranma), je potrebné pochváliť, že SR si vystačí čisto so žánrovými prostriedkami a uvedomujúc si ich ohraničenie sa venuje výborne napísaným charakterom. Harima Kenji je môj absolútny tip na pozíciu „najväčší anime tragéd“ a jeho nekonečná láska k „jednoduchej“ Tenme by isto inšpirovali aj pána Wiliama S. aby napísal tentokrát komédiu o osudovej príťažlivosti...jednostrannej ;-) . Hoci je Harima hlavnou postavou, tvorcovia ostatné charaktery nezanedbávajú, i keď poväčšine nie sú až tak originálne ako Harima. Každý z aktérov tu má svojich pätnásť minút slávy . Mne okrem Harimu prirástli k srdcu najviac Yakumo, Hanai, Akira a Mikoto. Vhodné aj pre anime začiatočníkov. 9/10 ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

No jo, vtipné je to celkem dost, ale ten usilovný běh namístě časem docela znudí. Není to zase tak dadaisticky bláznivý seriál, aby zvládl žádný děj nemít (jako třeba Pani Poni Dash!). Nějaký posun, aspoň malinký, by mi nevadil. Časem mě kvůli tomu čím dál víc štvaly hlavní postavy... vedlejší ani ne -- a po 11. díle mě naprosto přestalo zajímat, jak to bude pokračovat. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto skvělá směsice charakterů a vztahů ve mně každým dílem vyvolávala záchvaty smíchu. Ač jsem od toho zpočátku mnoho nečekal, po páté epizodě až do konce jsem zůstal lapen v kouzlu tohoto animovaného seriálu. Zatím se nemohu rozhodnout, která z postav si mě nejvíce získala, ale jedno je jasné, Harima rulezz. Na shledanou v druhém semestru. 100 % ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

První, čistokrevně komediální anime, které jsem viděl. Jaké jsou moje dojmy? Zpočátky nic úžasného, prvních pár dílů mělo nevalnou kvalitu a moje natěšení na pořádnou srandu dostalo dost zabrat. Naštěstí se tento trend obrátli a vyjma posledních pár dílů se kvalita seriálu držela relativně na výši. Neustálé omílání základního motivu seriálu, Harimova vyznání, mě překvapivě ani na konci nezačalo příliš nudit a já se u něho dobře bavil. Co se týče postav, vpodstavě všechny se mi líbily, až na hlavní hrdinku, což by se podle mě asi stávat nemělo, ale těžko si oblíbit takovou blbku. Celkově jsem byl se sledováním spokojen, ztracený čas to nebyl. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Jedno z mála anime, které mám radši než mangu. Možná nejlepší komediální seriál se školního prostředí vůbec. A navíc zraje jako víno, s přibývajícími postavami je pořád lepší a lepší. Už jsem zvědav na pokračování. Pro "anime začátečníky", jak jsem se zde dočetl, to ovšem moc vhodné není, protože tohle anime zdařile paroduje mnoho archetypů žánru a anime sérií (namátkou například Dragonball nebo Kimi wa petto), takže začátečník si to tolik neužije. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Navnaděn vtipnými americkými a britskými komediálními seriály jsem se rozhodl vyzkoušet něco legračního i z druhého konce světa. Po šesti dílech jsem se znuděn rozhodl odložit seriál na neurčito a vrátil se k němu až v rámci tréninku na zkoušku z angličtiny. Po dvou dílech jsem byl zděšen, jak jsem mohl tento seriál odložit. Od sitcomů se obvykle očekává jeden metaný vtip za druhým a člověk si na tento luxus rychle zvykne. Čím více vtipů, tím méně se člověk soustředí na postavy a tím zanikne prostor pro spousty dalších dobrých vtipů. School Rumble nenabízí vtipy s razantní kadencí a tak se díky tomu člověk rychle sžije s postavami a každý vtip má i větší cenu. Nikdy bych nevěřil, že se budu tak bavit nedorozuměními v milostných mnohoúhelnících a trapasy, které však nejsou pro diváka ani trochu trapné. Výsledkem bylo, že na každý další díl jsem se těšil víc, než u jakékoli jiné komediální série. Celkově mě seriál vždy velice pozitivně naladil a některé postavy jsem si oblíbil snad až příliš. Hlavně Sawachiku a Harimu, ze kterých by byl mimochodem výborný pár :-) ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

School Rumble překvapuje hlavně enormním množstvím postav, z nichž každá dostává dostatečný prostor, i když většina děje se soustředí kolem asi pěti hlavních protagonistů. Příběh zde v podstatě žádný není, což by ani tak nevadilo, kdyby to bylo opravdu vtipné. Jenže to je hlavní kámen úrazu School Rumble, styl humoru mi příliš nesedl, a kdybych měl spočítat, kolikrát jsem se u celé série nahlas zasmál, zřejmě by to bylo méněkrát než u jednoho dílu Futuramy. Nejlepší momenty seriálu tak nastávají, když autoři upustí od laciných fórků a věnují se rozvíjení charakterů jednotlivých postav a jejich vzájemných vztahů. Naproti tomu neustálé Harimovy pokusy o vyznání lásky, které většinou skončí totálním nedoruzuměním, se stávají v každé další iteraci stále nudnější a otravnější. Kdyby tvůrci potlačili rádoby komediální prvky a vynechali postavu Karasumy, což je můj osobní kandidát na nejhorší anime postavu, mohl z toho být celkem dobrý seriál, takhle je to jen průměr. ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milé a bláznivé anime, ktoré je prvom rade vtipné a v druhom nápadité. Nenudí ani sekundu a celá porcia dielov odsýpa veľmi rýchlo až závratnou rýchlosťou. Vtipný štandard si drží celých dvadsaťšesť dielov a stále vymýšľa niečo nové. Plus na konci v poslednom diely som našiel svoju životnú filozofiu prečo s niekým vlastne byť. Nebudem prezrádzať presne o čo ide, ale je tam vyjadrený môj dlhodobý názor a v tomto ma School Rumble nesmierne prekvapilo (kto chce vedieť viac tak posledný diel 54 sekunda rozpráva Harima. Plus ďalšia nápoveda slnko je vo vode heh). Charaktery sú naozaj rôznorodé a zamiloval som si veľké množstvo charakterov nie len jeden. Konečne mi nevadili "hlúpe osoby", lepšie povedané postavy, ktorým to horšie myslí (zapaľuje). Ja si myslím, že mi nevadili lebo postavy Harima a Tenma mali hĺbku, inak povedané mali viac niečo do seba ako len ten vtipný základ. Takéto dve kvalitné postavy v komediálne zameranom anime sa "možno" hľadajú ťažšie o to viac, že zabezpečujú najviac vtipných situácii. Najviac ma očarila, ale Sawachika. Sawachika je možno najkomplexnejšia a najzaujímavejšia postava z celého anime (z prvej série) (pre mňa samozrejme). Ja mám totiž názor, že človeka ovplyvňuje úplne všetko a najviac rodinné zázemie (súrodenci atď). Tým myslím, že takto sa dá určiť pre koho je aký najideálnejší partner. Spôsob rozprávania príbehu je prekvapujúci, lebo nikdy neviete čo bude v ďalšom diely. Romantiky je málo, možno na koniec sú tam nejaké pokusy, ale aj to je potom odsunuté vtipnými scénami. School Rumble sa zameriava hlavne na vtipne a nápadité scénky (to som písal aj na začiatku ospravedlňujem sa). Jednotlivé postavy sú odvolávané či privolávané do deja v rôznych intervaloch tak je možné, že nejakého svojho obľúbenca chvíľu neuvidíte. Tiež počas príbehu pribudne veľké množstvo nových postáv, ale systém ich predstavovania funguje tak, že jednotlivé postavy sa nepletú a sú dostatočne výrazné. Čo je ešte dobre vymyslené, že predstavením nových charakterov sa mení názor, že kto by mal s kým byť (kto by mal koho milovať). Má to veru aj slušný a chytľavý opening. Už sa teším na pokračovanie School Rumble Nigakki. ()

daEmoNickY odpad!

všechny recenze uživatele

Vetsinou mi to neni vtipny, protoze 1) je tu spousta hysterie a podsouvanych citu 2) vtipy jsou prilis krecovite a preplacane http://en.wikipedia.org/wiki/Goldberg_machine Dily co jakz-tazk vtipne jsou * 1 (od 13:00 ... ) , * 2 (od 12:00 - 15:00) * 10 * 13 [-] Obcas se objevi gag, zbytek vari z vody. Ta voda je navic nedovarena, vymyslet gagy totiz stoji cas. [-] Spousty kawaii - desu - nyu nyu korupce http://encyclopediadramatica.com/Animu . Jenom nezbyva nez cekat nez se odhali emo minulost hrdinu. K porovnani http://www.csfd.cz/film/36510-fight-back-to-school-tao-xue-wei-long/ Fight Back to School od Stephena Chowa, cokoli od Bustera Keatona http://www.archive.org/search.php?query=mediatype%3Amovies%20AND%20subject%3A%22Buster%20Keaton%22 , cokoli od Charlie Chaplina http://www.youtube.com/results?search_query=charlie+chaplin a Tvoje vzpominky na zakladku? [+] Vhodne zvoleny prvni dil, byl totiz prekvapive vtipny. Po hadce prichazi pohadka Delal jsem na statku, krmil kuratka. Pip pip pip pip. Poslouchate jejich vresteni tak dlouho a pak vam dojde trpelivost a na moji podrazce se cas od casu objevila omeleta. ... Tvurci jsou takovi zluti jako Zidi http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/Jew, protoze vyuzivaji prace predskolaku, co jim pisou scenar. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Už mám za sebou celkem dost komediálních anime, tudíž se dalo očekávat, že mě School Rumble až tak bavit nebude. No a stalo se. Některé rádoby sportovní díly jsou hrozné, jiné kde dominuje postava Harimy jsou zas nadmíru dobré. Hlavní zápletka s milotným trojúhelníkem je sice v anime obvyklá, ale tady se jednoznačně místama dotýká až trapných scének, které vůbec děj neposouvají dál. A je to možná i tím, že School Rumble žádný ucelený děj nemá, nýbrž se jedná jen o holou zábavu a pár gagů na které jsme v anime zvyklý. Takže pokud jste ještě nikdy žádné podobné komedie neviděli, zřejmě si z toho nachčijete do gatí, ale já bych spíš doporučil I My Me Strawberry Egg, Suzumiya Haruhi No Yuutsu nebo GTO. 6/10 ()

WildevilCZ 

všechny recenze uživatele

Vtípne? HAHA, no snesu hodně druhů humoru, ale při téhle rádoby komedii jsem se zasmál asi jedenkrát za díl a musel jsem se hodně snažit abych se dodíval na tento seriál až do konce. Jelikož seriál nemá děj a postavy se nijak nevyvíjí a humoru je tam velmi málo tak víc 7/10 dát nemůžu ()

Andrew_Deer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nenarazil jsem při sledování na jedinou situaci, kdy jsem se nebavil! Tohle je tak neuveřitelně zmatený, že ani postavy se v tom samy nevyznají. Nepoznal jsem jedinou postavu, která by mi byla nesympatická, ba naopak, Harima je svým vzhledem něco prakticky výjimečného, takový "západní" ideál, i když o několik let zpátky. I přestože je situace prakticky od prvního do posledního stejná, způsob, jakým toho scenáristé docílili je naprosto odzbrojující. Dílo je prakticky na hranici nadpřirozených sil, ale nepřesahuje jí tak, aby vytvořila nějaký zásadní plot twist, čili je to vlastně spíš takové přikořenění, které ve skutečnosti buď nemusí být, nebo není vůbec. Chvilkama mi hodně připomíná Gintamu s tím, že Gintama přecijen i to, co paroduje tak ve skutečnosti dělá, něco takového ve SR nehrozí. Nejsympatičtější postavy: Eri, Harima a Yakumo. I když natvrdlá Tenma a bůhvíco Karasuma jsou taky srandovní. ()

siRka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série si zaslouží jedině hodnocení nejvyšší. Snad u žádné školní komedie jsem se tak nezasmál. Obrovskou zásluhu na tom má především vynikající střih. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Nemám rád japonské anime seriály ze školního prostředí. Přesto se School Rumble podařilo mě nadchnout. Hodně epizod je parodií na jiné anime, ale asi jsem toho nemám nakoukanýho tolik, abych všechno pobral (všiml jsem si InuYashy). Konec mě zpočátku hodně naštval, ale když jsem nad tím chvíli přemýšlel, tak vlastně ani nemohl být lépe "uzavřený". Občas mi japonský střeštěný "humor" nesedl, ale občas se tam objevili i perly. Nějakou dobu budeme u mě v pokoji, tak tam nechoď, rozumíš? Lepší než Haruhi Suzumija. - 80 % ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Suki", tak tento seriál dal tomuto slovu nový význam, nie že by ho zmenil, ale obohatil takou zábavnou formou, akú som ešte nevidel. Seriál si musíte zamilovať hádam už od prvého dielu. Mnohouholník moc nemusím, ale v tomto prípade, musím urobiť výnimku, pretože to stojí zato. Každá postava ma čosi do seba, aj keď mojím favoritom bola Sawachika ( scény, keď dôjde k nepochopeniu s Harimom, patria medzi moje najobľúbenejšie), ale však uvidíme čo dá druhá séria. U mňa jednoznačne 100% ba aj viac, ani raz som sa nenudil a nestáva sa mi, že by som sa musel pri anime nahlas smiať, ako tu kde je veľmi vysoká koncentrácia humoru. PS. harimov "manga ending" sa mi páčil viacej, fakt som veril, že to tak je :). Nuž čo už *****. ()

Lebowsky 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce anime z pekným príbehom a skvelými gagmi čo všetko sa môže stať ak chceš pozvať jedno dievča na rande. Dedukcie hlavných postáv sú doslova fascinujúce. School rumble mne osobne sadol skvele naozaj dobre som sa zasmial. Jin Kobayashi pekne vystihol humor školákov a pekne ho rozviedol. Jediné čo mi vadí je že nebolo dotočené ale to je celá moja výhrada. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně špičkové potrhlé střelené anime, které má tunu parodií od Power Ranger, přes Jojo Bizzare Adventure´s, Matrix, Samurajské staré filmy atd. Hlavní protagonista Kenji Harima je naprosto fantastická několikadimenzionální postava, které prostě musíte v fandit jeho boji proti osudu, snažící se se vyznat lásku své spolužačce Tenmně. Škoda jen, že první série je jedinou kvalitní a anime jde od druhé lehce z kopce. ()

sajagi 

všechny recenze uživatele

Dokonalý vztahový n-úhelník (kde n se mi ani nechce počítat), kterému se vyhly holčičky s pisklavým hláskem (Chio-chan má u mě výjimku), mňoukající koťátka (skoro) a další morové rány romantických školních komedií. Byť je zde několik hluchých dílů, těch 5 hvězdiček si zaslouží. Bohužel se to nedá říct o dalších sériích :( ()

Reklama

Reklama