Reklama

Reklama

Speed Grapher

(seriál)
  • Japonsko スピードグラファー (více)
Animovaný / Drama / Mysteriózní / Psychologický
Japonsko, 2005, 9 h 12 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Kei Šindó, Júdži Takada, Kendžiró Cuda, Takehito Kojasu, Tošijuki Morikawa, Issei Futamata, Takeši Kusao, Eidži Janagisawa, Naoki Makišima, Gara Takašima (více)
(další profese)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Před více než deseti lety skončila ekonomická krize. Svět se rozdělil na chudé a bohaté; Japonsko není výjimkou. Čtyřiadvaceti dílná série se odehrává v Tokiu. Ve městě kde si za peníze můžete koupit cokoliv. Hlavní postavou je fotograf Saiga, kterému byl zabaven cestovní pas a tudíž chtě nechtě musí zůstat v Japonsku. Jednoho dne objeví tajný klub zvaný “Roppongi”. Členy tohoto spolku jsou pouze vybraní bohatí lidé, kteří si sem chodí splnit své nejtajnejší touhy a přání. Saiga odhalí místo kde se tento spolek schází a vnikne mezi členy. Zde potkává dívku jménem Kagura, která jej požádá o pomoc. Saiga se rozhodne jí pomoci... (quinnet)

(více)

Recenze (7)

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Mentální poznámka: Nevěřit komentářům na internetu, které nazvou něco úchylné, neb má definice úchylnosti se s definicí ostatních asi zásadně rozchází. Ve Speed Grapherovi není venkoncem nic moc úchylného či dokonce perversního...dobrá, červená tu chlístá nemálo, nicméně je to pouze ona červená, žádné guro orgie se nekonají. Námět nepostrádá přitažlivost, avšak nohy mu podráží utahané tempo a takřka bez výjimky protivné charaktery. I ten Suitengu mne svou motivací lehce našňupnul - nicméně konkrétně ten má bod za hezkou mutaci, která mi připomněla mé oblíbené klany Maškarády. 2,5*; za nápad/setting, Suitenguovu krvavou magii & scénu z metra aka Dokud jim neřeknete, že je to obtěžování, bude se jim to líbit přimhouřím oko, zapomenu na zmiňované nanicovaté charaktery i hudbu, která mne iritovala velice velmi a zaokrouhlím nahoru. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Nápad je snad zajímavý... že i démoni, které nosíme v sobě, nám vlastně mohou být ku pomoci. Leč... to provedení... Hodně si slibuji od mangy, protože tohole ztvárnění není něco, co bych si chtěl pamatovat. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Takový prapodivný mix všeho možného s místy hodně nechutným obsahem a podivně kostrbatým dějem. Celá společnost v tomto díle ja tak zvrhlá a zkažená, až to vypadá tak, že je v tom jen snaha udělat hlavní hrdiny ještě pozitivnější než ve skutečnosti jsou. Hlavním problémem je ale absence nějak zajímavého příběhu a to, že se v každém díle objeví zničehonic nový záporák, aby nám předvedl nějakou novou úchylku, mi přijde až pitomé. Vše podkresluje podivná hudba, evokující televizní kriminálky 80. let. No a co pochválit? Animace není nijak extra, ale dá se na to vcelku bez problémů koukat. nečekal jsem nic, takže mě nic nezklamalo. Další s podprůměrných seriálů, který si přeci jen ty dvě hvězdičky zaslouží (masochysté a milovnící úchylné mangy nechť si přidají 2 hvězdičky) 45% ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Japonské anime, která mi trochu připomíná českou pohádku od Čapka jak pejsek a kočička vařili dort. Pejsek a kočička do něj dali všechno, co jim chutnalo. Takový eintopf. Pak přiběhl boxer a ještě zatepla jim to snědl. A pak se z toho poblinkal. - Smíchejte šálek sci-fy, šálek fantasy, trochu okultismu, špetku detektivky, lžíci SM a bizard softporno, přidejte japonský smysl pro podivnost, perverzi a zádumčivý sentiment, okořeňte akcí a námětem jak vystřiženým z Nabokovy Lolity a máte SPEED GRAPHER. Ale z nějakého vyššího hlediska by se to také dalo chápat jako kritika společnosti zkažené chamtivostí a penězi. ___ Díky geneticky zmutovaným euphorianům to autoři mohli rozjet opravdu pořádně a k dosud známým uchylkám přidat několik dalších, vskutku originálních a zvrácených. A každého uchyla - pardon euphoriana pěkně na taktéž zmutovaného hlavního hrdinu postupně posílat a konfrontovat s jeho zvlášní schopností. Myšlenka s genetickými manipulacemi přenášenými virem (který tělo bleskově přepracuje, což mě na sf s takto pužitým námětem vždycky štve), není nové. Neokoukaný (tedy alespoň pro mě) je kult a komerční kolotoč, který se kolem toho roztočí. Bohyně jako předmět uctívání, fetiš, sektářství (do kterého spadnou elity celého národa), i pouťová atrakce... To se myslím autorům docela povedlo. Zajímavá je také myšlenka přeměny podle skrytých přání. Tedy obsahu podvědomí? Jak to asi může dopadnout? Brrr.:-) Sympatické jsou známé hlasy dubbérů z G.I.T.S. a vcelku vydařená hudba a znělka. Kikina Bob, který Saigovi několikrát zachrání prdel (obrazně řečeno), mi připomíná jednoho nejmenovaného blízkovýchodního kontroverzního prezidenta. Možná to je zamýšlená politická satira. Anebo nezamýšlená, v každém případě mě ta podobnost pobavila:-) ___ Hodnocení: Rozhodně koukatelné a po japonsku prapodivné anime (a to jinak seriály příliš nemusím). Uvažoval jsem mezi 3 a 4 hvezdičkami. Když ovšem srovnám se špičkami, dávám 3* ()

deepspace101 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho se chodí s Duran Duran pro vodu, až se pár lidem uvelebí v hlavě myšlenka, že by své následující veledílo mohli založit na tom, co vykoukali z klipů poprockové kapely z Birminghamu. Pak si řekli, že pod svícnem je největší tma, pročež aby jim na to nikdo nepřišel, ukryli důkazy tak, že Girls On Film šoupli přímo do openingu. Spojení obrazu s hudbou v jeho druhé verzi je výtečné a ukazuje na práci zručného profesionála. Kdyby byl delší, s přehledem by zastoupil plnohodnotný videoklip. Za vrcholné momenty – vyšplíchnutí čaje ze šálku a stříkanec červené na dlaně – dávám deset bodů z deseti za umělecký dojem. Seriál má svá pozitiva, děj je ukončený, důležité otázky zodpovězeny, nad motivací hlavního záporáka neobracím s povzdechem oči v sloup. Chyba se stala kdesi uprostřed výrobního procesu, kdy anime nasáklo zhoubnou jalovostí a mdlostí. Kagura přepíná mezi módy unášená/zachraňovaná/utíkající, fotograf bojuje s gumami a vrtáky (to nejsou urážky, věřte mi), policistka trapně žárlí... Počet dílů utěšeně narůstá, míra zábavnosti nikoliv. Speed Grapher uspokojí především masochisty. Hudební masochisty. Shinkichi Mitsumune by si za ty kompozice pro supermarkety zasloužil pověsit za uši do průvanu. ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Velmi zvlastne kombo vsetkeho, kde cim vyssie clovek je, tym vacsi je to zmrd, uprostred kraluju euphoriaci vsetkych druhov a cele to vedie chlapik, ktory je hajzlik uz od pohladu (no, jeho motivaciu zistime tak nejak uprostred). Animacia nie je zla, hudba je skvela a subojom tiez v podstate nic nechyba. Dej mozno trochu kriva a je taky redsi, rovnako ako som si nejak extra nevybudoval sympatie k tej holcine, ale hlavny hrdina je sympatak;) ()

Rhaegar 

všechny recenze uživatele

Naprosto generické šónen anime o tom jak hrdina probudí super schopnosti aby mohl vymlátit záporáky s jinými schopnostmi. Jediné co na tom stojí za zmínku je to, že záporáci patří do klubu z Kubrickova Eyes Wide Shut. Tam se chodí bavit a někteří členové mají svjí specifickou úchylku. No, ale tento prvek je tak okrajový, že vlastně v tom anime nemá na nic vliv. Autoři se pravděpodobně snažili šokovat, ale na to by potřebovali mnohem horší věci než PG verzi Kubricka. ()

Reklama

Reklama