Reklama

Reklama

Bleach

(seriál)
Trailer 8
Japonsko, (2004–2024), 167 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Režie:

Norijuki Abe, Akira Iwanaga, Čiaki Kon, Keizó Kusakawa, Rjó Mijata (více)

Předloha:

Tite Kubo (komiks)

Hudba:

Širó Sagisu

Hrají:

Fumiko Orikasa, Akio Ócuka, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe, Hóko Kuwašima, Masaja Onosaka, Noriaki Sugijama, Romi Paku, Šin'ičiró Miki, Juki Macuoka (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(418)

Obsahy(1)

Kurosaki Ichigo je obyčejný středoškolák. Tedy pomineme-li jeho schopnost vidět různé nadpřirozené bytosti. Jeho osud se záhy proplete s životem dívky - šinigami (anděl smrti v japonském podání) jménem Kuchiki Rukia. Ta je během souboje s bytostí Hollow (jedna z běžných povinností šinigami) nucena převést své schopnosti na Ichiga. Jenomže už si je nedokáže vzít zpět. Kurosaki tak musí skloubit studia se službou šinigami. Rukiin čin je však mezi šinigami považován za zločin a tak jí unesou do jejich světa Seireitei, kde Rukia čeká na rozsudek, kterým může být i smrt. Ichigo je pevně rozhodnut jí navzdory všem šinigami zachránit.

Bleach je zástupce žánru shounen, je plný soubojů na meče, magie, nadpřirozených bytostí a mnohé díly i humoru. Seriál střídá epizodický charakter s delšími příběhovými celky. Nyní (22.10.2006) má 103 dílů a zdá se, že toto číslo zdaleka není konečné. K témuž datu se nachází na pěkném 32. místě v žebříčku animenewsnetwork. (Subjektiv)

(více)

Recenze uživatele Monoxid k tomuto seriálu (1)

Bleach (2004) 

samozřejmě nejsem tupá zelenina a fillery PŘESKAKUJU...tedy přeskakovala jsem, dokud jsem nedošla na konec, teď už nemám přes co skákat, došla jsem na konec... Přemýšlela jsem, co mě nutí se na Bleach pořád dívat. Jsou to zbraně? techniky? animace? postavy? Nakonec jsem došla k tomu, že nejvíce mě fascinuje Ichigo, hlavní postava - přestože ještě ani nedospěl, zachraňuje svět, lidé mu umírají před očima, on zůstává zásadový, většinou pochopí motivy svých nepřátel, neodpustí nic, co je zamířeno proti jeho přátelům...a zároveň je to naprostý flegmatik, jehož největším snem je mít klidný život... to jsem prostě ještě neviděla:D...A ještě něco: mám pocit, že i s touhle animací to jde do kytek, takže i když jsem si kdysi říkala: Nebudu se koukat na mangu, nebudu, pěkně si počkám na anime... když jsem viděla tohle, vzdala jsem to... bůůů, bůůů, takhle přece Ichigo nevypadááá:( ()

Reklama

Reklama